محبوبیت و شهرت روزافزون بازار ارزهای دیجیتال، به ویژه توکن های غیرقابل تعویض، کاربران زیادی را برای فعالیت در این زمینه جذب کرده است؛ به عنوان مثال، هنرمندانی که آثار هنری خود را به عنوان NFT می فروشند. با افزایش تعداد NFT های خریداری شده توسط کاربران، می توان تعداد آنها را به حداقل رساند که قیمت آنها نیز به نوعی افزایش پیدا می کند. یکی دیگر از راه های افزایش فروش در این بازار، کاهش عرضه و سوزاندن آنها برای افزایش تقاضا است. در این مقاله در مورد سوزاندن NFT صحبت می کنیم و با ویژگی های آن بیشتر آشنا می شویم.
منظور از سوزاندن NFT چیست؟
قبل از هر چیز در این قسمت از مقاله لازم است بحث شود که NFT Burning چیست؟ فرآیند از بین بردن کامل یک توکن و حذف آن از چرخه سوختگی، سوزاندن توکن نامیده می شود؛ این کار با اهداف مشخصی انجام می شود. به عنوان مثال، هنرمندان برای حفظ ارزش آثار خود و جلوگیری از تقلب باید nft خود را بسوزانند. هدف دیگر این مطالعه کاهش میزان NFT در بازار و در نتیجه افزایش تقاضا و قیمت است. یکی از پلتفرم های NFT Burning که برای این منظور توسط شخصی به نام Peck ساخته شده است، پلتفرم burn.art است.
این پلتفرم توکن مخصوص به خود به نام ASH را دارد. این توکن مبتنی بر شبکه بلاک چین اتریوم و دارای استاندارد ERC-20 است. نحوه کار این پلتفرم به این صورت است که ابتدا NFT مورد نظر سوزانده می شود و سپس توکن ASH به عنوان پاداش به کاربر تحویل داده می شود.
اهمیت سوزاندن NFT چیست؟
در این قسمت نوبت به پاسخ به این سوال می رسد که سوزاندن NFT چه اهمیتی دارد. دلایلی که در مورد پاسخ به این سوال می توان بیان کرد شامل:
- سود سهام به عنوان پاداش: با افزایش قیمت به دلیل nft متولد شده، اینفلوئنسرها به دلیل افزایش قیمت nft به دارندگان nft سود می دهند.
- جلوگیری از کلاهبرداری: هدف از این کار، کنترل تراکنش ها و جلوگیری از افزایش و ارسال هرزنامه است. در نتیجه میزان تقلب کاهش می یابد.
- کنترل عرضه و تقاضا: در قسمت قبل اشاره کردیم که یکی از راه های افزایش قیمت توکن، کمیاب کردن آن است. به عبارت دیگر با سوزاندن NFT ها مقدار در گردش کاهش می یابد. در نتیجه این امر باعث افزایش تقاضا و قیمت خواهد شد. همانطور که می دانید، کمبود یک دارایی باعث افزایش تقاضا و قیمت می شود. در نتیجه سوزاندن توکن، توکن NFT کمیاب می شود و قیمت و تقاضا افزایش می یابد.
چرا قابلیت سوزاندن NFT راه اندازی شد؟
در پاسخ به این موضوع باید گفت که با توجه به مطالبی که در قسمت قبل به آن اشاره کردیم، سوزاندن و از بین بردن NFT ها دلایل مختلفی دارد. هدف اصلی این کار افزایش تقاضا برای توکن با کمیاب کردن آن و در نتیجه افزایش قیمت است.
یکی دیگر از دلایل نیاز به سوزاندن توکن های غیر قابل تعویض، جلوگیری از تقلب بود. این امر از حقوق نویسندگان محافظت کرده و از ارسال توکن های جعلی جلوگیری می کند. برای این منظور سیستمی به نام قابلیت هشدار Phishnig ایجاد شده است تا در هنگام کلیک بر روی لینک های مخرب به کاربر هشدار داده شود که این اقدام هرزنامه و مخرب است و از ارسال توکن های جعلی جلوگیری می شود. در ادامه به بررسی کیف پول های سوزاندن NFT می پردازیم.
کدام کیف پول قابلیت سوزاندن NFT را دارد؟
برای این کار از کیف پول فانتوم، یکی از کیف پول های مبتنی بر سولانا استفاده می کنیم. این کیف پول از ویژگی Burn NFT و هشدار فیشینگ پشتیبانی می کند. در قسمت قبل در مورد سیستم هشدار فیشینگ صحبت کردیم و با آن آشنا شدیم. مزیت این کیف پول، دادن ارز دیجیتال سولانا در ازای Burn Nft است.
کیف پول سولانا قابلیت سوزاندن NFT را راه اندازی کرد:
Phantom، یک ارائهدهنده کیف پول مبتنی بر Solana، ویژگی جدیدی را برای سوزاندن توکن راهاندازی کرده است که به کاربران امکان میدهد توکنهای غیرمثلی اسپم (NFT) ارسال شده توسط کلاهبرداران را حذف کنند. با توجه به پست وبلاگ تیم فانتوم در 18 آگوست، ویژگی جدید را می توان از تب Burn Token در برنامه کیف پول فانتوم دسترسی داشت و به کاربران این امکان را می دهد که هر بار که از آن استفاده می کنند مقدار کمی از ارز دیجیتال Solana را دریافت کنند. البته ما هنوز در روزهای شلوغ وب 3 هستیم. با رشد اکوسیستم ارزهای دیجیتال، تعداد بازیگران بدی که به دنبال راه هایی برای سرقت سرمایه کاربران هستند نیز افزایش می یابد. افزایش سریع محبوبیت NFTها منجر به ظهور یک روش حمله رایج برای کلاهبرداران شده است. فانتوم خاطر نشان کرد که این موضوع بهویژه در سولانا به دلیل کارمزد تراکنشهای پایین آن رایج است و بازیگران بد NFT های به اصطلاح رایگان را که اغلب حاوی لینکهای مخرب هستند بهطور انبوه منتشر میکنند.
اسپم Solana چگونه کار می کند؟
اسپم NFT معمولاً گیرنده را وادار می کند تا روی پیوندی کلیک کند تا یک NFT رایگان ایجاد کند اما اگر تراکنش را کامل کند، هش از کیف پولش برداشت می شود. از طرف دیگر، پیوند از گیرنده میخواهد که عبارت شروع خود را وارد کند که همان نتیجه را خواهد داشت. این کلاهبرداری ها به طور فزاینده ای پیچیده می شوند. به عنوان مثال، پس از شناسایی آدرس قرارداد و دامنه به عنوان مخرب. کلاهبرداران می توانند ابرداده های NFT را تغییر دهند تا در لیست سیاه قرار نگیرند.
این حرکت بخشی از یک طرح گستردهتر Phantom Wallet مبتنی بر Solana برای مبارزه با اسپمهای NFT و بازیگران بد در فضای توکن غیرمعادل است. این تیم همچنین گفت که از طریق سیستم هشدار فیشینگ خود با کلاهبرداران نیز مقابله می کند که پس از کلیک بر روی لینک های مشکوک، به کاربران در مورد "هر گونه اقدام مخربی که می تواند دارایی ها یا اعتبار آنها را به خطر بیاندازد" هشدار می دهد.
نظر بدهید