1. صفحه اصلی
  2. مقالات بازار مالی
  3. اصطلاحات بازار مالی
  4. نسبت توقع (Expectation ratio) چیست؟

نسبت توقع (Expectation ratio) چیست؟

نسبت توقع (Expectation ratio) چیست؟
لوگو علیرضا محرابی
نسبت توقع (Expectation ratio) چیست؟
اصطلاحات بازار مالی

شما در این مقاله با نسبت توقع در معاملات و فواید آن برای معامله گران بازارهای مالی آشنا خواهید شد؛ فعالیت در بازارهای مالی همواره مستلزم یک دید واقع گرایانه است. معامله گرانی که در این بازارها فعالیت می کنند باید از تخیلات و رویا دور شوند و یک دید منطقی به بازار داشته باشند. آنان همواره باید درک درست و واقعی از انتظارات خود داشته باشند و بدانند که اگر قرار باشد سود کنند، این سود تقریباً چقدر خواهد بود؟ این علم به میزان سود موجب می شود معامله گر بتواند به راحتی هیجانات خود را کنترل کند و همچنین تمرکزش نیز بیشتر می شود.

به احتمال زیاد بسیاری از معامله گران بازار مالی فارکس، سهام یا حتی رمزارزها نمی ‌دانند که بازدهی و یا ضرر احتمالی سیستم معاملاتی آنها چند است؟ زیرا معامله گران به این موضوع توجه چندانی نشان نمی دهند. همه می ‌خواهند سود کنند و همین امر موجب می شود که از ضرر احتمالی سیستم معاملاتی خود غافل شوند. معامله گران معمولا نمی‌ دانند که سیستم معاملاتی آنها چقدر می ‌تواند بازدهی داشته باشد و این امر چقدر می تواند برای آنها مفید باشد. در واقع همه معامله گران به معامله‌ ای که باز است یا می ‌خواهند واردش شوند تمرکز می ‌کنند و کسی با برآیند معاملات کاری ندارد؛ زیرا تنها هدف آنان رسیدن به سود کلان است. اگر شما نیز در بازارهای مالی حضور دارید و قصد دارید به صورت حرفه ای به معامله بپردازید این مقاله را حتما مطالعه کنید زیرا در این مقاله با نکات بسیار مفید نسبت توقع آشنا می شوید. 

معاملات تصادفی

نسبت توقع چیست؟

در رابطه با نسبت توقع بهتر است ابتدا با معاملات تصادفی آشنا شوید زیرا در بازارهای مالی بسیاری از معامله گران از این سبک معامله استفاده می کنند. تئوری که در مورد فرآیند تصادفی در فارکس وجود دارد ادعا می کند که قیمت یک نوع کالای معاملاتی تمامی اطلاعات شناخته شده موجود را شامل می شود و فرض بر آن قرار می گیرد که توانایی پیش بینی رفتار قیمت در آینده ممکن نخواهد بود یعنی نمی توان جهت بازار را پیش بینی کرد. این امر موجب می شود که منتقدان اغلب از نظریه فرآیند تصادفی در فارکس برای از بین بردن اعتبار تحلیل تکنیکال جهت استفاده از حرکات قیمت گذاری پیشین جهت پیش بینی کردن آینده بازارها مورد استفاده قرار دهند.

جالب است بدانید که در بازارهای مالی اکثر معامله گران به طور تصادفی معامله می ‌کنند و به نتایج تصادفی هم اهمیت می ‌دهند؛ این افراد حتی به Expectation ratio هم بی توجه اند زیرا تنها هدف این افراد، رسیدن به سود است! این گروه از معامله گران به دنبال فرصت هستند و صرفاً می‌ خواهند در بازار حضور داشته باشند و از طریق معاملات تصادفی سود کسب کنند. این معامله گران معمولا با یک دید غیر واقعی به بازار نگاه می کنند و پس از مدتی که بازار دگرگون می شود و با ضرر و زیان روبرو می شوند و با ناامیدی تمام از بازارهای مالی خارج می شوند. این افراد به دلیل اینکه معاملات خود را بر اساس تحلیل درست و نسبت توقع انجام نمی دهند معمولا با یک دگرگونی آنی شکست می خورند.

هزینه کسب‌ و کار معامله‌ گری چقدر است؟

شاید ابتدا گمان کنید که فقط خرید یک کامپیوتر و شرکت در کلاس ها و دوره های آموزشی تمام هزینه هایی است که باید یک معامله گر برای وارد شدن به بازارهای مالی و شروع به معاملات بپردازد؛ اما این یک دیدگاه کاملا اشتباه است زیرا در این حرفه، معامله گر از کامپیوتر و دوره های آموزشی استفاده می کند که این دو هزینه های جداگانه دارند. در یک معامله معمولا معامله گر از استراتژی و سیستم های معاملاتی استفاده می کند که این ها نیز هزینه های مخصوص خود را دارند. منظور ما در این قسمت هزینه خرید یا ساخت استراتژی نیست، هنگامی که یک معامله گر از استراتژی در بازارهای مالی استفاده می کند ممکن است که برخی از معاملات در زیان بسته شوند؛ مجموع زیان‌ های معاملاتی که یک معامله گر به دلیل استفاده از استراتژی متحمل می‌ شود، همان هزینه استراتژی است. اگر این موضوع تاکنون نظر شما را جلب نکرده بود و هیچ اطلاعی از آن نداشته اید به احتمال بسیار زیاد شما نیز جزو معامله‌ گرانی هستید که بیشتر روی معامله‌ ای که باز است تمرکز دارید و به فکر فردا نیستید و از همه مهمتر دید بلندمدتی به حرفه معامله‌ گری ندارید و به نسبت توقع بی توجه اید.

مفهوم نسبت توقع یا Expectancy چیست؟

مفهوم نسبت توقع یا Expectancy چیست؟

نسبت توقع یک موضوع بسیار ضروری است که هر معامله گر باید آن را در معاملات خود مدنظر قرار دهد زیرا شما هنگامی که Expectation ratio را در معاملات خود لحاظ می کنید یک دید واقعی نسبت به بازار پیدا می کنید و کمتر دچار هیجانات کاذب می شوید و در نهایت بهترین عملکرد را از خود بروز می دهید. توقع از استراتژی معاملاتی یک پارامتر مهم و تأثیرگذار در کسب‌ وکار شما است این امر به حدی مهم و تاثیرگذار است که اگر معامله گری به آن توجه کند کمتر دچار ضرر و زیان می شود! بهتر است در ابتدای معاملات خود نسبت توقع خود را مشخص کنید توقعی که از سیستم معاملاتی دارید، همان روابط بلندمدتی است که بین سود، زیان، معامله برنده و معامله بازنده حاکم است. توقعی که از سیستم معاملاتی دارید نشان می ‌دهد که معاملات شما چقدر بازدهی و یا زیان خواهند داشت، بخاطر همین موضوع است که همواره تاکید می کنیم که از Expectation ratio در معاملات خود بهره ببرید.

ما قصد داریم در این مقاله ۳ قدم توقعی که از سیستم معاملاتی دارید را محاسبه کنیم. اول سعی می‌ کنیم نسبت‌ های معاملات برنده و بازنده را محاسبه کنیم؛ در قدم دوم نسبت ریسک به ریوارد را محاسبه می‌ کنیم و در نهایت هم با ترکیب این دو عدد، نسبت توقع سیستم را به دست می‌ آوریم، به کمک Expectation ratio هم می ‌توانیم انتظارمان از آینده سیستم معاملاتی را شکل دهیم.

نسبت‌ های معاملات برنده و بازنده (وین ریت و لوز ریت)

سعی می کنیم ساده ترین روش محاسبه را به شما آموزش دهیم؛ تمام محاسبات این مقاله بسیار ساده و روان هستند به گونه ای که با کمی تمرکز به راحتی می توانید آن را یاد بگیرید. در مرحله اول لیست تمام معاملاتی که انجام داده ‌اید را آماده کنید، شما باید یک لیست کامل از معاملات خود را داشته باشید؛ در مرحله دوم، معاملاتی که برنده بوده ‌اند، یعنی به حد سود رسیده ‌اند و یا در سود بسته شده ‌اند را بشمارید، یک عدد به دست می آورید سپس عدد به دست آمده را بر کل تعداد معاملات تقسیم کنید.

به طور مثال اگر ۵۰ معامله انجام داده ‌اید و ۱۵ معامله به حد سود خورده‌ اند، کافی است ۱۵ را بر ۵۰ تقسیم کنید. عدد به دست آمده همان نسبت معاملات برنده یا وین ریت است (در اینجا می ‌شود ۰٫۳ یا اگر ضرب در صد کنید می ‌شود ۳۰ درصد). پس سیستم معاملاتی شما در تمام ۵۰ معامله‌ای که انجام داده ‌اید در ۳۰ درصد مواقع برنده بوده و در ۷۰ درصد باقی مانده بازنده (لوز ریت)، با این روش ساده می توانید به راحتی تعداد معاملات برنده یا وین ریت خود را به دست آورید.

نسبت ریسک به ریوارد

آشنایی با نسبت توقع

محاسباتی که در گام دوم یعنی نسبت ریسک به ریوارد انجام می شود مانند محاسبات بالا بسیار ساده است. برای انجام این محاسبات، کافی است که سود تمامی معاملات برنده را با هم جمع کنید و بر تعداد معاملات برنده تقسیم کنید. با این کار متوسط بازدهی معاملات به دست می‌ آید، سپس زیان تمام معاملات بازنده را جمع بزنید و بر تعداد کل معاملات بازنده تقسیم کنید تا متوسط زیان معاملات مشخص شود؛ همانطور که مشاهده کردید همانند قسمت بالا با یک فرمول بسیار ساده می توان نسبت ریسک به ریوارد را به دست آورد. حال کافی است متوسط سود معاملات را بر زیان معاملات تقسیم کنید تا نسبت ریسک به ریوارد به دست آید.

برای مثال اگر متوسط سود در هر معامله ۵۰۰ دلار و متوسط زیان هر معامله بازنده ۱۰۰ دلار باشد، نسبت ریسک به ریوارد می ‌شود 5 یعنی سود معاملات برنده ۵ برابر زیان معاملات بازنده است.

جهت کسب اطلاعاتی در مورد گاما اسکوییز، بر روی لینک کلیک کنید.

نسبت توقع یا Expectancy ratio

در این گام می ‌توانیم همانند دو گام قبلی به طور ساده نسبت توقع سیستم معاملاتی را محاسبه کنیم. برای این کار ابتدا خیلی ساده نسبت ریسک به ریوارد را به وین ریت ضرب می‌ کنیم، سپس نسبت معاملات بازنده را از آن کم می ‌کنیم و عدد به دست آمده همان نسبت توقع است؛ در این گام نیز شما باید از فرمول زیر برای رسیدن به Expectation ratio استفاده کنید.

در مثال ‌های بالا، نسبت ریسک به ریوارد برابر ۵ و وین ریت هم ۳۰ درصد بود. پس ۵ ضرب در ۳۰ درصد می‌شود، ۱۵۰ درصد؛ حال اگر ۷۰ درصد یا لوز ریت را از آن کم کنیم، می ‌شود ۸۰ درصد، این همان نسبت توقع است. به بیان دیگر یعنی استراتژی که از آن استفاده می ‌کنید، به طور متوسط بازدهی آن ۰٫۸۰ برابر زیان‌ های تحقق یافته است؛ شما با مقایسه Expectation ratio سایر استراتژی ‌ها می ‌توانید بهتر در رابطه با انتخاب آنها تصمیم ‌گیری کنید. به دست آوردن نسبت توقع می تواند در تصمیمات شما بسیار تاثیرگذار باشد، به یاد داشته باشید که Expectation ratio بالای صفر قابل قبول است و اعداد منفی به معنی زیان ده بودن آن است.

برای کسب اطلاعاتی در مورد نحوه تشخیص بروکرهای کلاهبردار، بر روی لینک کلیک کنید.

همچنین برای به دست آوردن نسبت توقع راهی جز این فرمول وجود دارد شما می ‌توانید نسبت توقع را از فرمول دیگری هم به دست آورید. برای این کار کافی است وین ریت را در سود متوسط معاملات ضرب کنید و سپس حاصل ‌ضرب لوز ریت در متوسط زیان معاملات را از آن کم کنید؛ در این روش نیز شما می توانید به راحتی Expectation ratio را به دست آورید.

در مثال بالایی، وین ریت ۳۰ درصد و سود متوسط هم ۵۰۰ دلار بود. لوز ریت یا نسبت معاملات بازنده ۷۰ درصد و زیان متوسط هم ۱۰۰ دلار بود. پس (۰٫۷ * ۱۰۰) – (۰٫۳ * ۵۰۰) می‌شود: ۰٫۸ یا ۸۰ درصد.

فواید نسبت توقع برای معامله گر 

فواید نسبت توقع برای معامله گر

همانطور که در قسمت بالا به آن اشاره کردیم نسبت می تواند برای یک معامله گر بسیار مفید باشد. نسبت توقع نشان می ‌دهد که سود معمول هر معامله‌ای که انجام می ‌شود تقریباً چقدر خواهد بود؟ در واقع Expectation ratio را می توان یک واحد برای نشان دادن میزان سود محسوب کرد. باید توجه داشته باشید که در نسبت توقع اعداد مثبت نشانگر سود هستند اما اگر این عدد منفی باشد، به معنی زیان ده بودن استراتژی است.

نسبت توقع را فقط در معاملات با تعداد زیاد می توان اعمال کرد زیرا تنها استراتژی برای مجموع معاملات مناسب است. یعنی باید تعداد معاملات زیاد باشد تا بتوان از این نسبت استفاده کرد و در معاملا کم به کار نمی رود، معمولاً Expectation ratio برای تعداد معاملات بالای ۵۰ عدد مناسب است.

نکته قابل توجه این است که در طول زمان شاید نسبت توقع تغییر کند و نسبت توقع یک امر قطعی نیست به هر حال این ذات بازار است که هر لحظه در حال تغییر است و انتظارات ما هم با آن تغییر می ‌کند زیرا بازار مالی همواره سرشار از نوسان هستند. تغییر در Expectation ratio معاملات می‌ تواند به ما کمک کند تا دید و درک بهتری از عملکرد خود داشته باشیم و بتوانیم در این حوزه بهترین و هوشمندانه ترین از خود نشان دهیم.

اگر میزان سودآوری معاملاتی که انجام می‌ دهید با نسبت توقع همخوانی نداشته باشد. به احتمال زیاد یا شرایط بازار به طور کلی تغییر کرده و یا شما در پیاده ‌سازی استراتژی معاملاتی ضعیف عمل کرده ‌اید و نتوانسته اید به خوبی استراتژی مناسب را انجام دهید در هر صورت بایستی در عملکرد خود تجدید نظر کنید.

اگر Expectation ratio معاملات در حال بهبود و ارتقاست، بایستی خیلی فوری علت آن را پیدا کنید زیرا این یک مسئله قابل توجه است؛ عاملی که باعث چنین بهبودی در عملکرد شما شده مهم است و حتما باید آن را شناسایی و ارزیابی کنید.

در این باره بیشتر بخوانید

    نظر بدهید

    شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

    0 دیدگاه

    0 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
    0 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
    در صورت کند بودن سایت فیلترشکن خود را خاموش کنید
    ×بستن صفحه
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09304891085
    موبایل 09304891085
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @9304891085
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09101364784
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09304890560
    موبایل 09927779003
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(مهرافروز گودرزی)
    موبایل 09927779006
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_105
    داخلی 105
    پشتیبان فروش(پریسا متولی)
    موبایل 09192757633
    موبایل 09927779005
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_29
    داخلی 106
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09909400064
    موبایل 09909400064
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779040
    موبایل 09927779040
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
    موبایل 09304891628
    موبایل 09304891628
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_114
    داخلی 114
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09304890686
    موبایل 09304890686
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09927779030
    موبایل 09927779030
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09909400054
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09194198792
    موبایل 09194198792
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_33
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09304891297
    موبایل 09304891297
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    اطلاعات تماس(دفتر فروش)
    تلفن 021-22021030
    تلفن 021-22021040
    بدون پیش شماره 90001030
    اینستاگرام @alireza.mehrabii
    کانال تلگرام @alirezamehrabi_com