1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. شخصیت های ارز دیجیتال
  4. بزرگترین مخالفان ارزهای دیجیتال

بزرگترین مخالفان ارزهای دیجیتال

بزرگترین مخالفان ارزهای دیجیتال
لوگو علیرضا محرابی
بزرگترین مخالفان ارزهای دیجیتال
شخصیت های ارز دیجیتال

سرمایه گذاری در بازارهای مالی می تواند سرمایه اندوخته شما را به طور بسیار زیادی افزایش دهد، کریپتوکارنسی، بازار مالی پر از سود اما نوپاست، بزرگترین مخالفان ارزهای دیجیتال شاید شما را به شک در مورد این بازار بیندازد چرا که بازار کریپتوکارنسی بعد از سال 2013 توانست، توجه کاربران زیادی را به سمت خود جذب کند. در آن تاریخ پادشاه ارزهای دیجیتال یعنی بیت کوین هر واحد از خود را در جایگاه 1000 دلار دید؛ با مطالعه این مقاله دلیل افراد مشهوری که با این حوزه مخالف هستند را درک خواهید کرد.

آشنایی با ارز دیجیتال

ارز دیجیتال چیست؟ شاید این سوال خیلی کلی به نظر بیاید اما این یک نوع اصطلاح است، ارزهای دیجیتال در اصل نوعی پول دیجیتال است که هدف آن استفاده در اینترنت است. اولین ارز دیجیتال توسط ساتوشی ناکاموتو در سال 2008 طراحی و ساخته شد؛ رمزارزها در بستری امن به نام بلاک چین فعالیت می کنند که از وجود شخص ثالث در معامله جلوگیری می کند.

ویژگی های ارزهای دیجیتال
قابلیت انتقال
حریم خصوصی
امنیت
در دسترس بودن
شفافیت
برگشت ناپذیر

بزرگترین مخالفان ارزهای دیجیتال چه کسانی هستند؟

معرفی بزرگترین مخالفان ارزهای دیجیتال

بازار ارزهای دیجیتال (کریپتوکارنسی - cryptocurrency) با وجود سودهای بسیار بزرگ خود همچنان مخالفان بزرگی دارد. بزرگ ترین مخالفان این حوزه دولت آمریکا و دولت های اروپایی به شمار می آید چرا که برای حفظ انحصار جایگاه ارز کشورهای خود در مراودات بین المللی، با گسترش ارزهای دیجیتال مخالفت می کنند. به عبارت دیگر، ارزهای دیجیتال بیشتر برای کشورهایی که از ارزهای قوی برخوردار نیستند، جذابیت و کارایی بیشتری دارد؛ به همین دلیل کشور آسیایی مانند کشور چین به علت اینکه توان رقابتی (یوان، ارز ملی این کشور) را با ارزهای یورو و دلار ندارد، استفاده از ارزهای دیجیتال می تواند گزینه بسیار خوبی برای چین باشد.

بیل گیتس

بیل گیتس مخالف ارزهای دیجیتال

یکی از تاثیرگذارترین کارآفرینان و مدیران دنیای فناوری و از بزرگترین مخالفان ارزهای دیجیتال، بیل گیتس است که در مدرسهٔ لیک ساید شروع به تحصیل کرد. سپس به علاقه خود به نرم‌افزار پی برد و برنامه‌ نویسی را در سن ۱۳ سالگی شروع کرد. در همین حین بود که هستهٔ اولیهٔ مایکروسافت تشکیل شد. در بهار سال ۱۹۶۸ میلادی مدرسه تصمیم گرفت که دانش آموزان را با پدیده‌ ای جدید که به تازگی در دنیا شکل گرفته‌ بود یعنی کامپیوتر آشنا کند، بیل گیتس با انگیزه ای که داشت توانست به ثروتمندترین فرد دنیا تبدیل شود.

طبق گزارش بیت کوین نیوز، بیل گیتس تاسیس کننده مایکروسافت دیگر در پی سود گرفتن از ارز دیجیتال بیت کوین نیست، این به معنی آن است که موضع بیل گیتس خنثی است و سرمایه گذاری روی این کوین ندارد. دلیل این مرد بزرگ این است که جهان بدون رمزارزهای دیجیتال وضعیت بهتری خواهد داشت چرا که ارزهای دیجیتال فعالیت های مجرمانه را امکان پذیر می کنند.

بیل گیتس عنوان کرده است که اولین کوین بازار ارزهای دیجیتال یعنی بیت کوین، تنها بر اساس دیدگاه های دیگران بالا و پایین می شود و من راهی برای پیش بینی چگونگی پیشرفت آن ندارم. همچنین وی در ادامه افزود، انتقال پول به شکل دیجیتالی و کاهش هزینه های معامله، کاریست که بنیاد بیل گیتس در کشورهای در حال توسعه انجام می دهد.

بیل گیتس در سال 2018 میلادی در مورد بیت کوین سخنرانی کرد و عنوان کرد که این کوین بازار مالی بی ارزش است؛ به عنوان یک کلاس دارایی، شما چیزی تولید نمی کنید و بنابراین نباید انتظار داشته باشید که بالاتر برود. این یک نوع سرمایه گذاری خالص نظریه احمقانه بزرگتر است. بیت کوین در آن روز در حدود 9،300 دلار معامله شده بود.

 جوزف استیگلیتز

 جوزف استیگلیتز مخالف ارزهای دیجیتال

جوزف استیگلیتز هم جزء بزرگترین مخالفان ارزهای دیجیتال است، آقای استیگلیتز اقتصاددان مشهور و برنده جایزه نوبل نیز طرفدار ارز دیجیتال بیت کوین نیست. او در یکی از مصاحبه های خود اعلام کرد، بیت کوین تلاش می کند، مشکلی را حل کند که هیچ وقت وجود نداشته است، ما یک واسط معاملات خوب به نام دلار داریم. ما می‌توانیم با آن معامله کنیم. چرا مردم بیت کوین می‌خواهند؟ برای حریم خصوصی خودشان می ‌خواهند. جانت یلن، وزیر خزانه داری نیز از مخالفان سرسخت ارزهای دیجیتال است. جانت یلن از استقبال و استفاده از حوزه ارزهای دیجیتال را یک مشکل اساسی برای رشد جامعه و دولت ها می داند.

پیتر شیف

پیتر شیف مخالف ارزهای دیجیتال

پیتر شیف مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و مشاوره مالی Euro Pacific Capital همواره یکی دیگر از بزرگترین مخالفان ارزهای دیجیتال بود، این انتقاد تا زمانی ادامه داشت که در رسانه شخصی خود توضیح داد که از پادشاه ارزهای دیجیتال یعنی بیت کوین متنفر نیست. او دلیل این پیام را اینگونه توضیح داد که، "هیچ چیزی برای تنفر وجود ندارد" اما پیتر شیف همچنان بر این موضوع که بیت کوین نمی تواند به عنوان پول عمل کند پافشاری کرد.

در بخشی از توییتر آقای شیف آمده است:

بیت کوین نه تنها الگوی گاوی [الگوی صعودی] خود را از دست داده و در مسیر کاهش ارزش تا مرز ۶ هزار دلار قرار گرفته، بلکه در روزهای پایانی هفته الگوی سر و شانه نیز شکل گرفته و هم اکنون تایید شده است. اگر این الگو به اتمام برسد، سقوط ارزش بسیار بزرگی را تجربه خواهیم کرد، شاید یک سقوط ارزش تا مرز یک هزار دلار!

پیتر شیف در بیانیه های دیگر خود عنوان کرد که، "من خیلی زود به وجود این کوین محبوب (بیت کوین) پی بردم و آن را نادیده گرفتم چرا که دید من به بیت کوین این بود که مانع از معرفی یک ارز دیجیتال دیگر توسط اشخاص دیگر خواهد شد". در واقع دید و نظریه آقای شیف به طور کامل اشتباه بود زیرا در حال حاضر هزاران ارز دیجیتال در دنیای کریپتوکارنسی وجود دارد.

 پیتر شیف پس از این به مقایسه‌ وضعیت و احساسات فعلی بازار ارز دیجیتال بیت کوین و بازار مسکن سال ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ و همچنین سهام های شرکت های مختلف پرداخت. وی در رابطه با این موضوع اظهار داشت که:

«مردم در رابطه با زمانی که در یک حباب گیر افتاده‌اند و اینکه این حباب چگونه بر رفتار و نحوه‌ی تفکر آن‌ها تاثیر می‌گذارد یک نگرش خاص دارند. من تمام این خصوصیات را می‌بینم و شاید وقتی صحبت از افرادی است که با بیت کوین سروکار دارند، این نگرش قوی‌تر می‌شود اما من فکر می‌کنم که این [بیت کوین] فقط یک حباب بزرگ دیگر باشد که یک روز می‌ترکد.»

دولت آمریکا و بانک مرکزی اتحادیه اروپا

بزرگترین مخالفان ارزهای دیجیتال - america-europe

رمزارزهای دیجیتال احتمال دارد تاثیرهای بزرگی بر نقش فعلی بانک های مرکزی بگذارند، درحال حاضر بانک های مرکزی انحصار انتشار پول و ارز را در اختیار دارند و از سیاست پولی برای اعمال نفوذ اقتصادی، پرداخت اعتبار بانکی و تنظیم تورم، رشد اقتصادی و بیکاری استفاده می شود؛ این کنترل ها زمانی به اتمام می رسد که نهادهای غیردولتی ارزهای خاص خود را منتشر کنند، لذا بانک مرکزی می خواهد ارز دیجیتال خود را به نام CBDC منتشر کند. دلیل مخالفت دولت آمریکا با بازار ارزهای دیجیتال نیز به این علت است که ارز دلار، به عنوان تبادلات تجاری استفاده می شود، در صورت تائید این رمزارزها تبادلات تجاری می تواند به روش دیگری مبادله شود. از این رو دولت آمریکا و بانک مرکزی اتحادیه اروپا یکی دیگر از بزرگترین مخالفان ارزهای دیجیتال می باشند.

وارن بافت

وارن بافت از بزرگترین مخالفان ارزهای دیجیتال

تریدرها و سرمایه گذاران بازار مالی ارزهای دیجیتال به احتمال زیاد وارن بافت را می شناسند، وارن بافت بیشتر از استراتژی معاملاتی هولد یا هودل استفاده می کند. هودل در لغت به معنی نگه داشتن است لذا این لغت در بازارهای مالی به معنای نگه داشتن کوین و توکن و یا سهام های شرکت هاست. این ذخیره از دارایی تا زمانی ادامه پیدا می کند که سرمایه شما به شکل قابله توجهی سود کند؛ وارن بافت می گوید: اگر نمی توانید یک سهام را برای 10 سال نگه دارید، فکر نگهداری آن را برای 10 دقیقه هم نکنید.

بافت از بزرگترین مخالفان ارزهای دیجیتال است، وی بارها تذکر داده است که از ورود به دنیای کریپتوکارنسی خودداری کنید چرا که آقای وارن بافت معتقد است اتریوم، بیت کوین و ریپل و... بی ارزش هستند و نباید بر روی آنها سرمایه گذاری کرد.

قبل از سال ۲۰۱۸ بود که بافت بیت کوین را مرگ موش خطاب کرد. او از منتقدان سرسخت بیت کوین است و این ارز دیجیتال را سراب نامیده است. او معتقد است که بیت کوین حبابی مانند حباب گل‌های لاله است که در گذشته اتفاق افتاده است. او معتقد است که بزرگترین ارز دیجیتال جهان را تنها می‌توان به افراد دیگر فروخت و این ارز کاربرد دیگری ندارد.

همچنین وارن بافت در مورد آینده ارزهای دیجیتال پیش بینی کرده است که عاقبت بدی دارد. بافت معتقد است بیت کوین برای انتقال غیرقانونی پول ایجاد شده است و او به طعنه ابراز کرده که این ارز دیجیتال نیاز به چمدان را در آینده کم خواهد کرد؛ منظور این مرد بزرگ دنیای سرمایه گذاری این است که، این رمزارز دیگر لزوم استفاده از چمدان را برای سارقین حذف کرده است چرا که این ارزی دیجیتال بوده و حضور فیزیکی ندارد.

دونالد ترامپ

دونالد ترامپ یکی از بزرگترین مخالفان ارزهای دیجیتال

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق ایالت متحده امریکا نیز یکی از بزرگترین مخالفان ارزهای دیجیتال است. او گفته است که ارزهای دیجیتال ممکن است یک دروغ بزرگ برای مردم باشد، چرا که مطمئنا مردم این رمزارزها را درست و زیاد نمی شناسند. دونالد ترامپ که یک تاجر بزرگ است عقیده دارد دلار آمریکا باید در اولویت باشد و می توان از فناوری بلاک چین برای حفظ حاکمیت دلار استفاده کرد. با وجود اینکه ترامپ و بسیاری از افراد مشهور، رمزارزها را دروغ و جعلی می‌دانند اما قیمت بیت‌کوین از اظهار نظرات آن‌ها تاثیر منفی گرفت؛ برخلاف ترامپ، جو بایدن موضع واقع بینانه‌تری در رابطه با رمزارزها دارد و چند باری به کنگره در رابطه با رمزارز سیگنال داده است. ترامپ رمزارزها را فاجعه‌ای در انتظار وقوع دانست و عقیده دارد این بازار، سلطه آمریکا را در بازارها و اقتصاد جهانی از بین می‌برد.

چارلی مانگر

چارلی مانگر

معاون وارن بافت و نفر دوم شرکت برکشایر هاتاوی (Berkshire Hathaway) یکی از بزرگترین مخالفان ارزهای دیجیتال می باشد که در نکوهش بیت کوین این گونه گفته که از موفقیت بیت کوین بیزار است و از واحد پولی که مورد سواستفاده دزدها، آدم‌رباها و بقیه خلاف‌کارها قرار می گیرد، به هیچ عنوان استقبال نمی‌کند. از نظر چارلی مانگر این پیشرفت برخلاف منافع تمدن بشری و بسیار مُنزجرکننده است. وارن بافت (رییس شرکت برکشایر هاتاوی) و مانگر ثروت هنگفتی را با خرید سهام و سرمایه‌گذاری در شرکت‌ها کسب کرده اند؛ به همین دلیل آنها به خرید ارز دیجیتال نیازی ندارند و نتوانسته اند ارزهای دیجیتال را به‌درستی درک نکنند اما موضوع این است که چارلی مانگر به‌طور شفاف منظور خود را از عبارت «برخلاف منافع تمدن بشری» بیان نکرده است.

او در صحبت‌های خود به این نکته اشاره می کند که مجرمان و دلالان مواد مخدر از بیت کوین استفاده می‌کنند، در این باره باید گفت که اگر چه این ادعا درست است اما مجرمان از پول نقد هم برای اعمال مجرمانه خود نیز استفاده می‌کنند. برآورد شده است که فقط ۰٫۳۴ درصد از کل تراکنش‌‌ های دارایی‌های رمزنگاری ‌شده در سال ۲۰۲۰ به فعالیت‌های مجرمانه و غیرقانونی اختصاص یافته است. در حالی که بین ۲ تا ۴% تولید ناخالص داخلی جهانی به انجام فعالیت‌های غیر مجاز و مجرمانه‌ای اختصاص یافته که از طریق نظام بانکداری سنتی صورت گرفته اند. این عددی از ارزهای دیجیتال بسیار بیشتر است. به هر حال این موضوع نشان از در تضاد بودن فناوری‌های جدید بلاک چین و بیت کوین با منافعِ تمدن بشری ندارد.

پل کراگمن (Paul Krugman)

پل کراگمن (Paul Krugman)

پل کراگمن یک اقتصاددان برنده جایزه نوبل و از بزرگ ترین منتقدان بیت کوین است. به طوری که در سال ۲۰۱۳ مقاله «بیت کوین شیطانی‌ است» را در روزنامه نیویورک تایمز منتشر کرده است. کراگمن تصور می کند که هم پس از گذشت ‍۱۲ سال بیت کوین هنوز هم نتوانسته در فعالیت رایج اقتصادی نقش و جایگاه با ارزشی را پیدا کند. او نیز مانند دیگر منتقدان ارز دیجیتال بیت کوین، این دارایی را پولِ دلالان مواد مخدر در نظر دارد. پل کراگمن در مقاله‌ای منتشر شده در نشریه نیویورک تایمز می‌گوید که از آن جایی که ارز دیجیتال بیت کوین و سایر رمزارزها نتوانسته‌اند در اقتصاد نقش چشمگیری پیدا کنند، بنابراین ارزش این دارایی ها هیچ ارتباطی به افرادی که وارد بازی ارزهای دیجیتال نشده‌اند، ندارد.

نظر او در رابطه با طلا نیز با دلایل مشابه منفی است، بنابراین طرفداران بیت کوین نیازی نیست که احساس کنند به آنها توهین شده است. از نظر کراگمن در تراکنش‌های پولی، طلا نمی‌تواند بکار گرفته شود و همچنین نمی توان آن را به عنوان ذخیره ارزش باثباتی در نظر گرفت. از آن جایی که ارز دیجیتال بیت کوین هنوز در آغاز راه است، نمی توان حرف‌های این اقتصاددان را به‌عنوان کلام آخر پذیرفت. در یکی از نقل‌قول‌های او در سال ۱۹۹۸ این طور آمده است که به‌شدت رشد اینترنت کُند خواهد شد. تأثیر اینترنت بر اقتصاد، تا سال ۲۰۰۵ کاملا مشخص می‌شود که چیزی در حد تأثیر دستگاه فکس (Fax) خواهد بود.

گینزبرگ

یکی از نویسندگان سایت مدیوم با نام مستعار گینزبرگ (Ginsberg) انتشار مقاله‌ای به نام «بیت کوین به مرگی دردناک و شرورانه خواهد مُرد» را در کارنامه خود دارد. او نیز یک از بزرگترین مخالفان ارزهای دیجیتال می باشد. البته استدلال‌هایی که او علیه بیت کوین ارائه کرده است، مبتنی بر اصول بنیادین نمی باشد و همچنین در برخی موارد کاملاً غلط است. حرف‌های گینزبرگ در عین بحث‌برانگیز بودن، باعث جذب توجه خوانندگان هم شده است. او معتقد است که بیت کوین یک مذهب است تا یک دارایی. به همین دلیل است که طرفداران بیت کوین بر روی هرگونه انتقاد چشمان خود را بسته اند. در گفته‌های او شاید نکته‌ای باشد؛ اما این حرف‌ها صرفاً یک یادداشت هستند و نمی توانند باعث ضعیف شدن این فناوری یا کاربردهای بیت کوین شود. گینزبرگ معتقد است که نهنگ‌ها (بزرگ‌ترین دارندگان بیت کوین) در نهایت بیت کوین‌های خود را می‌فروشند. این ادعا بسیار کُلی است و داده‌ها نشان دهنده خلاف آن هستند.

اگر چه تعداد نهنگ‌ها کاهش پیدا کرده است اما مجموع دارایی‌هایی انباشت شده توسط همین نهنگ‌ها، بیشتر شده است. او در تلاش است تا ثابت کند که در بیت کوین منافع نهادی (Institutional Interest) مُرده است. گینزبرگ پول‌های سازمان‌ها و نهاد‌های سرازیر شده به بیت کوین را «رقت‌انگیز» می‌نامد. البته این موضوع بستگی به تعریف مدنظر از «نهاد» یا عبارت «رقت‌انگیز» دارد. او می‌گوید به‌ندرت شرکت‌های بزرگ اقدام به خرید مستقیم بیت کوین می‌کنند، از این رو یکی از تعریف‌های او از نهاد، یک شرکت بزرگ است. شرکت سهامی عام مایکرواستراتژی (MSTR) بیت کوین زیادی را به‌مدت یک سال خریداری کرد و در حال حاضر مالک ۰٫۵ درصد از کل بیت کوین‌های موجود است. شرکت تسلا نیز اقدام به خرید بیش از ۲ میلیارد دلار بیت کوین کرده است. بیت کوین در ترازنامه مالی شرکت اسکوئر (Square) هم دیده می‌شود.

شرکت فیدلیتی (Fidelity) نیز در حال ایجاد یک بخش مختص و مجزا برای دارایی‌های دیجیتال است. بانک جی‌پی مورگان نیز برای ورود مشتریان خود به حوزه بیت کوین، در حال توسعه یک سری محصولات است. شرکت بیمه عمر مس میوچوال (Mass Mutual) نیز اقدام به خرید ۱۰۰ میلیون دلار بیت کوین کرده است. شرکت سرمایه‌گذاری آرک اینوستینگ (Ark Investing) سرمایه‌ گذاری بر روی سهام صرافی کوین‌ بیس و بیت کوین را مدت‌هاست که در برنامه خود دارد. علاوه بر خرید مستقیم ارز دیجیتال بیت کوین، اپلیکیشن‌های متعددی هستند که برای شروع کار با صندوق‌های قابل‌ معامله در بورس (ETF) بیت کوین منتظر تأیید سازمان بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) هستند. به‌نظر می‌رسد به‌آرامی و مبالغ هنگفت، بخش نهادی هم وارد بازی بیت کوین شده است، بنابراین گینزبرگ در مورد این موضوع اشتباه می‌کند. در جای دیگری مانگر اشاره می‌کند که از بیت کوین می توان به‌عنوان جایگزین طلا استفاده کرد، بنابراین زمانی که او اصلاً به دنبال خرید طلا نباشد، چرا باید بیت کوین بخرد؟

در این باره بیشتر بخوانید

نظر بدهید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

0 دیدگاه

3 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
1 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
در صورت کند بودن سایت فیلترشکن خود را خاموش کنید
×بستن صفحه
پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
موبایل 09304891085
موبایل 09304891085
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @9304891085
داخلی 101
پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
موبایل 09101364784
موبایل 09927779006
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_104
داخلی 104
پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
موبایل 09304890560
موبایل 09927779003
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_104
داخلی 104
پشتیبان فروش(مهرافروز گودرزی)
موبایل 09927779006
موبایل 09927779006
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_105
داخلی 105
پشتیبان فروش(پریسا متولی)
موبایل 09192757633
موبایل 09927779005
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_admin_29
داخلی 106
پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
موبایل 09909400064
موبایل 09909400064
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_por107
داخلی 107
پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
موبایل 09927779040
موبایل 09927779040
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_por
داخلی 107
پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
موبایل 09304891628
موبایل 09304891628
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_1_114
داخلی 114
پشتیبان فروش(سارا کیانی)
موبایل 09304890686
موبایل 09304890686
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_1_117
داخلی 117
پشتیبان فروش(سارا کیانی)
موبایل 09927779030
موبایل 09927779030
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_117
داخلی 117
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09909400054
موبایل 09909400054
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_118
داخلی 118
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09194198792
موبایل 09194198792
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_admin_33
داخلی 118
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09304891297
موبایل 09304891297
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_118
داخلی 118
اطلاعات تماس(دفتر فروش)
تلفن 021-22021030
تلفن 021-22021040
بدون پیش شماره 90001030
اینستاگرام @alireza.mehrabii
کانال تلگرام @alirezamehrabi_com