به طور کلی، شدو فورک (Shadow Fork) باعث میشود تا داده هایی از شبکهی اصلی (Mainnet) در شبکهی آزمایشی (TestNet) کپی شده تا اتفاقات مهم و تغییرات، ابتدا در شبکه آزمایشی تست شوند. با کمک شدو فورک، امکان این وجود دارد که توسعه دهندگان بتوانند تغییراتی که مدنظر دارند را قبل از استفاده در شبکهی اصلی، در تستنت امتحان کنند. استقرار قراردادها، آزمایشهای زیرساختی و اجرای نودها تنها تعدادی از مواردی هستند که به خاطر تست گرفتن از آنها، Shadow Fork مورد استفاده قرار میگیرد.
آشنایی با مفهوم فورک
امروزه مفاهیم زیادی در دنیای بلاک چین تاثیرگذار هستند. یکی از این مفاهیم، فورک نام دارد که استفاده از آن دلایل موجه و منطقی ای دارد، میتوان گفت وجود آن برای بلاک چین ضروری است. از آنجایی که قوانین در بلاک چین ثابت هستند و امکان تغییر دادن آنها وجود ندارد، توسعه دهندگان باید به خوبی مراقب تغییراتی که قصد اعمال کردنشان را دارند، باشند. در واقع چون وابستگی تعداد زیادی از افراد و میزان قابل توجهی از اطلاعات در بلاک چین قرار گرفتهاند، ملاحظهی این موارد اهمیت دارد. فورک دقیقا برای همین موضوع ایجاد شده تا اشتباهی در شبکه پیش نیاید. یک فورک از بلاک چین مورد نظر زمانی ایجاد میشود که توسعه دهندگان قصد اعمال تغییراتی در بلاک چین را داشته باشند. اتفاقی که می افتد این است که به کمک کدهای اصلی بلاک چین، یک فورک ساخته شده و بروزرسانیها روی آن انجام میشود. بیت کوین کش در واقع یک فورک از بلاک چین بیت کوین به حساب میآید و مثال خوبی برای ماهیت فورک است.
همانطور که بالاتر اشاره کردیم، به طور کلی فورکها به دو دستهی سازگار با نسخهی قبلی و ناسازگار با نسخهی قبلی تقسیم میشوند. فورک سازگار با نسخهی قبلی یا Backward Compatible، فقط با تغییرات در نسخهی اصلی بلاک چین مورد استفاده قرار میگیرند. این در حالی است که فورک ناسازگار یا Backward Uncompatible کاملا برعکس این موضوع عمل میکند. این نسخه از بلاک چین، کاملا متفاوت با نسخهی اصلی ایجاد شده است.
برای کسب اطلاعات در زمینه دوره دکس تریدینگ، بر روی لینک کلیک کنید.
معرفی شدو فورک
شدو فورک به نسبت مباحث دیگر، موضوع نسبتا جدیدی در دنیای بلاک چین به حساب میآید و در شبکههای مختلفی از آن استفاده میشود. به لطف این فناوری، میزان اطمینان مردم و توسعه دهندگان بالاتر رفته و احتمال وجود خطا در بلاک چین کاهش پیدا میکند. با توجه به گستردگی و اهمیتی که برای شبکهها و دنیای کریپتو دارند، توسعه دهندگان سعی میکنند بهبودها را طوری انجام دهند تا کمترین احتمال خطا ایجاد شود و شبکه دچار اختلال و باگ نشود. اینجاست که Shadow Fork میتواند بسیار کاربردی باشد.
برای کسب اطلاعات در زمینه آموزش ارز دیجیتال، بر روی لینک کلیک کنید.
کار با فناوری شدو فورک موضوع چندان پیچیدهای نیست و استفاده از آن روز به روز در حال افزایش است. به طور کلی، شبکهی اصلی و شبکهی آزمایشی در Shadow Fork نقش دارند و به یکدیگر کمک میکنند. شبکهی آزمایشی به این منظور توسعه پیدا کرده که آزمون خطاها و رفع باگها اول روی آن انجام شود. در واقع، تا قبل از اعمال تغییرات روی شبکهی اصلی، توسعه دهندگان تصمیماتی که بر اساس منفعت بلاک چین گرفتهاند را روی تستنت، مورد آزمایش قرار میدهند. در نهایت پس از آن که از درستی و صحیح بودن فرآیند اطمینان حاصل شد، مراحل طی شده با کیفیت بالا روی شبکهاصلی اتفاق می افتد و بلاک چین بهبود پیدا میکند. ویژگی های کلیدی Shadow Fork باعث شده تا توسعه دهندگان بتوانند ایدههای خود را روی یک محیط تستی اجرا کنند. این موضوع باعث میشود تا کار روی بلاک چین و بهبود آن افزایش پیدا کند.
در تعریف کلی فورک، این مفهوم به دو دستهی سازگار با نسخهی قبلی و ناسازگار با نسخهی قبلی تقسیم میشود. در واقع به اصطلاح، هارد فورک ناسازگار با نسخهی قبلی و سافت فورک سازگار با نسخهی قبلی نام میگیرند. از آنجایی که دنیای وب 3 به صورت مداوم در مسیر توسعه و بهبود قرار دارد، استفاده از Shadow Fork میتواند بسیار کاربردی باشد. جالب است بدانید شبکهی آزمایشی یا همان تستنت Kiln، آخرین شبکهی آزمایشی به حساب میآید که توسعه دهندگان برای پروژهی The Merge از آن استفاده میکنند. به عبارتی دیگر، شدو فورک برای آن که پروژهی The Merge بدون تغییرات مضر در dApps به خوبی پیش برود، مورد استفاده قرار میگیرد.
دلیل ضرورت حضور شدو فورک در بلاک چین
همانطور که بالاتر اشاره شد مانند هر بستر دیگری، در بلاک چین هم احتمال به وجود آمدن مشکلات فنی وجود دارد. از آنجایی که موارد این چنینی باید به سرعت و با دقت بالا برطرف شوند، Shadow Fork اینجا وارد عمل میشود و نقش خود را ایفا میکند. به کمک این مفهوم، مواردی که دچار مشکل هستند یا نیاز دارند تا بروزرسانی شوند، در محیطی آزمایشی تست میشوند تا نتیجهی لازم حاصل شود. البته Shadow Fork تنها برای بهبود یافتن مشکلات نیست. گاهی اوقات تصمیماتی برای ایجاد امکانات جدید در بلاک چین گرفته میشود تا راحتی و امکانات شبکه افزایش پیدا کند. این ایدهها در ابتدا به کمک شدو فورک مورد آزمایش قرار میگیرند و پس از حاصل شدن اطمینان و موفقیت آمیز بودن آزمایش، روی بلاک چین قرار داده میشوند.
شدو فورک در شبکهی اتریوم
جالب است بدانید اولین شبکهای که از فناوری Shadow Fork استفاده کرد، شبکهی اتریوم بود. پریتوش جایانتی که یکی از توسعه دهندههای بنیاد اتریوم است، عقیده دارد که شدو فورک روشی موثر برای آزمایش توسعه دهندگان در رابطه با همگام سازی شبکههای اصلی و یا شبکههای آزمایشی به حساب میآید. شبکهی اتریوم به منظور ادغام پروتکل اجماع اثبات کار (POW) و پروتکل اجماع اثبات سهام (POS) از Shadow Fork استفاده کرده تا این فرآیند را در این بستر آزمایش کند. برای اولین بار، در آوریل سال ۲۰۲۲ بود که ماریوس ون در ویدن یکی از اعضای شبکهی اتریوم، اعلام کرد که این بستر قرار است از Shadow Fork استفاده کند.
در پروژههایی که در آنها از شدو فورک استفاده میشود، نودها دخالت دارند. در واقع، نودهای شبکه که همان سهام داران هستند، تراکنشها را اعتبارسنجی میکنند. جالب است بدانید که تنها شبکهای که از Shadow Fork استفاده میکند، اتریوم نیست. شبکههای دیگری در فضای بلاک چین هستند که برای آزمایش روی پروتکلهای مختلف، از این فرآیند استفاده میکنند. برای مثال، بلاک چین بیت کوین. بیت کوین در واقع شبکهی دیگری به حساب میآید که بر اساس پروتکل شدو فورک کار میکند. البته، لازم به ذکر است که درصد رضایت عمومی از استفاده از این فناوری در شبکهی بیت کوین پایین بوده است.
نظر بدهید