بازار فارکس مانند دیگر بازارهای مالی قیمت های متفاوتی دارد برای مثال قیمت bid و ask در بازار فارکس بسیار متفاوت است؛ به طور کلی تفاوت قیمت خرید یک ارز با قیمت فروش آن را اسپرد می گویند. کسب سود یا زیان برای یک تریدر به وسیله اسپرد انجام می شود. امروزه فعالیت در بازارهای مالی طرفداران بسیار زیادی به خود جلب کرده است و افراد زیادی برای کسب سود کلان به فعالیت در این بازارها می پردازند. معمولا انگیزه افراد از ورود به بازارهای مالی، کسب سود کلان است.
هنگامی که یک فرد وارد بازارهای مالی می شود فرق نمی کند که یک تریدر باشد یا یک ارائه دهنده خدمات در هر صورت تلاش می کند در بهترین قیمت به خرید یا فروش دارایی بپردازد، دو طرف معامله (خریدار و فروشنده) برای این منظور و رسیدن به بهترین قیمت ممکن فرآیند مذاکره را شروع می کنند؛ در این مرحله با دو مورد از مهم ترین عناصر هر معامله یعنی قیمت درخواستی (ask) و پیشنهادی (bid) مواجه می شوید. پس می توان اینگونه گفت که ask یعنی قیمت درخواست شده از سوی فرد و bid نیز قیمت پیشنهادی است که از سوی فرد ارائه می شود در ادامه به بررسی این اصطلاح ها می پردازیم.
قیمت پیشنهادی bid
(bid) در واقع قیمت پیشنهادی است؛ این قیمت در زمانی مطرح می شود که بحث فروش یک جفت ارز به میان می آید. در واقع قیمت پیشنهادی مقدار ارز قیمت گذاری شده را نشان می دهد که در ازای خرید یک واحد از ارز پایه می توان دریافت کرد.
قیمت درخواستی ask
قیمت درخواستی (ask)؛ این قیمت نیز مانند قیمت پیشنهادی برای خرید یک جفت ارز ارائه می شود. این قیمت مقدار ارز قیمت گذاری شده را نشان می دهد که باید برای خرید یک واحد ارز پایه پرداخت شود. قيمت پیشنهادی همواره از قیمت درخواستی کوچکتر خواهد بود. پس نمی توان قیمت پیشنهادی را بزرگتر از قیمت درخواستی بیان کرد.
یک مثال برای درک بهتر اسپرد و فرمول آن
در بخش بالا با قیمت bid و ask در بازار فارکس آشنا شديم اما به غیر از این دو، مفاهیم دیگری نیز وجود دارد که در ادامه به بررسی این مفاهیم خواهیم پرداخت. فعالیت در بازارهای مالی مستلزم اطلاعات بسیار زیاد است و تریدر برای یک حضور موفق در بازار مالی فارکس باید با این مفاهیم آشنا باشد. هنگامی که افراد در مورد قیمت bid و ask در بازار فارکس با یکدیگر بحث و گفتگو می کنند به جفت ارز مشخصی مانند USD/JPY اشاره می کنند، این مفهوم بدین معنی است که با دلار ایالات متحده، ین ژاپن را خریداری می کنیم.
به طور کلی می توان اینگونه بیان کرد که معامله گر از ارز دوم یعنی ارز پایه برای خرید ارز اول استفاده کند، در این صورت او به خرید جفت ارز پرداخته است. در ادامه این مبحث به توافق فروشنده و خریدار بر روی قیمت ثابت نیز اشاره می کنیم. قیمت پیشنهادی (bid) در واقع حداکثر قیمتی است که خریدار قصد دارد برای خرید دارایی مورد نظر خود پرداخت کند اما این قیمت به تنهایی محور معامله نیست؛ بلکه یک قیمت پیشنهادی نیز وجود دارد که تفاوت های بسیار زیادی با قیمت پیشنهادی خریدار دارد. البته خریداران همواره سعی می کنند با گفتگوهای فراوان با فروشنده، قیمت ها را کاهش دهند.
به دلیل اینکه قیمت درخواستی حداقل قیمتی است که فروشنده می تواند با آن دارایی خود را بفروشد باید این قیمت از قیمت پیشنهادی بیشتر باشد؛ در غیر این صورت فروشنده از این معامله ضرر می کند و نمی تواند دارایی های خود را با قیمت مناسبی به فروش برساند و متحمل ضرر فراوانی می شود. بنابراین قیمت درخواستی به معنی قیمت مشخصی است که به فروشنده جفت ارز پیشنهاد میشود و نباید از قیمت پیشنهادی کمتر باشد؛ در غیر این صورت موجب ضرر فروشنده می شود. فرآیند مذاکره زمانی اتفاق می افتد که فروشنده و خریدار در مورد قیمت مشخصی برای معامله به توافق می رسند، این قیمت برای هر دو فروشنده و خریدار متناسب است. پس یک معامله گر باید همواره به تفاوت قیمت پیشنهادی و درخواستی دقت کند.
تفاوت قیمت bid و ask در بازار فارکس
همانطور که می دانید قیمت پیشنهادی باید از قیمت درخواستی کمتر باشد زیرا این تفاوت قیمت ها موجب می شود تا بروکر سود کسب کند. برای زمانی که قیمت درخواستی ۱۰۹.۶۹ پیشنهاد داده می شود اما قیمت پیشنهادی را تا ۱۰۹.۶۷ کاهش می دهند، تفاوت قیمت ۰.۰۲ بهعنوان دو پیپ ارز پایه (در این مثال ین ژاپن) درنظر گرفته شده و درنتیجه بروکر از این معامله ۲ دلار سود دریافت میکند. 2 دلار سود در نتیجه تفاوت قیمت ها به دست می آید؛ همانطور که می دانید در بازار مالی فارکس به تفاوت بین قیمت bid و ask اسپرد می گویند. در بسیاری از مواقع بروکرها در بازار مالی فارکس کارمزدی برای معاملات خود در نظر نمی گیرند زیرا اسپردها یا همان تفاوت قیمت پیشنهادی و درخواستی سود مناسبی برای آن ها تامین می کنند.
بررسی جفت ارزهایی که کمترین میزان اسپرد را دارند
هنگامی که یک تریدر در بازارهای مالی فعال است باید از جفت ارزهایی که کمترین اسپرد را در معاملات خود دارند اطلاع داشته باشند این در حالی است که جفت ارزهای اصلی دارای اسپردهای کمتری هستند، برخی از جفت ارزهای کمتر شناخته شده میزان اسپرد بیشتری داشته و درنتیجه موجب ضرر بیشتری در معامله می شوند.
معمولا در بازارهای مالی فارکس جفت ارزهایی که کمترین میزان اسپرد را دارند آنهایی هستند که بیشترین حجم معاملات روزانه را دارند. از جفت ارزهای اصلی که کمترین میزان اسپرد را دارند می توان به EUR/USD، USD/JPY، GBP/USD، USD/CHF، AUD/USD، و NZD/USD اشاره کرد البته بهتر است بدانید که سه جفت ارز EUR/USD، USD/JPY، GBP/USD، کمترین مقدار اسپرد را بین این رمزارزهای اصلی دارند.
فعالان بازارهای مالی و کارشناسان این حوزه همواره معامله در چارچوب بازه زمانی طولانی تر است زیرا اسپرد و تفاوت قیمت bid و ask در بازار فارکس در مدت زمان طولانی تر از اهمیت کمتری برخوردار است. از همین رو معامله گران بازارهای مالی به معاملات در مدت زمان طولانی تر به تغییرات قیمت بیشتر تمایل دارند و همچنین معاملات کمتری انجام می دهند؛ اما معامله گران روزانه معاملات بسیاری در طول روز انجام میدهند و این معاملات در زمان بسیار کوتاهی صورت می گیرد. علاوه بر این اسپرد، جفت ارزهایی که نقدینگی کمتری دارند نیز قابل توجه است و بنابراین باید در معاملات خود حتی با چارچوب زمانی طولانی تر به این مورد توجه کنید.
نتیجه گیری
آشنایی با قیمت bid و ask در بازار فارکس و اسپرد به شما کمک میکند تا تصمیم های بهتری در معاملات خود بگیرید این مفاهیم برای فروش جفت ارزها به کار می رود. همانطور که در بالا اشاره کردیم برخی از جفت ارزهای اصلی، معمولا اسپرد کمتری دارد پس بهتر است قبل از رود به بازارهای مالی فارکس و انجام هر معامله ای باید اسپرد قیمت هر کدام از جفت ارزها را بررسی کنید. کسب اطلاعات کافی موجب می شود که بهترین عملکرد را در بازارهای مالی داشته باشید؛ در نظر داشته باشید که اسپرد در معاملات شورت، تاثیر کمتری دارد.!
نظر بدهید