1. صفحه اصلی
  2. مقالات بازار مالی
  3. معرفی فعالین بازار مالی
  4. بانک جی پی مورگان

بانک جی پی مورگان

بانک جی پی مورگان
لوگو علیرضا محرابی
بانک جی پی مورگان
معرفی فعالین بازار مالی

امروزه در جهان بانک ها و موسسات بسیار بزرگی وجود دارد که این بانک ها نقش بسیار پر رنگی در اقتصاد جهانی دارند. اگر بخواهیم یکی از بزرگترین بانک‌ ها و موسسات مالی جهان را معرفی کنیم بدون شک اولین گزینه ما بانک جی پی مورگان است. این بانک یکی از بزرگترین بانکداری های جهان است که نزدیک به دو قرن از آغاز فعالیت آن می‌ گذرد. این بانک، حدود دو قرن پیش فعالیت خود را شروع کرد؛ شاید برای شما هم سوال پیش آید که جی پی مورگان چگونه شکل گرفت؟ و با طی چه مراحلی به پنجمین غول صنعت بانکداری جهان تبدل شد؟ ما در این مقاله به این سوالات پاسخ می دهیم و سعی می کنیم تاریخچه بانک جی پی مورگان را بررسی کنیم.

تاریخچه تاسیس شرکت جی پی مورگان

تاریخچه تاسیس بانک جی پی مورگان

در این قسمت از مقاله به بررسی نحوه شکل گیری بانک جی پی مورگان می پردازیم. آشنایی با روند شکل‌ گیری شرکت‌ های موفق جهانی می ‌تواند به شما در درک چگونگی قدرت یافتن این شرکت ها و میزان تاثیرشان در اقتصاد جهانی کمک کند. به طور کلی کسب اطلاعات لازم از بانک های بزرگ جهان برای هر معامله گر و سرمایه گذار بسیار ضروری است زیرا این بانک ها تاثیر بسیار زیادی در اقتصاد جهانی دارند و روند فعالیت آن ها بر روی جهت بازارهای مالی بسیار تاثیرگذار است. البته باید توجه کرد که بانک ها، شرکت‌ هایی که امروزه غول‌ های صنعت بانکداری به حساب می‌ آیند مسیر پر فراز و نشیبی را طی کرده‌ اند که آنها را به جایگاه امروزی ‌شان رسانده است. این بانک ها و شرکت ها با مشکلات بسیار زیادی مواجه شدند و پس از پشت سر گذاشتن این مشکلات توانستند به یکی از معروف ترین و تاثیرگذارترین شرکت ها و بانکداری ها تبدیل شوند.

گروه مالی جی پی مورگان که حدود دو قرن پیش تاسیس شد و قدمت 200 ساله دارد به عنوان یکی از قدیمی‌ ترین و شناخته شده‌ ترین موسسات مالی جهان به شمار می رود. بانک و موسسه مالی جی پی مورگان با 1200 موسسه مرتبط که در سال های طولانی شکل گرفته اند با گردهمایی این موسسه ها بانک جی پی مورگان را تشکیل شده است.

معرفی بانک جی پی مورگان

اگر بخواهیم به اصلیت این شرکت بپردازیم، باید گفت جی پی مورگان در اصل یک شرکت خدمات مالی و بانکداری است که اصلیت آمریکایی و چند ملیتی دارد. این موسسه مالی در سال 1799 تاسیس شد؛ اما این موسسه از آغاز این حجم از اقتصاد را در اختیار نداشت و شکل‌ گیری آن حاصل دادوستدهای گسترده ‌ای است که در این دو قرن روی داده است و توانسته به یکی از بزرگترین موسسه های مالی جهانی تبدیل شود.

بهتر است بدانید که گروه مالی جی پی مورگان به صورت دقیق ‌تر، در نتیجه ادغام شمار زیادی بانک و شرکت خدمات مالی تشکیل شده‌ است؛ ولی فرم کنونی آن، حاصل ادغام کمیکال بانک و چِیس منهتن بانک، سپس خریداری هر دو بانک توسط شرکت «جی. پی. مورگان اند کو» و در نهایت ادغام هر سه موسسه در سال ۲۰۰۰ است و شعبه مرکزی این بانک، در منهتن، نیویورک قرار دارد و در این شهر به فعالیت می پردازد.

جهت کسب اطلاعاتی در مورد بانکداری آف شور بر روی لینک کلیک کنید.

کمیکال بانک چیست؟

اگر بخواهیم «کمیکال بانکینگ کورپوریشن» را معرفی کنیم اینگونه می توان گفت که کمیکال بانک در واقع یک شرکت تولید محصولات شیمیایی است که اصلی ترین فعالیت کمیکال بانک تولید محصولات شیمیایی است، در سال ۱۸۲۳ تاسیس شد و از آن تاریخ به فعالیت می پردازد؛ در تاریخ ۱۸۲۴ این شرکت اقدام به راه‌ اندازی یک بازوی خدمات مالی تحت نام کمیکال بانک نیویورک کرد و پس از سال ۱۸۵۱ بانک کاملاً از شرکت مادر جدا شد و در طول سال ‌های بعد، از طریق فرایند تملیک و ادغام در چندین بانک و بنگاه اقتصادی، توسعه یافت. این شرکت پس از جدایی از شرکت اصلی توانست بسیار پیشرفت کند.

در دهه ۱۹۸۰ میلادی کمیکال بانک، بزرگترین بانک ایالات متحده بر پایه میزان دارایی‌ ها محسوب می ‌شد. در ۱۹۹۶ کمیکال بانک اقدام به خریداری بانک «چِیس منهتن» کرد و سرانجام در سال ۲۰۰۰ شرکت «جی. پی. مورگان اند کو» اقدام به خریداری هر دو شرکت و زیرمجموعه‌ های بانکداری آنها کرد که در پی این ادغام، هسته اولیه بانک جی ‌پی مورگان چیس کنونی نیز شکل گرفت؛ این ادغام اولین قدم در تاسیس بانکداری شرکت جی پی مورگان بود.

تاریخچه بانک چِیس منهتن

تاریخچه بانک چِیس منهتن

بانک چِیس منهتن نیز یکی از بزرگترین بانک های جهان است. در سال ۱۹۵۵ در پی خریداری بانک ملی چیس (تاسیس: ۱۸۷۷) توسط بانک منهتن (تاسیس: ۱۷۹۹) سپس ادغام این دو بانک در یکدیگر راه‌ اندازی شد. ادغام این دو بانک بزرگ موجب تشکیل یک بانکداری عظیم شد، ریشه‌ های تاسیس این بانک به شرکت منهتن کمپانی باز می ‌گردد که در زمینه انتقال آب فعالیت می‌ کرد و در این حوزه بسیار موفق بود. آرون بور تصمیم گرفت این شرکت را توسعه ببخشد، او در نتیجه تصمیم گرفت حوزه فعالیت های خود را به صنعت بانکداری گسترش دهد و توانست در این حوزه به یکی از افراد مشهور و تاثیرگذار تبدیل شود. در طول دهه‌ های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی سکان رهبری بانک چیس منهتن در دست دیوید راکفلر بود که این بانک در این دوره از حیات خود، به یکی از بزرگترین موسسات مالی ایالات متحده تبدیل شد. این موسسه در مدت کوتاهی توانست موفقیت های بسیار چشمگیری به دست آورد و به یکی از مشهورترین و قدرتمندترین موسسات مالی ایالات متحده آمریکا تبدیل شود.

برای آشنایی با سود بین بانکی و تاثیر آن بر بازار سرمایه، بر روی لینک کلیک کنید.

دیوید راکفلر از افراد بسیار تاثیرگذار در اقتصاد آمریکا به شمار می رود. در دوران رهبری دیوید راکفلر، توسعه‌ بین ‌المللی چِیس منهتن اهمیت بالایی داشت. او توانسته بود با توسعه این موسسه در سطح جهانی بانک چیس منتهن را به یکی از بانک های مهم و قدرتمند آمریکا تبدیل کند. او به فرایندهای روزمره‌ مدیریتی علاقه ‌ای نشان نمی ‌داد و در عوض، سفرهای متعددی به چهارگوشه‌ دنیا داشت تا با رهبران مالی و سیاسی متعدد، دیدارهای استراتژیک ترتیب دهد و از طریق تجربیاتی که کسب می کند به گسترش چیس منتهن بپردازد. دیوید راکفلر در جریان این سفرها به‌ مرور به یکی از ستون ‌های سیاست خارجی آمریکا هم تبدیل شده بود و در نتیجه، اثرگذاری بالایی در وزارت امور خارجه داشت.

رابطه بین بانک چِیس منهتن و جی پی مورگان

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم بانک چیس منتهن یکی از بزرگترین بانکداری های جهان به شمار می رفت. یکی از نکات مهم تاریخ چیس منهتن در دهه‌ های پایانی قرن بیستم، همکاری آن ‌ها با ایران بود. ایران نیز قبل از انقلاب با این بانک به همکاری پرداخته بود به نحوی که در دهه‌ی ۱۹۷۰، شاه ایران بزرگترین مشتری چیس منهتن در خاورمیانه محسوب می ‌شد و ایران بیشترین همکاری را در میان کشورهای بزرگ خاورمیانه با بانک چیس منهتن داشت. شاه حدود ۲.۵ میلیارد دلار سرمایه‌ کسب شده از سود فروش نفت را در چیس منهتن نگهداری می ‌کرد که حدود ۸ درصد از دارایی‌ های بانک را تشکیل می ‌داد و این رقم یک رقم قابل توجه در آن دوران بود.

البته بانک چیس منهتن پس از مدتی نتوانست در اوج به فعالیت خود ادامه دهد. این بانک در طول سال ‌های نخست از دهه ۱۹۹۰ رو به افول نهاد و سرانجام در سال ۱۹۹۶ توسط «کمیکال بانک» خریداری و در این بانک ادغام شد؛ در سال ۲۰۰۰ «کمیکال بانک» توسط شرکت خدمات مالی «جی پی مورگان اند کو» خریداری شد و در پی آن شرکت جدید بار دیگر نام تجاری چیس را احیا کرده و با ادغام بانک چیس منهتن در کمیکال بانک، موسسه جدید را بانک چیس نامید و این موسسه نیز به یکی از بزرگترین موسسات ایالات متحده آمریکا تبدیل شد.

جی پی مورگان اند کو کیست؟

جی پی مورگان اند کو کیست؟

بانک جی پی مورگان ابتدا در حوزه سرمایه گذاری صنعتی فعالیت می کرد. آغاز فعالیت ‌های این شرکت در حوزه سرمایه ‌گذاری صنعتی به سال ۱۹۰۱ باز می ‌گردد که جی ‌پی مورگان بنیانگذار شرکت، با خریداری شرکت فولاد کارنگی، از اندرو کارنگی، بزرگترین شرکت فولادسازی ایالات متحده؛ به نام یو اس. استیل را بنیان نهاد؛ در نتیجه این شرکت ابتدا کار خود را از این حوزه شروع کرد.

مورگان برای اینکه بتواند موسسه جی پی مورگان را توسعه بخشد و بتواند این شرکت را به همگان معرفی کند تصمیم گرفت در سال ۱۹۱۴ اقدام به ساخت ساختمانی اداری تحت عنوان پلاک ۲۳ وال استریت کند. پس از آنکه مراحل ساخت آن به اتمام رسید، دفتر مرکزی «جی. پی. مورگان اند کو» را به این ساختمان منتقل کرد و این ساختمان به عنوان مرکز فعالیت های این موسسه شناخته می شد. امروزه این ساختمان که به «هاوس آو مورگان» مشهور است، سال ‌ها به‌ عنوان مهم‌ ترین ساختمان تجاری در ایالات متحده آمریکا شناخته می ‌شد زیرا مورگان این ساختمان را برای مدیریت بانک جی پی مورگان ساخته بود.

در سال ۱۹۵۹ شرکت جی پی مورگان اند کو، با گارانتی تراست کمپانی ادغام شد و نام آن به مورگان تراست گارانتی کمپانی تغییر پیدا کرد. این بانک تا دهه ۱۹۸۰ با همین نام به فعالیت خود ادامه داد و در سال ۱۹۸۱ بار دیگر شروع به استفاده از برند جی پی مورگان برای بخش بانکداری خود کرد؛ در سال ۱۹۸۸ بار دیگر نام شرکت به جی پی مورگان اند کو تغییر یافت.

در سال ۱۹۳۵ هنری اس مورگان مالک وقت جی پی مورگان و نوه جی پی مورگان، با مشارکت هرولد استنلی، شرکت خدمات مالی مورگان استنلی را تاسیس کرد. بدین ترتیب، داگلاس وارنر به عنوان مدیر جدید جی ‌پی مورگان به کار خود ادامه داد اما پس از ادغام با چیس، به مقام ریاست جی ‌پی مورگان چیس رسید؛ اما غول محصول این ادغام، دو زمینه‌ اصلی فعالیت داشت:

1_ جی ‌پی مورگان، خدمات بانکداری تجاری را در سطح جهانی عرضه می‌کرد و با ارائه این خدمات به سراسر جهان شناخته می شد. این خدمات شامل مواردی همچون بانکداری سرمایه ‌گذاری، مدیریت سرمایه، مدیریت دارایی ‌های سازمانی و دارایی‌ های شخصی می ‌شد.

2- چیس با برند جدید خود، عملیات بانکداری مشتریان عادی را بر عهده گرفت و اصلی ترین تخصص چیس، ارائه خدمات به مشترین عادی بود. خدماتی که چیس ارائه می داد شامل مواردی همچون مدیریت شعبه‌ های نیویورک و تگزاس، خدمات کارت‌ های اعتباری، وام‌ های رهنی و موارد مشابه در وام‌ های شخصی بود.

بانک جی پی مورگان چه تاثیری بر اقتصاد امروز جهان دارد؟ 

بانک جی پی مورگان چه تاثیری بر اقتصاد امروز جهان دارد؟

از گذشته تاکنون جی ‌پی مورگان چیس و شرکت‌ هایی که آن را تشکیل دادند با فعالیت های مختلف و انواع مشارکت های اجتماعی و سیاسی تاثیر بسزایی در اقتصاد جهان داشته اند؛ برای مثال از جدیدترین فعالیت ‌های اجتماعی آن ‌ها می ‌توان به سرمایه‌ گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری سال ۲۰۱۴ در جهت پیشرفت و تحول در اقتصاد شهر دیترویت اشاره کرد. این نمونه فقط یکی از هزاران فعالیت اجتماعی بانک جی پی مورگان به شمار می رود.

در سال ۲۰۱۵، موسسه ‌ای تحقیقاتی و آموزشی به ‌نام JP Morgan Institute تاسیس شد. البته هدف اصلی این موسسه ارائه‌ تحلیل ‌هایی بر اساس کلان ‌داده و همچنین نظرات متخصصان مالی و اعتباری، با اهداف عمومی و جهانی بود. در جهان امروزی به ظهور فناوری و پدیده‌ های جدید در صنعت مالی و اقتصادی، جی ‌پی مورگان نیز به ‌صورت جسته و گریخته، علاقه ‌مندی ‌هایی را به آن موارد نشان داد و سعی کرده در این زمینه نیز ورود کند. آن‌ ها در سال ۲۰۱۶ اعلام کردند که در حال کار روی نسخه ‌ای خصوصی از شبکه اتریوم به ‌نام Quorum هستند؛ از آخرین اقدامات آن‌ ها در این حوزه، می ‌توان به خبر عرضه‌ استیبل کوین JPM Coin در سال ۲۰۱۹ اشاره کرد که البته، انتقادهای فراوانی را نیز از سوی اکوسیستم رمزارزها به‌ همراه داشت و چندان مورد استقبال قرار نگرفت.

با وجود عدم استقبال افراد از رمزارزها، در هر صورت جی پی مورگان چیس به اولین بانکی تبدیل شد که ارز رمزنگاری ‌شده مختص خودش را ارائه داد و در بین بقیه بانک های جهان بسیار متمایز شد. دو دلیل برای این کار بانک جی‌ پی‌ مورگان وجود دارد، اولین دلیل مربوط به استراتژی این کسب‌ و کار است، اگر این بانک ارزهای رمزنگاری‌ شده را عمل خطری برای خودش می ‌بیند، بنابراین بهتر است داخل این عامل باشد تا بیرون آن و ببیند که کسی کسب‌ و کارش را از بین می ‌برد.

دلیل دوم رقابت است، موضوع رقابت یکی از مهم ترین دلایل است، پرداخت ‌های برون مرزی شامل جابجایی مبالغ سنگینی میان بانک‌ ها است که به ‌عنوان بخشی از رقابت پیچیده تراکنش ‌های بین‌ المللی شناخته می ‌شود. این جابجایی ‌ها به‌ طور سنتی به صورت انتقال وجه صورت می‌ گیرد که تکمیل این فرایند یک روز کاری طول می ‌کشد.

روسای کنونی جی پی مورگان چه کسانی هستند؟

روسای کنونی جی پی مورگان چه کسانی هستند؟

شاید بعد از مطالعه تاریخ بانک جی پی مورگان برای شما جالب باشد بدانید که اکنون روسای جی پی مورگان چه کسانی هستند. در حال حاضر، جیمی دیمون به‌ عنوان مدیرعامل و رئیس هیئت ‌مدیره‌ جی ‌پی مورگان چیس فعالیت می‌ کند که از سال ۲۰۰۶ به آن سمت رسید و از آن تاریخ در این بانک فعالیت می کند.

دیمون در سال های حضورش یک تفاوت با دیگر مدیران این مجموعه دارد و آن هم این است که او یکی از معدود مدیران ارشد بانک است که به یک میلیاردر تبدیل شد. او در سال مالی ۲۰۱۱، مبلغ ۲۳ میلیون دلار به عنوان حقوق دریافت کرد که این مبلغ بیش از هر مدیر اجرایی دیگری در ایالات متحده آمریکا بود و همین امر موجب شد که دیمون به یکی از افراد ثروتمند آمریکا تبدیل شود.

در این باره بیشتر بخوانید

    نظر بدهید

    شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

    0 دیدگاه

    4 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
    0 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
    ×بستن صفحه
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09927779050
    موبایل 09304890686
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_Admin_101
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09194198792
    موبایل 09194198792
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_33
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09101364784
    موبایل 09101364784
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @@armteam_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09304891085
    موبایل 09304891085
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_Admin_101
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779030
    موبایل 09927779030
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_111_107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09304891297
    موبایل 09304891297
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09909400064
    موبایل 09909400064
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
    موبایل 09304891628
    موبایل 09304891628
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_114
    داخلی 114
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09192757633
    موبایل 09927779005
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_29
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09192353887
    موبایل 09192353887
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_11_107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09304890560
    موبایل 09927779003
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(میلاد موسوی)
    موبایل 09909400054
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(میلاد موسوی)
    موبایل 09907779006
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779040
    موبایل 09927779040
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por
    داخلی 107
    اطلاعات تماس(دفتر فروش)
    تلفن 021-22021030
    تلفن 021-22021040
    بدون پیش شماره 90001030
    اینستاگرام @alireza.mehrabii
    کانال تلگرام @alirezamehrabi_com