بازارهای مالی هیچ تفاوتی با شطرنج ندارند. شطرنج باز باید منتظر چند حرکت بعدی در هر حرکت باشد. حرکت اشتباه ممکن است تا پایان بازی روی شطرنج باز تاثیر بگذارد. در بازارهای مالی نیز دقیقاً همین مساله حاکم است. هر تصمیمی که یک معاملهگر میگیرد باید در پازل استراتژی معاملاتی آنها مشخص شود و باید با دستیابی به اهداف تجاری بزرگشان همسو باشد. خرید و فروش او ممکن است در کوتاه مدت برای او سود نداشته باشد، اما در دراز مدت سود سرشاری برای او به همراه خواهد داشت. یک شطرنج باز ابزاری جز تفکر و مهره های شطرنج برای توسعه برنامه های خود ندارد اما در بازارهای مالی، معامله گران ابزارهای زیادی برای تصمیم گیری در اختیار دارند. اینکه شباهت شطرنج با بازارهای مالی در چیست را در این مقاله مورد بررسی قرار می دهیم، برای آشنایی با این شباهت ها این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
شباهت شطرنج با بازارهای مالی از دیدگاه یک استاد شطرنج
جاش مانیون، یکی از حرفه ای ترین شطرنج بازان ایالات متحده آمریکا، معتقد است که دانش کافی او از شطرنج منجر به چنین موفقیتی برای او شده است. او همچنین از دانش شطرنج خود برای اداره کسب و کار خود استفاده کرد. جاش مانیون در این باره می گوید: با کمک شطرنج دقت عملی بالایی به دست آوردم و به نوعی یادگیری از شطرنج این فرصت را به من داد تا بسته به شرایط در مواجهه با مشکلات، راه حل ایده آلی پیدا کنم.
در واقع، شباهت شطرنج و بازارهای مالی زیاد است که در زیر، درس هایی از جاش مانیون از اصول شطرنج آموخته شده است که به لطف آنها هر معامله گر در بازارهای مالی توانسته است در معاملات خود موفق شود.
اصول مشترک مابین شطرنج و بازارهای مالی
در این قسمت به بررسی اصولی شباهت شطرنج با بازارهای مالی می پردازیم، تا متوجه شوید که اصول موفقیت در بازارهای مالی بی شباهت با اصول بازی شطرنج نیست.
• همیشه باید به دنبال حرکات بهتر باشید
شطرنج بازان مبتدی با یافتن کوچکترین راه در پیش روی خود سریع دست به کار می شوند، که در نهایت این حرکت موجب زدن سرباز مقابل می شود. علاوه بر این ذهن کاربران مبتدی آن قدر درگیر زدن یک سرباز است که از مهره های اصلی خود غافل می شوند. مشابه چنین افرادی در بازارهای مالی نیز وجود دارند که درگیر این هستند که هر لحظه امکان دارد گزینه بهتری برای معامله گرفتن داشته باشند.
• برنامه ریزی حرکت های آینده برای رسیدن به پیروزی
از دیگر شباهت شطرنج با بازارهای مالی، برنامه ریزی است. قبل از حرکت دادن مهره در شطرنج، باید به چند حرکت بعدی خود نیز فکر کنید و هدفمند به جلو حرکت کنید. در بازارهای مالی، برای موفقیت در معاملات، باید برنامه ریزی کنید، باید به همه چیز فکر کنید و از قبل خود را برای اشتباهات در تحلیل و سایر موارد آماده کنید و به نوعی برای هر کار راه حلی داشته باشید.
• به مدیریت زمان توجه کنید
نکته ای که موجب شباهت شطرنج با بازارهای مالی شده است، مدیریت زمان است. چرا که برای انجام بسیاری از حرکات مورد علاقه در شطرنج زمان زیادی نخواهید داشت و باید بتوانید در این زمان محدود، بهترین حرکت را انجام دهید در غیر این صورت مغلوب حریف خواهید شد. در بازارهای مالی باید زمان خود را به خوبی مدیریت کنید. در ابتدای ورود به معامله، باید یک جدول زمانی دقیق برای خروج خود نیز در نظر بگیرید.
• داشتن همه چیز روی صفحه شطرنج
تمام اطلاعاتی که یک شطرنج باز باید در بازی شطرنج بدهد روی تخته است، در بازارهای مالی هم همینطور است و صرف نظر از شایعات فقط باید به نمودار توجه کنید.
• حرکات مخفیانه حریف را نظارت کنید
برای فریب ذهن حریف، بسیاری از شطرنج بازان شروع به از دست دادن تعدادی از مهره های خود می کنند تا ذهن حریف منحرف شود و هدف اصلی خود را درک نکند. در بازارهای مالی، قیمت ها به دلیل سرمایههای کلان به این طرف و آن طرف حرکت کرده و این موضوع بسیاری از معاملهگران مبتدی را فریب خواهد داد. پس همیشه باید تلاش کنید افکار طرف مقابل را بخوانید.
تاثیر بازی شطرنج در مدیریت کسب و کار
شطرنج مانند جنگ است، در مورد محافظت از یک مهره ارزشمند و درگیر شدن با حریفی است که می خواهد شما را شکست دهد. استراتژی های مختلفی برای بازی تهاجمی و تدافعی وجود دارد و یک شطرنج باز خوب تجربه هر دو را دارد. استراتژی کسب و کار تقریباً یکسان است. از چیزی با ارزش (شرکت) محافظت کنید و با حریفی که می خواهد برنده شود به جنگ بروید. مدیری که بتواند با موفقیت از تاکتیک های تهاجمی و تدافعی استفاده کند، یک عنصر ضروری برای شرکت در بازی های معاملاتی خواهد بود.
شناخت هدف، مهم ترین شباهت شطرنج با بازار مالی، شناخت هدف است چرا که شاید مهمترین اصول بازی شطرنج دانستن هدف از بازی باشد. یک شطرنج باز مبتدی که با اصول اولیه بازی دست و پنجه نرم می کند، به راحتی توسط یک بازیکن با تجربه شکست می خورد. درک هدف اصلی بازی برای هر بازیکنی که می خواهد رقابت کند ضروری است. هدف شطرنج محافظت از پادشاه در حالی است که سعی در نابودی شاه بازیکن دیگر دارد.
درک هدف کسب و کار به همان اندازه برای رقابتی ماندن مهم است. آیا هدف شرکت فروش محصولات بیشتر از رقبا است؟ یا ارائه خدمات به مشتریان برجسته؟ مهم نیست که کسب و کار شما در چه زمینه ای فعالیت می کند، درک هدف شرکت ضروری است و هر کاری که انجام می شود باید از منظر دستیابی به هدف اصلی مورد بررسی قرار گیرد.
به هر حال مدیریت شطرنجی به معنای اداره امور یک سازمان با توجه به قوانین بازی شطرنج است. پس هر شطرنج باز برای حرکت خود، دلیلی دارد. چرا که شطرنج باز می خواهد بازی خود را گسترش دهد و مهره های خود را حفظ کند و نهایتا حریف را مات کند. امیدواریم مطالعه مطالب این مقاله برای شما مفید باشد.
نظر بدهید