1. صفحه اصلی
  2. مقالات بازار مالی
  3. تحلیل تکنیکال
  4. نحوه رسم کانال در بازارهای مالی

نحوه رسم کانال در بازارهای مالی

نحوه رسم کانال در بازارهای مالی
لوگو علیرضا محرابی
نحوه رسم کانال در بازارهای مالی
تحلیل تکنیکال

کانال یک الگوی نمودار قدرتمند است که اغلب نادیده گرفته می‌شود و چند مورد از اشکال تحلیل تکنیکی را ترکیب می‌کند تا به معامله‌گران امتیاز بالقوه برای ورود و خروج از معاملات و همچنین کنترل ریسک ارائه دهد. با یادگیری نحوه رسم کانال به صورت صحیح، می‌توانیم برای مدت طولانی‌تری در یک معامله بمانیم و امیدوار باشیم حرکت بزرگ‌تری در قیمت سهام یا هر دارایی دیگر داشته باشیم.

ویژگی های کانال

ویژگی های کانال

در زمینه تحلیل تکنیکال، یک کانال زمانی رخ می دهد که قیمت یک دارایی بین دو خط روند موازی حرکت کند. خط روند بالا، نوسانات اوج قیمت را به هم وصل می کند، در حالی که خط روند پایین تر، نوسانات پایین را به هم متصل می کند. کانال می تواند روی نمودار به سمت بالا، پایین یا یک طرف شیب داشته باشد.

اگر قیمت از کانال معاملاتی به سمت صعودی خارج شود، این حرکت می تواند نشان دهنده افزایش بیشتر قیمت باشد. از طرف دیگر، اگر قیمت به زیر کانال برسد، نشان دهنده افت است که یعنی فروش بیشتری در راه است.

تکنیک کانال معاملاتی اغلب بر روی سهام با متوسط نوسان، بهترین کارکرد را دارد که می تواند در تعیین میزان سود ممکن از یک معامله مهم باشد. به عنوان مثال، اگر نوسانات کم باشد، کانال خیلی بزرگ نخواهد بود که به معنای سود بالقوه کمتر است. کانال های بزرگتر معمولاً با نوسانات بیشتر همراه هستند، به این معنی که سود بالقوه بیشتری دارند.

در کنار نمایش واضح روند، کانال ها عمدتاً برای نشان دادن مناطق مهم حمایت و مقاومت استفاده می شوند.

انواع کانال ها

انواع کانال ها

به طور کلی، سه نوع وجود دارد:

  • کانال های صعودی: کانال هایی که به سمت بالا ادامه دارند، کانال های صعودی نامیده می شوند. کانال صعودی یک الگوی ادامه دار با شیب مثبت است. اگر قیمت ها از خط کانال بالایی خارج شوند، نشان دهنده ادامه روند صعودی قبلی است. از سوی دیگر، اگر قیمت‌ها خط کانال پایین‌تر را بشکنند، معامله‌گران می‌توانند از موقعیت خرید خارج شده و یک موقعیت short بسازند.
  • کانال های نزولی: کانال هایی که به سمت پایین ادامه دارند، کانال های نزولی هستند. کانال‌های صعودی و نزولی را کانال‌های روند نیز می‌نامند، زیرا قیمت به‌طور غالب در یک جهت حرکت می‌کند. کانال نزولی یک الگوی ادامه دار با شیب منفی است.اگر قیمت ها از خط کانال پایین تر شکسته شوند، نشان دهنده ادامه روند نزولی قبلی است. از سوی دیگر، اگر قیمت ها خط کانال بالایی را بشکنند، معامله گران می توانند از موقعیت فروش خود خارج شده و موقعیت خرید ایجاد کنند.
  • کانال های رنج: کانال هایی که در آنها خطوط روند افقی هستند، کانال های افقی، محدوده معاملاتی یا مستطیل نامیده می شوند. این الگو را می توان در زمانی که قیمت در مرحله تثبیت حرکت می کند ترسیم کرد. در اینجا الگوی کانال فقط برای نشان دادن مناطق حمایت و مقاومت استفاده می شود.

برخی از اصطلاحات مهم در جریان یادگیری ترسیم کانال نیز عبارتند از:

خط روند اصلی: برای رسم خط روند اصلی حداقل دو نقطه لازم است. این خط مسیر را برای روند و شیب تعیین می کند. برای یک کانال قیمت صعودی، خط روند اصلی به سمت بالا گسترش می‌یابد و برای ترسیم آن حداقل دو تا از پایین‌ترین نقاط واکنش لازم است. برای یک کانال قیمت نزولی، خط روند اصلی به سمت پایین امتداد می یابد و حداقل دو نقطه اوج واکنش برای ترسیم آن مورد نیاز است.

خط کانال: خطی که به موازات خط روند اصلی کشیده می شود، خط کانال نامیده می شود. در حالت ایده‌آل، خط کانال بر اساس دو اوج واکنش یا پایین‌ترین واکنش است. با این حال، پس از ایجاد خط روند اصلی، برخی از تحلیلگران خط کانال موازی را تنها با استفاده از یک واکنش بالا یا پایین ترسیم می کنند. خط کانال حمایت در کانال قیمت نزولی و مقاومت در کانال قیمت صعودی را نشان می‌دهد.

کانال قیمتی صعودی: تا زمانی که قیمت ها پیشرفت کنند و در داخل کانال معامله شوند، روند صعودی در نظر گرفته می شود. اولین هشدار تغییر روند زمانی رخ می دهد که قیمت ها از مقاومت خط کانال کمتر می شوند. شکست بعدی به زیر حمایت از خط روند اصلی نشانه بیشتری از تغییر روند را ارائه می دهد. شکست بالای مقاومت خط کانال، صعودی خواهد بود و نشان دهنده شتاب پیشرفت است.

کانال قیمتی نزولی: تا زمانی که قیمت ها کاهش یابد و در داخل کانال معامله شود، روند نزولی در نظر گرفته می شود. اولین هشدار تغییر روند زمانی رخ می دهد که قیمت ها به حمایت خط کانال نرسند. شکست بعدی بالاتر از مقاومت خط روند اصلی، نشانه بیشتری از تغییر روند را ارائه می دهد. شکست زیر حمایت خط کانال نزولی خواهد بود و نشان دهنده شتاب کاهش است.

مقیاس‌بندی: با وجود اینکه این موضوع ترجیح شخصی است، به نظر می‌رسد خطوط روند در هنگام استفاده از مقیاس‌های نیمه لگاریته با بالاترین و پایین‌ترین واکنش‌ها مطابقت دارند. این مقیاس ها حرکت قیمت را بر حسب درصد منعکس می کنند. حرکت از 50 به 100 همان فاصله حرکت از 100 به 200 ظاهر می شود.

اصطلاحات مهم در رسم کانال

در یک کانال قیمت صعودی، برخی از معامله گران زمانی که قیمت ها به حمایت خط روند اصلی رسید، به دنبال خرید هستند. برعکس، برخی معامله‌گران به دنبال فروش هستند که قیمت‌ها به مقاومت خط روند اصلی در کانال قیمت نزولی می‌رسند. مانند بسیاری از الگوهای قیمت، سایر جنبه های تحلیل تکنیکال باید برای تایید سیگنال ها استفاده شود و تنها به رسم کانال بسنده نشود.

از آنجایی که تحلیل تکنیکال به همان اندازه که علم است هنر است، جای انعطاف پذیری نیز وجود دارد. حتی اگر وجود خط روند دقیق ایده آل است، قضاوت در مورد ارتباط و قرارگیری هر دو خط روند اصلی و خط کانال به عهده هر فردی است که آن را ترسیم کرده است. با همین روش، خط کانالی که دقیقاً موازی با خط روند اصلی باشد ایده آل است.

نحوه رسم کانال

به طور کلی یک کانال حداقل از چهار نقطه تماس (پیوت) تشکیل شده است، زیرا برای اتصال به یکدیگر حداقل به دو نقطه پایین و همچنین به دو نقطه اوج نیاز داریم. برای رسم کانال نیز زمانی می توانیم اقدام کنیم که این 4 نقطه (یعنی دو نقطه به صورت قله و دو نقطه به صورت دره) در نمودار قیمت وجود داشته باشد. سپس ما با اتصال و امتداد آنها می‌توانیم کانال را رسم کنیم.

  • همانطور که گفته شد برای رسم کانال به دو برخورد سقف و دو برخورد کف یا دو قله و دو دره نیاز داریم. 
  • سپس نیاز است تا برای هرکدام از سقف‌ها و کف‌ها در نمودار، 2 نقطه یا پیوت را مشخص کنیم و از طریق این نقاط شیب نمودار را رسم کنیم. 
  • با اتصال سقف ها به یکدیگر خط روند مقاومتی (خط روند) و با اتصال کف ها بهم خط روند حمایتی (خط کانال) تشکیل می شود. به عبارت دیگر اتصال این نقاط است که شیب ها و خطوط روند مقاومت و حمایت را مشخص می کند. الگوی نمودار کانال به عنوان افزودن دو خط موازی که به عنوان مناطق حمایت و مقاومت عمل می کنند مشخص می شود. همانطور که گفته شد خط روند بالا یا مقاومت یک سری از قله ها را به هم متصل می کند. خط روند پایین تر یا حمایت یک سری از دره ها را به هم متصل می کند.

شکل گیری الگوی نمودار کانال در زیر آمده است:

نحوه رسم کانال

رسم کانال در تریدینگ ویو

برای استفاده از تریدینگ ویو به منظور رسم کانال می توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

رسم کانال در تریدینگ ویو

  • وارد سایت تریدینگ ویو شوید و از قسمت سرچ به دنبال دارایی مورد نظر خود باشید. برای مثال ما از بیت کوین استفاده کردیم.
  • از منو سمت چپ گزینه Parallel Channel را انتخاب کنید.
  • سپس موس خود را در نقطه اول یا پیوت 1 قرار دهید و کلیک کنید. در نقطه دوم آن را امتداد دهید و دوباره کلیک کنید.

رسم کانال در وب سایت تریدینگ ویو

  • سپس به سمت بالا یا پایین بکشید تا کانال باز شود. ممکن است در ابتدا سخت به نظر برسد اما با کمی دستکاری خطوط کانال، می‌توانید به راحتی آن را روی نمودار فیکس کنید.

تعیین قابلیت اطمینان

کانال ها توانایی تعیین احتمال موفقیت با یک معامله را فراهم می کنند. این کار از طریق چیزی به نام تایید و اعتبار انجام می شود. اعتبارها نشان دهنده تعداد دفعاتی است که قیمت از بالا یا پایین کانال برگشته است. اینها سطوح تأیید مهمی هستند که باید به خاطر بسپارید:

1-2: کانال ضعیف (غیرقابل معامله)

3-4: کانال کافی (قابل معامله)

5-6: کانال قوی (قابل اعتماد)

6+: کانال بسیار قوی (قابل اطمینان تر)

تخمین طول معامله

مدت زمانی که یک معامله برای رسیدن به نقطه فروش از نقطه خرید نیاز دارد را نیز می توان با استفاده از کانال ها محاسبه کرد. این کار با ثبت مقدار زمانی که برای انجام معاملات در گذشته صرف شده و سپس میانگین زمان برای آینده انجام می شود. این برآورد مبتنی بر این فرض است که حرکات قیمت از نظر زمان و قیمت تقریباً برابر است. با این حال، این فقط یک تخمین است و ممکن است همیشه دقیق نباشد.

به طور خلاصه برای اعتبار یک کانال دو فاکتور در نظر گرفته می شود:

تعداد نقاط پیوت: اگر تعداد نقاط پیوت در ترسیم کانال زیاد باشد، اعتبار کانال بیشتر خواهد بود یعنی در ترسیم کانال هرچه که تعداد نقاط بیشتری پیدا کنید اعتبار بیشتری دارد.

مدت زمان: هرچه که مدت زمانی که کندل‌ های قیمتی درون کانال حرکت می‌کنند بیشتر باشد، کانال رسم شده از اعتبار بیشتری برخوردار است. به این ترتیب شما می توانید در تحلیل خود با اطمینان بیشتری به کانال رسم شده خود استناد کنید. چراکه هر چه مدت زمان درگیری کانال بیشتر باشد، روند نمودار بیشتر تثبیت شده است.

دلیل اهمیت رسم کانال

باید بدانید که رسم کانال برای تحلیل کنیکال نمودار و همچنین مشخص‌ کردن روند دارایی مور نظر شما بسیار کاربردی است. شما بر اساس کانالی که رسم می کنید می توانید نقاط مهم را برای خرید یا فروش سهم شناسایی کنید. از سوی دیگر در بازه های زمانی بلندمدت یا کوتاه مدت، هر دارایی می ‌تواند در کانال نمودار خود قرار بگیرد تا جایی که شکست کانال یا تغییر روند اتفاق بیفتد تا سهم از کانال خود خارج شود.

در این باره بیشتر بخوانید

    نظر بدهید

    شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

    0 دیدگاه

    8 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
    0 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
    در صورت کند بودن سایت فیلترشکن خود را خاموش کنید
    ×بستن صفحه
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09304891085
    موبایل 09304891085
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @9304891085
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09304890560
    موبایل 09927779003
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 009101364784
    موبایل 009101364784
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @@armteam_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(فاطمه باجلان)
    موبایل 09192353887
    موبایل 09192353887
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin2_105
    داخلی 105
    پشتیبان فروش(فاطمه باجلان)
    موبایل 09927779030
    موبایل 09927779030
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin1_105
    داخلی 105
    پشتیبان فروش(پریسا متولی)
    موبایل 09192757633
    موبایل 09927779005
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_29
    داخلی 106
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09909400064
    موبایل 09909400064
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779040
    موبایل 09927779040
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
    موبایل 09304891628
    موبایل 09304891628
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_114
    داخلی 114
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09304890686
    موبایل 09304890686
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09909400054
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09194198792
    موبایل 09194198792
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_33
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09304891297
    موبایل 09304891297
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    اطلاعات تماس(دفتر فروش)
    تلفن 021-22021030
    تلفن 021-22021040
    بدون پیش شماره 90001030
    اینستاگرام @alireza.mehrabii
    کانال تلگرام @alirezamehrabi_com