سطوح حمایت و مقاومت یکی از مؤثرترین مفاهیم و ابزارهای قدرتمند تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی است. به طور کلی سطوح حمایت از کاهش قیمت و سطوح مقاومت از افزایش قیمت جلوگیری می کند. سطوح حمایت و مقاومت یکی از مؤثرترین مفاهیم و ابزارهای قدرتمند تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی هستند که درک صحیح آنها نقش اساسی در کسب سود در بازار دارد. در این مقاله می خواهیم به بررسی این موضوع بپردازیم تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
تعریف سطح حمایت
سطح حمایت سطحی است که در آن تقاضا به اندازه کافی بالا باشد تا از سقوط بیشتر ارز جلوگیری کند. هنگامی که خط روند قیمت به سطح حمایت می رسد، شکستن آن دشوار می شود زیرا با نزدیک شدن قیمت به حمایت، خریداران (تقاضا) تمایل بیشتری به خرید دارند و فروشندگان (عرضه) تمایل کمتری برای فروش دارند.
تعریف سطح مقاومت
سطح مقاومت سطحی است که در آن عرضه به اندازه کافی بالا باشد تا از افزایش بیشتر ارزش جلوگیری کند. هنگامی که خط روند قیمت به یک سطح مقاومت نزدیک می شود، بالا رفتن دشوار می شود زیرا زمانی که قیمت افزایش می یابد و به مقاومت نزدیک می شود، فروشندگان (عرضه) تمایل بیشتری به فروش و خریداران (تقاضا) کمتر تمایل به خرید دارند.
معامله گران چگونه از سطوح حمایت و مقاومت استفاده می کنند؟
تحلیلگران فنی و معامله گران از سطوح حمایت و مقاومت برای شناسایی زون ها در نمودار قیمت استفاده می کنند. زون ها سطوحی هستند که احتمال بازگشت یا توقف روند ممکن است بیشتر باشد. معامله گران و سرمایه گذاران سطوح قیمتی را که قبلاً شاهد افزایش فعالیت معاملاتی بوده اند در نظر می گیرند و بر اساس آن وارد یا خارج از بازار می شوند.
سطوح حمایت و مقاومت مفاهیم کلیدی برای مدیریت ریسک در بازار هستند. توانایی شناسایی این مناطق می تواند فرصت های معاملاتی مطلوبی را فراهم کند. ورود به یک معامله نزدیک به سطح حمایت یا مقاومت می تواند یک استراتژی سودآور باشد. نکته دیگری که باید در نظر گرفت، قدرت سطوح حمایت و مقاومت است. به عنوان یک قاعده کلی، هر چه تعداد دفعات کاهش یک منطقه بیشتر باشد، احتمال شکستن آن به سمت نزول بیشتر است. به طور مشابه، هر چه یک ناحیه مقاومت بیشتر شده باشد، احتمال شکستن آن به سمت بالا بیشتر است.
اعداد رند در سطوح حمایت و مقاومت به چه معنا هستند؟
یکی دیگر از ویژگی های مشترک سطوح حمایت و مقاومت این است که قیمت یک دارایی می تواند از یک عدد رند، مانند 50 یا 100 دلار به ازای هر سهم فراتر رود. اکثر معاملهگران بیتجربه تمایل به خرید یا فروش دارایی ها دارند، زمانی که قیمت به تعداد کامل باشد. بیشتر قیمت های هدف یا توقف سفارش هایی که توسط سرمایه گذاران خرده فروشی یا بانک های سرمایه گذاری بزرگ انجام می شود، به جای قیمت هایی مانند 50.06 دلار، در سطوح قیمت رند قرار میگیرند. از آنجایی که بسیاری از سفارش ها در یک سطح قرار می گیرند، این اعداد رند به عنوان موانع قیمتی قوی عمل می کنند. برای مثال، اگر همه مشتریان یک بانک سرمایهگذاری، سفارش های فروش را با هدف پیشنهادی 55 دلار انجام دهند، برای جذب این فروش ها به خرید زیادی نیاز خواهد داشت و سطح مقاومت ایجاد میکند.
روش انجام معامله با استفاده سطوح حمایت و مقاومت
یکی از اساسی ترین روش های معاملاتی استفاده از این سطوح است. این سطوح به ما کمک می کند تا ریسک ها را بهتر مدیریت و یک توقف ضرر برای معاملات خود تعیین کنیم. همچنین به کمک این سطوح می توان نقاط ورود و خروج معاملات را بسته به شرایط بازار تعیین کرد. در ادامه با رایج ترین استراتژی های معاملاتی بر اساس سطوح حمایت و مقاومت آشنا خواهیم شد.
معاملات رنج
معاملات محدوده رایج ترین استراتژی مربوط به سطوح است. بازاری که برای مدتی روندی نداشته باشد، یعنی نه صعودی و نه نزولی، محدوده نامیده می شود. در این حالت قیمت توسط یک سطح مقاومت و حمایت از بالا و پایین احاطه شده و در نوسان است.
در چنین شرایطی، معامله گران منتظر می مانند تا قیمت به سطح حمایت نزدیک شود تا معامله خرید را باز کنند و زمانی که قیمت به سطح مقاومت نزدیک شد، معامله خود را می بندند یا معامله جدیدی را باز می کنند. بازارهای مالی جهانی دو جانبه هستند و تجارت را می توان در هر جهت (بالا یا پایین) باز کرد. خوب است بدانید معاملاتی که با هدف کسب درآمد با افزایش قیمت افتتاح می شوند را خرید یا بلندمدت و معاملاتی که با هدف کسب سود با کاهش قیمت انجام می شوند را فروش یا کوتاه مدت می نامند.
تعیین حد ضرر
یکی دیگر از استراتژی های معاملاتی، قرار دادن حد ضرر در نزدیکی سطوح حمایت و مقاومت است. حد ضرر یکی از ابزارهای مهم مدیریت ریسک است و در واقع قیمتی است که معامله گر با زیان از معامله خارج می شود. با تعیین حد ضرر، معامله گر از قبل میزان حداکثر ضرری که در نتیجه معامله متحمل خواهد شد را تعیین می کند. در این روش حد ضرر کمی بالاتر از سطح مقاومت یا کمی زیر سطح حمایت تعیین می شود. به این ترتیب، اگر قیمت در جهت مخالف حرکت کند و از سطح حمایت یا مقاومت عبور کند، معاملهگران با فعال کردن توقف ضرر از موقعیت فعلی خارج میشوند.
تحلیلگران فنی و کارشناسان بازار توصیه می کنند از محدودیت هایی نزدیک به سطوح حمایت و مقاومت برای ورود یا خروج از معامله استفاده کنید. البته قبل از وارد شدن به معامله، باید تمام جوانب موقعیت را در نظر گرفت تا اهداف معامله، نسبت ریسک به ریوارد و حد ضرر معقولی در آن وجود داشته باشد.
استراتژی شکست
استراتژی شکست یکی دیگر از روش های معاملاتی جذاب با استفاده از این سطوح است. این استراتژی می گوید که وقتی قیمت یکی از این سطوح مهم را می شکند، به احتمال زیاد یک حرکت قوی یا احساسی به سمت بالا یا پایین رخ می دهد، بنابراین بهتر است منتظر بمانید تا قیمت یک سطح حمایتی یا نزولی قابل توجهی را بشکند، سپس a را باز کنید معامله در جهت روند زیرا به احتمال زیاد قیمت به سطح مقاومت یا حمایت بعدی خواهد رفت و سود خوبی برای معامله گران به همراه خواهد داشت. نکته مهم دیگری که در هنگام شکسته شدن این سطوح باید به آن توجه کرد، تثبیت قیمت پس از «بازگشت قیمت» یا در اصطلاح پول بک به سطح شکسته است. در بیشتر موارد، اگر قدرت روند فعلی بازار بالا باشد، پس از شکستن یک سطح حمایت یا مقاومت مهم، قیمت یک یا چند بار به سمت آن عقب مینشیند و سپس به روند ادامه میدهد اما اگر روند فعلی قدرت کافی نداشته باشد، شکست کاذب است و روند قیمت معکوس می شود.
استراتژی خط روند
زمانی که رفتار قیمت در بازار در حال روند است، می توانید از استراتژی تعیین خط روند با استفاده از سطوح حمایت و مقاومت استفاده کنید. برای این منظور، معاملهگران به نمودار قیمت نگاه میکنند و با مشاهده یک روند صعودی، دو یا چند نقطه مربوط به پایینترین قیمت را به هم متصل میکنند و سطح حمایت از روند فعلی را پیدا میکنند.
همچنین با اتصال دو یا چند نقطه مربوط به بالاترین قیمت در یک روند نزولی، سطح مقاومت مشخص خواهد شد. معمولا و در بیشتر مواقع زمانی که قیمت به این سطوح نزدیک میشود، نسبت به آن ها واکنش نشان می دهد و برمیگردد و در یک کانال صعودی یا نزولی در روند اصلی به حرکت خود ادامه می دهد. بنابراین، بهترین زمان برای ورود به معامله زمانی است که قیمت به تازگی به سطح حمایت یا مقاومت رسیده و جهت خود را تغییر داده است.
نظر بدهید