یکی از مفاهیم اساسی تحلیل تکنیکال، استراتژی ترید با خط روند است. در واقع هدف از ترسیم نمودار قیمت، تعیین روند و پیش بینی متناسب با روندها است؛ برای شروع تجزیه و تحلیل، ابتدا باید روند بازار را تعریف کنید. همانطور که می دانید به طور کلی سه روند در بازار وجود دارد و قیمت ها همیشه متغیر است؛ زمانی که نتیجه حرکت قیمت دارای شیب نزولی یا صعودی باشد، می گوییم بازار روند صعودی یا نزولی دارد. در حال حاضر، این روند لزوماً نباید دائماً در حال افزایش یا کاهش باشد؛ در این میان، قیمت نیز می تواند افزایش یا کاهش یابد. گاهی اوقات بازار روند خاصی ندارد، بنابراین می گوییم بازار روند خنثی داشته یا اصلاً روندی ندارد. برای تعیین این روندها، باید خطوط روند را ترسیم کنیم. برای درک بیشتر این مفهوم تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
خط روند چیست؟
روند، جهت کلی بازار در یک دوره زمانی خاص است؛ به بیان بهتر، روندها از فراز و نشیب قیمت ها شکل می گیرند و جهت این فراز و نشیب ها، روند بازار را مشخص می کند. روندها می توانند صعودی، نزولی و خنثی باشند که به ترتیب مربوط به بازارهای صعودی، نزولی و خنثی هستند. جهت کلی بازار برای ایجاد روندها نیاز به بازه زمانی خاصی ندارد اما هر چه بازه زمانی طولانی تر باشد، روند حاصل معتبرتر و ارزشمندتر خواهد بود. به طور کلی خطوطی که برای تعیین روند استفاده می کنیم، خطوط روند نامیده می شوند.
روش اول:
روش اول زمانی قابل استفاده است که قیمت از یک روند عبور کند و معامله گران بتوانند این روند را شناسایی کنند، در حالی که روند در نمودار قیمت به عنوان سطوح حمایت و مقاومت عمل می کند. در روش اول معامله با خط روند، معامله گران خط روند را شناسایی می کنند و پس از لمس قیمت و غلبه بر خط روند حمایتی، تصمیم می گیرند وارد معامله شوند و اگر برعکس این اتفاق رخ دهد، از بازار خارج شده و شروع به فروش می کنند.
روش دوم:
روش دوم زمانی کاربرد دارد که خطوط روند در نمودار قیمت توسط کندل شکسته شود و در نتیجه روند قیمت معکوس شود و در نتیجه قیمت بالاتر یا پایین تر بسته شود. در روش دوم، اگر قیمت از کندل عبور کند، خط حمایت به خط مقاومت و خط مقاومت به خط حمایت تبدیل میشود. در نتیجه، معاملهگران میتوانند منتظر باشند تا قیمت در این زمان بازگردد و سپس با استفاده از استراتژی ترید با خط روند، با حداقل ریسک وارد معامله شوند.
انواع استراتژی ترید با خط روند
با استفاده صحیح و اصولی از خطوط روند می توان به روش های مختلف از آنها استفاده کرد و در شرایط مختلف از استراتژی های متفاوتی استفاده کرد.
استراتژی های عملی خط روند عبارتند از:
- استراتژی شکست و برخورد مجدد
- استراتژی خط روند پرچم
- استراتژی معاملاتی با جهش از خط روند
استراتژی شکست و برخورد مجدد
استراتژی شکست و برخورد مجدد، یکی از انواع استراتژی ترید با خط روند است. طبق این استراتژی، زمانی که یک خط روند معتبر ترسیم کردیم، باید منتظر شکستن قیمت باشیم. هنگامی که قیمت خط روند را می شکند، دو موقعیت رخ می دهد. در یکی از این موارد، قیمت به خط روند شکسته برنمی گردد و به آن دست نمی زند، به اصطلاح عقب نشینی اتفاق نمی افتد.
در حالت دیگر، پس از شکسته شدن خط روند، قیمت به خط روند بازگشته و آن را لمس می کند؛ به عبارت دیگر، قیمت در حال عقب نشینی است. اگر قیمت دوباره خط روند شکسته را لمس کرد، میتوانیم موقعیت خرید و فروش خود را در این مرحله وارد کنیم. همچنین می توانیم از این استراتژی در بازه زمانی کمتری نسبت به زمانی که خط روند را ترسیم کرده ایم استفاده کنیم. طبق این استراتژی، خط روند می تواند به عنوان یک محرک برای ورود به معامله یا ایجاد توقف عمل کند. هر چه خط روند ما با فراز و نشیب های بیشتری مواجه شود، استفاده از آن در این استراتژی مناسب تر است.
اصولا معامله گران ریسک پذیر به محض رسیدن قیمت به خط روند وارد معامله می شوند. با این حال، معاملهگران محافظهکارتر منتظر میمانند تا خط روند کاملاً شکسته شود و به دنبال نشانههایی از روند جدید باشند و سپس وارد معامله شوند. در مورد ورود این دو گروه نمی توان تشخیص داد کدام درست است و کدام نادرست زیرا بستگی به اولویت سرمایه گذاران و نحوه مدیریت سرمایه و ریسک های خود دارد.
استراتژی ترید با خط روند پرچم
استراتژی ترید با خط روند پرچم، مانند الگوی پرچم، همچنین نشان می دهد که روند ادامه دارد. در این استراتژی باید یک خط روند کوتاه در طول اصلاح بازار ترسیم کنیم. در این حالت این خط روندمانند شکل گیری پرچم است و پس از آن روند بازار مانند روند قبل از خط روند، حرکت می کند. در حالت تصحیح، میتوانیم یک خط روند کوتاه مدت رسم کنیم و پس از شکسته شدن خط روند مانند شکلگیری پرچم، منتظر باشیم تا بازار به روند قبلی ادامه دهد؛ سپس می توانیم موقعیت خرید یا فروش را وارد کنیم.
استراتژی معاملاتی با استفاده از جهش خط روند
خطوط روند در این استراتژی مانند خطوط حمایت یا مقاومت عمل می کنند. ما می توانیم از این استراتژی در بازه های زمانی مختلف استفاده کنیم. به این ترتیب خطوط حمایت و مقاومت را روی تایم فریم های بالاتر ترسیم می کنیم و سپس در صورت تایید تایم فریم بالاتر، معاملات خود را روی تایم فریم های پایین تر قرار می دهیم.
شکست این خط روند برای ورود به بازار کافی است. در این استراتژی، معامله گران محافظه کار می توانند حد ضرر را زیر خط روند یا توقف ضرر یا حد ضرر را به زیر خط مقاومت منتقل کنند. همچنین می توانید از استراتژی پرش خط روند در تایم فریم های مختلف استفاده کنید که می تواند برای معامله گران مختلف بسیار جذاب باشد. هنگامی که خط روند بلندمدت تأیید شد، معاملهگر میتواند به بازه زمانی پایینتر نگاه کند و از سطوح تکنیکالی دیگر مانند حمایت برای زمان بندی ورود یک معامله فروش استفاده کند.
ترید در خلاف جهت خط روند
برای معامله در جهت روند، می توانیم از دو استراتژی استفاده کنیم و موقعیت های معاملاتی زیادی را شکار کنیم: جهش از خط روند (Trendline Bounce) و خط روند پرچم (Trendline Flag).
برخلاف خط روند معامله کنید
برای معامله در جهت مخالف روند، می توانیم با استفاده از فیبوناچی و سقف و کف های قبلی، سطوح را به عنوان هدف یا نقاط معکوس در نظر بگیریم و سپس معامله را در محدوده معکوس وارد کرده و هدف خود را نسبت به خط روند تعیین کنیم. در این صورت می توانیم یک خط دیگر موازی با خط روند خود رسم کنیم و یک کانال ایجاد نماییم؛ سپس اگر سیگنال معکوس دیدیم می توانیم وارد معامله شویم.
استراتژی معاملاتی در روند خنثی
استراتژی ترید با خط روند خنثی این است که باید سهام یا دارایی را به قیمت کف بخریم و سهام یا دارایی را به قیمت سقف بفروشیم. البته برای خرید و فروش دارایی ها به قیمت کف و سقف در فرآیند خنثی عواملی مانند حجم معاملات، قدرت خریدار و فروشنده نیز باید در نظر گرفته شود.
نظر بدهید