با محبوبیت روزافزون بازار ارزهای رمزنگاری شده، این صنعت مورد توجه بسیاری از کلاهبرداران قرار گرفته است و آن ها با استفاده از روش های مختلف، کاربران این فضا را از دست می دهند. به همین دلیل دانستن ترفندها و روش های استفاده شده توسط این متخلفان می تواند ریسک سرمایه گذاری را کاهش دهد. یکی از موضوعاتی که نگرانی های زیادی را در صنعت ارزهای دیجیتال ایجاد کرده است، موضوع پولشویی در صنعت NFT است. چرا که NFTها به دلیل نوسان قیمت و انتقال ارزش آن به صورت ناشناس گزینه بسیار ایده آلی برای پولشویی محسوب می شوند.
در حالی که قیمت تبدیل بیت کوین به ارزهای فیات مانند دلار و یورو عمدتاً به عرضه و تقاضای بازار بستگی دارد، قیمت های بسیار بالای NFT برای متخلفان جذاب و وسوسه انگیز است. در عمل، NFT هایی که با چند یورو خریداری می شوند، ممکن است روز بعد به صدها هزار یورو بفروشند. این مورد توجه مجرمان را به NFT ها جلب کرد؛ زیرا آنها به راحتی می توانند از این اصطلاحات برای شست و شوی پول غیرقانونی خود از طریق معاملات قانونی استفاده کنند. در این مقاله در مورد پولشویی در صنعت NFT، پولشویی، نحوه عملکرد و چرایی غیرقانونی بودن آن صحبت خواهیم کرد. برای آشنایی بیشتر تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
منظور از پولشویی در صنعت NFT چیست؟
پولشویی زمانی اتفاق می افتد که یک معامله گر یا یک سرمایه گذار یک دارایی خاص را چندین بار در مدت زمان کوتاهی بخرد و بفروشد تا سایر فعالان بازار را در مورد قیمت یا نقدینگی آن دارایی فریب دهد. معامله گران از معاملات پولشویی به عنوان روشی برای دستکاری بازار برای تأثیرگذاری بر فعالیت معاملاتی و قیمت دارایی ها استفاده می کنند. در پولشویی معمولاً یک یا چند نماینده با یکدیگر همکاری می کنند و بدون در نظر گرفتن ریسک های بازار معاملاتی را انجام می دهند که منجر به تغییر موقعیت اصلی آنها نمی شود.
مثالی که در مورد پولشویی در صنعت NFT می توان زد، مربوط به پروژه NFT شرکت لاروا لبز بود که بر روی بلاک چین اتریوم اتفاق افتاد. در این رویداد، Cryptopunk شماره 9988 برای اولین بار با قیمت 124457 اتریوم فروخته شد. اتریومی که به فروشنده منتقل شده بود، پس از آن در معامله ای برای بازپرداخت وام استفاده شده برای خرید آن NFT به خریدار بازگردانده شد! لازم به ذکر است که این عملیات نه تنها یک وام سریع است، بلکه مصداق بارز پولشویی در NFTها نیز می باشد. یک معامله گر یا شرکت ممکن است بر اساس انگیزه های مختلف بخواهد در فرآیند پولشویی شرکت کند. به عنوان مثال، تشویق به خرید برای افزایش قیمت یا تشویق فروش با کاهش قیمت می تواند از جمله اهدافی باشد که توسط افراد یا شرکت ها دنبال می شود.
علاوه بر این، معامله گر ممکن است معاملات پولشویی انجام دهد تا برخی از مالیات های اضافی را که پرداخت کرده است بازیابی کند. به عبارت دیگر، این فرآیند به گونه ای انجام می شود که افراد علاوه بر پرداخت مالیات کمتر، با ایجاد معاملات جعلی، مابه التفاوت نرخ مالیات پرداختی را نیز پس بگیرند.
پولشویی در صنعت NFT چگونه انجام می شود؟
همانطور که گفتیم، پولشویی در صنعت NFT زمانی اتفاق میافتد که سرمایهگذار NFT دارایی را بخرد و همزمان آنها را بفروشد. علاوه بر این، قصد یا هدف سرمایه گذار و نتیجه مبادله، مفهوم تجارت شستشو را تعریف می کند. زمانی که معاملهگران و سرمایهگذاران داراییهایی را که در آن مالکیت ذینفع (مالکیت سود کاربر) دارند را در مدت زمان کوتاهی میفروشند و بازخرید میکنند. در اینجا منظور از ذینفع بودن به حساب هایی است که این مبادلات از طریق آنها انجام می شود و این حساب ها در واقع به شرکت یا واحد فردی مرتبط هستند. به نظر می رسد قانونگذاران مالی به دلیل احتمال پولشویی تجاری به این نوع حساب ها توجه ویژه ای دارند. علیرغم موارد مطرح شده، برخی از معاملات شستشو تنها بر روی کاغذ انجام می شود و در عمل هیچ دارایی بین خریدار و فروشنده رد و بدل نمی شود.
چرا پولشویی در صنعت NFT غیرقانونی است؟
پولشویی در امور مالی سنتی غیرقانونی است. علاوه بر این، قوانین مربوط به پولشویی در صنعت NFT نامشخص است. اگرچه قانون و طبقه بندی خاصی برای این نوع دارایی ها وجود ندارد اما برخی از دولت ها در مقابل این رویه ایستاده و مبادلات در این زمینه را نظارت می کنند. به عنوان مثال، در سال 2018، دادستان کره جنوبی Bithumb، یکی از صرافی های ارزهای دیجیتال این کشور را به تسهیل عملیات پولشویی با حجم ساختگی بیش از 250 میلیون دلار متهم کردند.
در 5 آوریل 2022 (16 آوریل 1401)، بلومبرگ نیوز گزارش داد که پلتفرم CryptoSlam که دادههای NFT را ردیابی میکند، نشان داد که معاملات پولشویی بالغ بر 18 میلیارد دلار یا 95 درصد از کل حجم معاملات در بازار LooksRare است. در حالی که تجارت ارز دیجیتال در برخی از حوزه های قضایی غیرقانونی است، ساختار غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال ردیابی مجرمان را دشوار می کند. برخلاف ابزارهای مالی سنتی مانند سهام که استاندارد احراز هویت مشتری (KYC) را پذیرفته اند، دارایی های مبتنی بر بلاک چین را می توان به صورت ناشناس معامله کرد که خطر پولشویی را به همراه دارد.
NFT ها چگونه در فرآیند پولشویی استفاده می شوند؟
پولشویی مدت هاست که در دنیای هنر یک معضل بوده و دلیل آن را به راحتی می توان فهمید. سوالاتی که بسیاری از مردم مطرح کرده اند این است که آیا NFT ها به دلیل سابقه ارزهای دیجیتال و ناشناس بودن آنها با چنین تخلفاتی مواجه شده اند یا خیر. آیا می توان با توکن های دیگر پولشویی کرد؟
پاسخ این است که بله، کلاهبرداران بدافزار و صرافی هایی مانند Chatex با استفاده از NFT پولشویی می کنند. Chatex یکی از صرافیهای ارزهای دیجیتال است که با حفظ برتری خود بر امور بانکی و مالی سنتی، قصد دارد تراکنش های ارزهای دیجیتال را ایمن، ساده و در دسترس بسیاری از مشتریان خود قرار دهد. به همین دلیل این بستر به مکانی مناسب برای انجام عملیات پولشویی تبدیل شده است.
در حالی که اندازه گیری میزان پولشویی در هنر فیزیکی موضوع دشوار است، آزادی و شفافیت ذاتی در بلاک چین به ما امکان می دهد ارزیابی واقعی تری از پولشویی در توکن های غیرمثلی داشته باشیم. با توجه به این موضوع می توان گفت که فرآیند پولشویی به راحتی در بازارهای NFT رخ می دهد. مدتی است که Chainalysis با تحقیق در مورد فروش NFT به آدرس های فروش با سرمایه شخصی، کلاهبرداری های پولشویی را ردیابی کرده است. یعنی فروش پوشش دهنده هزینه های خرید در واقع آدرس فروشنده است. با استفاده از این استراتژی صدها عملیات پولشویی شناسایی شده است. به عنوان مثال، کاربر Chinalysis که به عنوان فعال ترین معامله گر شناسایی شده بود، 830 آدرس فروش داشت که دارای ویژگی تامین مالی بود.
ریسک پولشویی در صنعت NFT چیست؟
پولشویی در صنعت NFT به یک مشکل بزرگ برای سرمایه گذاران، جامعه جهانی، کلکسیونرها و فروشندگان تبدیل شده است. افرادی که به این نوع تراکنش می پردازند، برای دستکاری قیمت دارایی، از توکن های غیر سنتی با نقدینگی کم استفاده می کنند. از آنجایی که سرمایه گذاران باید تنها به آمار تکیه کنند و احتمالاً تصمیمات اشتباهی در مورد مسیر سرمایه گذاری بگیرند، تحقیقات و بررسی ها در این زمینه افزایش یافته است. علاوه بر این، کارشناسان باید به منظور جلوگیری از تقلب و تشویق سرمایهگذاری در عرصه NFT، ناهماهنگیهای دادهها را بررسی کنند.
جرایم NFT حتی بیشتر به جامعه NFT ضربه می زند. برخی از قانونگذاران، طرفداران اصلی خدمات مالی و مخالفان تمرکززدایی اکنون می توانند از پولشویی تجارت علیه فرآیند تمرکززدایی استفاده کنند. در چنین شرایطی، کلکسیونرها و فروشندگان نمی توانند آگاهانه قضاوت کنند. زمانی که ظواهر و سوابق فریبنده یک پروژه مردم را در مورد یک اثر هنری یا مجموعه ای گمراه می کند، آنها به سادگی تصمیمات عجولانه می گیرند و در دام سودجویی می افتند.
نظر بدهید