عوامل مختلفی در راه اندازی یک کسب و کار موفق نقش دارند که شاید مهمترین عامل، کارآفرین بودن باشد که فرد باید مسئولیت تبدیل ایده خود را به یک تجارت کاملاً عملیاتی بر عهده بگیرد. اگر به فکر راهاندازی سرمایهگذاری شخصی خود هستید، ممکن است از خود بپرسید که آیا آنچه برای کارآفرینی لازم است را دارید؟ برای اینکه بفهمید یک کارآفرین موفق چیست، ابتدا باید بدانید کارآفرینی چیست و مهم ترین ویژگی های کارآفرین تاثیرگذار چیست؟ برای آشنایی با این ویژگی ها مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
کارآفرینی چیست؟
معمولا کارآفرینی شامل فرآیند شروع یک کسب و کار در نظر گرفته می شود، در حالی که این تعریف به صورت دقیق نبوده و باید نکاتی را در نظر گرفت. کارآفرینی یک فرصت سرمایه گذاری پیشنهادی برای فروش محصول یا خدماتی است که مشتریان مایل به پرداخت بیش از سرمایه گذاری های مورد نیاز و هزینه های عملیاتی هستند. با این تعریف، کارآفرینان چه به صورت فردی و چه به صورت تیمی فرصتهایی را در طول زندگی شخصی و حرفهای خود کشف میکنند. آنها فرضیه هایی را در مورد راه هایی که می توانند ارزش را به مشتریان ارائه کنند و آزمایش های ساختاریافته ای را برای اعتبار بخشیدن به ایده هایشان، انجام می دهند. این روش ها اغلب شامل جذب هم تیمی ها و سرمایه گذاری وجوه برای تعیین نحوه ارائه محصول یا خدمات با هزینه قابل قبول است.
مطالعه درآمد غیر عملیاتی می تواند برای شما مفید باشد، برای مطالعه این مقاله به وب سایت ما مراجعه کنید.
کارآفرینان بزرگ هیچ گونه مشخصات شخصیتی واحدی ندارند و مهم است که به جای تمرکز بر فرد، به تیم کارآفرینی توجه شود. هیچ مشخصات شخصیتی واحدی وجود ندارد که هر کارآفرین موفق را توصیف کند. با این حال، در ادامه به معرفی مهم ترین ویژگی های کارآفرین تاثیرگذار می پردازیم، با ما همراه باشید.
ویژگی های کارآفرین تاثیرگذار چیست؟
• کنجکاوی
یکی از مهم ترین ویژگی های کارآفرین تاثیرگذار، کنجکاوی است که به آن اجازه می دهد که به صورت مداوم به دنبال کشف فرصت های جدید باشد. کارآفرینان موفق حس کنجکاوی دارند که به آنها اجازه می دهد به طور مداوم به دنبال فرصت های جدید باشند. کارآفرینان کنجکاو به جای اینکه به آنچه می دانند بسنده کنند، سؤالات چالش برانگیزی می پرسند و راه های مختلفی را کشف می کنند.
• آزمایش های سازمان یافته
همراه با کنجکاوی، نیاز به آزمایش سازمان یافته وجود دارد. با هر فرصت جدیدی که پیش میآید، یک کارآفرین باید آزمایشهایی را انجام دهد تا تعیین کند آیا دنبال کردن آن ارزش دارد یا خیر. به عنوان مثال، اگر ایده ای برای یک محصول یا خدمات جدید دارید که تقاضای کمتری را برآورده می کند، باید اطمینان حاصل کنید که مشتریان مایل به پرداخت برای آن هستند. برای انجام این کار، باید تحقیقات بازار کامل انجام دهید و آزمایشهای معنیداری را برای اعتبارسنجی ایدهتان و تعیین اینکه آیا آن پتانسیل دارد یا خیر، اجرا کنید.
• تطبیق پذیری
ماهیت تجارت همیشه در حال تغییر است. کارآفرینی یک فرآیند تکراری است و چالشها و فرصتهای جدید در هر مرحله خود را نشان میدهند. آمادگی برای هر سناریویی تقریبا غیرممکن است. کارآفرینان باید موقعیت ها را ارزیابی کرده و با آن سازگار شوند تا زمانی که تغییرات غیرمنتظره ای رخ می دهد، کسب و کارشان بتواند به حرکت خود ادامه دهد. پس یکی از مهم ترین ویژگی های کارآفرین تاثیرگذار، تطبیق پذیری است.
• قاطعیت
یک کارآفرین برای موفقیت باید تصمیمات دشواری بگیرد و در کنار آنها بایستد. به عنوان یک رهبر، آنها مسئول هدایت مسیر تجارت خود هستند، از جمله بودجه تا استراتژی و تخصیص منابع. قاطع بودن همیشه به معنای داشتن همه پاسخ ها نیست. اگر می خواهید یک کارآفرین باشید، به این معنی است که اعتماد به نفس لازم برای گرفتن تصمیمات چالش برانگیز و انجام آنها را داشته باشید. اگر نتیجه کمتر از حد مطلوب باشد، تصمیم برای انجام اقدامات اصلاحی به همان اندازه مهم است.
• تیم سازی
یک کارآفرین بزرگ از نقاط قوت و ضعف خود آگاه است. به جای اینکه اجازه بدهد کمبودها آن را بازدارد، تیمهای کاملی میسازد که تواناییهای آن را تکمیل میکند. در بسیاری از موارد، به جای یک فرد، این تیم کارآفرین است که سرمایهگذاری را به سمت موفقیت هدایت میکند. هنگام راه اندازی کسب و کار خود، بسیار مهم است که اطراف خود را با هم تیمی هایی احاطه کنید که استعدادهای مکمل داشته و در رسیدن به یک هدف مشترک سهیم هستند.
• تحمل ریسک
کارآفرینی اغلب با ریسک همراه است و راه اندازی یک سرمایه گذاری مستلزم ریسک پذیری یک کارآفرین است، آنها همچنین باید اقداماتی را برای به حداقل رساندن آن انجام دهند. در حالی که بسیاری از چیزها ممکن است هنگام راه اندازی یک سرمایه گذاری جدید اشتباه پیش بروند، بسیاری از چیزها می توانند درست پیش بروند. با توجه به Entrepreneurship Essentials، نکته کلیدی این است که کارآفرینان به طور فعال رابطه بین ریسک و پاداش را مدیریت کنند و شرکتهای خود را در موقعیتی قرار دهند که از مزایای مثبت بهره ببرند. کارآفرینان موفق با مواجهه با درجاتی از ریسک برای به دست آوردن پاداش تلاش خود راحت هستند. با این حال، تحمل ریسک آنها به شدت با تلاش آنها برای کاهش آن مرتبط است.
• پذیرش شکست
علاوه بر مدیریت ریسک و تصمیم گیری حساب شده، کارآفرینی به سطح خاصی از راحتی همراه با شکست نیاز دارد. تخمین زده می شود که نزدیک به 75 درصد استارت آپ های جدید شکست می خورند. دلایل شکست بسیار گسترده است و همه چیز را از یک مدل کسب و کار معیوب گرفته تا عدم تمرکز یا انگیزه را در بر می گیرد. در حالی که می توان از بسیاری از این خطرات اجتناب کرد، برخی اجتناب ناپذیر هستند. کارآفرینان موفق خود را برای شکست آماده می کنند و با آن راحت هستند. به جای اینکه ترس مانع از آن شود، امکان موفقیت آنها را به جلو سوق می دهد.
• پافشاری و ماندگاری
در حالی که بسیاری از کارآفرینان موفق با احتمال شکست راحت هستند، به این معنی نیست که به راحتی تسلیم می شوند. بلکه شکست ها را فرصتی برای یادگیری و رشد می دانند. در طول فرآیند کارآفرینی، بسیاری از فرضیهها اشتباه میشوند و برخی از سرمایهگذاریها به کلی شکست میخورند. چیزی که یک کارآفرین را موفق می کند، تمایل آنها به درس گرفتن از اشتباهات، ادامه دادن سؤالات و پافشاری تا رسیدن به هدف است.
• نوآوری و خلاقیت
اغلب بر این باور هستند که نوآوری مهم ترین ویژگی های کارآفرین تاثیرگذار است اما این موضوع نسبتا درست است. برخی از موفق ترین استارت آپ ها محصولات یا خدمات موجود را انتخاب کرده و به شدت آنها را بهبود بخشیده اند تا نیازهای در حال تغییر بازار را برآورده کنند. نوآوری مشخصه ای است که برخی کارآفرینان دارند، اما همه ندارند. خوشبختانه، این یک نوع ذهنیت استراتژیک است که می تواند پرورش یابد. با توسعه مهارتهای تفکر استراتژیک خود، میتوانید به خوبی مجهز شوید تا فرصتهای نوآورانه را شناسایی کرده و سرمایهگذاری خود را برای موفقیت در موقعیت قرار دهید.
• دید بلندمدت
اکثر مردم، کارآفرینی را به عنوان فرآیند شروع کسب و کار می دانند. در حالی که مراحل اولیه راه اندازی یک سرمایه گذاری برای موفقیت آن حیاتی است، این فرآیند پس از عملیاتی شدن کسب و کار به پایان نمی رسد اما رشد یک کسب و کار پایدار و اساسی دشوار است. کارآفرینی یک تلاش بلندمدت است و کارآفرینان باید از ابتدا تا انتها روی این فرآیند تمرکز کنند تا در بلندمدت موفق باشند.
• مهارت های اجتماعی
از دیگر ویژگی های کارآفرین تاثیرگذار، مجموعه مهارت اجتماعی است که یک کارآفرین با آن کسب و کار خود را به کار میاندازد. مهارت های اجتماعی نیز برای یک کارآفرین خوب مورد نیاز است. به طور کلی، اینها ویژگی های مورد نیاز برای عملکرد یک کارآفرین را تشکیل می دهند.
کلام آخر
کارآفرینی هم یک چالش و هم یک فرصت عالی است و برای موفقیت به ویژگی های خاصی نیاز دارد. هیچ راه درست یا غلطی برای کارآفرین شدن وجود ندارد. ویژگی ها و رفتارهای کلیدی مانند آزمایش، پشتکار و نوآوری را می توان با گذشت زمان، تجربه و آموزش توسعه داد. بنابراین برای یک کارآفرین موفق، این امکان وجود ندارد که تمام ویژگی های کارآفرین تاثیرگذار را در خود ایجاد کنید. پس می توان در جایی که نیاز است از کارآفرینان برتر کمک گرفت.
نظر بدهید