(Dark Cloud Cover) الگوی ابر سیاه پوشاننده یک مدل مفید در تحلیل تکنیکال است. این الگو، یک الگوی برگشت نزولی است که از دو کندل متوالی و مجاور در انتهای روند صعودی تشکیل شده و می تواند منجر به کاهش روند بازار شود. بدنه کندل اول سفید و نسبتا بزرگ است، بدنه کندل دوم سیاه است و از نقطه ای بالاتر از سقف کندل اول شروع می شود، یعنی نقطه باز شدن کندل دوم بالای سقف و اولین کندل بسته می شود. به بیان واضح تر، یک شکاف رو به بالا بین نقطه بسته کندل اول و نقطه باز کندل دوم وجود خواهد داشت که سپس توسط بدنه کندل دوم پر می شود. بدنه کندل دوم باید حداقل نیمی از بدنه کندل اول را بپوشاند و نقطه بسته شدن آن زیر وسط کندل اول باشد.
معرفی الگوی ابر سیاه پوشاننده (Dark Cloud Cover)
الگوی ابر سیاه در واقع مانند یک الگوی پوشش نزولی است که نیمه کاره رها می شود، با این تفاوت که در الگوی ابر سیاه تنها 50 درصد بدنه کندل نزولی توسط کندل دوم پوشانده شده است اما در کندل پوشش نزولی، این مقدار نیز به طور کامل پوشش داده شده است. بنابراین طبیعی است که الگوی ابر سیاه قدرت نزولی ضعیف تری نسبت به پوشاننده نزولی داشته باشد و بنابراین وجود شکاف در این الگو شرط لازم برای جبران هرچه بیشتر ضعف الگو است.
موارد تاثیرگذار بر اعتبار الگوی ابر سیاه پوشاننده
برخی از مواردی که مدل ابر سیاه را معتبرتر می کند عبارتند از:
- قیمت باز شدن کندل دوم باید بیشتر از بالاترین قیمت کندل اول باشد.
- بدنه کندل دوم باید درصد بیشتری از بدنه کندل اول را بپوشاند.
- هر دو کندل بی سایه هستند.
- این الگو در ناحیه خط مقاومت شکل می گیرد.
- حجم معاملات در کندل دوم بسیار بالاست.
این مدل بهتر است با سایر مدل ها و اجزای تکنیکال استفاده شود زیرا نه تنها این مدل، بلکه استفاده از مدل های دیگر نیز به تنهایی اهمیت تحلیلی ندارد.
نکات تاثیرگذار بر الگوی ابر سیاه پوشاننده
همانطور که گفتیم، الگوی ابر سیاه یک الگوی کندل معکوس نزولی است. این الگو زمانی اتفاق میافتد که پس از یک کندل سبز در پایان یک روند صعودی، یک کندل نزولی در نقطهای بالاتر از نقطه پایانی کندل قبلی باز میشود و در نهایت در نقطهای در اطراف نقطه میانی کندل قبلی بسته میشود. در استفاده از این مدل باید به نکات مختلفی توجه کنید. به همین منظور در این قسمت از مقاله سعی می کنیم نکات مهم الگوی پوشش ابر سیاه سازنده را بررسی کنیم تا این نکات را بدانید.
یکی از نکات مهم الگوی پوشش ابر سیاه این است که این الگو نوعی الگوی شمعدانی است که نشان دهنده تغییر روند بازار از یک روند صعودی به یک روند نزولی است.
- نکته مهم دیگر الگوی ابر، این است که این الگو شامل یک کندل نزولی است که قیمت باز شدن آن در سطح بالاتری نسبت به کندل صعودی قبلی است اما قیمت بسته شدن آن در وسط کندل قبلی است.
- کندل های صعودی و نزولی این الگو باید نسبتاً بزرگ باشد تا فعالیت اعضای بازار را در زمان شکل گیری این کندل ها نشان دهد. وقتی این الگو با کندل های کوچک انجام شود اعتبار و اهمیت کمتری دارد.
- نکته مهم دیگر این است که معامله گران منتظر کندل بعدی هستند تا ادامه روند نزولی قیمت را نشان دهد. به این کندل، کندل تاییدی می گویند.
چگونه با الگوی ابر سیاه معامله کنیم؟
مشاهده الگوی ابر سیاه در کنار سایر مولفههای تکنیکال مانند روند و سطوح بازدهی نشاندهنده نقطه خروج مناسب (پایینتر از پایینترین قیمت (کمترین) کندل دوم) سهام است. البته در بازار دو طرفه با رعایت الگوی ابر سیاه و همچنین سایر مولفه های تکنیکال می توان تحت یک کندل نزولی وارد موقعیت فروش شد و در نتیجه سود کرد.
تفاوت بین یک الگوی ابر سیاه پوشاننده و پوشاننده نزولی
شاید برای یک معامله گر مبتدی، الگوی ابر سیاه پوشاننده شبیه به الگوی پوشش نزولی باشد. اگرچه این دو مدل شباهت هایی دارند اما تفاوت هایی نیز بین آنها وجود دارد. دو الگوی بالا از این جهت شبیه هستند که دو کندلی هستند و در انتهای یک روند صعودی شکل می گیرند اما دو تفاوت کلی بین آنها وجود دارد.
ابتدا در ابر سیاهی که بدنه کندل ها را پوشانده است، باید بزرگتر از حد متوسط باشد. در الگوی پوشاننده نزولی، کندل اول هیچ محدودیت خاصی ندارد. علاوه بر این، کندل دوم که با الگوی ابر سیاه پوشانده شده کافی است تا تنها 50 درصد از بدنه کندل اول را پوشش دهد. در صورت پوشش نزولی، کندل دوم باید بدنه کندل اول را کاملاً بپوشاند. به همین دلیل، در یک الگوی پوشاننده نزولی، اندازه کندل ها ممکن است کوچک باشد اما در یک ابر سیاه پوشاننده، هر دو کندل باید بزرگتر از حد متوسط باشند.
آیا الگوی ابر سیاه پوشاننده قابل اعتماد است؟
این روند به تنهایی تنها امکان تثبیت قیمت یا روند نزولی را نشان می دهد. بنابراین، معاملهگر باید با استفاده از سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال به دنبال سیگنالهای تایید بیشتر باشد. به عنوان مثال، همه الگوهای ابر سیاه در نزدیکی مناطق مقاومت تشکیل نمی شوند اما در این صورت شکل گیری این روند می تواند سیگنالی قوی برای توقف روند صعودی باشد.
مناطق مقاومت ممکن است شامل مقاومت خط روند، مقاومت افقی یا سطوح اصلاح فیبوناچی باشد. علاوه بر این، این روند پس از یک روند صعودی ظاهر می شود. بنابراین اندیکاتورها و نوسانگرها باید در منطقه اشباع خرید قرار گیرند. اگر این الگو در حالی تشکیل شود که نوسانگرها نیز سیگنال فروش می دهند، سیگنال الگو قوی تر می شود.
نظر بدهید