امروزه ترید یا معامله ارزهای دیجیتال با وجود بازار پرنوسانش مورد استقبال افراد زیادی در سراسر دنیا قرار گرفته است و بسیاری از مردم سعی در سرمایه گذاری روی رمزارزها دارند. با وجود استقبال گسترده از ارزهای دیجیتال، آیا ورود به این بازار وسوسه انگیز به همین راحتی است؟ آیا می توان بدون هیچ آموزشی وارد شد و به سود رسید؟ قطعا پاسخ به این سوال یک نه بزرگ است. بازار رمزارزها مانند هر بازار مالی دیگر (از جمله بورس) نیاز به آموزش دارد. بنابراین برای اینکه در بازار رمزارزها ورود کنید و در ادامه سرمایه خود را چندین برابر کنید، باید بهترین روش های ترید ارز دیجیتال را بدانید و بتوانید با انجام بهترین روش های ترید، به معامله بپردازید.
پیش نیاز افراد برای تریدر شدن در بازار رمزارزها
قبل از آنکه بهترین روش های ترید ارز دیجیتال را بدانید به یک سری پیش نیاز احتیاج دارید. شما باید بدانید رمزارزها چگونه کار می کنند، کجا می توانید ارزهای دیجیتال را ذخیره کنید، صرافی های ارزهای دیجیتال را بشناسید، راه های خرید و فروش را یاد بگیرید، انواع و اقسام تحلیل های ارزهای دیجیتال از جمله تحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکال را برای پیش بینی قیمت ارزها یاد بگیرید و سپس وارد حوزه ترید و خرید و فروش شوید.
ترید یا معامله در بازارهای مالی از جمله بازار رمزارزها یعنی خرید یک دارایی مانند سهام و یا رمزارز در قیمت پایین، نوسان گیری و در نهایت فروش آن در قیمت بالاتر و کسب سود. قبل از این که به بازار کریپتوکارنسی ها وارد شوید باید با برخی از اصطلاحات مهم در بازار رمزارزها آشنا شوید. تعدادی از این اصطلاحات را معرفی می کنیم تا بیشتر با آنها آشنا شوید.
رمزارز یا ارز دیجیتال چیست؟
ما در مطلب ارزهای دیجیتال به صورت کامل در مورد این ارزهای تازه وارد پرسر و صدا صحبت کرده ایم اما به طور خلاصه ارزهای دیجیتال که از آنها به عنوان رمزارز نیز یاد می شود عبارتند از پول های دیجیتالی که به صورت غیرمتمرکز ایجاد شده اند تا در اینترنت استفاده شوند. پادشاه ارزهای دیجیتال که هنوز هم مهم ترین، تاثیرگذارترین و بزرگترین ارز دیجیتال است بیت کوین نام دارد که برای اولین بار توسط ساتوشی ناکاموتو در سال 2008 ایجاد شد و بر سر زبان ها افتاد.
ارزهای دیجیتال بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال مانند اتریوم که پس از بیت کوین ایجاد شدند، روانه بازار شدند تا به عنوان جایگزین دیجیتالی پولهای منتشر شده (ارزهای فیات) از سوی دولت ها مورد استفاده قرار گیرند بدون آنکه نهاد و دولتی روی آنها کنترل داشته باشد. هدف ایجاد ارزهای دیجیتال در واقع نوعی آزادی مالی و معاملاتی برای همه افراد در سراسر دنیا عنوان شده است. از معروفترین ارزهای دیجیتال پس از بیت کوین و اتریوم می توان به بیت کوین کش، لایت کوین، EOS، ریپل و دوج کوین اشاره کرد.
کار ارزهای دیجیتال، انتقال ارزش بدون نیاز به واسطه مانند بانک یا پردازشگر پرداخت بر بستر اینترنت است. شما می توانید ارز مورد نظر خود را با سرعتی بالا و در هر ساعت شبانه روز، با هزینه کم انتقال دهید.
ترید و معامله ارزهای دیجیتال چیست؟
نمی توانید بهترین روش های ترید ارز دیجیتال را یاد بگیرید تا زمانی که نسبت به مفهوم ترید آگاهی کسب نکرده باشید. ترید یا معامله (trade) ارز دیجیتال در واقع یکی از روش های کسب درآمد از ارزهای دیجیتال است. ترید کردن ارزهای دیجیتال را باید بیاموزید تا بتوانید به سود زیادی برسید. منظور از ترید، خرید و فروش ارزهای دیجیتال در بازه های زمانی مختلف و با هدف کسب سود است.
تریدر کیست؟
زمانی که با ترید آشنا شدید، تریدر نیز معنای خودش را آشکار می کند. تریدر به کسی گفته می شود که ارزهای دیجیتال را می خرد، می فروشد تا سود کسب کند و یا گاهی متحمل ضرر شود. به هرحال تریدر وارد دنیای پرنوسان ارزهای دیجیتال شده و ریسکش را به جان خریده است. البته همه انسان ها در زندگی مشغول خرید و فروش کالاها و خدماتی هستند که نیاز روزانه خود را تامین کنند اما هدف و منظور ما تریدرهای ارزهای دیجیتال هستند؛ کسانی که به صورت مداوم این بازار را رصد و تحلیل می کنند. شما نمی توانید یک شبه ره صدساله را بروید. بلکه باید با صبر و حوصله و آموزش جلو بروید تا در دنیای کریپتوها حرفی برای گفتن داشته باشید.
انواع روش های ترید ارزهای دیجیتال
اسکالپینگ یکی از روش های ترید ارز دیجیتال
در معرفی آشنایی با بهترین روش های ترید ارز دیجیتال استراتژی اسکالپینگ اولین گزینه انتخابی ما است؛ بهتر است بدانید که معمولا در بازارهای مالی، از اسکالپینگ به عنوان نوسان گیری یاد می شود. اسکالپینگ می تواند یکی از بهترین استراتژی های سودآور برای معامله گران در بازار ارزهای دیجیتال باشد. همین امر موجب شده است که در معرفی مقاله آشنایی با بهترین روش های ترید ارز دیجیتال اسکالپینگ را در اول لیست قرار دهیم. اگر برای شما نیز نحوه عملکرد اسکالپینگ سوال شده است باید بدانید که تریدرها در این استراتژی از نوسانات لحظه ای بازار سود کسب می کنند. بنابر نظر صاحب نظران حوزه ارزهای دیجیتال اگر کاربران بتوانند استراتژی اسکالپینگ را به درستی و با اصول مربوطه پیاده سازی کنند، می توانند سود قابل توجهی از این حوزه به دست آورند.
به بیان بهتر در استراتژی اسکالپینگ معامله گران با شناسایی دقیق نوسانات قیمت، معامله باز می کنند و به محض این که میزان مشخصی سود دریافت کردند از آن خارج می شوند. بهتر است بدانید که سود دریافتی بسیار محدود است اما به دلیل این که تعداد زیادی از معاملات در طول یک روز بسته می شوند، مجموع سود دریافتی قابل توجه خواهد بود.
دلایلی که گفتیم موجب شده است افرادی که استراتژی اسکالپینگ را انتخاب می کنند و با آن در بازارهای مالی به کسب سود می پردازند به دنبال سود بالا نباشند، زیرا مسئله مهمی که برای آنها از اهمیت زیادی برخوردار است سود نیست بلکه تعداد معاملات است. با تمام موارد گفته شده باید بدانید که استفاده از استراتژی اسکالپینگ و نوسان گیری از بازار ارزهای دیجیتال به هیچ عنوان کار آسانی نیست.
یک معامله گر در بازارهای مالی باید به قدری با روند و ساختار بازار آشنا باشد که بهترین زمان برای ورود و خروج از بازار را شناسایی کند. در بازارهای مالی معامله گرانی وجود دارند که در عرض چند ثانیه معاملات خود را به اتمام می رسانند، از مهم ترین مزیت های استراتژی اسکالپینگ می توان به تایم فریم های معاملاتی بسیار کوتاه اشاره کرد. به این صورت که اگر به هر دلیلی معامله گر تحلیل اشتباهی انجام داده باشد، میزان ضرر او نیز بسیار کم خواهد بود و او می تواند به سرعت از بازار خارج شود. با جرات می توان گفت که معامله گران با استفاده از استراتژی گفته شده کنترل بسیار زیادی به شرایط بازار دارند.
معاملات معکوس یکی از روش های ترید ارز دیجیتال
در معرفی انواع روش های ترید ارز دیجیتال، دومین گزینه ما استراتژی معاملات معکوس است؛ Reverse trading یکی از عناوینی است که استراتژی معاملات معکوس با آن شناخته می شود. استراتژی معاملات معکوس یکی دیگر از استراتژی های سودآور حوزه ارزهای دیجیتال است که کاربران می توانند با استفاده از آن سود قابل توجهی در این حوزه به دست آورند. برای مثال فرض کنید که روند قیمت بیت کوین طی یک بازه زمانی صعودی بوده، معامله گران در روش Reverse trading با استفاده از ابزارهای تخصصی و بررسی الگوهای مختلف روند را نزولی پیش بینی می کنند و سریعاً وارد معامله می شوند.
در ادامه بسیاری از کاربران بازارهای مالی تلاش می کنند تا با پیش بینی دقیق، بالاترین و پایین ترین قیمت ارزهای دیجیتال؛ معاملات خود را مدیریت کنند و در کنار آن نیز سود خوبی به دست آورند.
البته نباید این موضوع فراموش شود که اگر معامله گر نتواند این روند را به درستی پیش بینی کند ضرر بسیار زیادی را متحمل می شود. پس اینگونه می توان نتیجه گرفت که استفاده از استراتژی معاملات معکوس به دانش کافی نیازمند است و معمولا افرادی که تجربه کافی داشته باشند می توانند از این استراتژی سود خوبی به دست آورند. پیشنهاد می کنیم اگر هنوز علم و تجربه کافی را در این حوزه به دست نیاورده اید از این استراتژی استفاده نکنید زیرا این استراتژی نمی تواند برای شما سودآور باشد.
در حقیقت معامله گران در این استراتژی با توجه به اطلاعاتی که از سطوح حمایت و مقاومت دارند، عمل می کنند. به طور کلی وقتی قیمت ارز دیجیتالی نزدیک به سطوح حمایت باشد، احتمال افزایش قیمت وجود دارد؛ از سوی دیگر وقتی که ارز دیجیتال با قیمتی نزدیک به سطوح مقاومت معامله شود، روند نزولی پیش بینی می شود؛ پس می توان گفت که آشنایی با ساختار کلی بازار و در نظر گرفتن سطوح حمایت و مقاومت، پیش بینی روند قیمت را برای شما آسانتر می کند.
مومنتوم یکی از روش های ترید ارز دیجیتال
در آشنایی با بهترین روش های ترید ارز دیجیتال حال به استراتژی مومنتوم تریدینگ می رسیم که یکی دیگر از استراتژی های ساده و سودآور برای کاربران است؛ به طور کلی در روش مومنتوم افراد سوار بر موج نوسانات قیمت، سود به دست می آورند.
کارشناسان حوزه ارزهای دیجیتال همواره استراتژی مومنتوم را یکی از استراتژی خطرناک معرفی می کنند. آنها بر این باورند که امکان تغییر روند و ضررهای قابل توجه موجب شده است استراتژی مومنتوم بسیار پر ریسک به شمار رود. شاید برای شما نیز جالب باشد بدانید که حجم معاملات یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین فاکتورهای موجود در استراتژی مومنتوم است؛ بدین صورت که تریدرهای سوار بر موج صبر می کنند تا به محض رسیدن حجم معاملات به یک میزان مشخص از بازار خارج شوند اما به خاطر داشته باشید که استفاده از اندیکاتور مناسب و تحلیل درست روند قیمت، کار هر کسی نیست.
همین امر سبب شده است که تشخیص زمان درست برای خروج از معاملات برای معامله گران مبتدی که هنوز تجربه کافی ندارند بسیار سخت و مشکل باشد.
فیدینگ یکی از روش های ترید ارز دیجیتال
استراتژی فیدینگ نیز یکی دیگر از استراتژی هایی است که در لیست انواع روش های ترید ارز دیجیتال ما قرار می گیرد. این استراتژی معمولا از سوی متخصصان و فعالان حوزه ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرد. البته بهتر است بدانید که استراتژی فیدینگ مانند استراتژی مومنتوم به عنوان یکی از استراتژی ها پر ریسک معرفی می شود؛ معامله گرانی که از این استراتژی بهره می برند سعی می کنند روند معکوس را در بازار شناسایی و در عین حال پیش بینی کنند.
همان طور که می دانید داشتن دانش و مهارت کافی در این بازار موجب می شود شما به عنوان یک معامله گر سود خوبی را به دست بیاورید. استراتژی فیدینگ نیز یکی از استراتژی هایی است که همواره دانش و مهارت بسیار زیادی را می طلبد. پیشنهاد می کنیم که اگر قصد دارید از استراتژی فیدینگ استفاده کنید ابتدا سعی کنید مهارت لازم استفاده از آن را کسب کنید، در غیر این صورت سرمایه شما با خطر مواجه می شود.
پس برای جلوگیری از خطرات احتمالی بهتر است با عملکرد سنجیده و منطقی از هر ضرر احتمالی جلوگیری کنید. همچنین باید توجه داشته باشید که استراتژی فیدینگ بیشتر در بازارهایی که دارای نوسان شدید هستند مورد استفاده قرار می گیرد. توجه به اخبار و دیدگاه افراد مطرحی مانند ایلان ماسک، تحلیل بازار را در روش فیدینگ آسانتر می کنند.
نوسان گیری روزانه
وجود نوسانات بسیار شدید گرچه موجب می شود که کاربران سرمایه خود را از دست دهند اما از سوی دیگر این نوسانات فرصت های معاملاتی بسیار زیادی را در اختیار کاربران قرار می دهد. هنگامی که نوسانات در بازارهای مالی افزایش می یابد و احتمال وقوع روند صعودی و نزولی نیز افزایش می یابد، در این شرایط معامله گران می توانند با تحلیل درست و شناسایی تغییرات قابل توجه روزانه در روند قیمت و بستن چندین معامله در تایم فریم های کوتاه، از نوسانات بازار سود خوبی به دست آورند.
معامله گران در استراتژی نوسان گیری روزانه روند صعودی و یا نزولی را پس از نوسانات پیش بینی نمی کنند، بلکه هنگامی که نوسانات بالا را مشاهده می کنند وارد معامله می شوند و شروع به معامله می کنند.
خرید در پایین ترین قیمت و هولد ارز دیجیتال
طبق تجربیات به دست آمده هنگامی که قیمت یک ارز دیجیتال محبوب و پرطرفدار همانند بیت کوین و اتریوم به صورت ناگهانی کاهش پیدا می کند، ترس عمیقی سراسر کاربران را فرا می گیرد و در انتها موجب می شود که کاربران از خرید این رمزارزها خودداری کنند. در مقابل افرادی که تجربه کافی در این حوزه دارند، این کاهش ناگهانی قیمت را به چشم فرصت می بینند و با سرعت به بازار ارزهای دیجیتال وارد می شوند و از شرایط پیش آمده بیشترین سود ممکن را به دست می آورند. با جرات می توان گفت که قابلیت ارزهای دیجیتال مشهور بازار به حدی بالا است که هیچ عاملی نمی توان مانع پیشرفت آن در دراز مدت باشد.
پس این گونه می توان گفت که سخنان افراد مشهور و یا اخبارهای منفی در مورد این بازار در کوتاه مدت می تواند بر روی قیمت ارزهای دیجیتال تاثیر بگذارد. همچنین بهتر است بدانید که هیچ بازار مالی تا به الان نوسانات شدید بازار ارزهای دیجیتال را تجربه نکرده است. اگر تمام این نکته های گفته شده را کنار بگذاریم و به گذشته بازار ارزهای دیجیتال تا به الان نگاه کنیم خواهیم دید که قیمت رمزارزهای مشهور این بازار همانند بیت کوین پس از آن که کاهش چندین دلاری را تجربه کرده دوباره به اندازه ای رشد کرده است که ضرر معامله گران به صورت کامل جبران شود؛ بنابراین برخی از تریدرها به هنگام مشاهده روند نزولی قیمت، ارزهای دیجیتال آینده دار را شناسایی و خریداری می کنند. برخی از ارزهای دیجیتال تنها طی یک بازه زمانی چند ماهه، رشد می کنند(هولد) و سرمایه افراد به طرز چشمگیری افزایش می یابد.
بنابراین برخی از تریدرها به هنگام مشاهده روند نزولی قیمت، ارزهای دیجیتال آینده دار را شناسایی و خریداری می کنند. برخی از ارزهای دیجیتال تنها طی یک بازه زمانی چند ماهه، رشد می کنند و سرمایه افراد به طرز چشمگیری افزایش می یابد؛ همچنین می توان گفت که ریسک شناسایی و سرمایه گذاری بر روی تعدادی از ارزهای دیجیتال به نسبت سایر استراتژی معاملاتی بسیار کمتر است. موضوع گفته شده موجب شده است افراد مبتدی که هنوز تجربه و مهارت کافی برای سرمایه گذاری نداشته باشند از این استراتژی بهره ببرند. کاربران می توانند نرم افزارهایی که برای اعلام کاهش ناگهانی قیمت ساخته شده اند را بر روی تلفن همراه یا سیستم کامپیوتر خود نصب کنند.
بهتر است بدانید که افراد برنده بازار کسانی هستند که می توانند زودتر از سایر افراد موقعیت های خرید را شناسایی کنند و وارد بازار شوند؛ حتی در برخی از موارد، افزایش قیمت معمولا تنها چند دقیقه بعد از کاهش ناگهانی قیمت اتفاق می افتد. معامله گران با طراحی ربات های اختصاصی به محض مشاهده روند نزولی قیمت ارز دیجیتالی مانند بیت کوین را به صورت خودکار خریداری می کنند.
البته نباید این موضوع فراموش شود که بازارهای مالی دارای ساختار بسیار پیچیده است و همین موضوع سبب شده است که کارشناسان خبره نتوانند تحلیل درست و دقیقی از این بازار ارائه دهند. نوسانات و تغییر روند موجب شده است که این بازار شرایط ثابتی را طی نکند.
محدوده نوسان
محدوده نوسان یکی دیگر از استراتژی های پر کاربرد بازارهای مالی است که همواره با توجه به سطوح حمایت و مقاومت پیش می رود. طبق گفته کارشناسان یکی از الزامات پیاده سازی استراتژی محدوده نوسان، آشنایی با الگوهای کندل استیک یا همان نمودارهای شمعی است. در حقیقت مفاهیمی مانند سطوح حمایت و مقاومت همیشه به منظور پیش بینی روند قیمت مورد استفاده قرار می گیرند.
هنگامی که قیمت ارز دیجیتال مشهور همانند بیت کوین به سطوح حمایت نزدیک می شود، معامله گران تلاش می کنند که به بازار وارد شوند و هنگامی که قیمت ارز دیجیتال به سطوح مقاومت دارایی می رسد دارایی خود را می فروشند. البته باید بدانید که این احتمال نیز وجود دارد که قیمت هیچ تغییری نکند و با تغییرات جزئی خود را نشان دهد.
معمولا محدوده نوسان می تواند استراتژی خوبی را برای معامله گران مبتدی در بازار ارز دیجیتال باشد. بهتر است بدانید که تعداد انبوهی از معاملات با توجه به سطوح حمایت و مقاومت در بازار صورت می گیرند؛ همان طور که در قسمت های بالا نیز گفته شد، وجود نوسانات شدید موجب شده است این حوزه غیر قابل پیش بینی باشد؛ زیرا در بسیاری از موارد دیدیم که قیمت از سطوح حمایت و مقاومت عبور کرده است اما معمولا قبل از مشاهده روند صعودی و نزولی قیمت چندین بار شاهد برخورد به سطوح حمایت و مقاومت هستیم.
معاملات فرکانس بالا یا الگوریتمی
معاملات فرکانس بالا یا الگوریتمی یکی از استراتژی های بسیار پیچیده در لیست انواع روش های ترید ارز دیجیتال است اما این پیچیدگی مانع این موضوع نشده است که استراتژی معاملات فرکانس بالا یا الگوریتمی سود زیادی را برای معامله گران به وجود آورد. بهتر است بدانید که در استراتژی معاملات فرکانس بالا یا الگوریتمی تمام فرایند معامله به صورت خودکار و توسط کامپیوترها صورت می گیرد. معمولا تریدرهای بازارهای مالی که از استراتژی معاملات فرکانس بالا یا الگوریتمی استفاده می کنند از تجهیزات بسیار تخصصی بهره می برند.
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید تکنولوژی در جهان کنونی به اندازه ای پیشرفت کرده است که کاربران بازارهای مالی می توانند تمام استراتژی گفته شده در این مقاله را به صورت الگوریتم در آورند و استراتژی معاملات فرکانس بالا یا الگوریتمی را پیاده کنند. به بیان دیگر کامپیوترها هنگامی که تحلیل روند بازار را مشاهده می کنند به صورت خودکار به معامله وارد می شوند؛ اگر بخواهیم استراتژی معاملات فرکانس بالا یا الگوریتمی را با سایر استراتژی های معرفی شده در این مقاله مقایسه کنیم خواهیم دید که مزیت رقابتی بالا در این استراتژی بسیار زیاد است؛ زیرا حتی تحلیلگران با تجربه در بازار ارزهای دیجیتال برای پیش بینی روند قیمت چندین فاکتور مختلف بررسی کرده و بعد به معاملات ورود پیدا می کنند.
از مهم ترین مزیت معاملات فرکانس بالا یا الگوریتمی می توان به این موضوع اشاره کرد که تمام عملکرد این استراتژی خودکار است و همین امر سبب شده است که تمام مراحل آن در زمان بسیار کمی انجام شود. همچنین معامله گران در فرایند استراتژی معاملات فرکانس بالا یا الگوریتمی هیچ دخالتی ندارند؛ به دلیل سرعت بالای انجام عملیات سود دریافتی از هر معامله نیز بسیار اندک است اما تعداد بالای معاملات موجب می شود سود دریافتی معامله گران رضایت بخش باشد. کاربران برای استفاده از این استراتژی همواره باید آموزش های لازم را فراگیرند.
البته نباید این موضوع فراموش شود که رسیدن به یک الگوریتم قابل اطمینان و سودآور که در دنیای غیر قابل پیش بینی ارزهای دیجیتال کارایی داشته باشد، اصلاً کار ساده ای نیست و معامله گران نمی توانند به راحتی این کار را انجام دهند. در حقیقت بهتر است که قبل از انتخاب استراتژی معاملاتی خودتان تمام جوانب را به درستی بسنجید تا بتوانید از وجود خطرات احتمالی جلوگیری کنید. برای مثال زمانی را تصور کنید که خطای سیستمی در کامپیوتر شما به وجود بیاید و معاملات در بازه های زمانی غلط باز شوند؛ اگر به صورت منطقی به این استراتژی توجه کنید متوجه می شوید که این استراتژی در عین حال که یک استراتژی بسیار سود آور است، از استراتژی ها پر ریسک نیز شناخته می شود.
برای کسب اطلاعاتی در زمینه آموزش ارز دیجیتال، بر روی لینک کلیک کنید.
نقاط طلایی و تقاطع مرگ
بسیاری از معامله گران حرفه ای در بازارهای مالی تلاش می کنند تا تشخیص نقاط طلایی و تقاطع مرگ روند بازار را پیش بینی و وارد معامله شوند. بهتر است بدانید که نقاط طلایی به زمانی اختصاص دارد که میانگین قیمت یک ارز دیجیتال در یک زمان کوتاه از میانگین بلندمدت آن جلوتر رود؛ به بیان دیگر به روند صعودی در بازارهای مالی نقاط طلایی گفته می شود. در سوی دیگر هنگامی که میانگین قیمت یک ارز مشهور در بازارهای مالی همانند بیت کوین در یک زمان کوتاه از میانگین دراز مدت آن کمتر باشد، به آن تقاطع مرگ گفته می شود.
در نتیجه این گونه می توان گفته که نقاط طلایی و تقاطع مرگ در مقابل یکدیگر قرار دارند زیرا معامله گران هنگامی که این اتفاق را مشاهده می کنند روند را نزولی پیش بینی می کنند. میانگین کوتاه مدت روند قیمت طی ۵۰ روز و میانگین بلندمدت روند قیمت طی ۲۰۰ روز تخمین زده می شود. پس شما هم می توانید با استفاده اندیکاتورهای مختلف و شناسایی نقاط طلایی و تقاطع مرگ روند قیمت را پیش بینی کنید.
آربیتراژ
اگر شما نیز به عنوان معامله گر در بازارهای مالی حضور داشته باشید بدون تردید تاکنون نام استراتژی آربیتراژ را شنیده اید. بهتر است بدانید این استراتژی نیز از استراتژی های پر طرفدار بازارهای مالی است. معامله گران در استراتژی آربیتراژ از اختلاف قیمت صرافی ها سود قابل توجهی را کسب می کنند؛ معامله گران در این استراتژی ارز دیجیتال مورد نظر خود را از یک صرافی با پایین ترین قیمت خریداری می کنند و پس از مدتی، آن ارز را با بالاترین قیمت به صرافی دیگر می فروشند. یکی از مهم ترین الزامات آربیتراژ این است که معامله گران بتوانند قیمت یک ارز دیجیتال را در چندین صرافی بررسی کنند، البته نباید میزان سختی پیاده سازی این استراتژی و کسب سود از آن را فراموش کرد.
تریدینگ رنج
این استراتژی هنگامی کارایی دارد که بازار ارزهای دیجیتال در حالت خنثی قرار گرفته باشد و در میان یک سقف و کف ثابت در حال نوسان باشد. معامله گران می توانند معاملات ارز دیجیتال متنوعی را به روش استراتژی رنج تریدینگ انجام دهند. بهتر است بدانید که صاحب نظران این حوزه به استراتژی ساده می گویند که معامله گر با رسیدن قیمت به کف روند رنج، وارد موقعیت خرید شود و با رسیدن به سقف تریدینگ رنج، موقعیت های فروش خود را انتخاب کنند.
البته شاید این کار در دید اول بسیار ساده به نظر آید اما باید بدانید که از نظر بسیاری از معامله گران، روند خنثی گفته شده یکی از بد ترین روند در بازار است و همواره استرس بسیار زیادی را به معامله گران وارد می کند. اگر برای شما نیز علت این موضوع سوال شده است باید بدانید که معامله گران می دانند که روند تریدینگ رنج تا ابد ادامه نمی یابد و در نهایت از سمت سقف یا کف روند رنج شکسته می شود اما این که شکست قیمت از کدام قسمت اتفاق می افتد، اصلی ترین چالش برای معامله گران است.
مهم ترین نکته ای که شما باید در استراتژی رنج تریدینگ توجه خاصی به آن داشته باشید این است که پیش بینی دقیق جهت شکست تریدینگ رنج نباید برای شما اهمیت به خصوصی داشته باشد؛ چرا که شما می دانید در ازای هر معامله باید یک حد ضرر نیز وجود داشته باشد که در صورت اشتباه بودن تحلیل، از سرمایه تان محافظت کند.
سویینگ تریدینگ
از دیگر روش های ترید ارز دیجیتال می توان به سویینگ تریدینگ اشاره کرد. ورود به موقعیت خرید در ضلع پایینی یک کانال صعودی و خروج از آن موقعیت در ضلع بالایی کانال، یک نمونه واضح از سویینگ تریدینگ است. به بیان بهتر در استراتژی سویینگ تریدینگ معامله گران بر روی یک موج از قیمت حرکت می کنند. معاملاتی که به روش سویینگ تریدینگ صورت می گیرند، می توانند بین چند روز تا چند ماه طول بکشد؛ بنابراین این گونه می توان نتیجه گرفت که سویینگ تریدینگ یک روش معاملاتی در مدت زمان کوتاه و بلند است. یک معامله در روش ترید روزانه تا پایان روز بسته شده و تکلیف سود و ضرر آن مشخص می شود؛ در صورتی که به روش سویینگ تریدینگ، بسته شدن یک معامله ممکن است تا چند ماه هم طول بکشد. البته باید توجه داشته باشید که استفاده از استراتژی سویینگ تریدینگ، دانش و مهارت کافی را نیازمند است.
معاملات رمزارزها در برابر تجارت سهام
بیشتر کسانی که با دنیای ارزهای دیجیتال مخالف هستند این معاملات را اغلب بیشتر از معاملات سهام در معرض خطر می دانند اما همه چیز به این بستگی دارد که چه سهام یا ارز دیجیتالی را معامله می کنید و چگونه آن را معامله می کنید. شما اگر رمز و راز معامله را ندانید در بازار سهام نیز قطعا موفق نخواهید بود. باز هم تاکید می کنیم قبل از اقدام برای مبادله ارزهای رمزنگاری شده، باید آگاه باشید که خطر از دست دادن پول خود را در بازار دارید؛ درست مانند بازار سهام.
اگر واقعا به آینده ارزهای رمزنگاری شده اعتقاد دارید و ریسک پذیر هستید، وارد این بازار شوید. شما برای اینکه بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال به بازده بسیار بالاتری نسبت به بازار سنتی دست پیدا کنید باید بتوانید ارزهای دیجیتال را به خوبی تحلیل کنید و بهترین روش های ترید ارز دیجیتال را بیاموزید. در ادامه به معرفی انواع تحلیل های مطرح در حوزه ارزهای دیجیتال می پردازیم که برای معامله و خرید و فروش ارزهای دیجیتال استفاده می شود. با شناخت انواع تحلیل ها دید بهتری نسبت به ترید و معامله در این بازار به دست می آورید.
برای اطلاع از نحوه معامله و ثبت نام در صرافی مکسی، بر روی لینک کلیک کنید.
انواع تحلیل ها در بازار ارزهای دیجیتال
تریدرها، فاکتورهای زیادی را برای تحلیل بازار به کار می برند. به طوری که برخی از آنان ممکن است روندهای نموداری را دنبال کنند اما تعدادی دیگر به دنبال بررسی میزان تقاضای آن ارز دیجیتال باشند. مهم ترین تحلیل هایی که برای ارزیابی بازار ارزهای دیجیتال به کار می رود را می توان شامل تحلیل بنیادی، تحلیل تکنیکال و درون شبکه ای دانست که به عنوان بهترین روش های ترید ارز دیجیتال نیز شناخته می شوند. هرکدام از این تحلیل ها به معامله گران اجازه می دهد تا با جمع آوری دیتا و تجزیه و تحلیل آنها، به دورنمایی از وضعیت فعلی و آتی یک دارایی برسند و بهترین تصمیم را اتخاذ کنند.
تحلیل بنیادی
یکی از مهم ترین شاخص ها در بازارهای مالی از جمله بازار ارزهای دیجیتال و یکی از بهترین روش های ترید ارز دیجیتال تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادی (Fundamental Analysis) است اما تحلیل بنیادی به چه معناست؟ در معنای تحلیل بنیادی آمده است: گرایشی از تحلیل که در آن ارزش یک شرکت مورد محاسبه قرار می گیرد. این جمله به زبان ساده یعنی با بررسی وضعیت فعلی یک شرکت بتوانید تصویر آینده ای از آن را به دست آورید.
کاری که تحلیلگر فاندامنتال می کند این است که با استفاده از ابزارها و روش های گوناگون، ارزشمندی شرکت را تعیین می کند. سپس نتیجه به دست آمده در مورد ارزشمندی یک شرکت را با قیمت کنونی شرکت مقایسه می کند. اگر ارزشی که با استفاده از ابزارها به دست آمده، بیشتر از قیمت فعلی سهم بود، تحلیل فاندامنتال به شما پیشنهاد خرید می دهد و برعکس. اگر ارزش محاسبه شده، کمتر از قیمت فعلی شرکت بود، پیشنهاد فروش به شما نشان داده می شود. این تحلیل ریشه در علم اقتصاد دارد؛ چراکه از نقش مهم و تاثیرگذار اقتصاد جهت تعیین حرکت نرخ های مبادله در بازارهای مالی سود می برد.
در تحلیل بنیادی باید هرعاملی که منجر به تغییر در عرضه و تقاضا و در نتیجه تغییر در قیمت سهم یا دارایی شود مورد بررسی قرار گیرد و تحلیلگر الگویی را طراحی کند که به واسطه آن ارزش جاری و آینده آن دارایی در بازار مشخص شود. در دنیای کریپتوکارنسی ها نیز تحلیل بنیادی به معنای تحلیل، بررسی و نتیجه گیری از عوامل بنیادی رمزارزهاست. در واقع هدف تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال، به دست آوردن قیمت یک دارایی به صورت کلی است. برای این کار و تجزیه و تحلیل دارایی مزبور، باید اخبار مربوط به آن را دنبال کرده، از برنامه های توسعه برای آن دارایی آگاه شد و قوانین کشورهای مختلف در حوزه رمزارزها را مطالعه کرد. به طور کلی شما باید تمام اخبار و موضوعاتی که می تواند روی قیمت دارایی مربوط اثرگذار باشد را دنبال کنید و به تجزیه و تحلیل آنها بپردازید.
بنابراین آنچه که در تحلیل بنیادی مورد بررسی قرار می گیرد عوامل خارجی است که می تواند روی ارز دیجیتال مورد تحلیل، اثرگذار باشد. مثلا اگر آمریکا معامله با رمزارزها را ممنوع اعلام کند، تحلیل بنیادی احتمال سقوط قیمت بیت کوین را می دهد. در تجزیه و تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال به عوامل تاثیرگذار بر آن ارز پرداخته می شود تا در نهایت به کمک آن تغییرات اقتصادی را پیش بینی کرد.
مهم ترین عوامل موثر و حائز اهمیت در تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال عبارتند از: حامیان و تیم پشتیبانی پروژه، حجم سرمایه جاری شده در بازار، نظر ثروتمندان و منتقدین درباره ارزهای دیجیتال، برنامه های یک پروژه و تعداد افرادی که از آن استفاده می کنند. در تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال شما فقط به قیمت و تاریخچه قیمت روی نمودار چشم دوخته اید و دنبال الگوهایی می گردید که ممکن است مجددا تکرار شوند.
تکنیک هایی که برای تحلیل بنیادی به کار برده می شود معمولا به دو دسته از بالا به پایین و از پایین به بالا تقسیم می شود. در دسته بندی بالا به پایین نگاه به اقتصاد گسترده تر است ولی در تحلیل بنیادی پایین به بالا تحلیل با یک نوع رمزارز شروع شده و سپس تمامی عواملی که بر قیمت آن تأثیر میگذارد، بررسی شده و تحلیل ادامه می یابد. بنابراین تحلیل بنیادی یکی از بهترین روش های ترید ارز دیجیتال به شمار می رود.
تحلیل تکنیکال در ارزهای دیجیتال
تحلیل دیگری که برای بازارهای مالی بخصوص ارزهای دیجیتال استفاده می شود و از بهترین روش های ترید ارز دیجیتال محسوب می شود، ، تحلیل تکنیکال است.
آنچه که در تحلیل تکنیکال باید به عنوان نکته کلیدی بیان کنیم این است که برخلاف تحلیل فاندامنتال، در تحلیل تکنیکال شما با بررسی تغییرات، نوسان قیمت های دارایی، حجم معاملات و عرضه و تقاضا آن دارایی می توانید وضعیت قیمت ها در آینده را تخمین بزنید.
در تحلیل تکنیکال دیگر با خود کالا یا دارایی (در اینجا ارزهای دیجیتال) یا شرکت و وضعیت آن خیلی سر وکار ندارید بلکه مهم ترین فاکتور برای شما قیمت است چرا که در تحلیل تکنیکال اعتقاد بر این است که همه چیز در قیمت لحاظ می شود و آنچه را که شما بررسی می کنید صورت های مالی است تا با تحلیل آن بتوانید ارزش سهام و دارایی را مشخص کرده و تعیین کنید که آیا آن دارایی در بازه های زمانی میان و بلندمدت ارزش خرید دارد یا خیر.
شباهت تحلیل بنیادی در دنیای کریپتوکارنسی با بازار معاملات فارکس، سهام و کالاها در این است که معامله گرهای بازار ارزهای دیجیتال نیز از همان اندیکاتورهایی استفاده می کنند که در بازارهای سهام و فارکس وجود دارد. اندیکاتور رفتار بازار را صرف نظر از دارایی مورد معامله پیش بینی می کنند.
برخی از این اندیکاتورها عبارتند از:
- مکدی (MACD)
- باندهای بولینگر (Bollinger Bands)
- شاخص قدرت نسبی (RSI)
تفاوت این ابزارها در رمزارزها با ابزارهای بازارهای سنتی در این است که شما معیار آزمایش شده و مشخصی در دسترس ندارید تا بتوانید برای ارزیابی ارزهای دیجیتال به کار ببرید. بلکه باید بدانید سرچشمه ارزش یک ارز دیجیتال از کجاست و چرا سرمایه گذاران حاضرند روی آن سرمایه گذاری کرده و باعث شوند قیمتش افزایش یابد.
سبک های تحلیل تکنیکال
در تحلیل تکنیکال سه تکنیک به کار برده می شود که با دانستن آنها می توانید بهترین روش های ترید ارز دیجیتال را نیز یاد بگیرید. این سه تکنیک عبارتند از تحلیل تکنیکال کلاسیک، پرایس اکشن و الیوت.
سبک کلاسیک در تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال
در تحلیل کلاسیک تکنیکال، تریدرها الگوهایی را به کار می برند تا به واسطه آنها احتمال ادامه روند فعلی یا تغییر جهت آن را نشان دهند. در واقع تحلیل تکنیکال کلاسیک به منظور بررسی نمودارهای قیمت معرفی شده تا معامله گران با استفاده از الگوهای کلاسیک، روند بازار و قیمت های آینده را پیش بینی کنند.
الگوهای تحلیل تکنیکال کلاسیک عبارتند از:
الگوهای بازگشتی: این الگوها همانطور که از نامشان مشخص است الگوهایی هستند که باعث برگشت روند قیمت می شوند. این الگوها شامل کف یا سقف دو قلو و سر و شانه می شود.
الگوهای ادامه دهنده: الگوهایی هستند که ادامه حرکت قیمت یک دارایی را در جهت روند غالب نشان می دهد. این الگوها شامل مثلث ها (Triangles)، پرچم ها (Flags)، پرچم سه گوش (Pennant) و مستطیل (Rectangle) هستند.
سبک پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال
پرایس اکشن یعنی معامله کردن با استفاده از اطلاعات واقعی و تنها بر اساس نمودار قیمت. در این روش از تحلیل تکنیکال، از هیچ اندیکاتوری استفاده نمی شود و در واقع آنچه که انجام می شود استفاده از یک نمودار قیمتی ساده برای انجام تحلیل هاست. معاملهگر ارز دیجیتال با پرایس اکشن حرکات زنده قیمت روی نمودار را دیده و به اندیکاتورها توجهی نمی کند. مبنای مهم در پرایس اکشن داده های خام، قیمتی است که می توان در قالب انواع نمودارها مانند شمع ژاپنی (کندل استیک)، سه سرباز سفید، اینگالفینگ و الگوهای شمعی هارامی به کار برد.
امواج الیوت
یکی از مهم ترین قسمت ها در تحلیل تکنیکال به امواج الیوت مربوط است. امواج الیوت برای اولین بار در قرن بیستم توسط رالف نلسون الیوت معرفی شد. براساس نظریه الیوت تغییرات قیمتی را می توان با امواج تکرار شونده توصیف کرد. آنچه که به عنوان منطق امواج الیوت مطرح است مرتبط با تفکر جمعی بوده و به این صورت بیان می شود که تفکر جمعی توده مردم در ابعاد گسترده پیرو الگوهای تکرارشونده است. بازار مالی چه بازار سهام و بورس و چه بازار ارزهای دیجیتال هم شاهد تفکرات افراد زیادی است و بنابراین امکان پیداشدن الگوهای تکرارشونده در آن وجود دارد. براساس نظریه الیوت در مورد الگوهای تکرارشونده، امواج به دو دسته انگیزشی (Impulsive) و اصلاحی (Corrective) تقسیم می شوند و در این الگو امواج از ۵ موج انگیزشی و ۳ موج اصلاحی تشکیل می شوند.
اهداف استفاده از امواج الیوت
آنچه که به عنوان کاربرد و هدف امواج الیوت نام برده می شود عبارتند از: پیشگویی مسیر بازار، تعیین استراتژی برای ورود و خروج از معاملات و تعیین نقاط بازگشت.
تفاوت تحلیل بنیادی و تکنیکال
براساس آنچه که گفتیم تفاوت تحلیل فاندامنتال با تحلیل تکنیکال در این است که تحلیل تکنیکال مبتنی بر قیمت و حجم مبادلات است و در آن عوامل خارجی موثر روی قیمتها نادیده گرفته می شود اما در تحلیل بنیادی عوامل خارجی که می تواند روی ارز دیجیتال مورد تحلیل، اثرگذار باشد مورد بررسی قرار می گیرد.
تحلیل درون شبکه ای
نوع دیگری از تحلیل بازار ارزهای دیجیتال تحلیل درون شبکه ای یا درون زنجیره ای است که نوع جدیدی از تحلیل بازارهای رمزارزها به شمار رفته و یکی دیگر از بهترین روش های ترید ارز دیجیتال محسوب می شود. چرا که این تحلیل به نوعی آنالیز بلاک چین بوده و به بررسی عوامل اساسی رمز ارزهای پایه می پردازد تا از نتایج آن بتواند در تصمیمات سرمایه گذاری و معاملات استفاده نماید.
تحلیل درون شبکه ای یعنی مقایسه ارزش شبکه با حجم تراکنش های ثبت شده در بلاک چین که نشان می دهد چه زمانی یک ارز دیجیتال بیش از حد ارزش گذاری شده است.
باید گفت با استفاده از داده های درون شبکه ای، اطلاعات مفیدی برای کاربران استخراج می شود که می توانند احساسات و رفتار سرمایه گذاران را اندازه گیری کرده و از آن به عنوان سیگنالی برای شناخت توکن ها و کوین هایی که پتانسیل رشد دارند، استفاده نمایند. در تحلیل درون شبکه ای از نسبت هایی مانند نسبت ارزش به تراکنش یا NVT استفاده می شود.
نتیجه گیری
در این مطلب بهترین روش های ترید ارز دیجیتال را معرفی کردیم. روش های ترید در بازار کریپتوکارنسی شامل تحلیل بنیادی یا فاندامنتال، تحلیل تکنیکال و تحلیل درون شبکه ای است. تحلیل بنیادی یعنی مطالعه وضعیت فعلی ارزش یک دارایی در راستای تعیین ارزش منصفانه آن اما تحلیل تکنیکال به دنبال مطالعه روندهای آماری برگرفته از داده های مربوط به قیمت و حجم معاملات دارایی است. تحلیل درون شبکه ای نیز میخواهد با استفاده از نسبت هایی مانند NVT به مقایسه ارزش شبکه با حجم تراکنش های ثبت شده در بلاک چین بپردازد و از این طریق تشخیص داده شود که آیا یک ارز دیجیتال به درستی ارزش گذاری شده است یا خیر. در هر صورت برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال و کسب سود در آن باید بتوانید انواع روش های ترید را بیاموزید و از آنها استفاده نمایید تا بتوانید به سود برسید.
نظر بدهید