بازارهای مالی به یکی از مسیرهایی تبدیل شده است که می تواند شما را به استقلال مالی و آزادی در هر مکانی برای کسب درآمد برساند، اما باید بدانید که در این بازار بیشتر افراد در ضرر هستند؛ اما چه چیزی باعث می شود که یک فرد بتواند از این بازار به سودهای مستمری برسد!؟ قطعا این سوال را هر روز از خودتان می پرسید؛ یکی از اتفاقاتی که در نمودارها پیش می آید واگرایی است، واگرایی همان وجود حباب قیمتی است که دیر و زود این حباب می ترکد و باعث تغییر قیمت می شود، اما بهترین اندیکاتور تشخیص واگرایی کدام است، کدام اندیکاتور می تواند به شما در کسب سود از بازارهای ارز دیجیتال (cryptocurrency) و بازار بورس سود برساند؟ برای اینکه به پاسخ این سوال برسید تنها باید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
واگرایی چیست؟
واگرایی زمانی است که قیمت یک دارایی در جهت مخالف یک شاخص فنی مانند یک نوسان ساز حرکت کرده یا برخلاف سایر داده ها حرکت می کند. واگرایی هشدار می دهد که روند فعلی قیمت ممکن است ضعیف شود و در برخی موارد ممکن است منجر به تغییر جهت قیمت شود؛ اما فلسفه واگرایی در چیست؟ آیا می توان واگرایی را بدون اندیکاتور نیز مشاهده کرد؟ برای این سوال باید پاسخ مثبت بدهیم چرا که واگرایی بدون ابزار نیز کاملا مشهود است چرا که فلسفه واگرایی یک اصل دارد و آن هم این است که پیمایش مسافت کمتر نسبت به موج قبل که باعث ایجاد سقف جدید یا کف جدید شود.
همان طور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، قیمت بعد از اینکه حدود 12 درصد رشد داشته است مقداری اصلاح کرده است، حال بعد از این اصلاح قیمت با پیمایش حدود 9 درصد دیگر سقف جدیدی میزند، این برای تریدرها مشکوک است، قیمت بار دیگر با اصلاح روبرو می شود و اینبار بعد از حدود 8 درصد باز هم سقف جدید می زند، این برای شما آشنا نیست؟ دقیقا همان فلسفه، قیمت با طی کردن مسافت کمتر سقف و کف جدیدتر می زند، حال در صورتی که اندیکاتور را مشاهده کنید سقف های پایین تر می زند.
انواع واگرایی
دو نوع واگرایی عبارتند از:
مثبت: واگرایی مثبت نشانه حرکت بالاتر قیمت در دارایی است.
منفی: واگرایی منفی نشان می دهد که قیمت دارایی ممکن است کاهش یابد.
همانطور که گفته شد واگرایی در دو نوع مثبت و منفی وجود دارد. واگرایی مثبت نشان می دهد که حرکت بالاتر در قیمت دارایی و واگرایی منفی نشان می دهد که حرکت پایین تر در قیمت دارایی امکان پذیر است.
واگرایی در مقابل همگرایی
همگرایی پدیده ای است که دو جزء در یک جهت حرکت می کنند. در دنیای تجارت، همگرایی نشان می دهد که جهت، توسط عوامل ثانویه (شاخص های فنی یا مطالعات مبتنی بر قیمت مانند میانگین متحرک، ایچیموکو و ...) پشتیبانی می شود. به عنوان مثال، اگر قیمت شاخص به سمت بالا در حال افزایش باشد و شاخص هایی مانند میانگین متحرک یا شاخص قدرت نسبی (RSI) در یک جهت حرکت کنند، گفته می شود که ساختار در حال همگرایی است اما همانطور که گفتیم واگرایی دقیقا برعکس است. در اینجا، جزء دیگر در جهت مخالف جزء اصلی (قیمت) معامله می شود که یعنی قیمت یک دارایی در جهت مخالف یک شاخص فنی حرکت می کند.
بهترین اندیکاتور تشخیص واگرایی کدام است؟
احتمالا از خودتان پرسیده اید حال بهترین اندیکاتور تشخیص واگرایی کدام است، از کدام یک از آن ها استفاده کنم تا بفهمم قیمت رمز ارز مورد نظر من یا حتی سهام من در واگرایی و حباب قرار ندارد؛ مکدی و آر اس ای دو اندیکاتور مطرح بازارهای مالی هستند؛ اما ترکیب تمامی اندیکاتورهایی که واگرایی را تشخیص می دهد می تواند گزینه بهتری برای انتخاب باشد اما برای اینکه تمامی اندیکاتور را در تریدینگ ویو فعال کنید نیاز به اکانت پرمیوم دارید، اما در این جا ما نمی خواهیم چندین اندیکاتور را همزمان باز کنیم؛ چرا که نمودار برای ما بسیار کوچک شده و همینطور باعث شلوغی می شود؛ توجه داشته باشید که شما ابتدا نسبت به استراتژی معاملاتی خود پایبند باشید و در گام آخر به دنبال تائیدیه گرفتن از RSI باشید، چرا که واگرایی یکی از قدرتمند ترین استراتژی هاست، اما باید بدانید که چه زمانی قیمت قصد این را دارد که به سمت پایین حرکت کند.
بهترین اندیکاتور تشخیص واگرایی اندیکاتور Many divergence
برای اینکه این اندیکاتور را بر روی نمودار خود فعال کنید باید وارد بخش اندیکاتورها در تریدینگ ویو شوید، همانند تصویر بالا عبارت Divergence for many indicators v4 را سرچ کنید و آن را برای خودتا فعال کنید، با فعال کردن این گزینه بر روی هر سوئینگ سری طلاعاتی از اسم ار اس ای و مکدی و... می افتد، این سویینگ ها همان وجود واگرایی است که نشان می دهد در چند ابزار این واگرایی وجود دارد.
بهترین اندیکاتور تشخیص واگرایی Divergence for many indicators v4
در تصویر همان طور که قابل مشاهده است، می توانید به راحتی متوجه بشوید که این اندیکاتور می گوید در این سوئینگ های قیمتی نشان می دهد که چه اندیکاتورهایی در آن قسمت واگرایی را نشان می دهد! در نمودار کادرهایی که زرد رنگ است واگرایی مثبت و کادرهایی که رنگ آبی دارند را واگرایی منفی نشان می دهد، حال باید هر زمان که این واگرایی ها را دیدیم، وارد معامله شویم؟ برای این سوال باید بگوییم که این بازارها و همینطور این ابزارها برای اینکه به شما سود برساند ساخته نشده است، این به معنی اینکه ابزارها مشکل دارند نیست، بلکه زمانی باید از این ابزارها استفاده کنید که با تحلیل تکنیکال شما ترکیب شده باشد، زمانی واگرایی را استفاده کنید که بر روی محدوده های حمایت و مقاومت مهمی قرار داشته باشند و این زمان می توانید با رعایت مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک وارد یک معامله شوید.
ترکیب بهترین اندیکاتور تشخیص واگرایی با تکنیکال
همان طور که در تصویر بالا مشاهده می کنید یک محدوده تقاضا در چارت مشخص شده است، این محدوده را به جلو امتداد دادیم، بعد از اینکه این محدوده قیمت را یکبار به سمت بالا پرتاب کرده بود این انتظار باز هم خواهد رفت قیمت زمانی که به این محدوده بر میگردد، باز هم انتظار می رود قیمت واکنشی به این محدوده داشته باشد، تا کجا؟ برای این که اهداف قیمتی را نیز بدست بیاورید، می توانید از ابزار فیبوناچی استفاده کنید؛ یکی از مهمترین ابزارهای fibonacci، نوع اصلاحی است. با استفاده از fibonacci اصلاحی، میتوانیم درصدهای ممکن برای پایان یک حرکت اصلاحی را تخمین بزنیم و نقاط ورودی مناسب را بدست آوریم. سطوح کلیدی این ابزار شامل پنج سطح «23.6 درصد»، «38.2 درصد»، «50 درصد»، «61.8 درصد»، «78.6 درصد» است. درصدهای ذکر شده مهمترین درصد فیبوناچی هستند که 61.8 که به درصد طلایی معروف است و اکثر اصلاحات در 61.8 تکمیل شده است.
نتیجه گیری مقاله بهترین اندیکاتور تشخیص واگرایی:
واگرایی زمانی است که قیمت یک دارایی در جهت مخالف یک شاخص فنی مانند یک نوسان ساز حرکت کرده یا برخلاف سایر داده ها حرکت می کند. واگرایی هشدار می دهد که روند فعلی قیمت ممکن است ضعیف شود و در برخی موارد ممکن است منجر به تغییر جهت قیمت شود؛ وجود حباب یا واگرایی را می توان با استفاده از RSI و MACD پیدا کرد؛ برای اینکه واگرایی بهتری را انتخاب کنید، می توانید از سبک های معاملاتی دیگر همچون ICT و پرایس اکشن RTM نیز استفاده کنید و این مبحث را با آن ترکیب کنید تا به نتایج بسیار خوبی برسید.
نظر بدهید