خرید فروش و معاملات با تحلیلهای درست دارای سود زیادی برای معاملهگران هستند به همین دلیل تعداد زیادی از اشخاص شغل اصلی خود را معاملات در بازارهای مختلف میدانند. امروزه معاملهکردن در بورس و ارزهای دیجیتال به یکی از محبوبترین شغلها تبدیل شده است که هر روزه تعداد نفرات بیشتر و بیشتری را به خود جذب میکند. این بازار علاوه بر سودهای زیاد ضررهای سنگینی را ممکن است متحمل معاملهگر کند که تیم ما معاملهگران عزیز را در پیشبرد اهدافشان کمک خواهد کرد.
بازی کرونا با کسب و کار بالا گرفته است
در شرایط حاکمی که با همهگیری کرونا به وجود آمده، ممکن است شما از آن دسته از افرادی باشید که شغل خود را از دست داده است، یا از کارهای کارمندی که زمان خود را برای پول از پیش تعیین شده بفروشید خسته شدهاید و به فکر کار جدید هستید بورس و معامله پیشنهاد خوب و وسوسهانگیزی است.
استارتاپ هایی که تاثیر گذارند
امروزه با توجه به شرایط فعلی ارز و گرانیهای موجود، راهانداختن استارتآپ و کسب و کار خود میتواند سرمایهٰی زیادی بطلبد و با توجه به این که در شروع کار درآمد چندانی از کارهای تازه تاسیس کسب نمیشود میتوان گفت که این کار عاقلانه به نظر نمیرسد. اما با سرمایهگذاری درست و اصولی در بورس میتوان بودجهی خود را چند برابر کرده، معامله را به شغل اصلی خود تبدیل کنیم و با سود به دست آمده از این شیوه بعدها شغل مورد علاقه و کسب و کار خود راهاندازی نماییم.
۳ مهارت اصلی در بورس وجود دارد که میتواند فرد را در زمینهی بورس به مهارتها بالای معامله رسانده و بورس را به عنوان یک شغل اصلی برای افراد داوطلب تبدیل نماید:
۱. مهارت روانشانسی معاملهگری
۲. مدیریت سرمایهگذاری
۳. آموزشهای تحلیلی ( تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال)
روانشانسی معامله گری در بورس
دارا بودن ذهن قوی برای معامله در بورس از داشتن دانشهای تحلیلی از اهمیت بیشتری برخوردار است. بسیاری از افرادی که با کوله باری از دانشهایی که دارند وارد این عرصه و بازار میشوند ولی به علت عدم تسلط روانی خود و آشنا نبودن با روانشناسی معاملهگری در کار خود شکست میخورند.
روانشناسی بازار بورس را مطالعه کنید
در روانشناسی معاملهگری ۳ روش جداگانه وجود دارد که بهتر است قبل از شروع کار به صورت جدی آنها را مطالعه نمایید.
- مدیریت ریسک
- استراتژی معاملاتی
- روانشناسی معامله گری
<<داشتن روانشناسی معاملهگری به عبارتی داشتن ذهنی قوی و حرفهای است که تفاوت یک تحلیلگر و معاملهگر را مشخص میکند.>>
توانایی تحلیلگر حوزه بورس
تحلیلگر حوزهی بورس میتواند با روشهای موجود به تحلیل بپردازد و تحلیلی که انجام میدهد با خطا روبه رو شود، که در این خصوص هیچ اتفاق ناخوشایندی اتفاق نخواهد افتاد؛ اما یک معاملهگر میتواند با یک تصمیم اشتباه ضرر سنگینی را متحمل خواهد شد. در این نقطه است که روانشناسی معاملهگری وارد میدان شده و نقش مهمی را ایفا میکند.
<<در واقع برای انجام تحلیل نیازی به دانش روانشناسی معاملهگری وجود ندارد اما برای انجام معاملات و معاملهگر شدن نیاز به دانستن روانشناسی معاملهگری وجود دارد.>>
زیان گریزی در روانشناسی معاملات
یکی از احساسهایی که در بورس خودی نشان میدهد احساس زیانگریزی است. احتمالا با حد ضرر آشنا شدهاید که در آن حد ضرر یک استراتژی معاملاتی یکی از رکنهای اساسی و مهم است. همهی کسانی که در بورس هستند میدانند که زمانی که قیمت سهم به حد ضرر برسد باید سهم را فروخت، در حالی که حس زیان گریزی این اجازه را به تریدر نخواهد داد.
روانشناسی ضرر و زیان را در سایت علیرضا محرابی مطالعه کنید
امید های معامله گر در انتظار سوددهی عالی سهم ها سوخت می شود
معاملهگر در همچین شرایطی به امید این که شاید قیمت به حدی که انتظار دارد برسد سهم خود را نمیفروشد. اصولا بعد از این مرحله قیمت پایینتر خواهد رفت و همین بار روانی باعث خواهد شد که بسیاری از معاملهگران در بازارهای مالی ضررهای سنگینی را متحمل شوند.
از ضرر و زیان فرار نکنید
فرار کردن از ضرر و زیان یکی از فطرتهای انسان است به همین دلیل است که معاملهگر هنگام ضرر به امید بالا رفتن قیمت سهم خود را نمیفروشد. اگر معاملهگر در ابتدای کار ضرر را قبول کرده و بر حس زیان گریزی خود غلبه نماید جلوی زیان و ضرر بیشتر خود را خواهد گرفت.
<<برای غلبه به این حس فقط کافی است که حس ضرر و زیان را بشناسید. همین شناخت باعث میشود که به آن گرفتار نشوید.>>
ترس در انجام معاملات
احساس ترس که فطری نیز هست یکی دیگر از احساسات مضر در انجام معاملات است. ترس از ضرر باعث میشود معاملهگر نتواند به خوبی مهارتهایی که میداند را در جای درست خود عملی نماید. ترس به صورتهای مختلفی در شخص معاملهگر ظاهر میشود که در هر شیوهای که به وجود آید مانع روند اصولی معاملات شده و باعث اختلال روند صحیح معاملات خواهد شد.
ترس در خرید و فروش سهام را مطالعه نمایید
انواع ترس در معاملات
یکی از انواع ترسی که وجود دارد ترس از وارد نشدن به معامله برای جلوگیری از ضرر احتمالی است. در این حالت معاملهگر از ترس این که متحمل ضرر نشود به معامله وارد نمیشود و فرصتهای خوب خود را از دست میدهد. به عنوان مثال با دیدن دو نمودار منفی شروع به خیال پردازی کرده و سهم را در قیمتهای بسیار پایین تصور میکند. همین دیدگاههای منفی معاملهگر را از وارد شدن به معامله باز میدارد.
حس انتقام در روانشناسی معامله گری
این حس به رفتاری گفته میشود که شخص معاملهگر بلافاصله بعد از متحمل شدن ضرر در صدد جبران آن برمیآید به این رفتار حس انتقام از بازار شناخته میشود.
<<به پدیدهای که معاملهگر ضررهای متوالی خود را به علت عجله در انجام معاملات متحمل میشود زنجیرهی ضرر گفته میشود.>>
توصیه های آقای ایمنیِ بورس را جدی بگیرید!
توصیهای که معاملهگران میشود این است که پس از ضرر تا مدتی دست به معامله نزنند. علت این پیشنهاد هم این است که معمولا زمان ضرر در بازار از نطر ذهنی توانایی تحلیل بازار را نخواهد داشت.
غرور معامله گری در روانشناسی بورس
غرور معاملهگری یک نوع غرور کاذب است که در طی انجام معاملهی سود آور در فرد به وجود میآید. اکثر معاملهگران معمولا این حس را تجربه کردهاند که پس از انجام معاملات سود آور پیدرپی در شخص ایجاد میشود. فرد در این شرایط به خود مغرور شده و فکر میکند دیگر متحمل ضرر نمیشود و طی همین تفکر دست به ریسکهای بزرگی میزند که میتواند ضررهای زیادی را به وجود آورد.
<<معاملهگر بهتر است در چنین شرایطی دچار غرور کاذب نشود تا بتواند روند مثبت خود در کار را به بهترین نحو پیشبرد.>>
مدیریت سرمایه در بورس
هر استراتژی خوب دارای مدیریت سرمایه است. مدیریت ریسک در هر موقعیت واحد معاملاتی یا سرمایهگذاری اهمیت مشابهی (همانند خرید سهام) دارد.
زمانی که معاملهگر میخواهد سرمایهی خود را به صورت صحیح در بورس سهام مدیریت نمایید میبایست همیشه به دنبال پاسخ این سه سوال باشد:
- میزان ریسک در هر موقعیت در سبد خرید چه اندازه است؟
- چند معامله باز در یک زمان میتوان داشت؟
- نسبت سود به ریسک چه اندازه است؟
استراتژی مدیریت باید به معاملهگر کمک کند تا تعدادی از سهام را برای هر معاملهای که میخواهد انجام داده و قرار دهد. در واقع این همان روشی است که سرمایه و ریسک معاملهگر را مدیریت مینماید.
مدیریت سرمایه ریسک بزرگی را بر عهده دارد
بهتر است معاملهگران تازه کار با ریسکهای کمتر شروع به کار نمایند بعد از این که اعتماد به نفس آنها افزایش یافته و دفتر یادداشت شخص پر از موفقیتها شد شروع به انجام معاملات پرریسک نمایند.
نسبت ریسک به سود
معاملهگر باید سعی در انجام معاملاتی که نسبت ریسک به سود ۲/۵ به ۱ است نداشته باشد به ویژه زمانی که معاملهگر مبتدی و بدون هیچ سابقهی تجاری مربوط باشد. بنابراین باید نسبت را ۳ به ۱ قرار دهند.
مدیریت ریسک و الزامات آن
مدیریت ریسک موضوع مهمی است که بیشتر سهامداران آن را بیان میکنند. در مورد سرمایهگذاری خیلی بحث نشده است، اما در واقع بدون مدیریت ریسک مناسب رسیدن به هدف بلند مدت با نتیجهی سودآور ممکن نیست. نکتهی کلیدی اصطلاح بازار بورس، نسبت ریسک به سود است. هر معاملهای که انجام میشود باید مطابق با مفهوم سادهای که از احتمالات و آمار استفاده مینماید فراهم شود.
مدیریت سرمایه
یکی دیگر از نکات کلیدی در تجارت این است که به درستی از سرمایهای که در دست دارید استفاده نمایید. استفادهی مناسب از بودجهی موجود با علم بر این که چگونه از مارجین استفاده نماییم، علم مهمی برای هر معاملهگر است.
آموزش های تحلیل
دونوع تحلیل در بازارهای مالی وجود دارد که به آنها خواهیم پرداخت:
- تحلیل تکنیکال
- تحلیل بنیادی
این دو تحلیل نقش مهمی را در طریقهی معامله کردن ایفا میکنند.
آشنایی با تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی شیوهای برای پیشبینی رفتار احتمالی نمودار از طریق دادههای گذشته همانند قیمت، تغییرات و ... است. این روش تقریبا بر تمام بازارهای مالی عرضه و تقاضا (بورس، اوراق بهادار، بازار طلا، فلزات گرانبها، ارزهای دیحیتال و...) صدق میکند. تحلیلگران تکنیکال برخلاف تحلیلگران بنیادی ارزش ذاتی اوراق بهادار را اندازهگیری نمیکنند. آنها از روی تحلیل و بررسی نمودارهای رفتار آیندهی قیمت را پیشبینی میکند.
آشنایی با تحلیل بنیادی
تحلیل بنیادی روشی است که افراد میتوانند ارزش ذاتی اوراق بهادار را با عوامل ارزیابی مینمایند. تحلیل بنیادی هر عاملی را که بر ارزش سهم تاثیر گذار باشد را در نظر میگیرد. این تحلیل با مطالعهی تمامی موارد تاثیرگذار بر ارزش، همانند وضعیت مالی و مدیریت شرکت، صنعت و شرایط اقتصادی کلان انجام میپذیرد.
<<هدف اصلی این تحلیل، کشف ارزش بخصوصی است که میتوان آن را با قیمت فعلی مقایسه نمود، در نتیجه در مقایسهی سرمایهگذار بتواند برای خرید و فروش سهام تصمیمگیری نماید.>>
بورس به عنوان شغل اصلی
افرادی که خرید و فروش در بورس را به عنوان شغل اصلی خود انتخاب نمودهاند به این نتیجه رسیدهاند که بورس محل مناسبی برای کسب درآمد است. همچنین این اشخاص بر این که توانایی کسب درآمدهای زیاد از بورس خواهند داشت را باور کردهاند. کسانی که بورس را حرفهی اصلی خود میدانند واقف هستند که مانند تمام کسب و کارها بورس نیز دارای سود و زیان خواهد بود پس با استفاده از دورههای بورس که استاد محرابنیا در آن صفر تا صد بورس را بیان کرده است میتوانند موفق عمل کنند.
انتخاب بورس به عنوان شغل اصلی نیازمند دانش و تجربهی بالا است. علاقمندان برای انتخاب بورس به عنوان شغل اصلی باید فراتر از چیزی که در ذهن خود دارند تجربه و دانش داشته باشند. نکتهی دیگر این است که فقط انجام معاملهی واقعی میتواند علاقمندان را به یک معاملهگر حرفهای تبدیل کند.
شما می توانید در وب سایت آموزشی عیلرضا محرابی آموزش گام به گام بورس را مشاهده نمایید، کافی ست کلیک کنید