اگر با بورس اوراق بهادار آشنایی دارید، حتماً از این امر آگاه بوده اید که قیمت سهام بخصوص در بازار خرس تا چه اندازه می تواند متغیر باشد و چه میزان از افت اقتصادی برخوردار است. اما با وجود همه حرکات نامطلوب، آیا یک سهام می تواند منفی شود؟
قیمت سهام می تواند در سطوح بسیار پایین سقوط کند و در صورت ورشکستگی شرکت صادر کننده می تواند به صفر برسد، اما هرگز نمی تواند به یک مقدار منفی برسد!
با این حال ، این بدان معنا نیست که شما نمی توانید بیش از سرمایه گذاری خود ضرر کنید! بسته به آنچه در بازار انجام می دهید، ممکن است خود را مدیون کارگزار خود کنید.
بدیهی است، شما می خواهید بدانید که چگونه ارزش سهام می تواند به صفر برسد و چرا می توانید بیش از مبلغی که سرمایه گذاری کرده اید ضرر کنید. برای یادگیری بیشتر می توانید از مقالات آموزش رایگان سرمایه گذاری در بورس وب سایت ما استفاده کنید.
هنگام ورشکستگی شرکت چه اتفاقی می افتد؟
وقتی یک شرکت ورشکسته می شود، به احتمال بسیار زیاد قیمت سهام به پایین ترین سطح خود می رسد زیرا سرمایه گذاران سهام را بی ارزش می دانند.
به عنوان مثال، اگر درآمد حاصل از دارایی ها برای جبران خسارت طلبکاران و سهامداران ترجیحی کافی نباشد، سهامداران عادی هیچ گونه پرداختی برای سهام خود دریافت نخواهند کرد. بنابراین، آنها در نهایت تمام سرمایه خود را از دست می دهند.
شرایطی که بیش از سرمایه گذاری می توانید ضرر کنید
حتی اگر این مفهوم را هم قبول کنیم که ارزش سهام هرگز نمی تواند به زیر صفر برسد، ممکن است بیش از آنچه در بورس سرمایه گذاری کرده اید ضرر کنید و در نهایت با بدهی روبرو شوید.
<<این می تواند زمانی اتفاق بیفتد که سهام از نظر ارزش نزولی باشد....>>
پاراگراف زیر، پارارگراف کمکی شماست! در واقع تعیین می کند که شما می توانید حتی در بازار سهام منفی نیز رشد بسزایی داشته باشید و به سوددهی برسید، کافی ست به مطالعه این پاراگراف بپردازید و دیگر نگران منفی بودن بازار سهام نباشید!
چگونه در بازار منفی بورس سود کنیم؟
برای همه ما حداقل یک بار این سوال پیش آمده و شنیده ایم که آیا می شود در بازار منفی بورس نیز سوددهی داشت؟
در واقع بهتر بپرسیم وقتی بقیه ضرر می کنند ما هم ضرر می کنیم یا می توانیم سوددهی خود را داشته باشیم؟
در این زمان است که فروش تعهدی تیشه را به ریشه ی بازار منفی می زند!
در سراسر دنیا معامله گران و سرمایه گذاران در زمان منفی بودن بازار سهام، از تکنیک فوق العاده فروش تعهدی استفاده می کنند! حالا اگر برایتان جالب شد که بدانید فروش تعهدی چیست و چه ویژگی هایی دارد، پیشنهاد میکنیم برای خواندن مطالب زیر وقت بیشتری بگذارید تا بتوانید با شرایط مختلف سرمایه گذاری در بورس آشنا شوید.
کاهش قیمت سهم، باز هم زیان؟!
گاهی اوقات پیش می آید که مالک سهام با افزایش قیمت سهم خود رو به رو شده و سود می کند ولی همیشه این سوددهی را تجربه نکرده و در راه سرمایه گذاری اش در چاله های کاهش قیمت نیز گیر می کند و متحمل زیان زیادی می شود، آن زمان است که فروش تعهدی ریز علی خاجوی شده و از فرود شما در چاله های کاهش جلوگیری می کند! و نتیجه ی فداکاری او می شود سوددهی های شما حتی در بازار بورس منفی!
مزایای فروش تعهدی
- فروش تعهدی پویایی بازار سرمایه را بیشتر می کند
- قابل استفاده برای سرمایه گذارانی که در بورس تهران معامله می کنند
- آنها در زمان خرید سهم از رشد قیمت سهام نفع می برند.
به بیان ساده تر
در واقع با فروش تعهدی می توانید پیش بینی کنید که قیمت سهام یک شرکت در آینده کاهش می یابد یا خیر، در صورت کاهش قیمت می توانید با فروش سهم وارد موقعیت معاملاتی شوید و نهایتا به سوددهی در آینده برسید.
اگر بخواهیم فروش تعهدی را به طور خلاصه شرح دهیم، توضیحات آن در 5 مرحله بسته می شود، لطفا اسکرول بزنید!
- گام اول: قرض کردن سهم
- گام دوم: فروش سهم در قیمت جاری بازار
- گام سوم: منتظر ماندن برای کاهش قیمت سهم
- گام چهارم: خرید آن سهم از بازار
- گام پنجم: بازگرداندن سهم به صاحب آن و شناسایی سود
مثال برای توضیح این مراحل:
گام اول: در گام اول فرض کنید که 3000 سهم «وساخت» را از یکی از سهامداران قرض میگیریم.
گام دوم: در گام دوم 300۰ سهم «وساخت» را با قیمت 3۰۰۰ تومان در بازار می فروشیم. (فروش تعهدی)
گام سوم: در گام سوم (مثلاً 6 روز) صبر می کنیم تا قیمت ۲۰۰ تومان کاهش یابد.
گام چهارم: در گام بعدی و بعد از کاهش قیمت، 3۰۰۰ سهم را به قیمت ۱۸۰۰ تومان خریداری می کنیم.
در گام آخر 3۰۰۰ سهمی را که قبلا قرض گرفته ایم، پس می دهیم و مبلغ باقیمانده حاصل از این خرید و فروش به عنوان سود در این معامله شناسایی می شود. سود حاصل از این معامله به صورت زیر محاسبه می شود:
<<۵۰۰۰×(۲۰۰۰-۱۸۰۰) = تعداد سهم×( قیمت خرید – قیمت فروش)>>
نتیجه گیری
پس برای هر مشکلی یک راه حلی وجود دارد، بسیار دیدیم سرمایه گذارانی را که از وضعیت حاکم بر بورس راضی نبودند و در نهایت احساسی تصمیم گرفته و به سقوط بازار کمک کردند!
با مدیریت و تحلیل بازار و همینطور مشاوره از متخصصین بورسی همواره می توانید بهترین سرمایه گذاری در بورس را در شرایط حتی قرمز رنگ نیز تجربه کنید!
<<دانش درباره ی بورس، رمز موفقیت شماست! حتی در روزهای پر خطر بورسی!>>
نظر بدهید