امور مالی غیرمتمرکز یا همان دیفای در صدر توجه امور مالی غیرمتمرکز و بانکداران قرار گرفته است. روز به روز بازار امور مالی بیشتر رشد می کند، تقاضا افزایش می یابد و پایگاه کاربران بزرگ تر می شود. دیفای در کنار مزایایی که دارد، همچنان دارای ناکارآمدی هایی نیز می باشد که این ناکارآمدی ها برای حفظ و ارتقای این رشد، باید برطرف شوند. صرافی غیرمتمرکز اطلس، برای مشکلات دیفای راهکاری دارد. در این مقاله قصد داریم به بررسی اطلس دکس (Atlas Dex) و راهکارهای آن برای برطرف کردن ناکارآمدی های دیفای بپردازیم.
اطلس دکس (Atlas Dex) چیست؟
اطلس دکس یک تجمیع کننده صرافی غیرمتمرکز میان زنجیره ای است. این صرافی مبتنی بر بلاک چین سولانا می باشد که به تریدرها یک نقشه UI ساده را ارائه می دهد. این صرافی همچنین اقدام به جمع آوری نقدینگی از همه بازارسازهای خودکار کرده است. در حال حاضر تعداد این بازارسازهای خودکار در حوزه دیفای زیاد است. این صرافی همچنین بین بازارسازهای خودکار امکان تجارت یکپارچه را به وجود می آورد. تمام قابلیت های بالقوه دیفای از طریق اطلس دکس نمایش داده می شود.
مشکلات دیفای چیست؟
اگر چه برای کسب درآمد در حوزه دیفای فرصت های مناسب بسیار زیادی وجود دارند اما برای متخصصانی که در چندین اقتصاد بلاک چینی، بازارسازهای خودکار را هدایت می کنند، مشکلاتی هم وجود دارد که این مشکلات عبارتند از:
- نگرانی های جدی در رابطه با مقیاس پذیری
- اختلاف قیمت ها
- نوسان Slippage (اسلیپیج) در تریدهای متفاوت
بیش از 10 هزار توکن و ارز دیجیتال در حال حاضر، در بازار وجود دارد که زیرساخت های هر کدام از آنها برای هدف خاصی طراحی شده است. این موضوع باعث جدایی در عملیات اجرایی و نقدینگی می شود که طی آن یک پلتفرم قادر به دسترسی به ویژگی های یک پلتفرم دیگر و نقدینگی را ندارد. تریدرها یا معامله گران، خواستار نقشه ای از قلمرو دیفای یا در واقع تجربه ای واضح تر هستند. اطلس دکس برای حل این مشکلات، به عنوان یک کلید شناخته شده است.
راهکار اطلس دکس برای مشکلات موجود در دیفای
اطلس دکس مشکلات دیفای را با کمک ادغام فناوری “wormhole” سولانا، رفع کرده است. این فناوری به عنوان پل ارتباطی بین دو بلاک چین سولانا و اتریوم یک چهارچوب پیشگامِ غیرمتمرکز است که بر اجماع زنجیره هایی که به هم متصل می کند، متکی است. اطلس دکس در حال حاضر شبکه های اتریوم، پالیگان (Ploygon)، سولانا (Solana) و زنجیره هوشمند بایننس (BSC) را به یکدیگر متصل کرده است. این صرافی قصد اضافه کردن آوالانچ (AVAX) و ترا (Terra) را به این مجموعه دارد. طبق گفته بنیانگذار Atlas DEX (Ahmed Salam):
هیچ تجمیع کننده صرافی غیرمتمرکز میان زنجیره ای اکوسیستم سولانا تا پیش از این موجود نبوده است، به همین دلیل همه در انتظار راه اندازی این فناوری می باشند. اطلس دکس این امکان را به کاربران خود می دهد که ضمن دسترسی داشتن به استخرهای نقدینگی تجمیع شده، بتوانند بدون هیچ کم و کاستی مبادلات بین زنجیره ای را از این طریق به صورت بسیار نامحسوس انجام دهند. همانطور که گفته شد این صرافی تاکنون بلاک چین های اتریوم، سولانا، زنجیره بایننس و پالیگان را به هم متصل کرده و قصد دارد برای بهبود اتصال میان زنجیره ای، بلاک چین های مهم و پیشروی دیگر را نیز در آینده نزدیک ادغام کند.
اطلس دکس قصد دارد راهکارهایی برای مسئله اسلیپیج و اختلاف قیمت از طریق طراحی پیچیده به طور خاص ارائه دهد:
- اطلس دکس از تمام بازار سازهای خودکار، اطلاعات قیمتی را جمع می کند و سپس بهترین قیمت را برای هر دارایی از طریق تقسیم بندی مناسب دارایی ها پیدا می کند.
- همچنین یک معامله را به چند معامله کوچکتر در پلتفرم های مختلف تقسیم می کند تا از این طریق با کمترین اسلیپیج، کارآمدترین مسیر را ارائه دهد.
آنچه که دارای اهمیت بیشتری می باشد، صرفه جویی کاربر در زمان می باشد زیرا برای پیدا کردن بهترین قیمت، دیگر نیازی نیست که از پلتفرمی به پلتفرم دیگر به صورت دستی بروند. بنابراین، در تمام بازارها فرصت انجام معامله با بهترین قیمت ممکن، فراهم می شود. از آنجایی که در آینده Atlas DEX به بازارسازهای خودکار (AMM) و صرافی های غیرمتمرکز (DEX) بیشتری متصل می شود، می تواند فرصتی را برای کاربران حرفه ای خود به وجود آورد تا سودهای خود را با آسان ترین روش ممکن به حداکثر برسانند.
نقشه راه آتی Atlas DEX
با توجه به نقشه راه ارائه شده توسط اطلس دکس، این صرافی توانسته تاکنون به همه اهداف خود برسد. همچنین اطلس دکس برای آینده اهداف بزرگ دیگری نیز دارد که شامل موارد زیر می باشند:
سه ماهه اول سال 2022:
ادغام با زنجیره ترا و آولانچ
لانچ پلتفرم Cross- Chain Swap ( اتریوم، زنجیره هوشمند بایننس پالیگان و سولانا)
کمپین ایردراپ توکن ATS
عرضه اولیه صرافی غیرمتمرکز (IDO)
استیک توکن ATS
سه ماهه دوم سال 2022:
لانچ شدن استخر نقدینگی و فارم
توسعه تستنت (انتقال از/به هر زنجیره ای)
داشبورد کامل دیفای
سه ماهه سوم سال 2022:
حاکمیت سازمان خودگردان غیرمتمرکز (DAO)
تکمیل شدن شبکه اصلی ( انتقال از/ به هر زنجیره ای)
بازار NFT
سه ماهه چهارم سال 2022:
ادامه تحقیق و توسعه میان زنجیره ای
ادغام زنجیره های جدید
پلتفرم NFT اطلس از لانچ پدهایی تشکیل شده اند که باعث حذف تاثیر ربات ها می شود. همچنین برای ضرب و فروش مستقیم NFT ها، یک بخشی وجود دارد. در این بازار کارمزد تراکنش ها به دلیل کارمزد کم شبکه سولانا، بسیار پایین می باشد. این صرافی یک استخر نقدینگی دارد و تریدرها می توانند ضمن دسترسی داشتن به استخرهای نقدینگی آن، اقدام به لیست کردن جفتهای معاملاتی جدید کنند. تامین کنندگان در قالب کارمزد معاملات، نقدینگی پاداش ها را دریافت می کنند و در پروسه طراحی نقشه Atlas، از طریق دریافت توکن حاکمیتی اطلس به نام توکن ATS سهیم می شوند.
مزایای توکن ATS
استیک توکن ATS: سود خوبی از طریق استیک توکن ATS کسب می شود که برای حمایت از پروتکل استفاده می شود.
حاکمیت: در تصمیمات پروتکل، هولدرهای توکن ATS می توانند سهیم باشند. هولدرها با داشتن توکن های بیشتر، حق رای بیشتری هم خواهند داشت.
تخفیف ها: دارندگان توکن ATS می توانند از تخفیف کارمزد معاملات بهره ببرند.
اطلس دکس یک صرافی منحصر به فرد می باشد زیرا علاوه بر شناسایی مشکلات اساسی موجود در دیفای، اقدام به ارائه راهکارهایی هدفمند و اثرگذار برای آنها می کند. به همین دلیل این صرافی ضمن جذب حمایت جامعه دیفای، توانسته از این طریق بودجه ای 6 میلیون دلاری را نیز کسب کند. موسسات سرمایه گذاری Jump Capital و Huobi Ventures شرکای اصلی هستند. این بودجه می تواند کمک بزرگی به تجمیع بلاک چین های پیشرو بیشتر، استخر نقدینگی، داشبورد دیفای و بازار NFT کند. طبق گفته های Saurabh Sharma، شریک عمومی موسسه سرمایه گذاری Jump Capital:
« قابلیت همکاری میان زنجیره ای، با رشد اکوسیستم دیفای برای کاربران اهمیت فزاینده ای پیدا می کند. روش صرافی اطلس در استفاده از تجربه بصری کاربر و تکنولوژی قابل اعتماد، برای کاهش موانع و همچنین تسهیل پیچیدگی های اتصال میان زنجیره ای و بسیار تعجب برانگیز می باشد.»
نظر بدهید