1. صفحه اصلی
  2. مقالات بازار مالی
  3. معامله گر موفق
  4. کاهش سرمایه معاملاتی در بازار فارکس

کاهش سرمایه معاملاتی در بازار فارکس

کاهش سرمایه معاملاتی در بازار فارکس
لوگو علیرضا محرابی
کاهش سرمایه معاملاتی در بازار فارکس
معامله گر موفق

بازار فارکس یکی از بزرگترین بازارهای مالی جهان است که روزانه افراد بسیاری زیادی در آن اقدام به معامله می کنند؛ البته باید بدانید که این بازار با نوسانات بسیار زیادی همراه است و این امر موجب می شود تا گاهی آنطور که معامله گر پیش بینی کرده است رخ ندهد. معامله در بازار فارکس می تواند سودده یا ضررده باشد و نمی توان در این بازار همواره سود کلان پیش بینی کرد؛ برای همین واجب است که در مورد کاهش سرمایه معاملاتی در فارکس اطلاعات کافی داشته باشید. فعالیت در بازار فارکس به تجربیات و میزان علم معامله گر بستگی دارد؛ به بیان دیگر یک معامله گر را می توان بسته به نوع فعالیت معاملاتی، تجربه، دانش و سایر عوامل موفق یا ناموفق دانست اما بدون توجه به نتیجه پایانی می توان گفت که همه با کاهش سرمایه معاملاتی خود در طی معامله مواجه شده اند و این نتیجه می تواند برای معامله گر بسیار ناخوشایند باشد.

البته این موضوع برای هر معامله گری ممکن است اتفاق بیفتد و نمی توان بدون مواجهه با آن در بازار فارکس معامله کرد. در این مقاله ما به چیستی کاهش سرمایه و چگونگی تبدیل آن به سود را در بازار فارکس می پردازیم و علت های این موضوع را تحلیل می کنیم.

کاهش سرمایه معاملاتی در فارکس چیست؟

کاهش سرمایه معاملاتی در فارکس چیست؟

یک معامله گر باید توانایی کنترل احساسات را داشته باشد زیرا احساسات موجب می شود تا معامله گر نتواند تصمیمات صحیح اتخاذ کند. در بازار فارکس نیز معامله گران باید بدانند که نباید از کاهش سرمایه معاملاتی در فارکس خود در حین معامله بترسند زیرا این اتفاق، یک مساله کاملا طبیعی در فعالیت معاملاتی است و می تواند برای هر معامله گری رخ دهد.

کاهش سرمایه معاملاتی در فارکس یک حرکت نزولی در ارزش سرمایه است؛ به بیانی دیگر، کاهش سرمایه زمانی رخ می دهد که معامله ضررده شود و این اتفاق موجب می شود تا معامله گر با ضرر مواجه شود. کاهش سرمایه می تواند شناور (موقت) و یا ثابت (دائمی) باشد. 

در رابطه با توضیح کاهش موقت سرمایه می توان گفت که کاهش "موقت" سرمایه به وضعیتی اطلاق می شود که معاملات ضررده هنوز بسته نشده اند و در جریان هستند. کاهش سرمایه تثبیت شده یا "دائم" زمانی رخ می دهد که معاملات ضررده بسته شده باشند، کاهش سرمایه شناور بر روی سرمایه حساب معاملاتی اثر قطعی نمی گذارد در حالی که در کاهش سرمایه ثابت وضعیت بدین گونه است. 

کاهش سرمایه معاملاتی در فارکس چگونه محاسبه می شود؟

کاهش سرمایه معاملاتی در فارکس چگونه محاسبه می شود؟

در قسمت بالا دو مثال برای کاهش سرمایه شناور و کاهش سرمایه ثابت بیان کردیم. اگر مثال های بالا را با دقت مطالعه کنید متوجه می شوید که کاهش ارزش سرمایه به چه شکل محاسبه می شود زیرا در این مثال ها به طور ساده محاسبه ارزش سرمایه بیان شد. معامله گران بازارهای مالی اغلب دو نوع کاهش ارزش سرمایه را محاسبه می کنند: اولین نوع محاسبه، کاهش ارزش اولیه سرمایه و دومین نوع محاسبه، حداکثر میزان کاهش سرمایه است.

کاهش ارزش اولیه سرمایه

در این بخش محاسبه کاهش ارزش اولیه سرمایه را توضیح می دهیم:

محاسبه کاهش ارزش اولیه سرمایه بدین صورت است که کاهش ارزش پایه: (سرمایه ی اولیه ی حساب - حداقل سطح واریز / سرمایه ی اولیه ی حساب) * 100%

کاهش ارزش پایه: (5000-4900 / 5000) * 100% = 2%

بنابراین کاهش ارزش پایه به نسبت سرمایه ی اولیه ی حساب قبل از ورود به معامله 2 درصد بوده است. 

حداکثر میزان کاهش سرمایه

باید دانید که کاهش میزان سرمایه زودگذر است، کاهش میزان سرمایه نشان دهنده تفاوت بین نقطه اوج و کف بعد از آن در یک حساب سرمایه گذاری یا معاملاتی است. 

حداکثر میزان کاهش سرمایه: ((حداکثر مارجین حساب - حداقل مارجین حساب) / حداکثر مارجین حساب) * 100%

حداکثر میزان کاهش سرمایه: ((4500-5500) / 5500) * 100% = 18.18%

در بازارهای مالی چند نوع کاهش سرمایه داریم؟ 

در بازارهای مالی چند نوع کاهش سرمایه داریم؟

بهتر است بدانید که در بازارهای مالی از جمله فارکس انواع مختلفی از کاهش سرمایه وجود دارد. در این بخش، یک طبقه بندی سرمایه وجود دارد که در ادامه این طبقه بندی را شرح می دهیم؛ یک معامله گر باید به این طبقه بندی توجه کند.

1- کاهش سرمایه شناور (موقتی) در واقع زمانی اتفاق می افتد که یک معامله‌ گر موقعیت‌های ضرردهی که باز هستند داشته باشد.

2- کاهش سرمایه ثابت (دائمی) نیز زمانی اتفاق می افتد که یک معامله ‌گر یک ضرر شناور را تثبیت کرده و از معاملات ضررده خارج می ‌شود؛ در این صورت کاهش سرمایه دائمی رخ می دهد.

3- بیشینه کاهش سرمایه (اوج تا نقطه کف) از اوج تا کف افت را در خصوص یک حساب سرمایه ‌گذاری یا معاملاتی در تمام طول دوره معاملاتی نشان می ‌دهد.

4- کاهش سرمایه نسبی تفاوت بین اندازه سپرده اولیه و حداکثر ضرر (موقتی یا دائمی) برای کل دوره معاملات را نشان می‌ دهد.

5- کاهش سرمایه مطلق (اساسی) تفاوت در سرمایه حساب معاملاتی قبل و بعد از معامله را نشان می ‌دهد.

مثال کاهش سرمایه معاملاتی در فارکس از نوع شناور

تصور کنید شما 5000 دلار در تراز حساب معاملاتی خود دارید و تصمیم می‌ گیرید 10 سهم شرکت Raytheon Technology را با قیمت هر سهم 100 دلار خریداری کنید، قبل از ورود به معامله، تراز و سرمایه حساب معاملاتی برابر است.

دو روز بعد، قیمت سهم به 85 دلار کاهش یافته است، از آنجایی که قیمت فعلی زیر قیمت خرید است، یک ضرر شناور در هر سهم به ارزش 15 دلار یا در مجموع 150 دلار ایجاد شده است؛ در این حالت، تراز 5000 دلار باقی می‌ماند اما سرمایه حساب معاملاتی به 4850 دلار کاهش می ‌یابد 150 دلار که مفقود شده همان کاهش سرمایه موقت یا شناور است.

برای محاسبه کاهش سرمایه فعلی، یک فرمول وجود دارد و معامله گران با این فرمول ها کاهش سرمایه را محاسبه می کنند. به فرمول زیر توجه کنید. 

کاهش سرمایه موقت: تراز - سرمایه فعلی

درصد کاهش سرمایه موقت: ((تراز - سرمایه فعلی) / تراز) × 100٪

کاهش سرمایه موقت: 5000 - 4850 = 150

درصد کاهش سرمایه موقت: ((5000 - 4850) / 5000) × 100٪ = 3%

مثالی برای کاهش سرمایه معاملاتی در فارکس از نوع ثابت

تصور کنید شما 5,000 دلار در تراز حساب خود دارید و تصمیم می ‌گیرید ده سهم شرکت Raytheon Technology را با قیمت معادل 100 دلار به ازای هر سهم خریداری کنید. دو روز بعد، قیمت سهم به 85 دلار کاهش می یابد، از آنجا که قیمت فعلی پایین ‌تر از قیمت خرید است، یک ضرر موقت به میزان 15 دلار به ازای هر سهم یا مجموعاً 150 دلار ایجاد شده است؛ شما تصمیم می‌گیرید با ضرر معامله را ببندید تا از وقوع ضررهای بیشتر جلوگیری کنید، در این صورت، تراز حساب شما پس از بسته شدن معامله کاهش می‌یابد و به 4850 دلار می ‌رسد.

برای محاسبه کاهش سرمایه ثابت نیز فرمول استانداری وجود دارد؛ در قسمت زیر به این فرمول ها توجه کنید: 

فرمول کاهش سرمایه ثابت = تراز اولیه حساب - تراز نهایی حساب

فرمول درصد کاهش سرمایه ثابت = (کاهش سرمایه ثابت × 100%) / تراز اولیه حساب

فرمول کاهش سرمایه ثابت = 5000 - 4850 = 150 

فرمول درصد کاهش سرمایه ثابت = (150 × 100%) / 5000 = 3%

سطح قابل پذیرش کاهش سرمایه

سطح قابل پذیرش کاهش سرمایه در خصوص کاهش سرمایه معاملاتی در فارکس

اگر در بازارهای مالی فعالیت می کنید و قصد دارید میزان کاهش سرمایه تان را به حداقل برسانید بهتر است یک استراتژی معاملاتی مناسب انتخاب کنید؛ در این صورت میزان کاهش سرمایه شما به کمترین میزان می رسد. برای اینکه کارایی این استراتژی را بسنجید بهتر است از کاهش نسبی سرمایه استفاده کنید. بسته به سطح قابل قبول کاهش نسبی استراتژی‌های معاملاتی به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:

ریسک پایین (محافظه کارانه)

در این استراتژی باید حداقل ریسک را برای به دست آوردن درآمد پایدار و پیوسته تحمل کنید. در استراتژی‌های کم ریسک حداکثر کاهش سرمایه تا 15% مجاز است و بهتر است حداکثر 10% باشد.

استراتژی متعادل 

این استراتژی یکی از متداول ترین استراتژی های بازار مالی فارکس است زیرا این راهبرد با کاهش سرمایه ی 20 تا 35 درصدی خوب عمل می کند.

ریسک بالا (تهاجمی)

این استراتژی در معاملات با اهرم بالا مورد استفاده قرار می گیرد و همین امر نشان دهنده وجود ریسک بسیار بالا است. در این سیستم‌های معاملاتی می ‌توان کاهش سرمایه تا 50% را پذیرفت و در صورت استفاده از استراتژی مارتینگل حتی تا 70% نیز می تواند قابل قبول باشد.

از کاهش ارزش سرمایه در بازارهای مالی چه نکته ای را می توان آموخت؟

با توضیحاتی که در این مقاله ذکر شد باید تاکنون متوجه شده باشید که کاهش سرمایه در بازارهای مالی به معنی ضرر معامله گر است و این نکته که آیا این ضرر ثابت است یا موقتی برای معامله گر مهم نیست؛ چون معامله گر با پذیرش این ضرر آسیب روحی زیادی را متحمل می شود و این موضوع را به صورت یک موضوع منفی تفسیر می کند.

کاهش ارزش سرمایه موجب می شود معامله گر نسبت به دانش خود به شک بیفتد؛ به بیان دیگر کاهش ارزش سرمایه به معامله گر می گوید که برنامه ی معاملاتی اصلی آن یا در آستانه شکست بوده و یا پیشتر شکست خورده است. 

نکته: اگر در هنگام ورود به یک معامله شما یک ضرر 10-20 درصدی را متحمل شدید آنگاه به هنگام کاهش ارزش سرمایه به این میزان بدین معنا است که باید موقعیت معاملاتی را ببندید.

نتیجه گیری 

اگر بخواهیم به موضوعات مهم این مقاله اشاره کنیم باید توجه کنید که کاهش ارزش سرمایه در بازارهای مالی یک امر غیر قابل اجتناب است و نمی توان از آن فرار کرد. یک معامله گر حرفه ای نباید از کاهش سرمایه بترسد؛ بله باید راهکارهای صحیح برای کاهش این موضوع پیدا کند. اگر شما نیز در بازارهای مالی حضور دارید و قصد دارید کاهش سرمایه را به پایین ترین میزان برسانید در این صورت شما می توانید وضعیت کاهش ارزش سرمایه را از طریق میانگین گیری (Averaging) نقطه ورود و حجم معاملاتی بهبود بدهید. 

در این باره بیشتر بخوانید

    نظر بدهید

    شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

    0 دیدگاه

    1 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
    0 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
    در صورت کند بودن سایت فیلترشکن خود را خاموش کنید
    ×بستن صفحه
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09304891085
    موبایل 09304891085
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @9304891085
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09101364784
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09304890560
    موبایل 09927779003
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(مهرافروز گودرزی)
    موبایل 09927779006
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_105
    داخلی 105
    پشتیبان فروش(پریسا متولی)
    موبایل 09192757633
    موبایل 09927779005
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_29
    داخلی 106
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09909400064
    موبایل 09909400064
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779040
    موبایل 09927779040
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
    موبایل 09304891628
    موبایل 09304891628
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_114
    داخلی 114
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09304890686
    موبایل 09304890686
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09927779030
    موبایل 09927779030
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09909400054
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09194198792
    موبایل 09194198792
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_33
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09304891297
    موبایل 09304891297
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    اطلاعات تماس(دفتر فروش)
    تلفن 021-22021030
    تلفن 021-22021040
    بدون پیش شماره 90001030
    اینستاگرام @alireza.mehrabii
    کانال تلگرام @alirezamehrabi_com