معاملهگران در بازارهای مالی برای تحلیل موقعیت ها از تحلیل تکنیکال استفاده می کنند. الگوهای مثلثی از جمله ابزارهای تحلیل تکنیکال هستند که از آنها برای مشخص کردن نقاط دقیق ورود و خروج معاملات استفاده می شوند. به طور کلی می توان گفت معامله گران برای به حداکثر رساندن سود خود بهتر است دانش و اطلاعات خود را در رابطه با الگوهای مختلفی که میتوانند در بازار ایجاد شوند، تکمیل کنند و برای خود استراتژی معاملاتی تعیین کنند. الگوی مثلث معکوس از جمله الگوهایی می باشد که معمولاً میتواند در بازارهای معاملاتی شکل بگیرند. از این رو در این مقاله قصد داریم به بررسی الگوی مثلث معکوس و نحوه تشخیص این نوع الگو در نمودار تحلیلی بپردازیم.
شکل گیری الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال
برای بررسی الگوی مثلث معکوس، ابتدا به نحوه شکل گیری الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال می پردازیم. در تجزیه و تحلیل تکنیکال، الگوی مثلث باید در نمودارهای قیمت ایجاد و تشخیص داده شود. برای تشخیص این نوع از الگوها معمولا در قسمت پایین نمودار قیمت (درهها) و در قسمت بالای نمودار قیمت (قلهها) جستجو انجام میشود. حرکت نمودار قیمت باید مشابه یک مثلث باشد. زمانی می توان این نوع از الگوها را تشخیص داد که تعاملاتی بین سطح پایینی و بالایی مثلث وجود داشته باشد. در چنین شرایطی می توان منتظر یک شکست مقاومتی (Breakout) در روند قیمت بود. معمولا برای تعیین نقاط ورود یا خروج در معامله، از این الگو استفاده میشود. کاربران در زمان رسم الگوهای مختلف در تحلیل تکنیکال، رفتار نوسانی نمودار قیمت را مشاهده خواهند کرد. معامله گران می توانند با توجه به این نوسانها، تحلیل درستی از موقعیت ها کسب کنند.
معکوس (Reversal) چیست؟
معامله گران میتوانند در یک نمودار تحلیلی، تغییر قابل تشخیصی را هنگامی که یک روند صعودی به یک روند نزولی تغییر میکند، مشاهده کنند زیرا مجموعهای از کف ها و سقف های بالاتر به مجموعهای از کف ها و سقف های پایینتر تبدیل میشوند. از سوی دیگر، در صورتی که یک روند نزولی به یک روند صعودی تبدیل شود، سرمایه گذار مشاهده خواهد کرد که سقف ها و کف های پایین تر در حال تغییر به سقف ها و کف های بالاتر هستند. گاهی اوقات می توان آن را اصلاح، افزایش یا حتی تغییر روند نامید.
این الگو اشاره به تغییرات منفی یا مثبت در برابر روند موجود دارد و تحلیلگران این الگوها را مشاهده می کنند زیرا آنها، اندیکاتور نیاز به انتخاب یک استراتژی معاملاتی متفاوت هستند. برای مثال می توان گفت در صورتی که معامله گر الگوی معکوس را در نمودار مشاهده کند، ممکن است بخواهد یک پوزیشن بلندمدت را ببندد و یک پوزیشن کوتاه مدت بگیرد تا در روند احتمالاً نزولی قیمت بازار دارایی سرمایه گذاری کند.
الگوی مثلث معکوس چیست؟
الگوی مثلث معکوس تعدادی الگوی مختلف در نمودارهای تحلیلی برای کمک به معامله گران در انتخاب معاملات آگاهانه هستند. سه نوع الگوی مثلث وجود دارد که معمولاً در نمودارها ظاهر می شوند، مثلث صعودی، مثلث نزولی و مثلث متقارن. اگرچه اغلب الگوهای مثلثی الگوهای ادامه ای هستند، اما گاهی اوقات می توانند نشان دهنده معکوس شدن روند باشند. معامله گران زمانی که به دنبال الگوی مثلث معکوس هستند، باید قبل از تشکیل مثلث در نمودار، ساختار و عملکرد قیمت را در نظر بگیرند. اگر این حالت اصلاحی باشد، نشان می دهد که مثلث ممکن است انتهای یک ترکیب سه گانه یا دوگانه باشد و در این شرایط، این نوع مثلث همیشه در جهت مخالف می شکند.
نحوه استفاده از الگوی مثلث معکوس
الگوی مثلثی بیشتر زمانی که بازار در حال تثبیت است، مشاهده می شود. ممکن است یک الگوی مثلث در حال انبساط یا انقباض باشد، به این معنی که خطوط روند b-d و a-c یا به سمت نقطهای در سمت راست نمودار اشاره میکنند یا زمانی که در جهات مختلف حرکت میکنند و به این صورت که هرگز در آنجا به هم نمیرسند. هنگامی که یک مثلث به عنوان یک الگوی معکوس عمل می کند، در انتهای اصلاحات پیچیده، یک موج پیوندی بین اصلاحات، پیدا می شود که آخرین مورد معمولاً یک مثلث است. معمولاً کل اصلاحات پیچیده میتواند مجدداً ردیابی شود، به این معنی که باید با توجه به هر چارچوب زمانی که توسط مثلث تشکیل میشود، تاریخ انقضا تنظیم شود.
سرمایه گذاران باید یک روند صعودی یا نزولی را مشاهده کنند و در صورتی که به یک مثلث ختم شد، باید به دنبال یک روند معکوس بود. یک سرمایه گذار می تواند با نگاه کردن به خط b-d قیمت قابل توجه کامل (perfect striking price) را شناسایی کند. هنگامی که شکسته شد، این احتمال وجود دارد که در صورتی که مثلث در پایان روندهای نزولی قرار گیرد، بازار پیشرفت خواهد کرد و یا اگر مثلث در پایان یک روند صعودی مشاهده شود، با کاهش روبرو خواهیم بود. call option ها برای مثلثی که از روند نزولی تشکیل میشود، بهترین انتخاب هستند، در حالی که put option ها برای مثلثی در انتهای روند صعودی مشاهده شود، بهترین انتخاب هستند.
در صورتی که تمایل به مطالعه بیشتر در زمینه الگوها دارید، می توانید به مقاله معرفی الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال مراجعه کنید و اطلاعات بیشتری را در این زمینه کسب نمایید.
فاکتورهای زمانی در تحلیل تکنیکال انواع الگوهای مثلثی
در تحلیل تکنیکال تحلیلگران در استراتژی های مختلف زمانی خاص، از الگوهای مختلف استفاده میکنند. معمولا الگوهای مثلث به عنوان الگوهای میان مدتی شناخته میشوند. معمولا به زمانی بیش از ۱ ماه و کمتر از ۳ ماه برای شکل گیری این نوع از الگوها نیاز خواهد بود. در صورتی که الگوهای مثلث در کمتر از ۱ ماه ایجاد شوند، به عنوان الگوهای کوتاه مدت شناخته میشوند. این نوع از الگوها به احتمال زیاد الگوی پرچم ۴ گوش خواهند بود. البته تحلیلگران باید بدانند که به استراتژی های مفید و همچنین استفاده از بهترین ابزارهای تحلیل تکنیکال در معاملههای کوتاه مدت خود نیاز دارند. افراد در زمان رسم الگوهای مثلثی باید به این نکته توجه کنند که این نوع الگوها، ترکیبی از زمان و قیمت هستند و با توجه به این دو موضوع میتوانند به تعیین نقطه تکمیل الگوهای مثلثی بپردازند.
حجم معاملات در تحلیل تکنیکال انواع الگوی مثلثی
در همه ابزارها و الگوهای تحلیل تکنیکال یکی از نکات بسیار مهم و ضروری، توجه به حجم معاملات می باشد. حجم معاملات صورت گرفته در واقع می تواند درستی تجزیه و تحلیلهای انجام شده را نشان دهد. در الگوی مثلث معکوس معمولا میتوان شاهد تغییرات لحظهای قیمت بیشتر و همراه با حجم کمی از معاملات بود. در تحلیل تکنیکال الگوهای مثلثی نکته مهم دیگری نیز وجود دارد که اشاره به کاهش حجم معاملات در زمان شکلگیری الگوی مثلث دارد. بنابراین می توان گفت که در تحلیل تکنیکال توجه به حجم معاملات و تشخیص الگوهای آن برای دست یافتن به سود و کاهش ریسک ضررهای احتمالی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
نظر بدهید