موضوع خط روند در تحلیل تکنیکال بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. برای شناسایی روند حاکم بر بازار یا سهام می توان از دو روش تحلیل تکنیکال و نمودار خوانی استفاده کرد. ممکن است شنیده باشید که تحلیلگران یا معامله گران می گویند "روند دوست شماست" یا "ترند را معامله کنید" اما این فرآیند دقیقا چیست و چه تاثیری بر معاملات دارد؟
با بررسی رفتار قیمت، جهت کلی آن در یک بازه زمانی مشخص، بررسی می شود. در تحلیل تکنیکال، روند قیمت با پیوستن به اوج یا پایینهای متوالی شکل میگیرد. جهت حرکت قیمت در یک بازه زمانی بر اساس روند کلی آن تعیین می شود. این روند در واقع ساختار قیمت را نشان می دهد و حاصل حرکات صعودی یا نزولی آن است. زمانی که تغییرات مربوط به افزایش یا کاهش قیمت ها در یک جهت شکل می گیرد، نظم خاصی در این تغییرات ظاهر می شود و روند جدیدی در نمودار قیمت مشاهده می شود.
آموزش خط روند در بازارهای مالی
می توان گفت روندهای تحلیل تکنیکال نوعی خطوط حمایتی و مقاومتی هستند که به صورت افقی ترسیم نمی شوند. برعکس، بسته به عرضه و تقاضای سهام، در قیمت های مختلف شکل مورب به خود می گیرند. هر چه خطوط روند افقی یا عمودی تر باشند، ناپایدارتر هستند و هر چه شیب این خطوط به 45 درجه نزدیکتر باشد، تغییر جهت می دهند.
روندها به سه نوع تقسیم می شوند:
1- روند صعودی
هنگامی که در نمودار تکنیکالی، قیمت به کف بالاتر از کف قبلی و یک سقف بالاتر از سقف قبلی برسد، نتیجه آنها یک روند صعودی را تشکیل می دهد. در این حالت قیمت به نقاطی که با رسیدن به این نقاط افزایش می یابند واکنش نشان می دهد. بنابراین trend line صعودی به عنوان حمایت عمل می کند.
دلیلش هم این است که در روند صعودی بازار هر بار سقف بالاتر از قبل است. به این معنا که از آنجایی که فروشندگان انتظار دارند خریدهای قبلی خود را با قیمت های بالاتری بفروشند، خریداران جدید در این فرآیند مایل به خرید سهام با قیمت های بالاتر هستند. آنچه در نمودار بالا مشاهده می شود این است که گاهی اوقات در خطوط روند صعودی ترسیم شده، قله ها لزوماً بالاتر از دره قبلی نیستند اما دره ها باید بالاتر از دره قبلی خود باشند که نقض روند صعودی نیست.
2- روند نزولی
یک روند نزولی در تحلیل تکنیکال نمودار زمانی اتفاق میافتد که قیمت به پایینتر از اوج قبلی و کف هایی از پایینترین سطح قبلی تشکیل شود. در اینجا خط روند نقاط سقف را به هم متصل می کند، بنابراین trend line نزولی به عنوان مقاومت مورب عمل می کند.
3- فرآیند خنثی
در روند خنثی، قیمت در مسیر خاصی حرکت نمی کند و نمی توان پیش بینی کرد که حرکت بعدی سهام صعودی یا نزولی خواهد بود. در این شرایط سهام بین دو حد حمایت و مقاومت حرکت می کند و فقط می توان بین کف و سقف و با رضایت از کسب سود کمتر معامله کرد.
چگونه یک خط روند رسم کنیم؟
رسم trend line در تحلیل تکنیکال به سادگی شامل ترسیم یک خط مستقیم است که با اتصال نقاط عطف قیمت (حداقل یا حداکثر)، می تواند جهت روند کلی بازار یا سهام را نشان دهد. trend line نقاط حمایت یا مقاومت قیمت سهام را به هم متصل می کند. در روند صعودی از نقاط پایین تر و در روند نزولی از نقاط بالا برای ترسیم خط روند استفاده می شود. بنابراین trend line صعودی حمایت و خط روند نزولی مقاومت در نمودار تکنیکال است.
برای ترسیم خطوط روند از دو نقطه استفاده می کنیم اما برای جلوگیری از اشتباه بهتر است trend line را با سه نقطه بپوشانیم و سپس آن را ادامه دهیم تا صحت خط روند خود را ثابت کنیم. پس از انتخاب ابزار مورد نظر، می توانید با کلیک بر روی محور کف در روند صعودی یا کلیک بر روی محور سقفی در روند نزولی و گسترش هر یک از آنها، خط روند را رسم کنید.
برای کسب اطلاعاتی در مورد سطح صفر ارزهای دیجیتال و پرایس اکشن، بر روی لینک کلیک کنید.
شکست خط روند
بهتر است بدانید در تحلیل تکنیکال هیچ خط روندی برای همیشه دوام نخواهد داشت. هنگامی که trend line اعتبار خود را از دست داد، آن را شکسته و روند جدیدی را شروع می کند. دلیل این امر بنیادی بوده و مناسب است به تحلیل بنیادی سهم مراجعه شود اما باید بدانید که نمودار سهم تمایل به تجربه قیمت های متفاوت دارد.
شکست روند زمانی اتفاق می افتد که یک الگوی شمعدانی قوی آن را به خارج از خط می شکند و در آنجا بسته می شود. در عین حال بیشتر بدنه شمع باید خارج از trend line باشد. بعد از کندل برک اوت، به کندل تایید کننده شمع بریک اوت نیاز داریم. گاهی اوقات شکست یک فرآیند قدرتمند و سریع است. گاهی اوقات شکست روند با عقب نشینی همراه است و trend line شکسته برای آخرین بار بر اساس قیمت آزمایش می شود. پس از آن، روند جدید آغاز می شود.
انواع بازار
در تحلیل تکنیکال دو نوع بازار برای تعیین روند وجود دارد. بازار نوسان یا رنج بازار روند دار. شناخت کافی از این نوع بازارها می تواند در انجام معاملات بسیار موثر باشد.
بازار روند دار یا ترند
بازاری است که در آن قیمت به ترتیب خاصی افزایش یا کاهش می یابد. در این بازار قیمت هدف مشخصی دارد و معامله در این بازار راحت تر است. در یک بازار پرطرفدار، قیمت با تشکیل کف و سقف منظم حرکت می کند. در یک روند صعودی، قیمت کف و سقف را بالاتر از قبل می کند و در یک روند نزولی، سقف و کف کمتر از روند قبلی است. در بازار ترند، قیمت به صورت مرحله ای و منظم حرکت می کند و این حرکت می تواند بالا و پایین باشد.
بازار رنج یا نوسانی
این بازاری است که در آن قیمت هدف خاصی ندارد و به صورت افقی بین سطوح مشخصی حرکت می کند. در بازار رنج، ترتیب خاصی بین قیمت سقف و قیمت کف وجود ندارد و بازار بین قیمت های مشخص در نوسان است. دلیل نوسانات بازار ممکن است عدم اطمینان و سردرگمی سهامداران باشد. ممکن است پول کافی برای جابجایی سهام در بازار وجود نداشته باشد یا سهامداران پس از بیمه شدن منتظر اخبار بیشتر از بازار یا شرکت مورد نظر برای خرید یا فروش سهام باشند. دلیل دیگر رنج بازار ممکن است این باشد که بازار تا کنون روندی داشته و اکنون وارد محدوده استراحت شده است. معامله در بازار درد کمی سخت است و باید با بررسی نقاط کف و سقف به خرید و فروش متوالی و سود کم بسنده کنید.
نظر بدهید