شما به عنوان سرمایهگذار میتوانید با هر سرمایهای می توانید سرمایه گذاری در بورس را شروع کنید و هیچ محدودیتی در این رابطه وجود ندارد. ماهیت سهامهای بورسی طوری است که شما را به اندازه سرمایهای که دارید در مالکیت شرکتهای بورسی، سهیم میسازد. در حقیقت کل سرمایه یک شرکت، به اجزای کوچکتری به نام سهم تقسیم میشود و شما به عنوان سرمایهگذار میتوانید تعدادی از این سهمها را كه متناسب با سرمايهتان ميباشد، خريداري نماييد.
حداقل سرمایه لازم برای ورود به بازار بورس
البته اگر سرمايه كمي داشته باشيد، ممكن است سود كمي به دست آوريد. يكي از دلايل اين امر ميتواند به خاطر حداقل درصد خريد و فروشي باشد كه كارگزار به عنوان كارمزد از سود شما كسر ميكند. در سرمايهگذاري در بورس، سود و زيان درصدي از سرمايه شما ميباشد و اين ارتباطي به سرمايه اوليه ندارد. سود كردن در بورس نيز ارتباطي با ميزان سرمايه ندارد بلكه به ميزان تجربه و مهارت سرمايهگذاران بستگي دارد. با داشتن مهارتهاي سرمايهگذاري حتي با وجود سرمايه كم قادريد تا در بلندمدت به سرمايه مناسبي دست يابيد.
مطابق قوانين بورسي ايران، براي خريد يك سهم (به جز عرضههاي اوليه) بايد حداقل ۵۰۰ هزار تومان پول داشته باشيد. در صندوقهاي مشترك سرمايهگذاري نيز ميتوانيد حداقل مقدار مجاز براي خريدن واحدهاي سرمايهگذاري را در اميدنامه شركت مطالعه نماييد. اين عدد ميتواند ده واحد يا حتي يك واحد باشد. در اين صورت، صندوقها نيز يكي از گزينههاي سرمايهگذاري هستند كه لازم نيست حتما با مبلغ ۵۰۰ هزار تومان و بيشتر در آنها سرمايهگذاري كرد و لذا براي سرمايهگذاري با مبالغ كم مناسب هستند.
مواردی که باید در انتخاب میزان سرمایه بورس به آن دقت داشت:
در صورتي كه نميدانيد چه مقداري از سرمايهتان را وارد بورس نماييد، بهتر است تا به نكات زير توجه كنيد:
- سرمايه گذاري در بورس، مانند هر كار و يا حرفه ديگري به كسب دانش و مهارت نياز دارد. در بورس نيز به دانش و مهارتهايي مانند تابلوخواني، فيلترنويسي، روانشناسي بازار، تحليل تكنيكال و تحليلي بنيادي احتياج داريد. بدون كسب اين موارد، نسبت به انجام معاملاتتان اطمينان زيادي نداريد و نمی توانید بهترین سرمایه گذاری در بورس را انجام دهید.
- تا زماني كه دانش و مهارتهاي لازم را كسب نكردهايد، به صورت غير مستقيم سرمايهگذاري نماييد و پس از آن ميتوانيد به صورت مستقيم سرمايهگذاري كنيد. در سرمايهگذاري غير مستقيم از طريق صندوقهاي سرمايهگذاري و يا شركتهاي سبدگردان اقدام به سرمايهگذاري ميكنيد.
- از آنجايي كه ميزان سود يا زيان شما متناسب با سرمايه شخصيتان ميباشد. قبل از ورود به بازار بورس، به سرمايه خود نگاه كنيد و تنها مقداري از سرمايه خود را وارد بورس نماييد كه نگران از دست دادن آن نيستيد. برخي از متخصصان بازار سرمايه، اين مقدار را عددي بين 500 هزار تومان تا دو ميليون تومان پيشنهاد ميكنند. اين مقدار براي آموزش و كسب تجربه در شروع راه، مناسب ميباشد.
- با كسب تجربه بيشتر، گذشت زمان و همچنين كسب مهارت و تخصص لازم ميتوانيد ميزان سرمايه خود را به طور مداوم، افزايش دهيد. پس از مدتي به اين نتيجه خواهيد رسيد كه با رعايت اصول صحيح سرمايهگذاري، ميزان ضرر و زياني كه متحمل شدهايد نسبت به سودي كه دريافت نمودهايد، بسيار كم بوده است.
- سعی کنید تا حتما یک استراتژی معاملاتی شخصی داشته باشید. قبل از اینکه وارد بازار شوید، نوع سرمایهگذاری خود را از نظر زمانی مد نظر قرار دهید.( نوسانگیری، کوتاه مدت، میان مدت، بلندمدت) همچنین برای سهمهای خود، حدد ضرر تعیین کنید.
- در صورتی که به حد ضرر سهام خود رسیدید، بدون معطلی سهم را بفروشید تا جلوی ضرر بیشتر را بگیرید.
- به سیگنالهای دور و بریها و صحبت افراد توجهی نکنید. زیرا درجه ریسکپذیری افراد با یکدیگر متفاوت است. استراتژی معاملاتی خود را در پیش گیرید. هیجانی معامله نکنید.
- یک پرتفوی و سبد سهامی متنوع داشته باشید و هیچگاه تک سهم نشوید. به مدیریت سرمایهگذاری اهمیت دهید. کارشناسان بورسی پیشنهاد میدهند تا حداقل 5 سهم خوب در 5 صنعت مختلف و مهم در پرتفوی خود داشته باشید. به علاوه، ایشان توصیه میکنند که همیشه 30 درصد از سرمایه خود را به صورت نقد نگاه دارید تا در مواقع اورژانسی به مشکلی برنخورید.(مثل عرضه اولیه یک سهام ارزشمند و یا مهیا شدن شرایط خرید یک سهام عالی)
- سعی کنید همیشه در حال یادگیری و آموزش باشید و بر روی دانش خودتان سرمایهگذاری کنید. فراموش نکنید که برای حرفهای شدن باید زمان مناسبی را به آموزش اختصاص دهید. علاوه بر این می توانید از آموزش های رایگان سرمایه گذاری در بورس وب سایت ما نیز استفاده کنید.