انواع روش های سرمایه گذاری در بورس
برای کسب درآمد به بازارهای بورسی وارد می شویم و دوست داریم روز به روز سود بیشتری کسب کنیم. به این منظور در بورس سرمایهگذاری میکنیم. این سرمایهگذاری میتواند به دو روش مستقیم و غیر مستقیم انجام شود.
روش سرمایه گذاری مستقیم
زمانی که شما خودتان به عنوان یک شخص سرمایه گذار به طور مستقیم دست به معامله میزنید، میگویند به روش مستقیم سرمایهگذاری کردهاید. پس باید به اندازه کافی بازار را بشناسید و دست کم یک استراتژی مناسب برای معاملهگری داشته باشید. سرمایهگذاری مستقیم خودش به چهار شیوه متفاوت تقسیم میشود.
به منظور سرمایه گذاری مستقیم پس از آنکه در یک کارگزاری بورسی ثبت نام میکنید و کد بورسی میگیرید، میتوانید وارد بازار معامله شوید و به صورت مستقیم سرمایه گذاری کنید. البته، میتوانید از طریق کارگزاری نیز اقدام نمایید.
در این روش سرمایه گذار سهام مورد نظر خود را میخرد و پس از مدتی برای فروش آن تصمیم میگیرد. البته شخص سرمایه گذار میتواند حقیقی و یا حقوقی باشد و تنها خودش نسبت به زمان خرید و فروش تصمیم گیری میکند.
سرمایه گذاری مستقیم بلند مدت
در این روش، فرد سرمایه گذار، سهام خود را بیشتر از یک سال نگه میدارد و پس از آن تصمیم به فروش میگیرد.
سرمایه گذاری مستقیم میان مدت
در این روش، فرد سرمایه گذار، تصمیم میگیرد تا سهام خود را بین چند ماه تا یک سال نزد خود نگه دارد و سپس تصمیم به فروش میگیرد.
سرمایه گذاری مستقیم کوتاه مدت
در این روش، فرد سرمایه گذار تصمیم میگیرد نهایت سهم را به مدت ۳ تا ۴ ماه نگه بدارد و پس از آن اقدام به فروش میکند.
سرمایه گذاری مستقیم نوسان گیری
در این روش سرمایهگذاری مستقیم، سرمایهگذار سعی دارد تا به صورت مقطعی و کمتر از یک ماه، سهامی را که خریده است بفروشد. در این روش او باید به صورت پیوسته بازار را رصد کند. این روش سرمایه گذاری سبب میشود تا شما به طور مرتب در حال خرید و فروش سهمهای مختلف باشید. البته، درآمد حاصل از این نوع سرمایه گذاری زیاد نمیباشد.
روش سرمایه گذاری غیر مستقیم
در این روش، شخص سرمایه گذار به طور مستقیم به معامله نمی پردازد و از یک واسطه کمک میگیرد. یک نهاد مالی به عنوان واسطه عمل میکند. در این روش نهاد واسطه پپول سرمایه گذار را وارد بازار سرمایه میکند و به او سود میرساند. موارد زیر از روشهای سرمایه گذاری غیر مستقیم هستند.
این روش بیشتر برای افراد ریسک گریز مناسب است. همچنین، افراد ناشی که اطلاعات محدودی نسبت به بازار سرمایه دارند نیز، میتوانند از روشهای سرمایه گذاری غیرمستقیم استفاده کنند. همچنین کسانی که فرصت کافی برای بررسی و تحلیل بازار ندارند نیز، میتوانند سرمایه خود را به یک سبد گردان بسپارند.
سرمایه گذاری غیر مستقیم در صندوق های سرمایه گذاری
در صندوق های سرمایه گذاری برای سرمایه گذاری از داراییهای متفاوتی مانند اوراق بهادار، سهام اوراق مشارکت و غیره استفاده میشود. سرمایهگذاران به صورت دسته جمعی در این صندوقها سرمایهگذاری میکنند و در سود و زیان صندوق، سهیم خواهند شد. بسیاری از صندوقهای سرمایه گذاری سود تضمینی دارند. با توجه به اینکه شما ریسک پذیر میباشید و یا ریسک گریز هستید، میتوانید یکی از این صندوقهای سرمایهگذاری را با توجه به تشخیص خود انتخاب کنید.
سرمایه گذاری غیر مستقیم از طریق اشخاص سبدگردان
در این روش سرمایه گذاری یک شخص به نام سبدگردان که در زمینههای مالی مهارت فراوانی دارد، سبدی متشکل از انواع و اقسام سهمها و اوراق بهادار مشخص میکند و سرمایهگذار را نسبت به خرید سبدی مناسب ترغیب می سازد. همچنین، بر وضعیت سبد نیز به طور پیوسته نظارت دارد و در مورد خرید و فروشهای مجدد در بازار سرمایه به سرمایه گذار پیشنهادهای مناسبی ارائه میدهد.