ارز دیجیتال ریدیوم (Raydium) بزرگترین صرافی غیرمتمرکز بر روی بلاکچین سولانا میباشد. هدف کلی از طراحی این پلتفرم این است که دسترسی کاربران به خدمات دیفای آسانتر شود. این پلتفرم در سه بخش کلی معامله، مبادله و شتاب دهنده به اراِئه سرویس میپردازد. برای ورود سرمایه به امور مالی غیر متمرکز، صرافیهای غیرمتمرکز یکی از اصلیترین روشها میباشد که در ادامه مفصلتر به این پلتفرم و همچنین توکن اختصاصی آن خواهیم پرداخت.
اهداف پروژه ارز دیجیتال ریدیوم (Raydium)
1- هزینه بالای گس:
به عنوان مثال اگر هزینه گس معادل 100 دلار باشد، این هزینه شامل موارد مختلفی برای تامین نقدینگی خواهد بود که شامل استخر AMM، مزارع توکن LP و پاداش محصولات است. برای رفع این چالش، ویژگی ذاتی شبکه سولانا باعث میشود هزینهی تراکنش شبکه، کسری از دلار باشد.
2- سرعت پایین:
زمانی که شبکه اتریوم شلوغ باشد، سرعت انجام و تایید تراکنش ها نیز کاهش می یابد و گاهی حدود 30 دقیقه طول می کشد. در حالی که شبکه سولانا قادر است 65000 تراکنش را در کمتر از یک ثانیه پردازش کنند.
3- نبود سفارشهای محدود:
در بازارسازهای خودکار معمول، کاربران نمی توانند سفارشات محدود داشته باشند، چون در شرایط گذر از اسلیپیج(Slippage) سفارش لغو می شود و هزینهی گس به هدر میرود.
در پلتفرم ریدیوم سفارش محدود (limit order) تعریف شده است، در نتیجه کاربران میتوانند به هر میزان که می خواهند سفارش ثبت کنند.
4- هدر رفتن نقدینگی:
در صرافیهای غیرمتمرکز به دلیل اینکه سرمایهها به شکل جزیرهای محبوس می شوند، باعث هدر رفتن نقدیندگی می گردد. برای حل این مشکل، ارز دیجیتال ریدیوم با استفاده از نقدینگی استخرها در نقش سفارش گذار ظاهر می شود.
خدمات ارز دیجیتال ریدیوم
1- مبادله (Swap)
مانند هر صرافی غیرمتمرکز دیگری، کاربران در این پلتفرم می توانند توکنهای SPL خود را به آسانی، با کمترین هزینه و با سرعت بالا مبادله کنند.
2- معامله (Trade)
مانند صرافیهای متمرکز میتوان چارت قیمتها، دفتر سفارش و وضعیت آخرین معاملات را در این پلتفرم بررسی کرد. البته سفارشات به صورت محدود ثبت می شوند و امکان انجام سفارشات آنی یا لغو (ICO)، ثبت سفارشات قبل از رسیدن قیمت به قیمت مورد نظر وجود دارد. در بخش معاملات، هزینه ای بابت سفارش گذاری یا سفارش برداری براساس میزان دارایی توکن سرم(SRM) پرداخت میشود.
3- تامین نقدینگی (Liquidity)
ریدیوم مانند صرافی های غیرمتمرکز، به تامین نقدینگی می پردازد و کاربران با در اختیار قرار دادن نقدینگی به صورت جفت ارز می توانند از محل هزینهی تراکنش های انجام شده استخر، سود ببرند.
4- ییلد فارمینگ (Yield Farming)
کاربران با کشت توکنهای نقدینگی خود، پاداش دریافت میکنند. این پاداش ها یا از سوی ارز دیجیتال ریدیوم به شکل توکن RAY یا توکن پروژههای دیگر که مرتبط با آن ارزها هستند، میباشند.
5- سپرده گذار (Staking)
کاربران با کشت توکنهای ری، می توانند به سود برسند و توکنهای بیشتری به دست بیاورند.
6- شتابدهنده (AccelaRaytor)
این بخش تلفیقی از عرضه اولیه دیفای (DFI) و عرضه اولیه فارم (IFO) می باشد و پروژهها میتوانند از آن برای لانچ توکن و تامین مالی خود استفاده کنند. کاربرانی که قصد سرمایهگذاری دارند، باید مقداری توکن ری را قبل از شروع موعد استیک کنند، در این صورت می توانند به ازای مقدار مشخصی از توکن خود، بلیط شرکت در بختآزمایی دریافت کنند و برای اینکه بتوانند بلیط ها را در قرعه کشی شرکت دهند، باید مطابق با قیمت لیست شدن توکن، مقداری استیبل کوین هزینه کنند. پس از انجام قرعهکشی، اگر شرکت کننده برنده شود، توکن مقصد را تحویل می گیرد و اگر بازنده شود میتواند توکن اولیه خود را پس بگیرد.
توکن RAY چیست؟
توکن RAY، توکن کاربردی و بومی پلتفرم ریدیوم است که مطابق استاندارد SPL هستند و 3 کاربرد مهم دارد:
1- سرمایه گذاران با استیک کردن این توکن، می توانند سود کسب کنند و توکن های بیشتری به دست آورند.
2- کاربران پلتفرم ریدیوم، پاداشهای مزارع کشت سود خود را به شکل توکن ری دریافت می کنند.
3- طبق برنامههای آتی ریدیوم، دارندگان این توکن در آینده به حاکمیت محدود دسترسی پیدا میکنند، در نتیجه می توانند با استفاده از آن برای تعیین آینده این پلتفرم در رای گیری های مختلف شرکت کنند.
ارز دیجیتال ریدیوم با چه پروژه هایی همکاری دارد؟
1-همکاری با شبکه سولانا
از آنجایی که ریدیوم بزرگترین صرافی غیرمتمرکز شبکه سولانا می باشد، به دلیل ارتباطی که با با بنیاد این شبکه دارد همکاری های وسیعی انجام داده است که می توان به همکاری اخیر تیم ریدیوم به عنوان داور در هکاتون شبکه سولانا اشاره کرد.
2- همکاری با پروژه سرم (Serum)
در این همکاری ریدیوم در نقش بزرگترین تامین کننده نقدینگی (liquidity) و میکرهای این صرافی حضور داشته و پروژه سرم، نقش محوری در نحوهی عملکرد ریدیوم داشته است.
3- همکاری بنشی (Benshi)
طرفین این همکاری، ریدیوم و سوشی سواپ هستند و هدف از این همکاری این است امکان حضور کاربران خود را در پروتکلهای یکدیگر فراهم کنند.
معرفی تیم پروژه
تمامی اعضای این پروژه به صورت ناشناس و با اسم مستعار به فعالیت می پردازند.
مغز متفکر تیم: آلفا ری (AlphaRay)
مسئول فنی و سرپرست بخش برنامه نویسی: ایکس ری (XRay)
سرپرست بخش بازاریابی و روابط عمومی و تعیین استراتژی محصول: گاما ری (GammaRay)
توسعه دهندگان فنی و مسئول طراحی قراردادهای هوشمند: استینگی ری (StingRay) و ریزور (RayZor)
بهترین صرافیهای توکن RAY
از میان صرافی های متمرکز، صرافی های بایننس، FTX و Gate.io و در میان صرافیهای غیرمتمرکز، یونی سواپ و سوشی سواپ ری مناسب هستند.
متاسفانه هنوز صرافی کوکوین این ارز دیجیتال را پشتیبانی نمی کند اما با توجه به رتبه ریدیوم در محدوده 100 الی 120 بازار ارزهای دیجیتال، می توان انتظار داشت که در آینده نزدیک در صرافی های بسیاری از جمله کوکوین لیست شود. همچنین در پلتفرم معاملاتی خود ریدیوم، می توان این توکن را با ارزهای دیجیتالی مانند سولانا، اتریوم و سروم نیز معامله کرد.
جمع بندی
ارز دیجیتال ریدیوم (Raydium) به عنوان بزرگترین صرافی غیر متمرکز شبکه سولانا علاوه بر تامین نقدینگی، استیکینگ و سواپ، امکان معامله با دفتر سفارش کاربران را به وسیله بهرهگیری حداکثری از امکانات خاص شبکه سولانا فراهم کرده است. هر چند هنوز مسائل امنیتی این پلتفرم به طور کامل بررسی نشده است اما به زودی انجام خواهد شد.
نظر بدهید