واقع بینی در ترید یکی از اصلی ترین مباحثی است که موجب می شود یک معامله گر بتواند نتیجه خوبی از معاملات خود کسب کند. در این بین آموزش روانشناسی معاملات و همچنین مدیریت سرمایه از مهم ترین موضوعاتی است که همواره معامله گران به دنبال آن هستند. بهتر است بدانید مهمترین فاکتوری که شما باید به عنوان یک تحلیلگر حرفه ای آن را رعایت کنید این است که یاد بگیرید چگونه با کمک علم روانشناسی معاملات؛ درست بتوانید یک مدیریت سرمایه منطقی و حرفه ای داشته باشید تا بتوانید به موفقیت چشمگیر دست یابید. در سوی دیگر ماجرا، عده زیادی از معامله گران بسیار حرفه ای هستند اما در انتها هنگام انجام ترید، موفق نیستند و نمی توانند آنچه که به آن واقف هستند را انجام دهند؛ علت این موضوع نیز به عدم توجه به روانشناسی معاملات یا مدیریت سرمایه ربط دارد.
آموزش روانشناسی معاملات برای واقع بینی در ترید
از نظر بسیاری از صاحب نظران حوزه بازارهای مالی یکی از مهمترین گام های تبدیل شدن به معامله گر واقع بین، دستیابی به دانش و سطح اهمیت واقع بینی است. به بیان دیگر رسیدن به دانش و سطح اهمیت واقعی بینی، می تواند یک معامله گر را در بازارهای مالی به مسیرهای بسیار روشن هدایت کند. شما نیز برای آن که اهمیت روانشناسی معاملات را فرا گیرید ضرروری است که به دو تفاوت عمده و اساسی بین تریدرها و تحلیلگرها واقف باشید.
اولین تفاوت این است که تریدرهای حوزه بازارهای مالی به طور کلی روانشناسی فردی و روانشناسی در معاملات را به درستی فرا گرفته اند و علت این موضوع به شرایط سخت بازار مربوط است؛ معامله گران برای آن که بتوانند در شرایط سخت بازار، خود را کنترل کنند و از موقعیت های ضررده دوری کنند نیاز دارند تا روانشناسی فردی و روانشناسی در معاملات را به درستی یاد گیرند.
دومین تفاوت معامله گر واقع بین این است که او به خوبی می داند در معاملات باید به چه مقدار سرمایه تزریق کند اما تحلیلگرها از آنجا که لزوما این نیست که تریدر باشند نسبت به مبحث روانشناسی اطلاعاتی نخواهند داشت؛ البته اگر تحلیلگر یا معامله گر بخواهد در این بازار موفق عمل کند باید آموزش روانشناسی در معاملات را دیده باشد.
بهتر است بدانید که اگر هدف شما فقط این باشد که به یک تحلیلگر تبدیل شوید بدون آن که روانشناسی فردی و معاملات را فرا گیرید، به هیچ سودی در معاملات دست نخواهید یافت و ممکن است ضررهای بسیار زیادی نیز در این حوزه متحمل شوید؛ زیرا بازارهای مالی همواره سرشار از نوسانات بسیار شدید هستند و اگر یک معامله گر نتواند به درستی خود را کنترل کند نمی تواند تصمیمات درستی را اتخاذ کند و در نهایت سرمایه خود را از دست می دهد. همه این عوامل موجب می شوند که روانشناسی فردی و معاملات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار باشد؛ یک معامله گر واقع بین، همواره به این دو مورد تسلط دارد.
راهکارهای مدیریت سرمایه در بازار فارکس برای واقع بینی در ترید
اگر شما نیز به عنوان یک معامله گر تصمیم دارید که سرمایه خود را به بازارهای مالی وارد کنید و با آن سرمایه، به معامله بپردازید باید دقت کنید که سرمایه ای که قصد دارید وارد بازار کنید و توسط آن معامله گری را شروع کنید باید ویژگی های خاص مربوطه را داشته باشد. اگر این ویژگی ها را نداشته باشد به هیچ عنوان این سرمایه را وارد بازار نکنید، خصوصا بازاری چون فارکس که داری نوسانات بیشتری در تایم پایین است. در ادامه به معرفی این ویژگی ها می پردازیم تا شما با آگاهی کامل، سرمایه خود را وارد بازار کنید.
1: اگر سرمایه خود را از طریق قرض به دست آورده اید به هیچ عنوان آن را وارد بازار نکنید
توجه داشته باشید سرمایه ای که از طریق وام به دست آورده اید به هیچ عنوان برای سرمایه گذاری در بازارهای مالی مناسب نیست. بهتر است بدانید هنگامی که شما سرمایه خود را وارد بازارهای مالی می کنید نباید سرمایه ای باشد که در مورد آن استرسی شما را آزار دهد. برای مثال هنگامی که شما سرمایه قرضی را وارد بازار مالی فارکس می کنید ناخودآگاه در مورد برگشت آن استرس می گیرید؛ یا تصور کنید وامی گرفته اید که هر ماه باید مبلغی را بازپرداخت داشته باشید، پس معاملات شما را تحت تاثیر قرار داده و برای شما استرس ایجاد می کند.
این بازار به شدت پویا است که ریسک بسیار بالایی دارد و هر لحظه به دلایل مختلفی مانند طمع یا عدم دقت، ممکن است سرمایه شما از بین برود؛ پس باید هر آنچه ممکن است که باعث شود شما احساساتی عمل کنید یا خطایی داشته باشید را از خودتان دور نگهدارید. سرمایه ای را وارد بازار کنید که پول مازاد شما باشد و به آن احتیاجی ندارید، در این حالت بخش بزرگی از استرس و اشتباهات را از خودتان دور خواهید کرد.
2: به هیچ عنوان تمام سرمایه خود را وارد بازار نکنید
از مهم ترین مواردی که به عنوان یک معامله گر در آموزش روانشناسی معاملات باید بدان توجه کنید این است که نباید به یکباره تمام سرمایه خود را وارد این حوزه کنید زیرا در این صورت تمام سرمایه شما به خطر می افتد و ممکن است سرمایه خود را از دست دهید. تلاش کنید پس از این که استراتژی مورد نظر خود را طراحی یا انتخاب کردید به سویی حرکت کنید که مقدار کمی از سرمایه خود را به بازار وارد کنید و ریسک کار خودتان را بجای اینکه روی تمام سرمایه داشته باشید، روی یک پنجم سرمایه خودتان ریسک کنید.
پس در انتخاب استراتژی با توجه به سرمایه ای که دارید در حساب دمو تمرین کنید، شاید با خودتان بگویید که من کلا 1000 دلار دارم یک پنجم آن می شود 200 دلار که خیلی کم است. یک معامله گر می تواند حتی با مقدار بسیار کم یعنی 10 دلار وارد بازار فارکس شود و در این محیط به معامله بپردازد. توجه داشته باشید اگر در این حوزه سرمایه شما اندک است، مثلا همین 200 دلار و استراتژی شما سرمایه بیشتری نیاز دارد مثلا 1000 دلار، راه حل این است که سرمایه خودتان را در حساب سنتی استفاده کنید.
با اینکار سود و ضرر شما به سنت خواهد بود و قادر خواهید بود مدیریت سرمایه قوی را برای سرمایه های پایین نیز داشته باشید و با سرمایه پایین هم در این بازار سود کسب کنید. این مورد را در نظر داشته باشید که: حساب دمو را برای تمرین به میزان سرمایه خودتان حتی در حساب سنتی انتخاب کنید تا بتوانید مدیریت سرمایه را از همین ابتدای کار لحاظ کنید.
3: در هر معامله ای که انجام می دهید فقط روی پنج درصد سرمایه حساب ریسک کنید
بهتر است بدانید که در روش های مدیریت سرمایه ما شاهد شیوه های متعدد برای روانشناسی در معاملات هستیم که معمولا مورد استفاده افراد قرار می گیرد. توجه داشته باشید در مناسب ترین روش، فقط می توانید بر روی تنها پنج درصد سرمایه خود ریسک کنید؛ به این معنی که استاپ لاس یا همان حد ضرر شما نهایتا باید 5 درصد سرمایه شما را در بر داشته باشد. به عنوان مثال اگر شما 100 دلار را بعنوان سرمایه اولیه قرار داده اید پس در یک معامله نهایتا باید 5 دلار را به عنوان حد ضرر مورد استفاده قرار دهید تا در یک یا چند معامله ضرر نکنید. لازم به ذکر است برای حساب هایی که مارجین بالاتری وجود دارد این عدد بین نیم یا یک درصد است.
مدیریت سرمایه به چه معنا است؟
بسیاری از افراد حاضر در بازارهای مالی معمولا یک تفکر اشتباه دارند و آن هم این است که فکر می کنند مدیریت سرمایه به معنی سود گرفتن از بازار مالی فارکس است اما بهتر است بدانید که این تفکر در انتها یک تفکر بسیار اشتباه است. مدیریت سرمایه در فارکس، در حقیقت به معنی ضرر نکردن در این بازار سرشار از ریسک است. اگر تعداد معامله گران فارکس را 100 نفر در نظر بگیریم، کمتر از 50 نفر دارای سبک و استراتژی فارکس مشخص هستند، از این 50 نفر نیز تنها 20 نفر استراتژی معاملاتی مناسب و منطقی دارند.
بر اساس نتایج مشخص از این 20 نفر هم تنها 3 تا 5 نفر هستند که مدیریت سرمایه را رعایت می کنند؛ برای همین است که همه جا می خوانید که 3 تا 5 درصد در بازار فارکس موفق هستند. در انتها باید بدانید که مدیریت سرمایه در بازار فارکس از اهمیت بالایی برخوردار است در حدی که می توانیم اهمیت آن را برابر یا حتی بالاتر از استراتژی معاملاتی بدانیم. مدیریت سرمایه در فارکس، یکی از اصلی ترین معیارهای واقع بینی در ترید است و البته اکثر معامله گران به این مقوله توجه کافی ندارند. شیوه های متعددی برای مدیریت سرمایه وجود دارد که هدف تمامی آنها، حفظ سرمایه شما در ضرر می باشد.
برای کسب اطلاعاتی در مورد دنیای رمزارزها و آموزش ارز دیجیتال، بر روی لینک کلیک کنید.
مهم ترین اصول مدیریت سرمایه در روانشناسی فارکس
در این بخش قصد داریم به بیان اصول اولیه و مهم مدیریت سرمایه بپردازیم، پیشنهاد می کنیم این بخش را به طور کامل و با دقت مطالعه کنید زیرا این بخش می تواند شما را به واقع بینی در ترید نزدیکتر کند.
گام اول: به هیچ عنوان در معاملات خود در بازارهای مالی از سرمایه مازاد بهره نبرید
بهتر است بدانید که استفاده از سرمایه مازاد در معاملات، در روانشناسی به عنوان یک اشتباه شناخته می شود. در مبحث مدیریت سرمایه، یک معامله گر باید سرمایه ای را وارد بازار کند که می تواند به راحتی بر روی آن سرمایه ریسک کند. به بیان دیگر تحمل ریسک بر سرمایه را دارا است و این بدان معنی است که معامله گر با یک سود محدود و یا یک ضرر دچار هیجان نشود زیرا هیجان کاذب موجب می شود که معامله گر به یکباره مدیریت صحیح سرمایه را در معاملات رها کند و در نتیجه با ضرر بسیار زیادی مواجه شود.
گام دوم: به درستی نسبت احتمال سود به نسبت ضرر را بررسی کنید
نکته بسیار مهمی که شما باید در بازارهای مالی رعایت کنید این است که به محض کوچکترین سیگنال وارد بازار نشوید. سعی کنید هیجان خود را کنترل کنید و سپس تمام جوانب را بسنجید و وارد معامله شوید. ابتدا بررسی کنید میزان حد ضرری که تعریف می کنید به نسبت میزان حد سودی که انتظار دارید یک درصد منطقی هست؟ عموما در استراتژی های مختلف این درصد متفاوت می باشد؛ از نسبت 1 به 1 شروع می شود تا درصدهایی که درصد سود چند برابر در صد ضرر می باشد، پس به هیچ وجه نباید میزان احتمال ضرر بیشتر از احتمال سود باشد.
اگر استراتژی که برای معامله انتخاب کردید به گونه ای است که درصد ضرر در هر معامله بیشتر از درصد سود می باشد، بدون کوچکترین تردیدی باید اقدام به تغییر استراتژی معاملاتی خودتان کنید.
البته باید توجه داشته باشید که بررسی نسبت سود به ضرر به این معنا است که اگر معامله گر از یک معامله، توقع 50 پیپ سود داشته باشد نهایتا باید حد ضرر در محلی که قرار می گیرد 50 پیپ باشد.
گام سوم: دلیلی ندارد به طور منظم و مداوم معامله کنید
بسیاری از معامله گران حاضر در بازارهای مالی این عقیده اشتباه را دنبال می کنند که معامله به صورت مداوم، نشان دهنده حرفه ای بودن آن ها است؛ این افراد فکر می کنند که می توانند به درستی در هر شرایطی بازار را تحلیل کنند. توجه کنید که بسیار مهم است فقط زمان هایی وارد معامله شوید که تمامی شرایط یک معامله، فراهم است. معامله گران حرفه ای فارکس، گاهی ممکن است روزها و هفته ها هیچ معامله ای انجام ندهند و به دنبال یک موقعیت ایده آل برای معامله باشند، پس شما هم حرفه ای عمل کنید.
گام چهارم: سعی کنید به خوبی لوریج یا اهرم را درک کنید.
یک تفکر اشتباه در میان بسیاری از معامله گران بازارهای مالی وجود دارد و آن هم این موضوع است که هر چه قدر لوریج بالاتر باشد بهتر است یا اینکه لوریج بالا نشان دهنده سود زیاد است که باید بگوییم این تصور از ریشه اشتباه است. لوریج بالا در بسیاری از موارد برابر است با ضررهای بزرگتر نه سودهای بیشتر.
گام پنجم: از حد ضرر استفاده کنید
یکی از بزرگترین دلایلی که موجب می شود معامله گر ضررهای بسیار زیادی را در بازار فارکس متحمل شود عدم استفاده از حد ضرر است. شما نیز به عنوان یک معامله گر باید همواره یاد بگیرید که در تمام معاملات خود از حد ضرر استفاده کنید زیرا حد ضرر مانع این می شود که تمام سرمایه خود را از دست دهید.
برای کسب اطلاعاتی در مورد نحوه ثبت نام در صرافی مکسی به صورت تصویری، بر روی لینک کلیک کنید
گام ششم: از حجم ورودی منطقی استفاده کنید
حجم ورود به معاملات یکی از موارد دیگر است که باید حتما به آن دقت داشته باشید و به خوبی آن را رعایت کنید. همان طور که در قسمت بالا اشاره کردیم در هر معامله، درصد مشخصی از سرمایه شما باید مورد ریسک قرار بگیرد. برای تعیین این میزان ضرر که در یک معامله می توانید در حساب خودتان متحمل شوید علاوه بر اینکه باید از حد ضرر استفاده کنید باید به حجم ورودی دقت کنید.
به عنوان مثال اگر در یک معامله شما نهایت ضرری که می توانید متحمل شوید 20 دلار است پس باید دقت داشته باشید برای حد ضرری که مورد استفاده قرار می گیرد اگر از استاپ لاس 20 پیپ استفاده می کنید نهایت حجم ورودی شما می تواند 0.1 لات باشد و حتی کمتر، چرا که باید اسپرد را نیز لحاظ کنید.
گام هفتم: برای واقع بینی در ترید از طمع خوداری کنید
حس طمع به این صورت است که هنگامی یک معامله گر چندین معامله را در شرایط درست انجام می دهد به یکباره به دلیل حس طمع به وجود آمده در درونش، به انجام معاملات با حجم بالاتر می پردازد که این مورد می تواند برای یک معامله گر بسیار مضر باشد و او را با ضررهای بسیار بزرگی مواجه کند؛ واقع بینی در ترید، معامله گر را از این شرایط حفظ می کند.
گام هشتم: واقع بینی در بازار مالی فارکس
از مهم ترین مواردی که موجب می شود یک فرد به معامله در بازار فارکس ترغیب شود می توان به این مورد اشاره کرد که او قصد دارد در یک مدت زمان بسیار کوتاه سود بسیار زیادی را به دست آورد. در این شرایط واقع بینی در ترید می تواند برای شما بسیار مفید واقع شود زیرا اگر به این تکنیک مسلط باشید می توانید به صورت کاملا منطقی به بازار نگاه کنید.
برای اطلاع از نحوه معامله با اسمارت مانی، بر روی لینک کلیک کنید.
گام نهم: فراموش نکنید هر اتفاقی چه سود چه ضرر یک تجربه است
سعی کنید تمام معاملات خود را به طور کامل بررسی کنید و از کنار معاملات خود به سادگی عبور نکنید. تلاش کنید از نکات ضعف و یا قوت خود درس بگیرید تا در معاملات دیگر، میزان خطای خود را به حداقل برسانید. تکنیک واقع بینی در ترید، موجب می شود که میدان دید شما در بازار به صورت چشمگیری افزایش یابد.
گام دهم: از معاملات با شک و تردید دوری کنید
هنگامی که یک موقعیت معاملاتی برای شما ایجاد می شود اما شک و تردید زیادی نسبت به این موقعیت دارید سعی کنید از انجام آن خودداری کنید. عدم اطمینان در بازارهای مالی، باعث بی ثباتی رفتاری در شما خواهد شد. اگر به دنبال مدیریت معاملات خودتان هستید حتما معاملات را در شرایط آرام و آگاهانه و بدون شک و تردید انجام دهید تا دچار مشکلات تحلیلی و روانی نباشید.
این دسته از معاملات، معمولا چه در سود باشند و چه در ضرر که اکثرا در ضرر هست در زمان کوتاهی بسته خواهد شد و همین بستن یک معامله خارج از پلن معاملاتی مشخص، مدیریت ریسک شما را مشکل خواهد کرد.
نظر بدهید