1. صفحه اصلی
  2. مقالات بازار مالی
  3. تحلیل تکنیکال
  4. الگوی هارمونیک گارتلی

الگوی هارمونیک گارتلی

الگوی هارمونیک گارتلی
لوگو علیرضا محرابی
الگوی هارمونیک گارتلی
تحلیل تکنیکال

الگوی هارمونیک گارتلی یکی از مهم ترین الگوهای موجود در لایو بازار است؛ معمولا تصمیمات معامله گران یکی از عواملی است که موجب می شود در بازارهای مالی به سود دست یابند یا این که به یکباره تمام سرمایه خود را از دست دهند. به بیان دیگر تصمیمات معامله گران، سرنوشت آنها را در این حوزه تغییر می دهد؛ این تصمیمات موجب می شود که سرمایه معامله گران در نوسانات بازار قرار گیرد یا به سمت سود و یا زیان حرکت کند. در مسیر سرمایه‌ گذاری مستقیم، ابزارهای تحلیلی نقش چشمگیری در بهبود عملکرد افراد داشته ‌اند. در این بین، الگوی هارمونیک گارتلی که موضوع مورد نظر ما در این مقاله است طرفداران زیادی در میان کاربران دارد. افراد صاحب نظر حوزه ارزهای دیجیتال از این الگو به عنوان یکی از معتبرترین الگوهای تحلیل تکنیکال یاد می کنند؛ آنها بر این باور هستند که الگوی گارتلی می تواند بر روی موفقیت سرمایه گذاران بسیار تاثیرگذار باشد. در ادامه تلاش می کنیم تا اطلاعات کاملی در مورد این الگو در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

آشنایی کامل با الگوی هارمونیک گارتلی

آشنایی کامل با الگوی هارمونیک گارتلی

بهتر است قبل از معرفی الگوی هارمونیک گارتلی، ابتدا با ریشه این الگو آشنا شوید؛ در این صورت می توانید به راحتی آن را یاد بگیرید. در قرن یازدهم میلادی یک ریاضی دان بسیار خبره به نام لئوناردو فیبوناچی زندگی می کرد، او برای اولین بار دنباله ای از اعداد را کشف کرد که در نهایت این اعداد به اعداد فیبوناچی معروف شدند. بهتر است بدانید که دنباله اعداد فیبوناجی با عدد صفر و یک شروع می شود و هر عضو بعدی آن؛ از مجموع دو عدد قبلی به دست می آید. شما می توانید این دنباله اعداد را در عناصری مانند طبیعت و الگوهای متفاوت اتفاقات طبیعی مشاهده کنید. نسبت طلایی فیبوناچی در الگوی رشد درختان، دانه ‌های آفتابگردان، لاک حلزون و …. قابل مشاهده است؛ همچنین دنباله اعداد فیبوناچی نیز در معماری و به خصوص در تحلیل تکنیکال نیز بسیار نقش برجسته ای دارد. ما در قسمت زیر قصد داریم به معرفی ابزارهایی بر پایه دنباله فیبوناچی در تحلیل تکنیکال بپردازیم که این ابزارهای می توانند فرآیند تصمیم گیری را برای سرمایه گذاران ساده کنند.

  • فیبوناچی اصلاحی
  • فیبوناچی خارجی
  • فیبوناچی انبساطی
  • فیبوناچی پروژكشن
  • فیبوناچی کمان‌‌ ها
  • فیبوناچی باد ‌بزن
  • فیبوناچی کانال

علاوه بر ابزارهای گفته شده، دنباله فیبوناچی و به خصوص نسبت طلایی آن، الگوی بسیار پر کاربرد را در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد که نام این الگوی مشهور الگوی هارمونیک گارتلی است. این الگو در سال 1935 کشف شد و سرانجام به نام مخترع خود در سراسر جهان مشهور شد. اگر برای شما نیز نحوه کار الگوی گارتلی سوال شده است باید بدانید که این الگو به ترکیب سری فیبوناچی و اشکال هندسی می پردازد و ساختار مبتنی بر پنج نقطه دارد. با توجه به نوع الگو، معمولا به شکل W و یا M تشکیل می شود و کاربران می توانند با در نظر گرفتن تفاسیر موجود به وسیله آن در مورد افت یا صعود قیمت تخمین هایی بزنند. نام ‌گذاری این نقاط به ترتیب با حروف D, C, B, A, X انجام می ‌شود و حرکت‌ های نمودار بین هر یک از این نقاط، به دقت مورد بررسی قرار می ‌گیرد.

نام گذاری امواج

در انتهای یک روند، الگوی هارمونیک گارتلی به وجود می آید و نشانه های برگشت روند را به تحلیلگران بازارهای مالی ارائه می دهد. به طور کلی الگوی گارتلی در دو نوع یعنی صعودی و نزولی، تشخیص و مورد بررسی قرار می گیرد.

بررسی قوانین الگوی هارمونیک گارتلی

بهتر است بدانید که تشخیص الگوی گارتلی بر روی نمودار و نتیجه گیری از تشکیل آن با وجود قوانین بسیار خاص مورد بررسی قرار می گیرد که ما در قسمت زیر به این قوانین خاص می پردازیم.

حرکت از نقطه X به سوی نقطه A

حرکت از نقطه X به سوی نقطه A می تواند هر حرکتی بر روی نمودار قیمت در نظر گرفته شود؛ همچنین در مورد حرکت گفته شده، هیچ شرایط خاصی در الگوی هارمونیک گارتلی وجود ندارد.

حرکت از نقطه A به سمت نقطه B

حرکت از نقطه A به نقطه B باید حدودا ۸/۶۱ درصد از اندازه حرکت قبلی ( یعنی حرکت از نقطه X به نقطه A) باشد؛ به این معنا که اگر حرکت از نقطه X به نقطه A صعودی باشد، لازم است در حرکت از نقطه A به نقطه B به میزان ۸/۶۱ درصد فیبوناچی بازگشتی نزولی اتفاق بیفتد.

حرکت از نقطه B به سوی نقطه C

در این نوع حرکت نیز باید حرکت از نقطه B به سوی نقطه C کاملا در خلاف جهت حرکت گفته شده در قسمت بالا باشد؛ همچنین می تواند حرکت از نقطه B به نقطه C بین ۲/۳۸ درصد تا ۶/۸۸ درصد از فیبوناچی موج قبلی باشد.

حرکت از نقطه C به نقطه D

طبق الگوی گفته شده در قسمت حرکت ها، حرکت از نقطه C نیز به سمت نقطه D باید خلاف حرکت نقطه B به نقطه C باشد. این حرکت در محدوده فیبوناچی ۲/۱۲۷ درصد تا ۸/۱۶۱ درصد از موج قبلی یعنی نقطه B به نقطه C ادامه پیدا می ‌کند.

برای کسب اطلاعاتی در مورد نحوه ثبت نام در صرافی مکسی به صورت تصویری، بر روی لینک کلیک کنید.

حرکت از نقطه D به نقطه A

این حرکت آخرین قانون تشکیل الگوی گارتلی است که از نقطه D به نقطه A حرکت می کند، این حرکت باید در سطح ۶/۷۸ درصد فیبوناچی موج نقطه A به X باشد.

شما این قوانین را می توانید در تصویر قسمت زیر ببینید:

تشخیص الگوی هارمونیک گارتلیباید به این نکته توجه کنید که تفاسیر مربوط به تشکیل الگوی هارمونیک گارتلی می تواند با توجه به صعودی یا نزولی بودن آن بسیار متفاوت باشد، در ادامه به دو الگوی صعودی و الگوی نزولی می پردازیم.

الگوی هارمونیک گارتلی صعودی

برای این که الگوی هارمونیک گارتلی صعودی به وجود آید ضروری است که شما قوانین ذکر شده را به خاطر داشته باشید. در الگوی گارتلی صعوی حرکت از نقطه X به نقطه A که اولین حرکت گارتلی است باید صعودی باشد. موج‌ بعدی در حرکت از نقطه A به نقطه B نزولی است، سپس حرکت از نقطه B به نقطه C صعودی و در مرحله آخر حرکت از نقطه C به نقطه D نزولی خواهد بود. گارتلی صعودی روی نموداری به شکل حرف M قابل مشاهده است؛ پس از آخرین حرکت این الگو، قیمت از نقطه D افزایش خواهد یافت.

در تصویر زیر که تشکیل الگوی صعودی با افزایش قیمت نشان داده شده است را می توانید مشاهده کنید:

 الگوی هارمونیک گارتلی صعودی

الگوی هارمونیک گارتلی نزولی

این الگو نیز طبق قوانین گفته شده به وجود می آید؛ در گارتلی نزولی، حرکت از نقطه X به نقطه A که اولین حرکت الگوی گارتلی است باید نزولی باشد، موج‌ بعدی در حرکت از نقطه A به نقطه B صعودی است، سپس حرکت از نقطه B به نقطه C نزولی و در مرحله آخر حرکت از نقطه C به نقطه D صعودی خواهد بود. گارتلی نزولی روی نموداری به شکل حرف W قابل مشاهده است؛ پس از آخرین حرکت این الگو، قیمت از نقطه D کاهش خواهد یافت.

شکل زیر الگوی نزولی و ادامه آن با افزایش قیمت را نشان می دهد:

 الگوی هارمونیک گارتلی نزولی

نکات ضروری در استفاده از الگوی هارمونیک گارتلی

بدون تردید تا این قسمت از مقاله متوجه شدید که الگوهای هارمونیک یکی از مهم ترین و کاربردی ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال هستند. معامله گران می توانند با استفاده از الگوی هارمونیک گارتلی میزان ریسک خود را تا حد زیادی کاهش دهند و در کنار آن احتمال موفقیت و کسب سود خود را نیز افزایش دهند. با تمام این تفاسیر گفته شده باید به این نکته توجه کنید که در تشکیل هر یک از الگوهای هارمونیک گارتلی، رسیدن به نقطه E نشان ‌دهنده اتمام روند (چه نزولی و چه صعودی) نخواهد بود.

سرمایه گذارانی که از این الگو بهره می برند می توانند اتمام این روندها را با استفاده از دیگر ابزارهای تحلیلی، تایید و یا اینکه رد کنند. کاربران می توانند با ترکیب الگوی هارمونیک گارتلی با دیگر ابزارها و روش های تحلیلی موجب شوند که اعتبار تفسیرهای مبتنی بر الگوی هارمونیک را افزایش دهند.

نباید این موضوع را فراموش کنید که به وجود آمدن الگوی گارتلی به صورت کامل در نمودار، نیاز به زمان کافی دارد. همین امر سبب می شود که این الگو برای معاملات روزانه و یا موقعیت های تغییر روند توصیه شود؛ برای اطمینان بیشتر در بازه‌ های زمانی کوتاه ‌تر از یک روز، از این الگو استفاده نکنید.

هر چه بازه زمانی نمودار در زمان تشکیل و تشخیص یکی از الگوهای گارتلی طولانی ‌تر باشد (برای مثال روزانه یا هفتگی)، می‌ توان اعتبار بیشتری برای آن قائل شد و تفسیر صحیح ‌تری از آن داشت. پس از تشخیص الگوی گارتلی، به خصوص تشخیص و محاسبه صحیح نقطه D لازم است ابتدا در مورد تغییر روند نمودار اطمینان پیدا کنید؛ پس می‌ توانید با مشاهده واکنش نمودار قیمت بعد از نقطه D در مورد ورود به سهام تصمیم‌ بگیرید.

برای اطلاع از نحوه معامله با اسمارت مانی، بر روی لینک کلیک کنید.

الگوی هارمونیک گارتلی و تعیین نقطه ورود و خروج

الگوی هارمونیک گارتلی و تعیین نقطه ورود و خروج

همان طور که در قسمت های قبل نیز گفتیم، تشخیص و رسم صحیح الگو هارمونیک گارتلی برای ورود و خروج به معامله یکی از موارد بسیار مهم به شمار می رود. در تشخیص الگو هارمونیک گارتلی می توانید پس از اینکه نقاط این الگو رسم می شود نسبت های فیبوناچی بین آنها را محاسبه و با قوانین گفته شده درمورد تشکیل الگوی گارتلی مقایسه کنید. پس از بررسی این نکات می‌ توانید قانون آخر یا حرکت از نقطه C به نقطه D را بررسی کنید، اگر این حرکت در ۲/۱۲۷ درصد یا ۸/۱۶۱ درصد از حرکت از نقطه B به نقطه C بود و حرکت نمودار قیمتی پس از نقطه D به سمت بالا بود، این نقطه می‌ تواند نقطه محدوده بسیار مناسبی برای ورود به معامله به شمار رود.

البته باید بگوییم که نکات ذکر شده فقط مربوط به تشکیل الگوی گارتلی صعودی است و اما در الگوی گارتلی نزولی شما می توانید تمام موارد گفته شده در قسمت بالا را بررسی کنید و نقطه مناسب برای فروش را تشخیص دهید.

الگوی هارمونیک گارتلی و تعیین حد ضرر

این الگو در کاهش ریسک معاملات یکی از بهتر الگوهای موجود در بازارهای مالی است که می تواند ریسک معاملات سرمایه گذاران را تا میزان قابل توجهی کاهش دهد. این کار با تشخیص حد ضرر معامله امکان پذیر است، همان طور که می دانید تعیین حد ضرر یکی از مهم ترین مواردی است که می تواند سرمایه گذاران را از زیان های چشمگیر دور کند.

دو قانون مهم برای تعیین حد ضرر به وسیله الگوی هارمونیک گارتلی

  • سرمایه گذاران باید در زمان تشخیص الگوی هارمونیک گارتلی صعودی حد ضرر را در پایین نقطه D در نظر بگیرند.
  • همچنین سرمایه گذاران در زمان تشخیص الگوی گارتلی نزولی باید حد ضرر را در بالای نقطه D در نظر بگیرند.

شما نیز با توجه به این حد ضررها می توانید در صورت آشفته شدن شرایط بازار با ضرری بسیار ناچیز از معامله خود خارج شوید.

مزایا و معایب استفاده از الگوی هارمونیک گارتلی

مزایا و معایب استفاده از الگوی هارمونیک گارتلیاستفاده از الگوی هارمونیک گارتلی همانند دیگر الگوهای موجود در بازارهای مالی یک سری مزایا و معایب مخصوص به خود را دارد. از مهم ترین مزایای الگوی گارتلی این است که شما می توانید این الگو را در همه بازارهای مالی با هر تایم فریمی به کار گیرید؛ این ابزار، ریسک معامله را به طرز چشمگیری کاهش می دهد و همین امر سبب می شود که معامله گر سود بیشتری به دست آورد.

همچنین از دیگر مزایای الگوی هارمونیک می توان به تشکیل مکرر آن بر روی نمودار اشاره کرد. البته اگر شما نیز قصد دارید از الگوی هارمونیک گارتلی استفاده کنید باید نکات ذکر شده در این مقاله را در نظر داشته باشید. نکته دیگر که وجود دارد این است که نباید چالش های موجود که سرمایه گذاران هنگام استفاده از الگوی گارتلی با آن مواجه می شوند را از یاد برد. الگوی هارمونیک گارتلی به سادگی قابل تشخیص نیست و حتی رسم این الگو باید با نسبت های دقیقی انجام گیرد، به علاوه، الگوی گارتلی در یک بازار تثبیت‌ شده، عملکرد چندان مناسبی ندارد.

برای کسب اطلاعاتی در مورد دنیای رمزارزها و آموزش ارز دیجیتال، بر روی لینک کلیک کنید.

کلام نهایی

الگوی هارمونیک گارتلی که در این مقاله به بررسی آن پرداختیم یکی از ابزارهای بسیار محبوب در بازارهای مالی است که امروزه تحلیل گران بسیار حرفه ای از آن استفاده می کنند. این الگو را می توانید بر روی نمودار به دو نوع نزولی و صعودی مشاهده کنید. استفاده از الگوی هارمونیک گارتلی و رسم آن در نمودار، نیاز به رعایت نکات و تشخیص دقیق نسبت های فیبوناچی است. شما می توانید برای اطمینان از درستی تحلیل خود از الگوی گارتلی، نتایج به دست آمده را با ابزارهای تحلیلی موجود بررسی کنید؛ این ابزار در حالت های صعودی و نزولی تشکیل می شود.

در این باره بیشتر بخوانید

    نظر بدهید

    شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

    0 دیدگاه

    0 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
    0 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
    در صورت کند بودن سایت فیلترشکن خود را خاموش کنید
    ×بستن صفحه
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09304891085
    موبایل 09304891085
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @9304891085
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09101364784
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09304890560
    موبایل 09927779003
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(مهرافروز گودرزی)
    موبایل 09927779006
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_105
    داخلی 105
    پشتیبان فروش(پریسا متولی)
    موبایل 09192757633
    موبایل 09927779005
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_29
    داخلی 106
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09909400064
    موبایل 09909400064
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779040
    موبایل 09927779040
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
    موبایل 09304891628
    موبایل 09304891628
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_114
    داخلی 114
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09304890686
    موبایل 09304890686
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09927779030
    موبایل 09927779030
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09909400054
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09194198792
    موبایل 09194198792
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_33
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09304891297
    موبایل 09304891297
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    اطلاعات تماس(دفتر فروش)
    تلفن 021-22021030
    تلفن 021-22021040
    بدون پیش شماره 90001030
    اینستاگرام @alireza.mehrabii
    کانال تلگرام @alirezamehrabi_com