استراتژی ترید حمایت و مقاومت شاید همان چیزی باشد که به دنبال آن هستید؛ در اقتصاد کشورها بازارهای مالی مهم ترین بخش را تشکیل می دهند زیرا این بازارها تاثیر عمده ای بر اقتصاد دارند. بازارهای مالی در واقع مکانی است که در آن معامله دارایی ها انجام می شوند؛ برای مثال در بازارهای سهام، سهام شرکت های تجاری و .... معامله می شوند و در بازار ارزهای دیجیتال رمزارزها معامله می شوند. بازار ارزهای دیجیتال یکی از جدیدترین بازارهای جهان است که در چند سال اخیر پیشرفت های بسیار زیادی را تجربه کرده است. بهتر است بدانید که بازار ارزهای دیجیتال از دارایی های دیجیتال غیرمتمرکز تشکیل شده است و بر فناوری بلاک چین متکی است. از اصلی ترین اهداف بازارهای ارز دیجیتال می توان به راحت سازی مبادلات و زندگی روزمره و حرکت به سمت نوآوری هایی مانند متاورس اشاره کرد. این ویژگی سبب شده است که افراد بسیاری زیادی از سراسر دنیا در این بازارها به فعالیت بپردازند. رمزارزهایی مانند بیت کوین، اتریوم (ETH)، تتر از معروف ترین رمزارزهای بازار دیجیتال شناخته می شوند.
ارزهای دیجیتال چیست؟
اگر نگاهی به تاریخچه ارزهای دیجیتال داشته باشید و مسیر سرشار از پستی و بلندی این ارزها را مطالعه کرده باشید، می بینید که اولین رمزارز مبتنی بر فناوری بلاک چین، رمزارز بیت کوین بود که برای اولین بار در سال 2009 توسط یک فرد ناشناس معرفی شد. البته اکنون خالق بیت کوین را با نام ساتوشی ناکاموتو می شناسیم، این رمزارز از زمان ظهورش تاکنون توانسته همواره در اوج باقی بماند و امروزه نیز لقب پادشاه رمزارزها را از سوی کاربران بازار ارزهای دیجیتال کسب کرده است. بعد از ظهور بیت کوین، رمزارزهای بسیار متنوعی در بازار معرفی شد که این رمزارزها نیز مورد استقبال کاربران قرار گرفت. از مهم ترین مزایای ارزهای دیجیتال می توان به جلوگیری از بحران های مالی، آسان سازی روند انتقال وجه بین افراد، حذف اشخاص ثالث و ساده کردن فرایند حواله اشاره کرد.
حمایت و مقاومت چیست؟
سطوح حمایت و مقاومت در واقع سطوح افقی در نمودار قیمت می باشند که معمولا بالای یک کندل را به بالای دیگر کندل های قیمت متصل می کنند و یا پایین یک کندل را به پایین دیگر کندل ها ارتباط می دهد.
یک حمایت یا مقاومت هنگامی شکل می گیرد که حرکت قیمت باز گردد و تغییر جهت دهد و قله یا عمق ایجاد کند. سطوح حمایت یا مقاومت می توانند محدوده های منظم برای معامله ایجاد کنند مانند تصور زیر. همچنین آن ها می توانند در حرکت های بعدی قیمت باز هم تاثیرگذار باشند، قیمت در اکثرا مواقع در هنگام برخورد به حمایت و یا مقاومت واکنش نشان می دهد و البته گاهی هم از آن به راحتی عبور می کند.
در تصویر زیر شاهد نمونه هایی از سطوح حمایت و مقاومت هستیم که قیمت در میان آن ها به حالت رنج در آمده است، توجه داشته باشید در نمودار زیر هنگامی که قیمت مقاومت را به سمت بالا شکسته است باز هم بازگشته و آن را لمس کرده است، در اینجا مقاومت تغییر نقش داده و تحت عنوان حمایت ظاهر می شود.
حمایت ها و مقاومت ها همچنین می توانند توسط نقاط سوئینگ (swing points) ایجاد شوند. هنگامی که بازار روند می سازد و دوباره به روند باز می گردد و این بازگشت باعث ایجاد نقطه سوئینگ می شود، در روند رو به بالا قله های قبلی نقش حمایت ایفا می کنند و در روند رو به پایین قعرهای قبلی نقش مقاومت خواهند داشت.
در ادامه مثالی از حرکت قیمت به منظور تست و لمس دوباره نقاط سوئینگ آورده شده است. نکته قابل توجه این است که وقتی مقاومتی شکسته شد در مرحله لمس دوباره قیمت در این مرحله تبدیل به حمایت می گردد، برعکس این موضوع نیز برقرار است، این نقاط معمولا برای ورود و باز کردن پوزیشن مناسب هستند البته با برقراری دیگر شرایط با توجه به استراتژی معامله گر.
چگونگی معامله با سیگنال های پرایس اکشن با استفاده از سطوح حمایتی و مقاومتی
در استراتژی ترید حمایت و مقاومت، سطوح حمایت و مقاومت بهترین دوستان معامله پرایس اکشن هستند. هنگامی که یک سیگنال ورود پرایس اکشن در سطح مهم حمایت و مقاومت شکل می گیرد، می تواند یک معامله با سود بالا را برای ما داشته باشد، سطح مهم به تریدر موقعیت قرارگیری استاپ لاس را هم نشان می دهد.
کندل پین bar pin
سیگنال های ورود پرایس اکشن نظیر سیگنال کندل پین (pin bar) و یا دیگر سیگنال ها برای ما با تاییدی برای واکنش قیمت در حین رسیدن به سطح کلیدی حمایت و مقاومت را فراهم می کنند.
در مثال زیر سطح مهم مقاومتی و یک استراتژی ناکام (fakey strategy) ریزش شکل گرفته در آن را شاهد هستیم. از آنجایی که در این مثال بازگشت قیمت با ساخت یک کندل بزرگ صورت گرفته و همچنین مقاومت را به صورت نام شکسته است، پتانسیل زیادی برای ادامه ریزش وجود داشته است.
مثال بعدی نشان می دهد که چگونه بایستی در یک روند صعودی با استفاده از یک حمایت ترید کنیم، روند صعودی آماده است بر روی یک حمایت استراحت کوتاهی داشته باشد و پس از آن به یکباره صعودی می کند.
مثال بعدی گویای این نکته است که چگونه در برخی مواقع سطح سوئینگ گذشته در آینده می تواند به عنوان حمایت یا مقاومت عمل کند و توجه ما را برای سیگنال ورود به خود جلب نماید.
در این مثال روند صعودی است و سوئینگ پس از شکسته شدن به سمت بالا در نهایت به سطح حمایتی تغییر نقش داده است، مشهود است هنگامی که قیمت به این حمایت نزدیک شده یک کندل پین (pin bar) مناسب به عنوان سیگنال ورود ساخته است.
آخرین نمودار در زیر نوع جالب استراتژی ترید حمایت و مقاومت می باشد، به سوئینگ در روند نزولی در سمت چپ نمودار توجه کنید و آن را مورد بررسی قرار دهید، می توانید ببینید که چگونه این سطح پس از ماه ها و حتی پس از تغییر جهت روند از نزولی به صعودی همچنان تاثیرگذار بوده است، ابتدا پس از شکست رو به پایین به عنوان مقاومت ایفای نقش کرده و پس از شکست رو به بالا به حمایت شده است، می توان سیگنال ترکیبی" کندل پین" و " ناکام" (fakey pin bar combo) را مشاهده نمود.
نکاتی در رابطه با حمایت و مقاومت
- سعی نکنید هر خطی در نمودار خود ترسیم کنید و از این عمل اجتناب کنید، هدف یافتن خط کلیدی روزانه است، همانند آن چه که در مثال های بالا نشان داده شده است.
- خطوط افقی حمایت و مقاومت که در نمودار ترسیم می کنید همیشه و همیشه نقطه بالا و یا پایین کندل را لمس نمی کند. در بسیاری از مواقع کندل بر روی آن تشکیل می شود و بالا و پایین خط افقی را در بر می گیرد. مهم این است که این نکته و دیگر نکات در واقع یک درس دقیق برای یادگیری و اجرا نیست بلکه یک هنر است که با تمرین و تجربه بر آن مسلط می شوید.
- هر گاه در این که آیا سطح فعلی یک سطح کلیدی حمایت و مقامت است تریدی کردید از آن بگذرید و به هیچ عنوان آن را معامله نکنید.
- استراتژی معامله گری پرایس اکشن مثل کندل پین، کندل اینساید و غیره قطعا پتانسیل بالاتری خواهند داشت هنگامی که بر روی سطح حمایت و مقاومت قرار گیرند.
دقت داشته باشید که همه چیز مدیریت سرمایه و همچنین مدیریت ریسک است و در صورتی که این ۲ فاکتور اصلی را لحاظ نکنید شما هرگز نمی توانید در بازارهای مالی باقی بمانید و نابود می شوید.
نظر بدهید