1. صفحه اصلی
  2. مقالات بازار مالی
  3. روانشناسی
  4. تمایل به ضرر در بازارهای مالی

تمایل به ضرر در بازارهای مالی

تمایل به ضرر در بازارهای مالی
لوگو علیرضا محرابی
تمایل به ضرر در بازارهای مالی
روانشناسی

بقا در بازارهای مالی نیازمند تجربه و واقع بینی شما نسبت به بازار است، یکی از مهم ترین فاکتورهای روانشناسی در مارکت این است که فرد تمایل به ضرر در بازارهای مالی را داشته باشد و بپذیرد که ممکن است در باز کردن یک معامله آن ترید حد ضرر او را بزند؛ چرا که فرد در صورتی که تنها به سود معامله فکر کند ممکن است در توهمات و رویاها گم شود و حجم را بیخود اضافه کند و همین امر باعث نابودی حسابش خواهد شد؛ برای بررسی بیشتر تمایل به ضرر در بازارهای مالی تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

روانشناسی انسان ها و ارتباط آن تمایل به ضرر در بازارهای مالی

روانشناسی انسان ها و ارتباط آن تمایل به ضرر در بازارهای مالی

همانطور که می دانید اختلالات و نقص هایی که در انسان وجود دارد منشا درونی دارد و به دوران کودکی شخص مربوط می شود بهتر است بدانید که این مشکلات ثابت نیستند و ممکن است یک دوره مشخص انسان را درگیر خود کند. شناخت این موارد می تواند شما را در مورد موضوع تمایل به ضرر در بازارهای مالی جلو بیندازد.

معمولا با رشد جسمی و ذهنی این اختلالات نمایان می شود و ممکن است زندگی فرد را تحت تاثیر خود قرار دهد. ماهیت این اختلالات در دوران بزرگسالی تکامل می یابد و با دوران کودکی شخص بسیار متفاوت است. هنگامی که یک کودک یا نوجوان در مقابل عوامل اضطراب زا بی دفاع می شود و خود را ناتوان می بیند به ناچار برای جبران این ضعف و همچنین فرار از تنش ها به تخیل خود پناه میبرد و در آن یک تصویر ایده آل از خود می سازد. 

جهت آشنایی با انواع حساب هاب فارکس بر روی لینک کلیک کنید.

این تصویر یا خود ایده آلی، به مرور زمان جایگزین عزت نفس اصیل در افراد می شود و خود واقعی را کوچک و ضعیف نگه می دارد. با بزرگ شدن کودک، از آنجایی که اضطراب ها نیز همگام با او رشد کرده اند و از طرف دیگر عزت نفس تکامل پیدا نکرده، شخص هنوز به تصویر ایده آلی احتیاج دارد و سعی می کند آن را حفظ کند. این اختلالات باعث می شود که زندگی فرد تحت تاثیر حوادث بد که خود فرد منشا آن است قرار گیرد. وجود این اختلالات در سرمایه گذار موجب می شود او با اقدامات غلط در بازارهای مالی با ضررهای بسیار زیادی مواجه شود.

اثر تمایلی برای تمایل به ضرر در بازارهای مالی

اثر تمایلی برای تمایل به ضرر در بازارهای مالی

از افرادی که در زمینه اثر تمایلی نظرات بسیار سازنده ای ارائه کرده اند می توان به هرش شفرین و مایر استاتمن اشاره کرد. این دو شخص که افراد صاحب نظر در زمینه اقتصاد هستند در یک بررسی نشان دادند که تلاش برای حفظ و رشد غرورها و همچنین دوری از پشیمانی و سرزنش خود، باعث می شود سرمایه گذاران سهام سودآور خود را زودتر از زمان مناسب بفروشند و سهام زیان ده خود را به مدت طولانی نگه دارند؛ آنها نام این رفتار را اثر تمایلی (The Disposition Effect) گذاشتند.

هرش شفرین و مایر استاتمن در توضیح این اثر بیان می کنند که اگر یک تریدر فعال در بازار مالی دو سهم متفاوت در بازار داشته باشند که یکی از این سهم ها در سود باشد دیگری در ضرر به احتمال زیاد او سهم سود ده خود را می فروشد تا یک سهام جدید بخرد و سهمی که در ضرر است را نگه می دارد این حالت یک اختلال است که ممکن است در هر انسانی وجود داشته باشد؛ اگرچه فرد می تواند با فروش سهمی که دارای ضرر است از تدام زیان جلوگیری کنند و همچنین از پرداخت مالیات نیز معاف شود ولی ترجیح می دهد سهام در سود را به فروش برساند. با این کار ضرر بزرگی را متحمل می شود زیرا هم از رشد سهامش، هم سود حاصل از آن را از دست می دهد هم به دلیل مالیات کلان از سود نهایی خود می کاهد.

شناخت دلایل غیر منطقی تمایل به ضرر در بازارهای مالی

شناخت دلایل غیر منطقی تمایل به ضرر در بازارهای مالی

اگر بخواهیم به دلایل این رفتار غیر منطقی تمایل به ضرر در بازارهای مالی بپردازیم باید بگویم که افراد با فروش سهام در سود خود غرور کاذب خود را حفط می کنند همچنین از جنگ درونی خود نیز خلاص می شود. این افراد حس می کنند با فروش سهام در ضرر خود در مقابل حس های درونی خود شکست می خورند؛ زیرا فروش سهام در ضرر خود را یک نوع شکست می پندارند. این افراد برای دوری از فشار و تحقیر درونی خود تصمیم می گیرند این سهام را نفروشند. این اختلال باعث می شود فرد همواره از روبرویی با شکست بسیار بیم داشته باشند ترسی که موجب می شود ضرر را تجربه کنند اما با شکست مواجه نشوند.

همچنین در تحقیقی دیگر، جنبۀ متفاوتی از اثر تمایلی دیده شد؛ در این مطالعه رفتار سرمایه گذاران حقیقی (individual) از 144 شرکت در بازار بورس نیویورک، به مدت چند ماه مورد بررسی قرار گرفت؛ این تحقیق نتایج بسیار عجیبی در پی داشت. اخبار مثبت این تحقیقات باعث می شود که آن شرکت با رشد بی نظیر سهام مواجه شود و برعکس با منفی شدن خبر در مورد یک شرکت باعث نمی شد تا سرمایه گذاران سهام آن را بفروشند. این مطالعه نیز با تعریف اثر تمایلی، یعنی تلاش برای حفظ و کسب غرورها و دوری از پشیمانی، مطابقت دارد.

روش های رویارویی با تمایل به ضرر در بازارهای مالی

افرادی که در بازارهای مالی فعالیت می کنند برای به دست آوردن سود هنگفت وارد این حوزه می شوند. این افراد به هیچ عنوان دوست ندارند هیچ گونه ضرری را متحمل شوند اما قوانین حاکم بر این بازار همواره ضرر را نیز گوشزد می کند. یک تریدر حرفه ای همواره یک حد ضرر منطقی برای خود مشخص می کند و در صورت فعال شدن آن به معامله های دیگر می پردازد. یک فرد حرفه ای در بازارهای مالی می داند که باید از تجربیات خود درس بگیرد این تجربیات باعث می شود او کمتر دچار ضرر شود. در این بخش قصد داریم با ارائه راهکارهای مفید، شما را برای رویارویی با ضررهایی که ممکن است متحمل شود آماده کنیم 

اگر به عنوان یک تریدر در بازارهای مالی فعالیت می کنید و در این حوزه دچار ضرری شده اید ابتدایی ترین کار این است که استراتژی های خود را ارزیابی کنید زیرا استراتژی نامناسب موجب رفتارهای ناصحیح است و در انتها موجب ضرر می شود. انتخاب های خود را تجزیه تحلیل کنید ممکن است منشا این ضرر انتخاب های نادرست شما باشد؛ تصمیماتی که گرفته اید ممکن است عجولانه و به دور از مهارت گرفته شده باشند اگر با ارزیابی این عوامل به پاسخ قاطع نرسیده اید و سردرگم هستید این راهکارها باعث می شود دیگر این ضررهای بزرگ را تجربه نکنید زیرا این ضررها به اقدامات خودتان مربوط می شود.

چرا باید تمایل به ضرر در بازارهای مالی داشته باشیم؟

چرا باید تمایل به ضرر در بازارهای مالی داشته باشیم؟

به یاد داشته باشید که ضررهای موجود در بازار مالی همواره قابل جبران است. اگر ضرر به میزان کافی کم باشد می توانید با ایجاد نظم و انضباط در تصمیماتتان آن را جبران کنید و پولی که از دست دادید را دوباره به دست آورید. پس فراموش نکنید که ناامیدی خود یکی از راه هایی است که موجب می شود نتوانید ضرر را جبران کنید. سعی کنید با انرژی تلاش کنید و چیزهایی را که یاد گرفته اید، برای دفعه بعد که بازار متزلزل می شود، در ذهن داشته باشید.

اگر می خواهید در این بازار به سود خوبی برسید اجازه ندهید ضررها شما را توصیف کنند هیچ گاه اجازه ندهید این ضررها موجب شود که شما از ادامه دادن منصرف شوید. ضرر را همیشه به عنوان یک احتمال در نظر بگیرید زیرا وجود ضرر در این بازار یک امر عادی و اجتناب ناپذیر است. پس به یاد داشته باشید که وجود ضرر یک امر عادی است و حتی بزرگترین و حرفه ای ترین تریدرهای این بازار ضرر را تجربه می کنند. به خود یادآوری کنید که بسیاری از افراد موفق دیگر هم مانند شما متحمل ضرر شده اند و شاید حتی بیشتر از شما. در واقع ضرر، شما را توصیف نمی کند اما اگر به درستی با آن برخورد کنید، می تواند شما را سرمایه گذار بهتری تبدیل کند زیرا درس گرفتن از ضرر موجب می شود شما به سوددهی بالایی دست یابید.

برای آشنایی با مقایسه سرمایه گذاری بر روی دلار، طلا و استیبل کوین، مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.

استراتژی ها مهم برای جلوگیری از ضرر در بازارهای مالی

راه های بسیار زیادی برای جلوگیری از ضرر در بازارهای مالی وجود دارد اما نمی توان تمام این راه ها در مدت کمی آموخت. اگر یک معامله گر حرفه ای در بازارهای مالی هستید ابتدا باید به چگونگی تاثیر رویدادهای جهانی و چرخه های بازار بر قیمت سهام توجه کنید، این ارزیابی باعث می شود در تصمیمات خود هوشمندانه عمل کنید. البته باید توجه داشته باشید موفقیت در بازارهای مالی در گرو حذف احساسات است، با حذف احساسات دیگر به سود کلان متکی نمی شود و با تمرکز بسیار زیاد به انجام معامله می پردازید.

همواره سعی کنید در این حوزه مهارت های لازم را فراگیرید، فراگیری این مهارت ها ریسک ضرر را بسیار کاهش می دهد. البته نباید از کسب تجربه نیز غافل شوید همیشه همکاری با یک کارگزار یا مشاور مالی با تجربه کمک زیادی می کند. هیچگاه سهامی را بدون تحلیل و تنها برمبنای حرف دیگران خریداری نکنید و با آموزش انواع تحلیل ها مانند تحلیل های تکنیکال و بنیادی، خود در مورد سرمایه گذاریتان تصمیم بگیرید، این استراتژی ها باعث می شود در این بازار کمتر دچار ضرر شوید.

ریسک بیش اندازه در ضرر تریدر

ریسک بیش اندازه در ضرر تریدر

تریدری که در بازار مالی ضرر زیاد دیده و تقریبا بخش بزرگی از دارایی خود را در بازار مالی از دست داده است علاوه بر اینکه قصد ندارد سهام در ضرر خود را به فروش برساند تا از ضرر بیشتر جلوگیری کند بلکه برای فرار از خشم درونی خود و افزایش غرور کاذب تلاش هایی انجام می دهد که موجب ضرر بیشتر شود. این تلاش های غیر اصولی باعث می شود فرد برای جبران آنچه که از دست داده است و برگشتن به روزهایی که حس قدرت او را احاطه کرده بود به معاملات بسیار خطرناک بپردازد که این معاملات بسیار پر ریسک هستند.

نتیجۀ یک تحقیق نشان میدهد، افرادی که معاملات خود را با ضرر آغاز کرده باشند و در این راه ضرر بسیار زیادی را متحمل شده باشند؛ احتمال بیشتری دارد که به معاملات پر ریسک روی بیاورند تا ضررهای خود را جبران کنند. البته این معاملات پر ریسک باعث می شود این افراد بیشتر از قبل در ضرر قرار بگیرند. در این تحقیق، معاملات 426 نفر از معامله گران در طول یک سال مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد معامله گران، پس از ضرر دیدن در ابتدای روز، با احتمال بیشتری سطح ریسک معاملاتی خود را افزایش میدهند که این رفتار آنها معمولا باعث زیان های بیشتر در طول زمان می شود. این ریسک باعث می شود این افراد بدترین ضررها را در بازارهای مالی تجربه کنند و تمام دارایی های خود را از دست دهند.

نتیجه گیری

تمایل به ضرر در بازارهای مالی یکی از دلایلی است که فرد باید توانایی تحمل ضرر را در بازارهای مالی داشته باشد؛ دلیل اینکه یک تریدر در بازارهای مالی با شکست و ضرر مواجه شود مهارت نداشتن او در این زمینه است. البته نباید نقش محرک های روانی را نیز نادیده گرفت، محرک های روانی باعث می شوند تا انسان ها ریسک های بسیار زیادی را در بازارهای مالی تجربه کنند. محرک های روانی شکل دهندۀ تصمیمات و رفتارهای انسان هستند. اگر کار خود را به عنوان یک سرمایه گذار با ضرر شروع کردید و برای کسب سود در بازارهای مالی تلاش می کنید؛ ناامید نشوید و روی افزایش دانش خود برای تکرار نکردن اشتباهات گذشته متمرکز شوید و همواره به خاطر داشته باشید که بهترین تحلیلگران و سرمایه گذاران نیز متحمل ضرر و زیان می شوند.

تمایل به ضرر در بازارهای مالی ممکن است آثار جبران ناپذیری را در زندگی فرد بر جای بگذارد زیرا فرد به دلیل اختلالات روانی خود همواره برای حفظ غرور خود سعی می کند سهم در ضرر خود را نگه دارد و این امر موجب می شود ضرر بیشتری را متحمل شود. تلاش برای حفظ غرورها و دوری از خشم و عناد ناشی از شکسته شدن آنها، در همۀ جوانب زندگی افراد را تحت تاثیر خود قرار می دهد. افرادی هستند که ضرر را می پذیرند تا با خشم درونی خود روبرو نشوند تمایل به ضرر در بازار مالی نیز از این حس سرچشمه می گیرد.

در این باره بیشتر بخوانید

    نظر بدهید

    شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

    0 دیدگاه

    4 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
    0 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
    ×بستن صفحه
    پشتیبان فروش(میلاد موسوی)
    موبایل 09907779006
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09101364784
    موبایل 09101364784
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @@armteam_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09192353887
    موبایل 09192353887
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_11_107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09304891297
    موبایل 09304891297
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09909400064
    موبایل 09909400064
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09304890560
    موبایل 09927779003
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09927779050
    موبایل 09304890686
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_Admin_101
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09194198792
    موبایل 09194198792
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_33
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779030
    موبایل 09927779030
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_111_107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(میلاد موسوی)
    موبایل 09909400054
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
    موبایل 09304891628
    موبایل 09304891628
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_114
    داخلی 114
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779040
    موبایل 09927779040
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09304891085
    موبایل 09304891085
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_Admin_101
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09192757633
    موبایل 09927779005
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_29
    داخلی 118
    اطلاعات تماس(دفتر فروش)
    تلفن 021-22021030
    تلفن 021-22021040
    بدون پیش شماره 90001030
    اینستاگرام @alireza.mehrabii
    کانال تلگرام @alirezamehrabi_com