1. صفحه اصلی
  2. مقالات بازار مالی
  3. معامله گر موفق
  4. ترکیب فاندامنتال و تکنیکال

ترکیب فاندامنتال و تکنیکال

ترکیب فاندامنتال و تکنیکال
لوگو علیرضا محرابی
ترکیب فاندامنتال و تکنیکال
معامله گر موفق

موضوع این مقاله در مورد ترکیب فاندامنتال و تکنیکال است؛ افرادی که در بازارهای مالی حضور دارند باید همواره از تحلیل های بسیار قوی استفاده کنند تا در این بازار بهترین عملکرد را دارا باشند. تحلیل تکنیکال یکی از پر کاربردترین تحلیل های بازارهای مالی است که عده زیادی از معامله گران از آن بهره می برند اما گاهی اوقات برای یک معامله گر این سؤال مطرح می ‌شود که آیا تحلیل تکنیکال می ‌تواند جایگزین مناسبی برای تحلیل بنیادی باشد؟ آیا می توان از تحلیل تکنیکال به جای تحلیل بنیادی استفاده کرد؟ این سوال ممکن است برای هر معامله گری مطرح شود اما بهتر است بدانید هر چند که پاسخ دقیق و مشخصی برای این سؤال وجود ندارد؛ همیشه این امکان وجود داشته که از قدرت هر دو سبک برای کسب حداکثر بازدهی ممکن استفاده کرد، به بیان دیگر یعنی می توان از ترکیب فاندامنتال و تکنیکال بهره برد. در این مقاله شما با موضوعاتی همچون مزایا و معایب تحلیل تکنیکال و همچنین عواملی که بایستی در زمان ترکیب تکنیکال و فاندامنتال به آن توجه کرد، آشنا می شوید.

تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

ما در این مقاله در مورد ترکیب فاندامنتال و تکنیکال صحبت خواهیم کرد اما ابتدا بهتر است با مفهوم تحلیل تکنیکال آشنا شویم تا فهم مفاهیم این مقاله برای شما نیز آسانتر شود. تحلیل تکنیکال در واقع بررسی دقیق نمودار قیمت یک دارایی است و در این تحلیل، نمودار یک دارایی مورد ارزیابی قرار می گیرد. در تحلیل تکنیکال، تحلیلگران به بررسی گذشته قیمت نمودار دارایی و حجم معاملات می ‌پردازند و سپس رفتار آینده بازار را پیش ‌بینی کرده و سرانجام در لحظه تصمیم ‌گیری می‌ کنند؛ زیرا با تحلیل گذشته یک دارایی پیش بینی آینده آن و همچنین تصمیم گیری نیز بسیار ساده تر می شود. تحلیلگران در ارزیابی نمودار، نقاط قوت و ضعف را ارزیابی می کنند و در این صورت پیش بینی آنان نیز آسانتر می شود. تحلیل تکنیکال یکی از ابزارهایی است که به صورت گسترده در بازارهای مالی سنتی استفاده می ‌شود و بسیاری از معامله گران از این روش بهره می برند.

تحلیل تکنیکال یکی از مهم ترین تحلیل هایی است که مورد استفاده بسیاری از تحلیلگران قرار می گیرد؛ همچنین یکی از مولفه ‌های جدایی ناپذیر بازار ارز دیجیتال است زیرا در این بازار نیز این تحلیل بسیار پر کاربرد است. تحلیل تکنیکال به میزان زیادی بر روی روند گذشته قیمت دارایی متمرکز است و بسیاری از معامله ‌گران از این ابزار برای تشخیص روند بازار و شناسایی فرصت‌ های مناسب معاملاتی استفاده می‌ کنند. معامله گران با استفاده از این تحلیل، جهت بازار را پیش بینی می کنند و همین امر موجب می شود آنان در معاملات خود بهترین عملکرد را دارا باشند. در واقع در این تحلیل، تحلیلگران به جستجو و کشف مجموعه ‌ای از الگوها، اشکال هندسی، فرمول‌ ها و روابط ریاضی می ‌پردازند و بر مبنای آنها، رفتارهای مشخص و پیش ‌بینی پذیری را از قیمت انتظار دارند.

ترکیب فاندامنتال و تکنیکال در تحلیل بازارهای مالی

همانطور که در قسمت بالا به آن اشاره کردیم تحلیل تکنیکال یکی از پر کاربردترین تحلیل های بازارهای مالی است. در تحلیل تکنیکال دو اصل نهفته است و این دو مورد از مهم ترین اصل های تحلیل تکنیکال به شمار می رود که معامله گران باید به آن توجه کنند. اصل اول تحلیل تکنیکال می ‌گوید همه چیز در قیمت نهفته است یعنی تمامی اطلاعات مورد نیاز در نمودار قیمت وجود دارد. اصل دوم تحلیل کنیکال نیز در مورد اصل استقرای ریاضی است یعنی هر رخدادی که قبلا بارها و بارها اتفاق افتاده و عینا تکرار شده است احتمال اینکه از این به بعد نیز کماکان رخ بدهد وجود خواهد داشت و امکان رخ دادن آن بسیار زیاد است. بعد از مطالعه این دو اصل باید توجه داشته باشید که تمامی قوانین تحلیل تکنیکال همگی از نوع قوانین آمار و احتمال هستند و هیچ قانون 0 تا 100 درصد در بازار وجود ندارد و نمی توان با یک دید ثابت به قوانین بازارهای مالی نگاه کرد.

بهترین ‌های دو دنیای متفاوت!

تحلیلگران بازارهای مالی همواره از دو روش تکنیکال و فاندامنتال برای تحلیل روند بازار استفاده می کنند زیرا این دو تحلیل می تواند در پیش بینی جهت بازار بسیار کارآمد باشد. بهتر است بدانید که برخی از متدهای تکنیکال با تحلیل بنیادی یا فاندامنتال به خوبی ترکیب می‌ شوند و اطلاعات جدید و اضافی را در اختیار سرمایه ‌گذاران و معامله گران قرار می ‌دهند که در این قسمت به آنان خواهیم پرداخت:

روند حجم در ترکیب فاندامنتال و تکنیکال

روند حجم در ترکیب فاندامنتال و تکنیکال

هنگامی که یک معامله گر یا یک سرمایه گذار وارد بازارهای مالی می شود اولین کاری که انجام می دهد این است که در رابطه با سهام یا دارایی مالی تحقیق می ‌کند و سعی می کند اطلاعات جامعی از آن ها به دست آورد. البته می ‌تواند از دیدگاه و تحلیل دیگران هم استفاده کند و استفاده از تحلیل دیگران بی مانع است. استفاده از دیدگاه و تحلیل دیگران می ‌تواند اطلاعات اضافی در اختیار فرد قرار دهد و یا حتی نشانگر شروع روند جدیدی باشد. یکی از روش ‌های رایج برای ارزیابی انتظارات و تمایلات بازار، بررسی روند تغییرات حجم معاملات است و یک سرمایه گذار یا معامله گر باید همواره روند تغییرات حجم معاملات را بررسی کند؛ زیرا جهش شدید در حجم معاملات می‌ تواند نشانگر توجه خاص جامعه معامله‌ گری به بازار مربوطه باشد و این بدان معنا است که سهام، ارز یا کامودیتی مورد نظر در فاز تجمع سرمایه ‌گذاران (خرید) و یا فاز توزیع (فروش) باشد.

معامله گران معمولا از اندیکاتور حجم معاملات برای تائید دیدگاه خود استفاده می کنند. در واقع اندیکاتور حجم نشان می‌ دهد که آیا سایر سرمایه ‌گذاران با دیدگاه شما موافق هستند یا خیر؟ آیا دیدگاه شما مورد قبول دیگران است یا خیر؟ وقتی حجم معاملات افزایش می ‌یابد، به این معنی است که مومنتوم روند بازار در حال تقویت است. کاهش ناگهانی در حجم معاملات هم نشان می ‌دهد که جذابیت دارایی مربوطه برای بازار کاهش یافته و این دارایی در مرکز توجه خاص جامعه معامله گر در بازار مالی نیست و احتمال تغییر روند جدی است.

رد گیری حرکات قیمتی کوتاه‌ مدت برای ترکیب فاندامنتال و تکنیکال

بهتر است بدانید که بسیاری از تحلیلگران فاندامنتال تمایل دارند که به بازار نگاه بلندمدتی داشته باشند اما با این حال تمایل دارند که در زمان خرید یا فروش از قیمت ‌های بهتری وارد بازار شوند. آنان علاقه مندند که با مطلوب ترین قیمت ها مواجه شوند؛ در اینجا تحلیل تکنیکال می‌ تواند کارایی خوبی برای تحلیلگران داشته باشد.

به این مثال توجه کنید، هنگامی که قیمت یک دارایی به میانگین متحرک ۱۵ یا ۲۱ روز برخورد می ‌کند، معمولاً به این معنی است که روند کوتاه‌ مدت ادامه دار خواهد بود؛ این بدین معنی است که سرمایه ‌گذار می‌ تواند روند کوتاه‌ مدت را به خوبی درک کند. اگر قیمت از میانگین متحرک ۱۵ یا ۲۱ عبور کند، به معنی تغییر روند در کوتاه‌ مدت است اما اگر این میانگین‌ها در قالب حمایت یا مقاومت عمل کنند، به این معنی است که سرمایه‌ گذار می ‌تواند از حمایت به دنبال خرید و یا فروش از مقاومت باشد، بدین ترتیب تحلیلگر می ‌تواند قیمت مناسب برای ورود یا خروج را پیدا کند.

رد گیری واکنش‌ های بازار در طول زمان برای ترکیب فاندامنتال و تکنیکال

رد گیری واکنش‌ های بازار برای ترکیب فاندامنتال و تکنیکال

تحلیلگران بازارهای مالی همواره از روش های بسیار زیادی برای تحلیل صحیح تر بهره می برند. برای نمونه بسیاری از تحلیلگران فاندامنتال به نمودار قیمتی سهام، صنعت، شاخص یا هر بازار دیگری نگاه خواهند کرد تا نحوه عملکرد بازار در طول زمان را بررسی کنند. آنان از این عوامل برای تحلیل صحیح تر بهره می برند؛ در این میان تحلیلگر سعی خواهد کرد تا واکنش‌ های بازار به اخبار خاص را رد گیری کند و از طریق این اخبار، اطلاعات خود را افزایش دهد. برای درک بهتر این موضوع به این مثال توجه کنید؛ برای مثال سهام به گزارش‌ های مالی شرکت چه واکنشی نشان داده و یا جفت ارز بازار فارکس چگونه به نشست تعیین نرخ بهره واکنش نشان داده است؟ این ها اخبارهایی هستند که یک تحلیلگر باید برای عملکرد بهتر به آن توجه کند.

اخبار بازارهای مالی معمولا برای یک معامله گر بسیار مفید است زیرا الگوها معمولاً خود را تکرار می ‌کنند و سرمایه‌ گذارانی هم که در زمان انتشار اخبار یا وقوع رویدادهای ریسکی واکنش نشان داده‌ اند، معمولاً در بلندمدت هم دوباره این واکنش را تکرار خواهند کرد یعنی امکان وقوع یک اتفاق برای چندین بار بسیار زیاد است، به طور مثال معمولاً قیمت سهام شرکت ‌های ساختمانی زمانی که فدرال رزرو می ‌خواهد نرخ‌ های بهره را کاهش دهد، افت می ‌کند و این یک امر غیر قابل اجتناب است و همواره نیز تکرار می شود. به طور خلاصه، تحلیل روندهای تاریخی به سرمایه ‌گذار کمک می ‌کند تا واکنش‌ های احتمالی بازار به رویدادهای مشابه آتی را پیش ‌بینی کند و انتظارات خود را بر اساس آن شکل دهد، این اخبار به تحلیلگر یاری می کند تا تحلیل صحیحی از اتفاقات بازار داشته باشد.

معایب ترکیب تحلیل‌ های تکنیکال و فاندامنتال

تحلیل تکنیکال معایب بسیار زیادی دارد که در این قسمت به آن خواهیم پرداخت. گاه این ترکیب تحلیل های تکنیکال و فاندامنتال می تواند تصویر غیر دقیقی از بازار ارائه دهد به موارد زیر توجه کنید: 

اتفاقات گذشته تنها بخشی از تاریخ بوده‌اند!

در استفاده از ترکیب فاندامنتال و تکنیکال گرچه می توان حرکت بازار را بر اساس الگوهای قبلی پیش ‌بینی کرد اما بایستی به این مسئله توجه داشت که تحلیل تکنیکال نمی ‌تواند داده ‌های فاندامنتال منفی یا مثبت را پیش ‌بینی کند! در واقع تحلیل تکنیکال بیشتر به گذشته تمرکز کرده است و نمی توان به درستی آینده بازار را با آن پیش بینی کرد.

البته باید توجه داشته باشید که اگر شایعات خوبی از دارایی مالی در بازار منتشر شود، سرمایه‌ گذاران باهوش خیلی زود وارد بازار خواهند شد. ورود سرمایه ‌گذاران باهوش به بازار در نمودار قیمتی نمایان خواهد شد، یعنی با نگاه به نمودار می ‌توان متوجه شد که سرمایه‌ گذاران ریسک ‌پذیر در واکنش به شایعات وارد بازار شده‌اند توجه به این شایعات سرمایه گذاران را به سوی این دارایی می کشاند.

گاهی اوقات تفکر جمعی اشتباه است

همانگونه که در جریان هستید، خرید دارایی که در روند صعودی قرار دارد، ایده خوبی است و خرید این دارایی می تواند برای شما بسیار سود داشته باشد اما بایستی توجه داشت که تفکر جمع گاهی اوقات اشتباه است و ممکن است گاهی مواقع تمام افراد حاضر در بازار یک عمل اشتباه را انجام دهند. به عبارت دیگر، دارایی که این هفته با فشار خرید قوی مواجه بوده، شاید هفته آینده برعکس عمل کند و با فشار قوی فروش مواجه شود پس توجه داشته باشید که گاهی ممکن است تفکر جمع نیز از اساس اشتباه باشد.

برای درک این مورد به مثال توجه کنید، یکی از مثال‌ های تاریخی که تفکر جمعی اشتباه بود، مربوط می ‌شود به بحران دات کام در سال ۲۰۰۰. در ابتدای هزاره جدید میلادی، پول زیادی وارد سهام شرکت‌ های فناوری شد و در یک زمان کوتاه بسیاری از خریداران به سمت این شرکت هجوم آوردند. در واقع روند ورود سرمایه به سهام شرکت ‌های فناوری ادامه داشت اما بازار تنها در یک شب سقوط کرد! هیچ اندیکاتور تکنیکال یا نمودار قیمتی توانایی پیش ‌بینی اصلاح شدید قیمتی را نداشت و عده بسیار زیادی از افراد سرمایه خود را از دست دادند!

نمودارهای قیمتی توانایی پیش ‌بینی روندهای کلان را ندارند

نمودارهای قیمتی نمی ‌توانند به طور دقیق روندهای کلان اقتصادی را پیش ‌بینی کنند. به طور مثال تنها با بررسی نمودار قیمتی نمی ‌توان دریافت که اوپک حجم عرضه نفت خام را کاهش یا افزایش خواهد داد؛ پس نمی توان از این نمودار برای پیش بینی کاهش یا افزایش عرضه نفت خام استفاده کرد زیرا این نمودار نمی تواند اطلاعات لازم را در این زمینه به تحلیلگر بدهد! یا چه زمانی میدان‌ ها نفتی دچار آتش‌ سوزی خواهند شد و تولید نفت مختل خواهد شد!

اختلاف ‌نظر

معمولا تحلیلگران بازار سرمایه هر کدام دید منحصر به فرد خود را در مورد نمودار قیمتی دارند و نمی توان دیدگاه مشابهی را از افراد انتظار داشت. برای مثال اگر دو تحلیلگر به نمودارد قیمتی نگاه کنند ممکن است هر کدام دیدگاه های متفاوتی ارائه دهند. در واقع شاید تحلیلگری معتقد باشد که اصلاح بازار فرصتی برای خرید است، در حالی که شخص دیگر بر این باور باشد که اصلاح بازار اولین هشدار از تغییر روند است. اختلاف نظر همواره در بین تحلیلگران یک امر عادی محسوب می شود زیرا وجود تحلیل های مختلف بستگی به دیدگاه افراد نسبت به نمودار قیمتی دارد.

چرا باید از ترکیب فاندامنتال و تکنیکال استفاده کنیم؟

همانطور که می دانید استفاده جدا از هر یک از روش ها دارای نقض می باشد، چرا که محدوده های شما باید با اقتصاد کلان و اخبار جور در بیاید؛ برای مثال فرض کنید که قرار است خبری منفی برای جفت ارز شما بیاید و شما انتظار خرید و رشد قیمت را برای این جفت ارز دارید؛ بنابراین باید به نحوه تحلیل خود شک کنید و این دو می تواند با یکدیگر ترکیب شود.

در این باره بیشتر بخوانید

    نظر بدهید

    شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

    0 دیدگاه

    1 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
    0 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
    ×بستن صفحه
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09927779050
    موبایل 09304890686
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_Admin_101
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(میلاد موسوی)
    موبایل 09909400054
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09194198792
    موبایل 09194198792
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_33
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(میلاد موسوی)
    موبایل 09907779006
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09192757633
    موبایل 09927779005
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_29
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779040
    موبایل 09927779040
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09304891085
    موبایل 09304891085
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_Admin_101
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779030
    موبایل 09927779030
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_111_107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09101364784
    موبایل 09101364784
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @@armteam_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09304891297
    موبایل 09304891297
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09304890560
    موبایل 09927779003
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09909400064
    موبایل 09909400064
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
    موبایل 09304891628
    موبایل 09304891628
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_114
    داخلی 114
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09192353887
    موبایل 09192353887
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_11_107
    داخلی 107
    اطلاعات تماس(دفتر فروش)
    تلفن 021-22021030
    تلفن 021-22021040
    بدون پیش شماره 90001030
    اینستاگرام @alireza.mehrabii
    کانال تلگرام @alirezamehrabi_com