1. صفحه اصلی
  2. مقالات بازار مالی
  3. تحلیل تکنیکال
  4. تاثیر کانال های قیمتی در تحلیل تکنیکال

تاثیر کانال های قیمتی در تحلیل تکنیکال

تاثیر کانال های قیمتی در تحلیل تکنیکال
لوگو علیرضا محرابی
تاثیر کانال های قیمتی در تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال، یکی از روش های مهم و اساسی برای پیش بینی رفتار بازارهای مالی، در دنیای اقتصاد و مبادلات مالی کارایی بسیاری دارد. یکی از ابزارهای مهم تحلیل تکنیکال کانال های قیمت است که اخیراً توجه بیشتری را به خود جلب کرده است. این کانال ها به عنوان ابزاری قدرتمند برای تفسیر رفتار بازارها و تصمیمات سرمایه گذاران استفاده می شوند. در این مقاله به بررسی مفهوم کانال های قیمت در تحلیل تکنیکال می پردازیم. همچنین مطالب مربوط به ایجاد و استفاده از این کانال‌ها را به تفصیل بررسی می‌کنیم تا اطلاعات مفیدی را برای بهبود تصمیمات سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی در اختیار شما قرار دهیم.

آشنایی با کانال های قیمت 

آشنایی با کانال های قیمت

کانال های قیمت نمونه ای از الگوهای نمودار در تحلیل تکنیکال است که از دو خط موازی تشکیل شده است؛ یکی به عنوان خط روند و دیگری خط کانال شناخته می شود. طبقه بندی کندل های قیمت ارز دیجیتال بین این دو خط انجام می شود و در نتیجه می توان تغییرات روند بازار را تحلیل کرد. این کانال می تواند شیب رو به بالا، پایین یا حتی خنثی داشته باشد. برخی از افراد از این الگو به عنوان یک شاخص استفاده می کنند زیرا می توانند روندهای بازار را بدون نیاز به عواملی مانند حجم یا محدوده معاملاتی تشخیص دهند. اگرچه ممکن است کانال قیمت و خط روند مشابه به نظر برسد اما هر کدام ویژگی ها و کاربردهای خاص خود را دارند.

چه کسی کانال های قیمت را ایجاد کرد؟

کانال های قیمت توسط ریچارد دانچیان معرفی شد. او یک معامله گر پیشرو در بازارهای کالا و آتی آمریکا بود و به دلیل رویکردهای تجاری منحصر به فرد خود معروف شد. این رویکرد که به "قانون 4 هفته" معروف است، بر این باور بود که اگر بازاری به سمت رشد پایدار و مستمر باشد، معامله گران تنها زمانی باید خرید کنند که قیمت به پایین ترین حد 4 هفته اخیر رسیده و قیمت افزایش یابد اما اگر دارایی به سقف 4 هفته برسد، باید آن را بفروشید.

معرفی انواع کانال های قیمت در بازارهای مالی

اگر کانال قیمت را به عنوان یک نمودار در نظر بگیریم، سه نوع وجود دارد: صعودی، نزولی و افقی یا سایدوی. با این حال، کانال های معاملاتی نوعی اندیکاتور در نظر گرفته می شود که دارای محدوده ای است که با دو خط (که لازم نیست خطوط مستقیم باشند بلکه می توانند منحنی باشند) تعریف شده است و این کانال ها را می توان به چند دسته تقسیم کرد. برخی از این کانال ها عبارتند از: افزایشی، کاهشی، پوششی و فلت. انواع معروف دیگر عبارتند از: دانچیان، اندیکاتور فیبوناچی و اندیکاتور باندهای بولینگر. تفاوت اصلی بین این کانال ها به نامگذاری و برخی مشخصات دقیق تر مربوط می شود. بنابراین، تعداد زیادی از معامله‌گران برای بهبود و افزایش اعتبار استراتژی‌های معاملاتی خود، کانال‌های قیمت روند را با کانال‌های پویا و سایر شاخص‌های تحلیل تکنیکال ترکیب می‌کنند. در ادامه به معرفی انواع کانال های قیمت می پردازیم. 

کانال های قیمت نزولی 

کانال های قیمت نزولی

یک کانال نزولی با شیب رو به پایین نشان داده شده است. در این الگو، خط روند بالا یک سطح مقاومت در اوج های پایین تر و خط روند پایین تر یک سطح حمایت در سطوح پایین تر است. مانند کانال صعودی، این خطوط را می توان با دو رویکرد نزدیک کرد: معامله در کانال و شکستن قیمت و بازگرداندن آن به سطوح شکسته. اگر قیمت خط روند پایین را بشکند، روند نزولی ادامه خواهد داشت و اگر خط روند بالایی شکسته شود، روند معکوس شده و افزایش می یابد.

کانال های قیمت صعودی

کانال صعودی یک الگوی نمودار با شیب رو به بالا است. در این کانال، خط روند بالا به عنوان مقاومت عمل می کند و خط روند پایین به عنوان حمایت شناخته می شود. اگر کانال قیمت را به عنوان یک شاخص در نظر بگیریم، می تواند نقش های ادامه دهنده و معکوس را ایفا کند. اگر قیمت خط روند یا مقاومت بالایی را بشکند، روند صعودی ادامه خواهد یافت و این ممکن است فرصتی برای گرفتن موقعیت خرید و کسب سود فراهم کند. با این حال، اگر خط روند حمایتی پایین‌تر را بشکنیم، روند معکوس و نزولی می‌شود، در این صورت ممکن است یک موقعیت کوتاه مناسب باشد. بنابراین، برخی از معامله گران توصیه می کنند که تنها پس از شکسته شدن یکی از خطوط روند، وارد معاملات شوید. 

کانال های قیمت خنثی

کانال های خنثی در تحلیل تکنیکال بازار ارز دیجیتال معرفی می شوند. در این نوع تشکیل، قیمت دارایی بین دو خط افقی موازی در نوسان است. سقف و خطوط پایین در این کانال ها نسبتا نزدیک به هم هستند و نوسان شدیدی ندارند. این وضعیت معمولاً زمانی رخ می دهد که فعالان بازار در مورد جهت آتی حرکت دارایی نامطمئن باشند و بازاری پریشان را ایجاد کند. کانال های جانبی توسط برخی از سرمایه گذاران به دلیل فرصت های سودآور در بازارهای باثبات و خنثی ترجیح داده می شود. در این صورت می توانید به راحتی در داخل کانال معامله کنید و با خرید دارایی در نزدیکترین نقطه به انتهای کانال و فروش آن در نزدیکترین نقطه به بالای کانال، سود کسب کنید. چنین کانال هایی معمولا از چند روز تا چند هفته طول می کشد. برای هر معامله در داخل کانال، می توانید از گزینه توقف ضرر بالا یا پایین استفاده کنید تا از شکستن قیمت از محدوده کانال و ایجاد ضرر در معامله جلوگیری کنید.

کانال های قیمت دانچیان

کانال های قیمت دانچیان

کانال Donchian یک نوع کانال پویا در تحلیل تکنیکال بازار ارز دیجیتال است که تفاوت قیمت فعلی یک ارز دیجیتال و محدوده معاملاتی قبلی آن را نشان می دهد. این اطلاعات می‌تواند به تعیین نوسانات بازار و همچنین شکست‌ها، اصلاحات یا معکوس‌های احتمالی در بازار مربوطه کمک کند. کانال Donchian از سه باند تشکیل شده است. باندهای بالا و پایین نشان دهنده بیشترین اوج و پایین ترین حد در یک دوره زمانی معین و باند میانی نشان دهنده میانگین این دو خط است. معمولاً یک دوره 20 روزه برای محاسبه این خطوط استفاده می شود و عرض کانال نشان دهنده نوسانات بازار ارزهای دیجیتال مربوطه است. بنابراین، نزدیکی دو باند بالا و پایین به یکدیگر نشان دهنده ثبات حرکت بازار است، منظور از افزایش عرض میانی کانال، ورود به شرایط نوسان است.

باند بولینگر

باندهای بولینگر شاخص های تاخیری در تحلیل تکنیکال هستند. معامله گران از این شاخص برای شناسایی مناطق حمایت و مقاومت استفاده می کنند. جایی که این نواحی معمولاً احتمال نوسان قیمت در جهت صعودی یا نزولی را نشان می دهند. برای نمایش باندهای بولینگر در نمودار قیمت ارزهای دیجیتال، به سه خط و باند به شکل باند بالا و پایین و خط وسط برگرفته از میانگین متحرک ساده 20 روزه نیاز داریم. این اندیکاتور در دسته کانال های قیمت پویا قرار دارد. فرمول محاسبه باند به شرح زیر است:

  • باند بالایی: میانگین متحرک ساده 20 روزه + (ضریب انحراف معیار 20 روزه *2)
  • باند پایین: میانگین متحرک ساده 20 روزه - (ضریب انحراف معیار 20 روزه *2)
  • خط میانی: میانگین متحرک ساده قیمت دارایی در یک دوره 20 روزه.

همانطور که قبلا ذکر شد، بسیاری از معامله گران از باندهای بولینگر برای شناسایی مناطق نوسان در بازار استفاده می کنند. تفاوت بین باندهای بالا و پایین نسبت به خط وسط نشان دهنده نوسانات بازار است و هر چه شکاف بزرگتر باشد، نوسانات بازار بیشتر می شود. علاوه بر این، نزدیک شدن باندها به هم، اندیکاتور ثبات در بازار است.

علاوه بر این، هنگامی که فاصله بین باندهای بالا و پایین افزایش می یابد، امکان اصلاح قیمت که به عنوان "Bollinger Bounce" نیز شناخته می شود، افزایش می یابد. علاوه بر این، نزدیکی باندها به یکدیگر به معنای فشار دادن بولینگر است که نشان دهنده انتظار شکست یکی از باندها است.

کانال کلتنر

کانال کلتنر، نوعی کانال قیمتی

کانال Keltner یک ابزار تحلیل تکنیکال است که مانند باندهای بولینگر و کانال دونچیان در بازار ارز دیجیتال کار می کند اما تفاوت اصلی این است که از میانگین متحرک نمایی (EMA) به عنوان خط مرکزی و دو خط بر اساس محدوده واقعی (اندیکاتور ATR) برای نشان دادن عملکرد قبلی قیمت در دو طرف خط مرکزی استفاده می کند. بنابراین، زمانی که قیمت به طور قابل توجهی در بالای باند بالا یا زیر باند پایین بسته می شود، این احتمال وجود دارد که روند قبلی معکوس شود یا سرعت حرکت فعلی افزایش یابد. این کانال با توجه به استفاده از نشانگرهای EMA و ATR اطلاعات اضافی و زائد در خصوص نوسانات جزئی قیمت را حذف می کند. به همین دلیل، برخی از سرمایه گذاران بر این باورند که کانال های کلتنر، نوسان یک دارایی را در یک دوره زمانی خاص بهتر از سایر شاخص های کانال نشان می دهند.

کانال های قیمت پوششی

کانال قیمتی پوششی، نوعی اندیکاتور نوسانی است که شامل انواع مختلف اندیکاتورهای نوسانی از جمله باندهای بولینگر و کانال های کلتنر است. این نوع کانال قیمت نیز شامل دو خط بیرونی است که بر اساس شاخص انحراف استاندارد یا ATR محاسبه می شود و دارای یک خط مرکزی عمدتا بر اساس میانگین متحرک است. مانند قبل، با افزایش یا کاهش نوسان قیمت، فاصله بین باندها تغییر می کند و زمانی که قیمت به باند بالایی برخورد می کند، سیگنال فروش داده می شود و زمانی که باند پایینی را لمس می کند، سیگنال خرید داده می شود. افزایش قیمت بالای باند بالا یک سیگنال خرید است و سقوط به زیر باند پایین سیگنال فروش است.

چگونه کانال های قیمت را رسم کنیم؟

کانال های قیمت از دو جزء اصلی تشکیل شده است: خط روند و خط کانال موازی. برای ترسیم این کانال مراحل زیر را انجام می دهیم:

1. ابتدا جهت حرکت اصلی را با تحلیل روند اصلی قیمت تعیین می کنیم.

2. سپس به دو نقطه شروع در یک طرف نیاز داریم. از این دو نقطه برای کشیدن خطوط حمایت یا مقاومت استفاده می شود. ما همچنین به یک نقطه در طرف مقابل این دو نقطه نیاز داریم.

3. اگر روند بازار صعودی باشد، برای خط حمایت اصلی (پایه) دو امتیاز و برای خط مقاومت (سقف) یک نقطه لازم است. برای یک روند نزولی، دو نقطه برای خط مقاومت اصلی (سقف) و یک نقطه برای خط حمایت (پایه) مورد نیاز است.

4. پس از رسم خط روند اصلی صعودی یا نزولی از دو نقطه اولیه، با استفاده از نقطه مقابل، خط کانال را به موازات خط روند رسم می کنیم. برای شناسایی یک کانال خنثی، قیمت باید حداقل دو بار سطح حمایت و مقاومت را لمس کند و خط کانال کشیده شده باید افقی باشد.

اعتبار کانال های قیمت

اعتبار کانال های قیمت

یکی از موضوعات مهم در آموزش تحلیل تکنیکال، ارزیابی اعتبار شکل‌بندی نمودارها است. کانال قیمت از این معیارها مستثنی نیست و نکات زیر برای تایید صحت خطوط روند در نظر گرفته شده است:

تعداد برخوردها: تعداد برخوردهای قیمت با خطوط روند کانال بسیار مهم است. هرچه تعداد برخوردها بیشتر باشد و کانال طولانی تری حفظ شود، قابلیت اطمینان آن بیشتر می شود. معمولاً تعداد برخوردها به صورت زیر تعریف می شود:

  • 1 به 2 برخورد: ضعیف و غیرقابل معامله
  • 3 تا 4 برخورد: نسبتاً مقرون به صرفه و قابل معامله
  • 5 تا 6 برخورد: قوی و معتبر
  • بیش از 6 برخورد: بسیار قدرتمند و کاملا منحصر به فرد

تعادل خط: خطوط باید موازی یکدیگر باشند تا کانال قیمت را تأیید کنند. اگر خطوط همگرا یا واگرا باشند، می توانند به الگوهای نموداری مانند مثلث های صعودی و نزولی یا زوایای صعودی و نزولی منجر شوند. برای استفاده از این الگوها در معاملات باید نمودار را تحلیل کنید.

حجم معاملات: مانند سایر الگوهای نمودار، حجم معاملات نقش مهمی در تایید کانال قیمت دارد. انتظار داریم حجم تراکنش در مدل کانال صعودی کاهش یابد. همچنین انتظار داریم در صورت بروز شکست، حجم افزایش یابد.

طول عمر کانال: یک کانال قیمت ممکن است از چند هفته تا چند ماه طول بکشد تا شکل بگیرد. هرچه این مدت طولانی تر باشد، اعتبار و اعتماد کانال بالاتر می رود.

در این باره بیشتر بخوانید

    نظر بدهید

    شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

    0 دیدگاه

    0 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
    0 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
    در صورت کند بودن سایت فیلترشکن خود را خاموش کنید
    ×بستن صفحه
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09304891085
    موبایل 09304891085
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @9304891085
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09101364784
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09304890560
    موبایل 09927779003
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(مهرافروز گودرزی)
    موبایل 09927779006
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_105
    داخلی 105
    پشتیبان فروش(پریسا متولی)
    موبایل 09192757633
    موبایل 09927779005
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_29
    داخلی 106
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09909400064
    موبایل 09909400064
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779040
    موبایل 09927779040
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
    موبایل 09304891628
    موبایل 09304891628
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_114
    داخلی 114
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09304890686
    موبایل 09304890686
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09927779030
    موبایل 09927779030
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09909400054
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09194198792
    موبایل 09194198792
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_33
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09304891297
    موبایل 09304891297
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    اطلاعات تماس(دفتر فروش)
    تلفن 021-22021030
    تلفن 021-22021040
    بدون پیش شماره 90001030
    اینستاگرام @alireza.mehrabii
    کانال تلگرام @alirezamehrabi_com