استیبل کوین ها برای استفاده در جفت های معاملاتی، نقل و انتقال پول برون مرزی و موارد دیگر ایجاد می شوند؛ اما سوال اصلی این است که چه عاملی باعث تثبیت ارزش استیبل کوین با ارز فیات می شود. ارزهای رمزپایه مانند USDT برای حفظ ثبات قیمت به دلار متکی هستند. البته تتر در سال های اخیر علاوه بر دلار، از بیت کوین و طلا نیز به عنوان پشتیبان استفاده می کند. اکنون، با استیبل کوینهای متمرکز مانند USDT، ارزهای دیجیتال پایداری وجود دارد که فرآیند حفظ ارزش پایدار با ارز فیات را غیرمتمرکز و خودکار میکند. این ارزهای دیجیتال به عنوان استیبل کوین های الگوریتمی شناخته می شوند که از عملیات الگوریتمی بازار (AMO) برای حفظ ارزش این ارزهای دیجیتال پایدار استفاده می کنند. در این مقاله به معرفی عملکرد الگوریتمی بازار و بررسی نحوه عملکرد آن می پردازیم.
معرفی عملیات الگوریتمی بازار
عملیات الگوریتمی بازار قدیمی تر از ارزهای دیجیتال است. در واقع یک روش خرید و فروش سریع است که سالهاست در بازارهای مالی مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش الگوریتم هایی که به صورت ریاضی طراحی شده اند، قیمت دارایی ها را کنترل و نظارت می کنند و در صورت نیاز معاملات خرید و فروش سریع انجام می دهند.
عملیات الگوریتمی بازار، به عنوان رایج ترین شکل معاملات با فرکانس بالا (HFT) در نظر گرفته می شود که در آن تصمیمات در بازه های زمانی بسیار کوتاه (حتی میلی ثانیه) گرفته می شوند. این الگوریتم ها معمولا بر اساس شرایط بازار، داده های تاریخی و پیش بینی های مختلف معامله می کنند. بسیاری از شرکت های مالی و صندوق های سرمایه گذاری از عملیات الگوریتمی بازار برای بهبود کارایی و کاهش ریسک معاملات خود استفاده می کنند. این نوع تراکنش ها به دلیل سرعت و توانایی آنها در انجام تجزیه و تحلیل دقیق داده ها از اهمیت ویژه ای در بازارهای مالی برخوردار هستند.
عملیات الگوریتمی بازار در استیبل کوین ها به استفاده از فرآیندها و الگوریتم های خودکار برای حفظ ثبات ارزش یک استیبل کوین اشاره دارد. استیبل کوین ها به گونهای طراحی شدهاند که با مرتبط شدن با یک دارایی ذخیره، مانند دلار آمریکا یا کالایی مانند طلا، ارزش نسبتاً پایداری داشته باشند. بازار AMO نقش مهمی در حصول اطمینان از نزدیک ماندن قیمت استیبل کوین به قیمت دارایی ایفا می کند و به آن اجازه می دهد به عنوان یک وسیله قابل اعتماد برای مبادله و ذخیره ارزش عمل کند.
در اینجا چند نکته کلیدی مربوط به عملیات الگوریتمی بازار در استیبل کوین ها آورده شده است:
مکانیسم های تثبیت قیمت: AMO مکانیسم های مختلفی را برای نگه داشتن قیمت استیبل کوین نزدیک به قیمت دارایی شامل می شود. این مکانیسمها میتوانند شامل تنظیم عرضه استیبل کوین در پاسخ به تقاضای متغیر و همچنین مدیریت داراییهای ذخیره پشتوانه باشند.
معاملات خودکار: الگوریتمها بازار را رصد میکنند و به طور خودکار سفارشهای خرید یا فروش را برای استیبل کوین اجرا میکنند تا قیمت آن را تنظیم کنند. به عنوان مثال، اگر قیمت استیبل کوین بالاتر از نقطه برابری معامله شود، الگوریتم میتواند دستورهای فروش را برای کاهش قیمت اجرا کند و بالعکس.
انجام آربیتراژ: معامله گران می توانند از تفاوت قیمت بین استیبل کوین پایدار و دارایی پایه برای آربیتراژ استفاده کنند. سیستم های الگوریتمی می توانند به شناسایی این فرصت ها و اجرای معاملات برای بازگرداندن قیمت به نقطه اولیه کمک کنند.
کنترل دارایی: استیبل کوینها اغلب ذخایر داراییهای زیربنایی را نگه میدارند که پشتوانه آنها هستند. سیستم های الگوریتمی می توانند این ذخایر را مدیریت کنند و اطمینان حاصل نمایند که برای حمایت از ارزش استیبل کوین کافی هستند.
کنترل منظم: عملیات الگوریتمی بازار نیاز به شفافیت و بررسی های منظم دارد تا اطمینان حاصل شود که الگوریتم ها همانطور که در نظر گرفته شده کار می کنند و پایداری استیبل کوین به شدت حفظ می شود.
مزایا و معایب عملیات الگوریتمی بازار
نوآوری مالی همیشه چیز خوبی نیست و برخی از آنها، مانند پروژههای الگوریتمی استیبل کوین، عمداً برای ناپایدار بودن طراحی شدهاند. در واقع استیبل کوین های الگوریتمی به دلیل استفاده از عملیات الگوریتمی بازار دارای مزایا و معایبی هستند. سپس در مورد جوانب مثبت و منفی استیبل کوین های الگوریتمی بحث می کنیم.
مزایا:
- کارمزد پایین: پروژه های استیبل کوین به صورت الگوریتمی طراحی شده اند تا نسبت به سایر محصولات مالی کارمزد کمتری ارائه دهند.
- افزایش حریم خصوصی: با استفاده از یک سیستم غیرمتمرکز، استیبل کوین ها سطح بالاتری از حریم خصوصی را در اختیار کاربران قرار می دهند.
- سرعت و کارایی: تراکنشها سریعتر و کارآمدتر از سایر ارزهای دیجیتال هستند و به کاربران این امکان را میدهند که تراکنشهای خود را بدون منتظر ماندن برای تأیید شخص ثالث تکمیل کنند.
معایب:
- هک شدن قرارداد هوشمند: به دلیل استفاده از قراردادهای هوشمند، احتمال هک شدن و ایجاد مشکل در عملکرد استیبل کوین وجود دارد.
- نبود امنیت در سرمایه گذاری: این استیبل کوین ها می توانند نوسانات شدیدی را تجربه کنند و در صورت بروز مشکل در قرارداد هوشمند، سرمایه کاربر را در معرض خطر قرار دهند.
- کمبود نقدینگی: یک استیبل کوین می تواند از کمبود نقدینگی رنج ببرد، مانند استیبل کوین FEI که ماه ها در ابتدای عرضه با دلار برابر نبود.
معرفی انواع معاملات الگوریتمی
همانطور که گفته شد، عملیات الگوریتمی بازار ابتدا در بازارهای مالی مورد استفاده قرار گرفت و سپس به بازارهای ارزهای دیجیتال و استیبل کوین راه یافت. در بازار مالی به معاملاتی که از این روش استفاده می شود، تراکنش های الگوریتمی گفته می شود که انواع مختلفی را شامل می شود. آنها عمدتا توسط شرکت های بیمه، صندوق های بازنشستگی، صندوق های سرمایه گذاری مشترک، معامله گران آربیتراژ، سفته بازان و صندوق های تامینی استفاده می شوند. با این تفاسیر مشخص می شود که این نوع معاملات، برای معاملات با حجم بالا بسیار مناسب است. در ادامه با استراتژی های معاملاتی الگوریتمی آشنا می شویم.
استراتژی های دنبال کننده روند
رایجترین استراتژی های معاملاتی الگوریتمی، روند میانگین متحرک، شکست کانال، حرکات سطح قیمت و اندیکاتورهای دنبالهدار روند را دنبال میکنند. این استراتژی ساده ترین راه برای پیاده سازی معاملات الگوریتمی است زیرا شامل هیچ پیش بینی قیمت نمی شود. معاملات بر اساس ظاهر سیگنال های روند آغاز می شوند. پیاده سازی آنها با استفاده از الگوریتم ها آسان و ساده است. استفاده از میانگین های متحرک 50 و 200 روزه یک روند متداول است که به دنبال استراتژی است.
عملیات آربیتراژ
خرید سهام یا دارایی با قیمت کمتر در یک بازار و فروش همزمان آن با قیمت بالاتر در بازار دیگر به شما امکان می دهد تفاوت قیمت را به عنوان سود یا آربیتراژ بدون ریسک بدست آورید. اجرای الگوریتمی این استراتژی برای شناسایی این تفاوتهای قیمت و ثبت سفارشها به طور کارآمد سودآوری بالایی را برای معاملهگر فراهم میکند.
تعادل مجدد صندوق شاخص
صندوق های شاخص دوره های تعادل مجدد را برای همسویی دارایی های خود با معیارهای مربوطه خود تعریف کرده اند. این فرصتهای سودآوری را برای معاملهگران الگوریتمی ایجاد میکند تا در صندوق شاخص درست قبل از شکست آن سرمایهگذاری کنند. این معاملات از طریق سیستم های معاملاتی الگوریتمی برای اجرای سریع و یافتن بهترین قیمت ها انجام می شود.
مدل های معاملاتی بر اساس الگوریتم های ریاضی
مدلهای ریاضی اثباتشده، مانند استراتژی معاملاتی دلتا-خنثی، معامله بر روی ترکیبی از گزینهها و حفظ امنیت سرمایه را ممکن میسازد. Delta-Neutral یک استراتژی مدیریت پرتفوی دارایی است که از چندین موقعیت با جبران دلتای مثبت و منفی تشکیل شده است. نسبتی که تغییر در قیمت یک دارایی را که معمولاً یک اوراق بهادار قابل معامله بازار است، با تغییر در قیمت بازار آتی مقایسه میکند. به طوری که دلتای کل دارایی های مورد نظر صفر شود.
محدوده معاملاتی (بازگشت میانگین)
استراتژی برگشت میانگین بر این مفهوم استوار است که قیمت های بالا و پایین دارایی یک پدیده موقتی است که به طور دوره ای به مقدار متوسط خود (مقدار متوسط) باز می گردد. شناسایی و تعریف محدوده قیمت و پیاده سازی الگوریتم بر اساس آن به معامله گر اجازه می دهد تا زمانی که ارزش دارایی خارج از محدوده تعریف شده آن قرار می گیرد معاملات را به صورت خودکار انجام دهد.
نظر بدهید