یکی از راه های پر ریسک برای کسب درآمد، معامله در بازارهای مالی است که هر اشتباهی می تواند عواقب جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. با این حال، هر روز بر تعداد افرادی که وارد این حوزه می شوند، افزوده می شود و تعداد کمی هستند که نام بازارهایی مانند بورس یا ارزهای دیجیتال را نشنیده باشند. بنابراین، اقتصاد دانان و کارشناسان بازرگانی، روش ها و استراتژی های خاصی را تعیین کرده اند که این ریسک را به حداقل می رساند و از زیان های جبران ناپذیر جلوگیری میکند. یکی از این استراتژی های شناخته شده، قانون ۲ درصد در معاملات است که در این مقاله در مورد آن صحبت خواهیم کرد، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
کاربرد قانون ۲ درصد در ترید
قبل از اینکه بخواهیم در مورد قانون ۲ درصد در معاملات صحبت کنیم، باید به مفهوم دیگری به نام «مدیریت ریسک» اشاره کنیم. منظور از مدیریت ریسک شناسایی، ارزیابی و کنترل ریسک هایی است که سرمایه و درآمد یک شخص یا سازمان را از بین می برد. یکی از ساده ترین روش های مدیریت ریسک که بسیاری از معامله گران روزانه از آن استفاده می کنند، اعمال محدودیت در معاملات است.
در واقع به محض اینکه قیمت یک دارایی از محدوده مشخص شده عبور کند، این معامله بسته می شود و از زیان بیشتر جلوگیری می شود. قانون 2 درصد یکی از استراتژی های معاملاتی است که عمدتا بر مدیریت ریسک تمرکز دارد. معامله گری که از این قانون استفاده میکند تنها از 2 درصد دارایی خود در هر معامله استفاده میکند. اگر عملیات خلاف پیش بینی پیش برود، در بدترین حالت تنها 2 درصد از سرمایه او از بین می رود.
با این حال، سناریوی مخالف نیز رخ می دهد. به عبارت دیگر، اگر معامله در همان مسیری باشد که معامله گر پیش بینی کرده است، مقدار سود محدود می شود زیرا او تنها 2 درصد از سرمایه خود را در معامله سرمایه گذاری کرده است. برای حل این مشکل معمولاً از چندین تراکنش همزمان استفاده می شود که هر کدام 2 درصد از سرمایه را شامل می شود.
اگر یکی از این معاملات شکست بخورد، موفقیت معاملات دیگر جبران خواهد شد. از سوی دیگر، در صورت زیان دهی تمامی معاملات، در هر معامله حداکثر 2 درصد از کل دارایی معامله گر از بین می رود و او با بقیه دارایی های خود به معامله باز می گردد.
قانون 2 درصد چگونه باعث رشد سرمایه می شود؟
اگر شرایط بازار برخلاف انتظار ما باشد، در هر معامله تنها 2 درصد سرمایه از دست می رود که با معاملات بعدی جبران می شود. قانون 2% نه تنها برای مدیریت ریسک، بلکه برای رشد سرمایه نیز مهم است. ممکن است فکر کنید که فقط قسمت کوچکی از سرمایه خود را درگیر می کنید و سود شما افزایش نمی یابد اما این طرز فکر صحیح نیست. واقعیت این است که شما نباید تنها ۲ درصد از هر تراکنش را در نظر بگیرید، بلکه تعداد تراکنش ها نیز مهم است.
روش محاسبه قانون 2 درصد چگونه است؟
قبل از اینکه بخواهید از قانون 2% در معاملات خود استفاده کنید، باید بدانید منظور از 2٪ از کل دارایی در هر معامله چیست؟ شاید در نگاه اول این محاسبه بسیار ساده و پیش پا افتاده به نظر برسد. به عنوان مثال اگر شخصی 10,000 دلار پول نقد داشته باشد، 2٪ برابر با 200 دلار است و این شخص در هر معامله 200 دلار را شامل می شود. با این حال، واقعیت متفاوت است و به این سادگی نیست. برای درک بهتر مشکل، به مراحل زیر توجه کنید:
اولین گام در محاسبه قانون 2 درصد محاسبه کل دارایی شماست. به عبارت دیگر میزان سرمایه اولیه ای که می خواهید با آن شروع کنید را مشخص کنید. پس از آن باید ۲ درصد از این مبلغ را دریافت کنید که به اختصار «سرمایه در معرض ریسک» نامیده می شود. هر گونه هزینه اضافی مانند کارمزد نیز باید در محاسبه این 2 درصد اعمال شود.
در مرحله آخر، زمانی که 2 درصد واقعی محاسبه می شود (با احتساب کارمزد خرید و فروش)، معامله گر تعداد سهام یا ارزهای خریداری شده خود را با این رقم مشخص می کند. البته در این شرایط هنوز هیچ تضمینی وجود ندارد که در هر معامله فقط ۲ درصد از سرمایه خود را سرمایه گذاری کرده باشید. اگر در چندین معامله ضرر کرده اید و می خواهید معاملات زیر را انجام دهید، باید با 2 درصد از سرمایه باقیمانده خود دوباره محاسبه و معامله کنید.
تکنیک های کاربردی برای استفاده از قانون 2 درصدی در معاملات
اگرچه قانون 2 درصد خیلی پیچیده نیست اما در نظر گرفتن تکنیک های زیر می تواند بهترین نتیجه ممکن را برای این فرآیند به شما بدهد اما این تکنیک ها چیست؟
به دنبال ارزان ترین صرافی باشید
سرمایه شما ارزشمند است. پس ابتدا باید به دنبال حفظ سرمایه خود باشید. یکی از مواردی که به راحتی می تواند سود شما را در معاملات کاهش دهد، کارمزدهای پنهان در صرافی است. با این حساب، قبل از اجرای یک استراتژی یا ورود به بازار مالی، به دنبال صرافی باشید که منصفانه ترین میزان کارمزد و بیشترین خدمات را ارائه دهد.
پیگیر استاپ لاس باشید
استاپ لاس، یعنی با در نظر گرفتن حد ضرر برای معاملات، می تواند سرمایه شما را در برابر جریان غیرقابل پیش بینی زیان محافظت کند و به شما کمک کند سرمایه خود را حفظ کنید.
تحلیل تکنیکال را تمرین کنید
هر چه بیشتر بتوانید موقعیت های معاملاتی و بازارهای مالی را تجزیه و تحلیل کنید، بهتر می توانید سرمایه خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنید و آن را سودآور کنید یا از ضرر جلوگیری نمایید؛ بنابراین ابتدا روی تحصیلات خود سرمایه گذاری کنید و همیشه از آخرین اخبار اقتصادی و سیاسی آگاه باشید.
هر گز عجله نکنید
هر گز برای ورود به معامله عجله نکنید و از استراتژی خاص برای ورود به معامله استفاده کنید. بهتر است همیشه هوشیار باشید و اجازه ندهید بهبود ناگهانی در بازار باعث شود معامله خود را دستکاری کنید یا در صورت ضرر جزئی، سریع وارد عمل شوید و سرمایه خود را خارج کنید.
صبور باشید و بگذارید افکار و استراتژی های شما مسیر خود را طی کنند. تجربه نشان داده است که هزینه ماندن در یک مسیر از پیش تعیین شده بسیار کمتر از تحرکات هیجانی و ناگهانی بازارهای مالی است. اگر با حوصله و با برنامه جلو بروید، در نهایت برنده بازی خواهید شد.
از قوانین متناسب با استراتژی خود استفاده کنید
هنگام کار در هر دسته از بازارهای مالی، به یاد داشته باشید که قبل از همه قوانین و استراتژی های جهانی و تعریف شده، شما و ظرفیت ریسک پذیری و اهداف سرمایه گذاری تان هستید که مهم هستند. تنها پس از تعیین این عناصر می توانید از قوانین، نکات یا استراتژی های موجود برای دستیابی به بهترین نتایج از بازارهای مالی استفاده کنید.
نظر بدهید