1. صفحه اصلی
  2. مقالات بازار مالی
  3. معامله گر موفق
  4. مقایسه بازارهای مالی، کدام بازار مناسب شما است؟

مقایسه بازارهای مالی، کدام بازار مناسب شما است؟

مقایسه بازارهای مالی، کدام بازار مناسب شما است؟
لوگو علیرضا محرابی
مقایسه بازارهای مالی، کدام بازار مناسب شما است؟
معامله گر موفق

بازارهای مالی مکان های جذابی برای سرمایه گذاری، خرید و فروش انواع متنوعی از دارایی ها و وسوسه سرمایه گذاری به منظور کسب سودهای زیاد یا چند برابر کردن ثروت است. تنوع بازارهای مالی امروز زیادتر از گذشته شده و این موضوع انتخاب از میان آن ها را به خصوص برای یک سرمایه گذار تازه وارد دشوار می کند. اما کدام بازار مالی مناسب شماست؟ این مطلب به مقایسه بازارهای مالی و اینکه کدام مناسب سرمایه گذاری است می پردازد.

بازارهای مالی چیست؟

مقایسه بازارهای مالی، کدام بازار مناسب شما است؟

بازارهای مالی، همانطور که از نامش پیداست، نوعی از بازار هستند که راهی برای خرید و فروش دارایی‌ هایی مانند اوراق قرضه، سهام، ارز خارجی و مشتقات فراهم می ‌کنند. اغلب، آنها با نام‌ های مختلفی از جمله "بازار سرمایه" خوانده می‌ شوند اما همه آنها هنوز به معنای یک چیز هستند. به زبان ساده، کسب و کارها و سرمایه گذاران می توانند به ترتیب به بازارهای مالی مراجعه کنند تا برای رشد کسب و کار خود و کسب درآمد بیشتر پول جمع کنند.

به بیان دقیق تر، بانکی را تصور کنیم که در آن فردی یک حساب پس انداز دارد. بانک می تواند از پول خود و سایر سپرده گذاران برای وام دادن به افراد و موسسات دیگر استفاده کند و کارمزد سود دریافت کند. خود سپرده گذاران نیز از طریق سودی که به آن پرداخت می شود، درآمد کسب می کنند و شاهد رشد پول خود هستند. بنابراین، بانک به عنوان یک بازار مالی عمل می کند که هم برای سپرده گذاران و هم برای بدهکاران سود به همراه دارد.

انواع بازارهای مالی

بازارهای مالی بسیار زیادی وجود دارد و هر کشور حداقل یکی از آنها را در خود جای داده است، اگرچه اندازه آنها متفاوت است. برخی کوچک هستند در حالی که برخی دیگر در سطح بین المللی شناخته شده هستند، مانند بورس نیویورک (NYSE) که روزانه تریلیون ها دلار معامله در آن انجام می شود. مقایسه بازارهای مالی به شما کمک می کند تا از بین آن ها موردی که مناسب شماست پیدا کنید. در ادامه برخی از انواع بازارهای مالی آورده شده است.

1. بازار ارز

بازار سهام

براساس اطلاعات بانک تسویه بین‌المللی (BIS) که تحت نظارت بانک‌ های مرکزی است، معاملات در بازارهای ارز در آوریل 2019 به طور متوسط 6.6 تریلیون دلار در روز بوده است. ارزها همیشه به صورت جفت رد و بدل می ‌شوند. نقش اصلی بازار ارز، ایجاد این ارتباط (قیمت) برای بازارهای جهانی است. این به افزایش در دسترس بودن در سایر بازارهای مالی کمک می کند که برای ثبات عمومی مهم است.

2. بازار سهام

یکی دیگر از بازارهایی که باید در مقایسه بازارهای مالی به آن توجه کنید، بازار سهام است. در بازار سهام، سهام شرکت های مختلفی را می توان معامله کرد. هر سهم با قیمتی همراه است و سرمایه ‌گذاران زمانی که در بازار عملکرد خوبی داشته باشند، از سهام کسب درآمد می‌ کنند. خرید سهام آسان است. چالش واقعی در انتخاب سهام مناسب است که برای سرمایه گذار درآمد کسب کند.

شاخص های مختلفی وجود دارد که سرمایه گذاران می توانند از آنها برای نظارت بر عملکرد بازار سهام استفاده کنند، مانند میانگین صنعتی و S&P 500. زمانی که سهام با قیمت ارزان تر خریداری می شوند و با قیمت بالاتر فروخته می شوند، سرمایه گذار از فروش آن درآمد کسب می کند.

3. بازار اوراق قرضه

بازار بدهی یا بازار اوراق قرضه نیز در موضوع مقایسه بازارهای مالی مورد توجه قرار می گیرد. بازار اوراق قرضه توسط دولت ها، شرکت ها و واسطه های مالی برای انتشار اسناد بدهی به منظور افزایش سرمایه استفاده می شود. سپس صادرکنندگان بدهی، پرداخت ‌های منظمی را به دارندگان بدهی در قالب پرداخت کوپن انجام می‌ دهند و پس از سررسید بدهی، اصل بدهی را پس می ‌دهند.

رایج ترین نوع ابزارهای مالی منتشر شده در این بازار، اوراق قرضه، برات، اسکناس و گواهی سپرده است. همچنین انواع عجیب ‌تری از بدهی‌ ها از جمله اوراق بهادار با پشتوانه وام مسکن (MBS) و تعهدات بدهی وثیقه (CDO) وجود دارد.

بازار اوراق قرضه فرصت هایی را برای شرکت ها و دولت فراهم می کند تا پولی را برای تامین مالی یک پروژه یا سرمایه گذاری تضمین کنند. در بازار اوراق قرضه، سرمایه گذاران اوراق قرضه را از یک شرکت می خرند و شرکت مبلغ اوراق را در مدت توافق شده به اضافه بهره برمی گرداند.

4. بازار کالا

بازار کالا جایی است که تاجران و سرمایه گذاران منابع طبیعی یا کالاهایی مانند ذرت، روغن، گوشت و طلا را خریداری کرده و می فروشند. این بازار نیز یکی دیگر از انواع بازارهایی است که در مقایسه بازارهای مالی باید مورد توجه شما قرار گیرد. بازار خاصی برای چنین منابعی ایجاد می شود زیرا قیمت آنها غیرقابل پیش بینی است. یک بازار آتی کالا وجود دارد که در آن قیمت اقلامی که قرار است در زمان معینی در آینده تحویل داده شوند، از قبل شناسایی و مهر و موم شده است.

5. بازار مشتقه

چنین بازاری شامل مشتقات یا قراردادهایی است که ارزش آنها براساس ارزش بازار دارایی مورد معامله است. معاملات آتی ذکر شده در بالا در بازار کالا نمونه ای از اوراق مشتقه است. در ادامه مقایسه بازارهای مالی، بازار مشتقه نیز مورد توجه تحلیلگران قرار می گیرد.

6. بازار ارزهای دیجیتال

بازار ارزهای دیجیتال

یکی از نوظهورترین بازارهای مالی و سرمایه گذاری در یک دهه اخیر (و یکی از مهم ترین موارد در مقایسه بازارهای مالی)، کریپتوکارنسی یا رمز ارز بوده که در حال جذب سرمایه گذاران بیشتری به این بازارها است. ارزهای دیجیتال، ارزهای مجازی هستند که رمزگذاری شده ‌اند و جعل و خرج کردن مضاعف را بسیار دشوار می‌ کنند. بسیاری از ارزهای دیجیتال مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع شده هستند، که یک شبکه کامپیوتری در سراسر جهان بوده و یک دفتر کل توزیع شده را اجرا می کند. ارزهای رمزنگاری شده از این جهت با ارزهای فیات متفاوت هستند که توسط یک بدنه مرکزی ایجاد نمی شوند و به ویژه قابل فروش مجدد هستند.

بیت کوین اولین ارز مجازی مبتنی بر بلاک چین بود و احتمالاً رایج ترین و سودآورترین ارز است. امروزه، تعداد زیادی ارز دیجیتال مختلف وجود دارد که هر کدام دارای ویژگی های خاصی بوده و نیازهای منحصر به فردی را پاسخ می دهند. برخی از آنها تقسیم یا شبیه سازی بیت کوین هستند، در حالی که برخی دیگر ارزهای کاملاً جدیدی هستند که از ابتدا ایجاد شده اند. تا مارس 2021، تقریباً 18.6 میلیون بیت کوین با ارزش بازار حدود 927 میلیارد دلار وجود داشت. ارزهای دیجیتال رقیب مانند Litecoin، Peercoin و Namecoin و همچنین Ethereum، ارز Cardano و EOS در نتیجه موفقیت بیت کوین به وجود آمده اند.

وظایف و کارکرد بازارها

در مقایسه بازارهای مالی، آنچه که مهم است آشنایی با نقش و کارکرد این بازارهاست. نقش بازارهای مالی در موفقیت و قدرت یک اقتصاد را نمی توان دست کم گرفت. در اینجا چهار کارکرد مهم بازارهای مالی آورده شده است:

1. پس انداز کاربردی تر

یک حساب پس انداز که دارای پول است نباید فقط اجازه دهد آن پول در خزانه بماند. بنابراین، بازارهای مالی مانند بانک ‌ها آن را به روی افراد و شرکت‌ هایی که به وام مسکن، وام دانشجویی یا وام تجاری و... نیاز دارند، باز می‌کنند.

2. قیمت اوراق بهادار را تعیین می کند

وظایف و کارکردهای بازارهای مالی

هدف سرمایه گذاران کسب سود از اوراق بهادارشان است اما برخلاف کالاها و خدماتی که قیمت آنها را قانون عرضه و تقاضا تعیین می کند، قیمت اوراق بهادار توسط بازارهای مالی تعیین می شود.

3. دارایی های مالی را نقد می کند

خریداران و فروشندگان می توانند تصمیم بگیرند که اوراق بهادار خود را در هر زمان معامله کنند. آنها می توانند از بازارهای مالی برای فروش اوراق بهادار خود استفاده کنند یا هر طور که می خواهند سرمایه گذاری کنند.

4. هزینه معاملات را کاهش می دهد

در بازارهای مالی، انواع مختلفی از اطلاعات مربوط به دارایی ها و اوراق بهادار را می توان بدون نیاز به هزینه به دست آورد.

اهمیت بازارهای مالی

موارد بسیاری وجود دارد که اهمیت بازارهای مالی را نشان می دهد و به شما در مقایسه بازارهای مالی کمک می کند، از جمله موارد زیر:

  • بازارهای مالی مکانی را فراهم می کنند که شرکت کنندگانی مانند سرمایه گذاران و بدهکاران، (صرف نظر از اندازه دارایی آنها)، با رفتار منصفانه و مناسب روبرو خواهند شد.
  • آنها به افراد، شرکت ها و سازمان های دولتی امکان دسترسی به سرمایه را می دهند.
  • بازارهای مالی به دلیل فرصت های شغلی زیادی که ارائه می دهد، به کاهش نرخ بیکاری کمک می کنند.

مقایسه همه بازارهای مالی

همانطوری که گفته شد، هر بازاری که در آن دارایی مبادله می شود، مانند بازار سهام، بازار اوراق قرضه، بازار ارز و بازار مشتقات، یک بازار مالی محسوب می شود. بازارهای مالی برای عملکرد کارآمد اقتصادهای سرمایه داری مورد نیاز است. اما در مقایسه بازارهای مالی باید به اهمیت سرمایه گذاری برای مبتدیان توجه کنید. به همین دلیل این مورد را در بازار کریپتو و بازار سهام بررسی می کنیم.

سرمایه گذاری خوب برای مبتدیان

کدام بازار مالی برای شما مناسب است؟

کریپتو

ممکن است ارزش ارزهای دیجیتال افزایش یابد و شما هنگام مقایسه بازارهای مالی برای سرمایه گذاری وسوسه شوید. با این حال بسیاری از سرمایه گذاران آنها را به جای سرمایه گذاری طولانی مدت، هنوز در حد حدس و گمان می دانند. دلیل این موضوع چیست؟ از آنجا که کریپتو، مانند ارزهای واقعی، جریان درآمدی ندارد، دیگران باید بیشتر از آنچه شما پرداخت کرده‌ اید، برای سکه‌ ها بپردازند تا بتوانید سود کسب کنید.

از طرف دیگر، یک شرکت خوب دیگر، ارزش خود را در طول زمان از طریق کسب سود و جریان نقدی افزایش می دهد. همانطور که نویسندگان NerdWallet اشاره کرده اند، ارزهای رمزپایه مانند بیت کوین ممکن است آنقدر که به نظر می رسد ایمن نباشند و صدای افراد مشهور متعدد در صنعت سرمایه گذاری، به سرمایه گذاران احتمالی هشدار داده اند که از آن دوری کنند.

این نوسان در قیمت گذاری رمزارزها نگران کننده است. اگر بیت‌ کوین‌ ها در آینده ارزش کمی بیشتر داشته باشند، مردم حتما کمتر آن‌ ها را مصرف کرده و به گردش در می‌ آورند و همین امر باعث می‌ شود که به عنوان یک ارز پایداری کمتری داشته باشند.

بازار سهام

حقیقت این است که سرمایه گذاری در بازار سهام ریسکی است اما زمانی که به درستی انجام شود، ممکن است یکی از موثرترین روش ها برای افزایش دارایی خالص فرد باشد. در حالی که ارزش خانه به طور معمول بخش عمده ای از دارایی خالص یک فرد را تشکیل می دهد، اکثر افراد مرفه و بسیار ثروتمند اکثر پول خود را در سهام سرمایه گذاری می کنند.

چندین مطالعه نشان داده‌ اند که ارزش سهام از نظر بازده سرمایه‌ گذاری در دوره‌ های زمانی طولانی نسبت به سایر طبقات دارایی بهتر است. پس در مقایسه بازارهای مالی به این مورد توجه ویژه داشته باشید. سود سرمایه و سود سهام منابع بازده سهام هستند. سود سرمایه زمانی اتفاق می افتد که سهامی را به قیمتی بالاتر از زمانی که آن را خریداری کرده اید بفروشید.

سود سهام بخشی از سود یک شرکت است که بین سهامداران آن تقسیم می شود. به عنوان مثال سود سهام از سال 1956 تقریباً یک سوم بازده کل سهام را فراهم کرده است، در حالی که سود سرمایه دو سوم را تأمین می کند. در حالی که روش های دیگری برای طبقه بندی سهام وجود دارد، دو مورد از رایج ترین آنها اندازه بازار و براساس بخش است. در حالی که تعریف دقیق براساس بازار متفاوت است، کسب و کارهای بزرگ دارای ارزش بازار 10 میلیارد دلار یا بیشتر هستند، در حالی که شرکت های با سرمایه متوسط دارای ارزش بازار 2 تا 10 میلیارد دلار و شرکت های کوچکتر دارای ارزش بازار 300 میلیون دلار تا 2 میلیارد دلار هستند.

کدام سرمایه گذاری برای شما بهتر است؟

کدام سرمایه گذاری برای شما خوب است؟

دو یا چند برابر کردن پول شما یک نشان افتخار است که اغلب به عنوان لاف زدن در مهمانی ها استفاده می شود. وعده‌های جعلی برای چندبرابر کردن پول شخص نیز می‌ تواند توسط مشاوران با اعتماد به نفس کاذب یا بدتر از آن، کلاهبرداران داده شود. شاید میل به چند برابر کردن پول از اعماق روان‌شناسی سرمایه ‌گذار ما ناشی می ‌شود: بخش ریسک ‌پذیر ما که عاشق کسب پول در اسرع وقت هستیم. با این حال، وقتی صحبت از تلاش برای انجام این کار می شود، دو عنصر حیاتی که به هم مرتبط هستند باید در نظر گرفته شوند و در مقایسه بازارهای مالی باید به این دو نیز توجه ویژه داشته باشید: زمان و ریسک. این هم به افق زمانی (سرمایه گذاری) شما و تحمل ریسک و هم به ویژگی های خود سرمایه گذاری اشاره دارد، مانند مدت زمانی که ممکن است طول بکشد تا سرمایه گذاری دو برابر شود که به نوبه خود تابعی از ریسک پذیری سرمایه گذاری است.

افق زمانی و تحمل ریسک

افق زمانی سرمایه گذاری شما یک عامل بسیار مهم و تعیین کننده میزان ریسک سرمایه گذاری است که می توانید از عهده آن برآیید و به طور کلی به سن و اهداف سرمایه گذاری شما بستگی دارد. به عنوان مثال، یک جوان حرفه‌ ای احتمالاً افق سرمایه‌ گذاری طولانی ‌ای دارد، بنابراین می ‌تواند ریسک قابل توجهی را بپذیرد، زیرا زمان به نفع آنهاست که می‌ خواهند از هر گونه ضرری بازگردند. اما اگر آنها برای خرید خانه در یک سال آینده پس انداز کنند چه؟ در آن صورت، تحمل ریسک آن‌ ها پایین خواهد بود، زیرا نمی‌ توانند در صورت اصلاح ناگهانی بازار، سرمایه زیادی را از دست بدهند، که هدف سرمایه‌ گذاری اولیه آنها برای خرید خانه را به خطر می ‌اندازد.

به همین ترتیب، استراتژی سرمایه‌ گذاری مرسوم نشان می ‌دهد که افرادی که در دوران بازنشستگی یا نزدیک به بازنشستگی هستند، باید وجوه خود را در سرمایه‌ گذاری‌ های «ایمن» مانند اوراق قرضه و سپرده‌ های بانکی به کار گیرند اما در عصری که نرخ‌ های بهره بسیار پایین وجود دارد، این استراتژی ریسک خاص خود را دارد، به ویژه از دست دادن قدرت خرید از طریق تورم. علاوه بر این، یک فرد بازنشسته در دهه 60 زندگی خود با حقوق بازنشستگی مناسب و بدون وام مسکن یا تعهدات دیگر احتمالاً تحمل ریسک قابل قبولی خواهد داشت.

تحمل ریسک در مقایسه بازارهای مالی

بیایید اکنون به ویژگی های "زمان و ریسک" خود یک سرمایه گذاری بپردازیم. سرمایه گذاری که پتانسیل آن را دارد که پول شما را در یک یا دو سال دوبرابر کند، بدون شک هیجان انگیزتر از سرمایه گذاری است که در 20 سال آینده این کار را انجام می دهد. مسئله اینجاست که یک سرمایه‌ گذاری هیجان ‌انگیز و با رشد بالا تقریباً مطمئناً بی‌ثبات ‌تر از نوع سرمایه‌گذاری ایمن با ثبات خواهد بود. هر چه نوسانات یک سرمایه گذاری بیشتر باشد، ریسک بیشتری دارد. این افزایش نوسانات یا ریسک، بهایی است که سرمایه گذار برای جذابیت بازدهی بالاتر می پردازد.

جمع بندی

در نهایت، برای جمع بندی مقایسه بازارهای مالی، باید گفت یکی از بهترین راه ها برای تضمین آینده مالی سرمایه گذاری و یکی از بهترین راه ها در این زمینه، سرمایه گذاری بلندمدت است. سرمایه‌ گذاران امروزه راه ‌های زیادی برای سرمایه‌ گذاری پول خود دارند و می ‌توانند سطح ریسکی را که می‌ خواهند برای برآوردن نیازهای خود متحمل شوند، انتخاب کنند. حتی اگر تازه شروع کرده اید و مقدار کمی پول دارید، انتخاب سرمایه گذاری مناسب دشوار است و به عنوان یک سرمایه گذار مبتدی، باید از محدودیت هایی که با آن مواجه می شوید آگاه باشید. شما برای کشف الزامات بازارهای مالی مختلف باید مطالعه کنید، روش های تجزیه و تحلیل را بیاموزید، سپس هزینه ها را با یکدیگر بررسی کنید. با بررسی های زیاد، مطالعه، آموزش و مقایسه باید سبد متنوعی از دارایی برای خود در نظر گرفته و دارایی های متنوعی را خریداری کنید. بخشی از این سبد را برای بلندمدت در نظر داشته باشید و به آن دست نزنید. اما سبدی نیز برای معاملات کوتاه و میان مدت در نظر گرفته تا بتوانید همراه با آموزش هایی که یاد گرفته اید از نوسانات بازار سود کسب کنید.

در این باره بیشتر بخوانید

    نظر بدهید

    شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

    0 دیدگاه

    3 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
    2 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
    در صورت کند بودن سایت فیلترشکن خود را خاموش کنید
    ×بستن صفحه
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09304891085
    موبایل 09304891085
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @9304891085
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09101364784
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09304890560
    موبایل 09927779003
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(مهرافروز گودرزی)
    موبایل 09927779006
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_105
    داخلی 105
    پشتیبان فروش(پریسا متولی)
    موبایل 09192757633
    موبایل 09927779005
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_29
    داخلی 106
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09909400064
    موبایل 09909400064
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779040
    موبایل 09927779040
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
    موبایل 09304891628
    موبایل 09304891628
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_114
    داخلی 114
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09304890686
    موبایل 09304890686
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09927779030
    موبایل 09927779030
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09909400054
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09194198792
    موبایل 09194198792
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_33
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09304891297
    موبایل 09304891297
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    اطلاعات تماس(دفتر فروش)
    تلفن 021-22021030
    تلفن 021-22021040
    بدون پیش شماره 90001030
    اینستاگرام @alireza.mehrabii
    کانال تلگرام @alirezamehrabi_com