1. صفحه اصلی
  2. مقالات بازار مالی
  3. روانشناسی
  4. تاثیر کشور بریتانیا بر بازار فارکس

تاثیر کشور بریتانیا بر بازار فارکس

تاثیر کشور بریتانیا بر بازار فارکس
لوگو علیرضا محرابی
تاثیر کشور بریتانیا بر بازار فارکس
روانشناسی

کشور بریتانیا به عنوان یکی از تاثیرگذارترین کشورهای جهان است از این رو ما قصد داریم در این مقاله به بررسی تاثیر بریتانیا بر فارکس بپردازیم اما قبل از آنکه به بررسی این موضوع بپردازیم بهتر است ابتدا با ویژگی های این کشور پهناور آشنا شوید. بریتانیا دارای سرزمینی بسیار پهناور است که از چهار کشور شامل انگلستان، ایرلند شمالی، اسکاتلند و ولز تشکیل شده است و همین امر موجب شده است که این سرزمین دارای لحجه های بسیار متنوع باشد. چارلز سوم هم اکنون ریاست حکومت بریتانیا را بر عهده دارد؛ او پس از مرگ ملکه به عنوان جانشین او بر تخت فرمانروایی نشست. حکومت بریتانیا به عنوان یک سلطنت مشروطه در نظر گرفته می ‌شود اما از طریق نظام پارلمانی اداره می ‌شود که در لندن، پایتخت انگلستان، مستقر است.

این سرزمین همچنین بخشی از اتحادیه اروپا را شامل می شود، بریتانیا تاکنون پیوستن به منطقه یورو را نپذیرفته است و اصرار به استفاده از پوند به عنوان واحد پولی خود را دارد. متاسفانه، این امر موجب می شود اگر یک فرد دارای رویداد شنگن باشد نمی تواند به بریتانیا سفر کند و برای سفر به این کشور باید پاسپورت مجزا اخذ کند.

ویژگی های کشور بریتانیا

ویژگی های کشور بریتانیا

از همسایگان کشور بریتانیا می توان به کشورهایی همچون: ایرلند، آلمان و فرانسه اشاره کرد.

مساحت این کشور: 94.060 مایل مربع است.

کشور پهناور بریتانیا جمعیتی معادل: 64.100.000 دارد و از لحاظ جمعیت در رده بیست و دومین کشور جهان قرار گرفته است.

تراکم کشور بریتانیا: 661.9 نفر در هر مایل مربع است.

پایتخت کشور بریتانیا شهر بزرگ لندن است که جمعیت 8.308.000 نفر دارد.

رئیس حکومت: چارلز سوم

رئیس دولت/نخست وزیر کشور بریتانیا: ریشی سوناک است.

واحد پول: پوند بریتانیا (GBP) یا استرلینگ.

از واردات اصلی کشور بریتانیا می توان به کالایی همچون: ماشین آلات، سوخت و مواد غذایی اشاره کرد.

صادرات اصلی این کشور را کالاهایی همچون: کالاهای ساخته شده، سوخت، مواد شیمیایی و تنباکو تشکیل می دهند.

شرکای صادرات: آلمان (11.3%)، آمریکا (10.5%)، هلند (8.8%)، فرانسه (7.4%)، ایرلند (6.2%) و بلژیک (5.1%).

منطقه زمانی: GMT

تحلیل نمای کلی اقتصادی برای شناخت تاثیر بریتانیا بر فارکس

تحلیل نمای کلی اقتصادی برای شناخت تاثیر بریتانیا بر فارکس

برای اینکه درک بهتری از تاثیر بریتانیا بر فارکس داشته باشید باید بدانید که بریتانیا یک کشور بسیار پهناور و دارای اقتصادی قدرتمند است. بریتانیا هفتمین اقتصاد بزرگ دنیا و سومین اقتصاد بزرگ در اروپا پس از آلمان و فرانسه است. انقلاب صنعتی برای اولین بار در کشور بریتانیا رخ داد و صنعتی شدن مشاغل ابتدا در این کشور اجرا شد. اگر تاریخچه این سرزمین را مطالعه کرده باشید متوجه می شوید که این کشور از گذشته دارای یکی از قدرتمندترین امپراطوری های جهان بوده است؛ برای 300 سال گذشته، بریتانیا یک قدرت جهانی بوده است. این چیزی است که امروزه به آن ثبات گفته می ‌شود، اکنون نیز این کشور به عنوان یکی از مهم ترین کشورهای تاثیرگذار بر روی بازارهای جهانی شناخته می شود.

از لحاظ تجارت، انگلستان یک وارد کننده مطلق کالاها با یک کسری تجاری ثابت می ‌باشد. بزرگترین شریک تجاری آن منطقه یورو و به طور خاص کشور آلمان است که این امر نباید تعجب شما را برانگیزد زیرا آلمان در فاصله کوتاهی از کانال انگلیس (کانال مانش) قرار دارد.

کشور بریتانیا نیمی از فعالیت تجاری خود را به منطقه یورو تخصیص داده است، ایالات متحده آمریکا به عنوان یکی از بزرگترین شرکای تجاری کشور بریتانیا شناخته می شود. مردمان این سرزمین لحجه های متفاوت و زیبایی دارند، کشور بریتانیا دارای بزرگترین مرکز مالی دنیا است؛ همچنین داشتن یک مرکز مالی مانند لندن، جایگاه انگلستان را در تجارت جهانی تقویت می ‌نماید.

سیاست‌ های پولی و بودجه ‌ای

سیاست‌ های پولی و بودجه ‌ای

برای دانستن میزان تاثیر بریتانیا بر فارکس بهتر است با سیاست های پولی و بودجه ای این کشور آشنا شوید. قدیمی ‌ترین بانک مرکزی دنیا بانک انگلستان یا BOE (Bank of England) است، در زمان های قدیم این بانک به عنوان بزرگترین بانک جهان شناخته می شد.

در زمان‌های قدیم، هنگامی که انگلستان در آستانه توسعه اقتصادی قرار داشت، رهبران دولت دریافتند که نیاز به موجودیتی دارند که به تسهیل تجارت بین‌المللی کمک کند؛ در سال 1694 بانک انگلستان برای کمک به تسهیل تجارت و رشد انگلستان تاسیس شد.

از اهداف مهم بانک انگلستان می توان به تلاش برای ثبات قیمت ها و رشد و اشتغال این کشور اشاره کرد. در چند ساله گذاشته بانک انگلستان تلاش کرده تا میزان تورم را در این کشور کنترل کند. 

در شرایط موجود، بانک انگلستان در تلاش برای رسیدن به نرخ تورم هدف‌ گذاری شده به میزان 2.0% می‌ باشد که به وسیله شاخص قیمت مصرف‌ کننده (CPI) اندازه ‌گیری می ‌شود. به منظور رسیدن به این هدف، به بانک انگلستان قدرت جادویی اعطا شده است تا نرخ‌ های بهره را به سطوحی تغییر دهد که معتقد است به آنها اجازه می‌ دهد به این هدف دست یابند. یک گروه خاص در داخل بانک انگلستان وجود دارد که عمده ترین هدف این گروه، تعیین نرخ های بهره است؛ نام این گروه کمیته سیاست پولی (MPC) می ‌باشد.

این گروه هر ماه به صورت منظم نشست هایی را برگزار می کند، که در رابطه با اطلاعیه‌ های تغییرات در سیاست پولی شامل تغییرات نرخ بهره، به دقت دنبال می ‌شوند. مانند همه‌ چیزهای بریتانیایی، نرخ‌ های بهره نام متفاوتی در انگلستان دارد، در انگلستان نرخ بهره را نرخ بازخرید بانکی (repo rate) می ‌نامند. نرخ بازخرید بانکی و عملیات بازار باز از مهم ترین ابزارهای سیاست گذاری کمیته سیاست به شمار می رود.

بررسی تاثیر بریتانیا بر فارکس

در تعریف نرخ بازخرید بانکی اینگونه می توان گفت که نرخ بازخرید بانکی در واقع نرخی است که بوسیله بانک انگلستان برای عملیات خودش در بازار تنظیم می ‌گردد تا به رسیدن به تورم هدف کمیته سیاست پولی کمک نماید و اصلی ترین کار این نرخ، کمک به کمیته سیاست پولی برای کاهش تورم است. هر گاه که MPC این نرخ را تغییر می‌ دهد، نرخ ‌هایی که بانک‌ های تجاری برای پس ‌انداز کنندگان و وام ‌گیرندگان خود تنظیم می ‌کنند را تحت تاثیر قرار می‌ دهد؛ این نیز به نوبه خود پرداخت و خروجی را در اقتصاد و در نهایت هزینه ‌ها و قیمت ‌ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

بانک مرکزی انگلستان همانند دیگر بانک های مرکزی در جهان هرگاه بازخرید نرخ بانکی را افزایش دهد به این معنی است که این بانک قصد دارد تورم را مهار کند و برای همین امر نرخ باز خرید را افزایش داده است؛ از سوی دیگر، اگر نرخ را کاهش دهند، قصد دارند رشد اقتصادی را تحریک نمایند تا از این طریق اقتصاد را از خطر ورشکستگی نجات دهد.

هنگامی که بانک انگلستان درگیر عملیات بازار باز می ‌شود، داریی‌ های مالی خزانه ‌داری و اوراق بهاداری که بر پایه پوند هستند را می‌ خرد و می ‌فروشد تا به این طریق عرضه پول را کنترل نماید، این روشی جایگزین برای افزایش نقدینگی در بازارهای مالی است. هنگامی که بانک مرکزی انگلستان تحریک اقتصادی را نیاز بداند به چاپ پول اقدام می کند و آن را از طریق خریدهای اوراق بهادار دولتی و شرکتی به درون منابع مالی تزریق می‌ کنند و از این طریق به تحریک اقتصادی می پردازد. از سوی دیگر، اگر بانک انگلستان احساس کند که شرایط اقتصادی به اندازه کافی خوب است و تورم به میزان کافی کنترل شده است، اوراق بهادار بیشتری را خواهند فروخت تا به این ترتیب به طور موثر پول را از اقتصاد پس بگیرند.

معرفی پوند (GBP) برای شناخت تاثیر بریتانیا بر فارکس

معرفی پوند (GBP) برای شناخت تاثیر بریتانیا بر فارکس

همانطور که گفتیم کشور بریتانیا تاثیر بسیار زیادی بر روی بازار مالی فارکس دارد. این کشور دارای یک ارز بسیار ارزشمند است، ارز GBP باید بسیار محبوب باشد و علت آن هم این است پوند بریتانیا دارای تعداد زیادی نام مستعار جالب است. به غیر از اسامی استرلینگ و پوند، جفت ‌ارزهای GBP نیز نام ‌های مستعار جالبی دارند از جمله جفت ‌ارز GBP/USD که Cable نامیده می ‌شود و جفت ‌ارز GBP/JPY که به آن Guppy می ‌گویند.

شاید برای شما نیز جالب باشد که بدانید جفت ‌ارز GBP/USD یکی از نقد شونده ‌ترین جفت‌ ارزها در بازار فارکس است و جایگاه بسیار ویژه ای در این بازار دارد اما شاید چرایی این موضوع برایتان سوال برانگیز باشد. در جواب این سوال باید بگویم که لندن برای مدت زمانی طولانی یک مرکز مهم مالی در جهان بوده است؛ با داد و ستدهای تجاری که هر روزه در آن روی می ‌دهد، پول بسیار زیادی وارد لندن شده و از آن خارج می‌ شود.

با اینحال جفت ‌ارز GBP/USD فقط 14% از معاملات روزانه جهانی را شامل می ‌شود و به این ترتیب این جفت‌ ارز از لحاظ فعالیت معاملاتی در مقام سوم قرار می‌ گیرد؛ شاید به همین دلیل باشد که اسپردها در جفت ‌ارز GBP/USD تمایل دارند که به اندازه یک یا دو پیپ نسبت به اسپردهای EUR/USD و USD/JPY بیشتر باشند.

رابطه پوند بریتانیا و معامله گران بازارهای مالی

شهر لندن یکی از بزرگترین و پر رونق ترین شهرهای جهان به شمار می رود. در این شهر از گذشته تاکنون شرکت های بزرگی در این کشور مستقر بوده اند و همین موضوع سبب شده است که سرمایه گذاری های بسیار بزرگی در این شهر وجود داشته باشد و یک معامله گر می تواند این سرمایه گذاری های بزرگ را در بازار بریتانیا بیابد.

اگر این را با داشتن برخی نرخ‌ های بهره بالاتر (معمولا) در میان جفت‌ ارزهای اصلی ترکیب کنیم، این امکان بوجود می‌ آید که اوراق بهادار بریتانیا برای سرمایه‌ گذاران جذاب ‌تر باشند. به منظور دستیابی به این دارایی ‌ها، سرمایه‌ گذاران ابتدا نیاز به خرید مقادیری پوند دارند.

ساعت معاملاتی لندن برای شناخت تاثیر بریتانیا بر فارکس

ساعت معاملاتی لندن برای شناخت تاثیر بریتانیا بر فارکس

حجم معاملاتی جفت ‌ارز GBP/USD در طی ساعات معاملاتی اروپا در بیشترین میزان می‌ باشد و امکان حرکات قوی در طی ساعات معاملات نیویورک وقتی که داده‌ های کلیدی بریتانیا و ایالات متحده منتشر می ‌شوند، وجود دارد.

این در حالی است که ساعت معاملاتی آسیا معمولا حرکت زیادی را ایجاد نمی‌ کند زیرا معامله ‌گران اروپایی در این ساعات همچنان در رختخواب هستند؛ در حالیکه معامله‌ گران آمریکایی به تازگی روز خود را به پایان رسانده‌اند و در این کشور شب فرا رسیده است.

رابطه جفت ارزهای GBP با نوسانات بازار 

در رابطه با این جفت ارزها باید بدانید که جفت‌ ارزهای GBP تمایل زیادی به نوسانات شدید دارند و معمولا از این نوسانات تاثیر می پذیرند، دلیل این امر سطح پایین ‌تر نقدینگی در مقایسه با جفت ‌ارزهای EUR است.

هنگامی که در شرایط خاص نقدینگی به کمترین میزان خود در بازار می رسد، پوند می ‌تواند در یک جهت گرفتار شود؛ به خصوص در صورتیکه دستورهای خرید یا فروش بزرگی در آن جهت وجود داشته باشند. در مقایسه با سایر جفت ‌ارزها، جفت‌ ارزهای GBP تمایل به واکنش قوی ‌تر نسبت به انتشار داده ‌های اقتصادی غافلگیرکننده دارند.

شاخص ‌های مهم اقتصادی برای پوند بریتانیا کدامند؟

اولین شاخص، شاخص قیمت مصرف‌ کننده (CPI) است. معمولا بانک مرکزی انگلستان با استفاده از این شاخص، میزان تورم را در یک سال ارزیابی می کند. عمده ترین عملکرد این شاخص، این است که تغییر قیمت کالاهای مصرفی را اندازه گیری می کند. 

دومین شاخص، نرخ بیکاری است. شاخص نرخ بیکاری به طور کلی تعداد افراد بیکار را در اقتصاد کشور بریتانیا، ارزیابی و اندازه گیری می کند. معمولا تحلیلگران به دقت این گزارش را تحت نظر دارند زیرا این گزارش می ‌تواند شاخصی پیشرو از هزینه ‌های آینده باشد. شاید برایتان سوال پیش آید که که این شاخص چگونه می تواند این کار را انجام دهد؟ باید بگویم که اگر فرد شغلی نداشته باشد، پول هم ندارد؛ بدون داشتن پول، هیچ کس نمی‌ تواند هزینه زندگی خود را بپردازد. 

سومین شاخص، تولید ناخالص داخلی (GDP) است. با بررسی شاخص تولید ناخالص داخلی می توان وضعیت اقتصادی کشور بریتانیا را نشان می دهد. با بررسی این شاخص می توان متوجه شد که آیا اقتصاد بریتانیادر حال رشد است یا اینکه در کانال انگلیس گیر افتاده و در حال غرق شدن است.

چهارمین شاخص، شاخص مدیران خرید (PMI) است. این شاخص از مدیران کسب و کارها نظرسنجی کرده و از آنها دیدگاهشان را در مورد چشم ‌انداز اقتصاد جاری سوال می‌ کند. نمرات بالای 50 نشان‌ دهنده بهبود شرایط است که ممکن است منجر به انبساط شود، در حالیکه نمره‌ های زیر 50 به احتمال انقباض اشاره دارد.

پنجمین شاخص، گزارش اطمینان مصرف ‌کننده (Gfk) است. با بررسی این گزارش می توان میزان اطمینان مصرف‌ کنندگان را در مورد شرایط اقتصادی فعلی و آتی داشت. بهتر است بدانید که هر چه مصرف ‌کنندگان اطمینان بیشتری به وضعیت اقتصاد بریتانیا داشته باشند، احتمال بیشتری دارد که تمایل به خرج کردن پول داشته باشند.

چه عاملی باعث می شود پوند بریتانیا حرکت کند؟

چه عاملی باعث می شود پوند بریتانیا حرکت کند؟

تغییرات در سیاست پولی این کشور

در رابطه با تاثیر بریتانیا بر فارکس باید بدانید که تعداد زیادی از سرمایه گذاران به پوند برای دارایی‌ های با بازده بالاتر و برای معامله انتقالی نگاه می ‌کنند؛ تغییراتی که در نرخ بهره کمیته سیاست پولی این کشور رخ می دهد می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی ارزش این ارز بر جای بگذارد و علت این موضوع این است که بازده اوراق بهادار بریتانیا را تحت تاثیر قرار می ‌دهد.

اگر مقامات بانک انگلستان احساس کنند که اقتصاد در حال صدمه دیدن است، یا اقدامات کاهش کمی را گسترش می ‌دهند یا اینکه نرخ‌ های بهره را کاهش می ‌دهند که این امر به مردم اشاره خواهد کرد که اقتصاد ناپایدار است. اگر بانک انگلستان احساس کند که پیشرفت اقتصاد ممکن است منجر به فشارهای تورمی گردد، آنها ممکن است اقدامات کاهش کمی را تقلیل داده یا نرخ‌های بهره را افزایش دهند.

تحولات در منطقه یورو و ایالات متحده

مانند سایر جفت ‌ارزها، جفت‌ارز GBP/USD نیز به شدت تحت تاثیر تحولات در منطقه یورو است و داده‌ های اقتصادی ایالات متحده مستقیما بر تمایلات سرمایه ‌گذاران و معامله ‌گران در بازار تاثیر می ‌گذارد. خوب یا بد، داده‌ های اقتصادی ایالات متحده می ‌تواند شرکت ‌کنندگان بازار را در مواقع افزایش ریسک‌ پذیری به سمت پوند سوق دهد یا در زمان‌های ریسک ‌گریزی آنها را در جستجوی دارایی امن به سمت دلار آمریکا بفرستد.

اثر سرریز

همانطور که در قسمت بالا گفتیم منطقه یورو اکثریت روابط تجاری بریتانیا را در بر می‌ گیرد و همین امر موجب می شود یک معامله گر همواره با آمادگی و دقت بالایی در این بازار حضور داشته تا هر تحولی را در سرزمین اصلی یعنی کشور پهناور بریتانیا ببیند. هر خبر بد یا عملکرد ضعیف اقتصادی می‌ تواند به صورت بالقوه منجر به تمایل فروش پوند گردد و تاثیر بسزایی بر روی ارزش این ارز برجای بگذارد.

کنترل شده بوسیله ریسک ‌پذیری

در رابطه با موضوع اصلی این مقاله یعنی تاثیر بریتانیا بر فارکس باید بدانید که پوند در مقایسه با دیگر ارزهای جهان دارای نرخ بهره بالاتری است. هنگامی که معامله‌ گران بازارهای مالی همچون بازار مالی فارکس در جستجوی بازده‌ های بیشتر هستند. به دلیل احتمال به دست آوردن بازگشت بالاتر در سرمایه‌ گذاری‌ های خود، به بریتانیا نگاه خواهند کرد. وقتی معامله ‌گران می‌ خواهند سرمایه‌ گذاری‌ های پربازده خود را باز کنند و به دنبال دلار آمریکا هستند، شروع به فروش پوند خواهند نمود.

در این باره بیشتر بخوانید

    نظر بدهید

    شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

    0 دیدگاه

    0 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
    0 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
    در صورت کند بودن سایت فیلترشکن خود را خاموش کنید
    ×بستن صفحه
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09304891085
    موبایل 09304891085
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @9304891085
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09101364784
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09304890560
    موبایل 09927779003
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(مهرافروز گودرزی)
    موبایل 09927779006
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_105
    داخلی 105
    پشتیبان فروش(پریسا متولی)
    موبایل 09192757633
    موبایل 09927779005
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_29
    داخلی 106
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09909400064
    موبایل 09909400064
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779040
    موبایل 09927779040
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
    موبایل 09304891628
    موبایل 09304891628
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_114
    داخلی 114
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09304890686
    موبایل 09304890686
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09927779030
    موبایل 09927779030
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09909400054
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09194198792
    موبایل 09194198792
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_33
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09304891297
    موبایل 09304891297
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    اطلاعات تماس(دفتر فروش)
    تلفن 021-22021030
    تلفن 021-22021040
    بدون پیش شماره 90001030
    اینستاگرام @alireza.mehrabii
    کانال تلگرام @alirezamehrabi_com