1. صفحه اصلی
  2. مقالات بازار مالی
  3. مدیریت سبد سرمایه
  4. اندیکاتور Reserve Risk

اندیکاتور Reserve Risk

اندیکاتور Reserve Risk
لوگو علیرضا محرابی
اندیکاتور Reserve Risk
مدیریت سبد سرمایه

اگر در بازارهای مالی حضور دارید بدون شک تاکنون اصطلاح هودل را شنیده و آشنایی کمی نیز با آن دارید. در بازار رمزارزها جمع کثیری از سرمایه گذاران علاوه بر اینکه در کسب سودهای کلان اشتراک دارند معمولا تصمیمات همسانی در بازه های زمانی مشخص اتخاذ می کنند. اندیکاتور Reserve Risk نیز به عنوان یک شاخص برجسته برای نمایش تصمیمات جمعی سرمایه گذاران شناخته می شود. ما در این مقاله به بررسی اندیکاتور Reserve Risk می پردازیم و یک دید جامع و کامل از عوامل تاثیرگذار بر روی آن برای شما ترسیم خواهیم کرد.

آشنایی با Reserve Risk

آشنایی با اندیکاتور Reserve Riskاندیکاتور Reserve Risk یا همان اندیکاتور ذخیره ریسک همواره به عنوان یک اندیکاتور چرخه ای شناخته می شود. اندیکاتور Reserve Risk همواره تعادل ریسک به ریوارد را به نسبت میزان اعتماد سرمایه گذارانی که به صورت بلندمدت سرمایه گذاری می کنند به آن دارایی نشان می دهد. در رابطه با اندیکاتورهای چرخه ای باید بدانید که اندیکاتورهای چرخه ای نامی است که معمولا به تعدادی زیادی از اندیکاتورها داده می شود که جهت حرکتی آنها، همسو با روند اقتصادی بوده و با تغییر این روند، خود تغییر جهت می ‌دهند و این تغییر، غیر قابل اجتناب است.

قبل از آن که به موضوعات مربوطه بپردازیم بد نیست بدانید که دستیابی به درک کامل و درست از این اندیکاتور، به درک درست مفهوم چند خط پیش رو وابسته است؛ برای اینکه شما بتوانید این مطالب را به طور کامل فرا گیرید سعی کردیم به طور کامل آن را توضیح دهیم.

همانطور که در بالا گفتیم وظیفه اصلی اندیکاتورها، طراحی یک شاخص بلندمدت برای نسبت خاص است اما شاید این سوال برای شما مطرح شود که این نسبت چیست؟ در جواب این سوال باید بگوییم که در واقع نسبتی بین قیمت فعلی و قیمت آتی مد نظر سرمایه ‌گذاران بلندمدت است که توسط اندیکاتورها، این نسبت را با عبارات دیگری چون نسبت مابین انگیزه فروش و هزینه فرصت عدم فروش نیز نشان می ‌دهند.

بعد از مطالعه مطلب بالا بدون شک متوجه شدید که ما عبارت قیمت فعلی را با انگیزه فروش و عبارت قیمت آتی مدنظر سرمایه ‌گذاران بلندمدت را با هزینه‌ فرصت عدم فروش معادل یکدیگر قرار دادیم.

اگر بخواهیم این موضوع را به صورت ساده بیان کنیم باید بگوییم افرادی که سفارش فروش را ثبت می کنند، قیمت فعلی یک سهم یا ارز را حداکثر قیمت ممکن می ‌دانند؛ این همان انگیزه فروش است. کسانی که اقدام به فروش یک سهم نمی‌ کنند و تصمیمی مبنی بر فروش سهام خود ندارند و به دنبال فرصت مناسب برای فروش هستند؛ این افراد عقیده دارند که قیمت آتی از قیمت فعلی بالاتر خواهد رفت که این همان هزینه‌ فرصت عدم فروش است.

برای کسب اطلاعاتی در مورد دنیای رمزارزها و آموزش ارز دیجیتال، بر روی لینک کلیک کنید.

نحوه محاسبات اندیکاتور Reserve Risk

نحوه محاسبات اندیکاتور Reserve Risk

اندیکاتور ذخیره ریسک در واقع یک نسبت میان قیمت کنونی یک رمزارز و HODL Bank آن است اما اندازه گیری و محاسبه این نسبت به چند مرحله محاسباتی نیاز دارد. اندیکاتور Coin Days Destroyed یا “CDD” نقش مهمی در انجام این محاسبات خواهد داشت، در ادامه به سه گام مطرح شده توجه کنید.

گام اول

در مرحله اول برای محاسبه اندیکاتور Reserve Risk باید شاخص مشتق شده از CDD را به دست آورید که “VOCDD” نام دارد.

گام دوم

در مرحله دوم باید مقدار “HODL Bank” را محاسبه کنید، هر روزی که یک رمزارز در بازار نگهداری می‌ شود نشان دهنده این است که مالک آن قصد فروش ندارد و تبادل آن را به تعویق انداخته است، این به تعویق انداختن می ‌تواند نشان دهنده اعتقاد و علاقه معامله ‌گران به آن دارایی باشد که از آن به عنوان «هزینه فرصت انباشته شده» یاد می ‌شود، حال این کمیت را که همان HODL Bank است با محاسبه تفاوت میان ارزش کنونی (انگیزه فروش) یک دارایی با میانه VOCDD به دست می ‌آورید.

ممکن است این سوال در ذهن شما ایجاد شود که چرا به جای میانگین در این محاسبات از میانه استفاده می ‌شود؟ دلیل آن در ساختار این دو مفهوم خلاصه می ‌شود. شما هنگام محاسبه میانه، تمام داده‌ های پرت آماری را از روند محاسباتی خود خارج می‌ کنید، در این صورت نتیجه به دست آمده تحت تأثیر حالت‌ها و شرایط خاص قرار نمی‌ گیرد. در نهایت نیز زمانی که تفاوت بین قیمت کنونی و میانه VOCDD را محاسبه کردید، باید سیگمای تعداد روزهای مورد نظر خود را محاسبه کنید تا شاخص HODL Bank در آن بازه زمانی خاص محاسبه شود.

گام سوم

مرحله آخر محاسبه اندیکاتور Reserve Risk راحت ‌ترین قسمت انجام این معاملات است، حال که قیمت فعلی و هزینه فرصت خرج نشده جمعی (HODL Bank) را دارید، کافی است آنها را در یک کسر قرار داده و نسبت آنها را محاسبه کنید.

برای کسب اطلاعاتی در مورد نحوه ثبت نام در صرافی مکسی به صورت تصویری، بر روی لینک کلیک کنید.

اصول کلی اندیکاتور Reserve Risk

اصول کلی اندیکاتور Reserve Risk

در بازارهای مالی معمولا رمزارزی که در بازه زمانی 24 ساعته فروخته نشود در کمیتی تحت عنوان کوین روز ذخیره می شود. این کمیت فاش می کند که یک کوین چه مدتی در آن به صورت دست نخورده ذخیره شده است، این کمیت ابزار خوبی برای سنجش میزان اعتقاد هولدرهای بلندمدت به یک کوین است.

هنگامی که قیمت یک ارز دیجیتال افزایش پیدا می کند، معمولا انگیزه فروش و شناسایی سود از سوی معامله گران افزایش پیدا می کنند. در این شرایط اکثرا می ‌بینیم هولدرهایی که دست ‌بالای قدرت را در اختیار دارند، معمولا در بازارهای گاوی (صعودی) رمزارز خود را به فروش می‌ رسانند و سود خوبی نیز کسب می کنند.

هنگامی که افزایش قیمت رخ می دهد، هولدرها معمولا تلاش می کنند در برابر وسوسه فروش کوین خود مقاومت می کنند. این اقدام جمعی هولدرها را می توان به عنوان هزینه فرصت شناخت، هر روزی که هولدرها از فروش کوین خود صرف ‌نظر می‌ کنند، شاخصی تجمعی تحت عنوان هزینه فرصت خرج ‌نشده را افزایش می‌ دهد (این شاخص با نام HODL Bank نیز شناخته می ‌شود).

اندیکاتور Reserve Risk نسبتی مابین قیمت فعلی (انگیزه فروش) و هزینه فرصت تجمعی (HODL Bank) است؛ به ‌عبارت ‌دیگر، Reserve Risk انگیزه فروش را با قدرت هولدرهایی که در برابر وسوسه فروش مقاومت کرده اند، مقایسه می‌ کند.

نوسانگر Reserve Risk، می ‌تواند نوسانی مطابق با چرخه‌ های بلندمدت (صعودی/ نزولی) بازار داشته باشد، نقاط عطف این شاخص می ‌تواند بسیار نزدیک به تغییر جهت بازار باشند؛ یعنی نقاط عطفی که در نزدیکی قله ‌های صعودی بازار یا نقاطی در نزدیکی انتهای یک بازار نزولی قرار دارند.

نحوه تفسیر اندیکاتور Reserve Risk

 نحوه تفسیر اندیکاتور Reserve Risk

معمولا در اندیکاتور Reserve Risk هر حالت نشان دهنده یک وضعیت خاص و مشخص از روند بازار است. بهتر است بدانید که برای بررسی این نمودارها، یک چارچوب جامعی وجود دارد. در ادامه به بررسی حالت های مختلف اندیکاتور Reserve Risk می پردازیم تا شما نیز با آنها آشنا شوید.

Reserve Risk پایین

اولین حالت Reserve Risk پایین است، در توضیح این حالت می توان گفت که هنگامی که افراد حاضر و فعال در بازار رمزارزها نسبت به دارایی خود علاقه و اعتماد پیدا می کنند و نسبت به آنها مطمئن هستند. معمولا هزینه فرصت با افزایش بسیار زیادی مواجه می شود، قیمت آن دارایی نیز در چنین شرایطی کم است و در همین راستا می ‌توان گفت که ریسک به ریوارد نسبتا خوبی برای سرمایه‌ گذاری وجود خواهد داشت.

Reserve Risk پایین‌ تر

دومین حالت Reserve Risk پایین‌ تر است که در این شرایط قیمت دارایی مورد نظر از قیمت واقعی خود کمتر است. چنین شرایطی معمولا بلندمدت و پایدار است زیرا فرایند انباشته شدن هزینه فرصت معمولا فرایند زمان‌ بری است؛ ضمن اینکه نقاط عطف پایینی در نمودار Reserve Risk در این حالت نشان دهنده یک بازه زمانی طولانی مدت از انتهای بازار خرسی تا ابتدای بازار گاوی است.

Reserve Risk بالا

سومین حالت زمانی است که معامله ‌گران و سرمایه گذاران نسبت به ارز دیجیتال مورد نظر خود اعتقاد و علاقه کمتری داشته باشند، نسبت به فروش آن نیز تمایل نشان می ‌دهند زیرا هیچ امیدی برای نگه داشتن آن دارایی ندارند. در چنین شرایطی هزینه فرصت کاهش پیدا می ‌کند و قیمت دارایی نیز کم است؛ بنابراین می ‌توان نتیجه گرفت که ریسک پاداش چشمگیری برای سرمایه ‌گذاری در این شرایط وجود نخواهد داشت.

Reserve Risk بالاتر

این حالت از اندیکاتور Reserve Risk ممکن است برای معامله ‌گران یک هشدار باشد زیرا قیمت ارز دیجیتال مورد نظر در این حالت از ارزش واقعی خود بیشتر است. در واقع آنچه در بازار می‌ بینید سرابی بیش نیست و در اصطلاح یک حباب قیمتی مشاهده می ‌کنید، طبیعی است که این فرایند کوتاه مدت و پرشتاب باشد. این افزایش قیمت ممکن است انگیزه فروش را افزایش دهد، بنابراین نقاط بالایی اندیکاتور ذخیره ریسک حدودا از میانه‌ های یک بازار گاوی شروع می ‌شود و پس از گذشت از قله‌ ها در جهتی معکوس به حرکت خود ادامه می ‌دهد.

برای اطلاع از نحوه معامله با اسمارت مانی، بر روی لینک کلیک کنید.

اندیکاتور Reserve Risk چه کمکی به تحلیلگران می کند؟

اندیکاتور Reserve Risk چه کمکی به تحلیل گران می کند؟ همانطور که در قسمت های قبل بیان کردیم، اندیکاتور Reserve Risk همواره در بازارهای مالی به عنوان ابزاری برای تحلیل تکنیکال شناخته می شود. اندیکاتور Reserve Risk همواره به تحلیلگران بازارهای مالی کمک شایانی می کند، این اندیکاتور به صورت کامل رفتار جمعی سرمایه گذاران را در رابطه با یک دارایی تجزیه و تحلیل می کند؛ ضمن اینکه این تصمیمات جمعی در بازار کریپتو، تأثیر چشمگیری روی سرنوشت و آینده یک رمزارز خواهد گذاشت.

اگر شما به عنوان یک معامله گر در بازارهای مالی فعالیت می کنید، برای اینکه بتوانید یک رمزارز را برای مدت بسیار طولانی در کیف پول خود ذخیره کنید یا به بیان دیگر بر روی این رمزارز به سرمایه گذاری بلندمدت بپردازید؛ باید علاوه بر رفتار احتمالی آن دارایی در بازار، نسبت به تاریخچه آن، تیم توسعه دهنده آن و نظرات سایر سرمایه ‌گذاران نسبت به آن نیز آگاهی داشته باشید و این اطلاعات را به صورت کامل بررسی کنید. اندیکاتور Reserve Risk می‌ تواند در این زمینه شما را همراهی کند و اطلاعات بسیار مفیدی در اختیار شما قرار دهد.

کاربرد اندیکاتور ذخیره ریسک

کاربرد اندیکاتور ذخیره ریسک

احتمالا تاکنون متوجه شده‌اید که اندیکاتور Reserve Risk انگیزه و علاقه جمعی سرمایه ‌گذاران و معامله‌ گران به نگهداری یک دارایی را در مقایسه با قیمت کنونی آن دارایی می ‌سنجد. قیمت فعلی یک دارایی روی این شاخص تأثیر زیادی دارد اما بیشتر از آن نرخ HODL Bank است که روی نوسانات آن تأثیرگذار است. برای اینکه متوجه شوید چه زمانی بهتر است از این شاخص استفاده کنید، باید نسبت به کاربردهای آن در شرایط مختلف مسلط باشید تا بتوانید از این اندیکاتور به شکل درست بهره ببرید.

زمانی که هزینه فرصت خرج نشده جمعی یک دارایی افزایش پیدا می ‌کند احتمال وقوع دو حالت وجود دارد؛ در این دو حالت بهتر است برای خرید یا فروش آن دارایی مورد نظر اقدام نکنید و از معامله آن اجتناب کنید. حالت اول مربوط به زمانی می‌ شود که ارزش کوین نسبت به قیمت واقعی خود کمتر است که “Undervaluation” نام دارد و معمولا طولانی مدت است؛ این حالت معمولا در نیمه دوم بازارهای نزولی و نیمه ابتدایی بازارهای صعودی مشاهده می ‌شود. حالت دوم نیز مربوط به زمانی می‌ شود که قیمت دارایی مورد نظر نسبت به قیمت واقعی خود بیشتر است که “Overvaluation” نام دارد و معمولا کوتاه مدت است؛ این حالت اغلب در رالی‌ های صعودی با شیب تند مشاهده می ‌شود.

اندیکاتور Reserve Risk یک نمودار لگاریتمی است، قیمت فعلی این دارایی هنگام محاسبه این نمودار در صورت کسر قرار دارد و به همین دلیل است که امکان تغییرات نمایی در مقدار آن وجود دارد. این ویژگی به یکی از کاربردهای اصلی این نمودار منتهی می ‌شود، زمانی که شما قصد داشته باشید روند طولانی مدت یک دارایی را بررسی کنید. عموما نمودارهای غیر لگاریتمی یا حسابی کاربری ندارند و استفاده از آنها نیز نمی تواند برای شما مفید باشد زیرا تغییرات قیمت را به شکل خطی نمایش می ‌دهند و توانایی نمایش امواج صعودی و نزولی موجود در بازار را ندارند؛ دقیقا در همین قسمت است که نمودار Reserve Risk به کمک تحلیلگران می ‌آید و آنان را راهنمایی می کند.

در این باره بیشتر بخوانید

    نظر بدهید

    شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

    0 دیدگاه

    1 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
    1 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
    ×بستن صفحه
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09927779050
    موبایل 09304890686
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_Admin_101
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09304890560
    موبایل 09927779003
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09192757633
    موبایل 09927779005
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_29
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09194198792
    موبایل 09194198792
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_33
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09101364784
    موبایل 09101364784
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @@armteam_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
    موبایل 09304891628
    موبایل 09304891628
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_114
    داخلی 114
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779040
    موبایل 09927779040
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(میلاد موسوی)
    موبایل 09907779006
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09304891085
    موبایل 09304891085
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_Admin_101
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779030
    موبایل 09927779030
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_111_107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09192353887
    موبایل 09192353887
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_11_107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09909400064
    موبایل 09909400064
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09304891297
    موبایل 09304891297
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(میلاد موسوی)
    موبایل 09909400054
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    اطلاعات تماس(دفتر فروش)
    تلفن 021-22021030
    تلفن 021-22021040
    بدون پیش شماره 90001030
    اینستاگرام @alireza.mehrabii
    کانال تلگرام @alirezamehrabi_com