بازارهای مالی به یکی از مسیرهای طلایی برای رسیدن به استقلال مالی تبدیل شده است، اما برای رسیدن به این هدف باید چه ویژگی هایی داشت؟ آیا می توان به راحتی با ورود به این بازار سودهای میلیونی کسب کرد؟ برای جواب به این نکته باید بگوییم که بیشتر افراد حاضر در بازارهای مالی در ضرر هستند برای همین شما به ابزارهایی نیاز دارید که بتوانید حرف هایی برای گفتن داشته باشید، در ادامه این مقاله بهترین اندیکاتورها برای نوسان گیری را معرفی می کنیم تا علاوه بر اینکه تحلیل تکنیکال خوبی داشته باشید، با رعایت مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک بتوانید به سودهای قابل قبولی برسید.
اندیکاتور چیست؟
یکی از مهمترین و اصلی ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال، اندیکاتورها می باشند. با توجه به تجربه مثبت تحلیلگران تکنیکال در استفاده از اندیکاتورها، همواره برخی از آنها مورد توجه عموم تحلیلگران قرار گرفته اند. اندیکاتور یا شاخص، نمودارهای کمکی در تحلیل تکنیکال هستند که از مواد خام تحلیل تکنیکال یعنی قیمت، زمان و حجم و ترکیب آن با توابع ریاضی ترسیم می شوند.
در واقع و به طور ساده، اندیکاتورها با استخراج اطلاعاتی از نمودار قیمت و زمان آنها را در توابع ریاضی مشخصی قرار می دهند که خروجی این فرایند اطلاعاتی جهت تصمیم گیری در آینده به تحلیلگران ارائه می دهد؛ علاوه بر اندیکاتور، اسیلاتور نیز وجود دارد اما اکثریت مردم این دو را یکی می دانند ما هم در این مقاله فرقی برای آن نمی گذاریم اما باید بدانید که اسیلاتورها پایین چارت می افتند، برای اینکه اسیلاتور و اندیکاتور را متوجه بشوید یک مثال از هر کدام میزنیم، همان طور که گفتیم اسیلاتورها در یک باکس پایین چارت باز می شوند، لذا RSI یک اسیلاتور است، حال اندیکاتورها بر روی چارت می افتند، از مثال آن می توان به ایچیموکو اشاره کرد.
بهترین اندیکاتورها برای نوسان گیری در بورس و ارز دیجیتال
شاید این سوال را از خودتان زیاد پرسیده باشید، اینکه بهترین اندیکاتورها برای نوسان گیری کدام است، این سوال شاید نیاز به چندین ماه و حتی سال تجربه داشته باشد اما بهترین آن ها در ادامه گفته خواهد شد لذا برای تسلط بر آن باید تمرین زیادی داشته باشید. همچنین اندیکاتورها را به عنوان یک تائیدیه ببینید، برای همین شما به عنوان یک تریدر و معامله گر بازارهای مالی می توانید سایر سبک های پرایس اکشن را همچون، پرایس اکشن RTM و پرایس اکشن ICT را آموزش ببینید تا بتوانید درک خوبی از رفتار قیمت داشته باشید.
ایچیموکو یکی از بهترین اندیکاتورها برای نوسان گیری
اندیکاتور ابر ایچیموکو یکی از ابزارهای تحلیل تکنیکال است که این قابلیت را به کاربران بازارهای مالی می دهد که روند بازار را تشخیص دهند. این اندیکاتور برای اولین بار توسط یک روزنامه نگار ژاپنی به نام گوئیچی هوسودا ابداع و منتشر شد. از این اندیکاتور می توان استفاده بسیاری کرد، چرا که برای ترسیم این اندیکاتور از ابزارهای بسیاری استفاده می شود. اندیکاتور ابر ایچیموکو سیگنال هایی را صادر می کند که در صورت عدم استفاده از این سیگنال ها باید اندیکاتورهای بیشتری به طور همزمان نیز مورد استفاده قرار گیرد تا روند بازار سهام یا رمز ارز مورد نظر در بازار کریپتوکارنسی (cryptocurrency) مشخص شود.
با استفاده از این اندیکاتور می توان اطلاعاتی در مورد سطوح حمایت و مقاومت و جهت روند در بازار کسب کرد، این اندیکاتور از دو ابر و 3 خط تشکیل شده است، این دو ابر از آینده قیمت خبر می دهند و 3 خط دیگر نقش حمایت و مقاومتی را برای قیمت بازی می کنند، اما گفتیم این اندیکاتور دارای 3 خط است، یکی از این خطوط از نمودار قیمت خطی است که به آن لگینگ اسپن می گویند، این خط در ایچیموکو سبز رنگ است. در واقع این خط همان نمودار خطی قیمت است که با تاخیر 52 کندلی روی نمودار دیده می شود.
RSI یکی از بهترین اندیکاتورها برای نوسان گیری
اختلاف بین قیمت و اندیکاتور، واگرایی نامیده می شود. واگرایی نشان می دهد که روند معکوس بالقوه وجود دارد. واگرایی ممکن است صعودی یا نزولی باشد؛ واگرایی نزولی زمانی اتفاق می افتد که قیمت در یک حباب باشد و در همان حباب به روند خودش ادامه بدهد، برای تشخیص واگرایی نیازمند به RSI خواهید شد، در طرف مقابل، واگرایی صعودی هنگامی رخ می دهد که قیمت در یک حباب نزولی به قیمت به حرکت خودش ادامه دهد، به طور کلی واگرایی را می توان بدون اندیکاتور نیز مشاهده کرد، زمانی که قیمت با پیمایش کمتر نسبت به لگ قبلی خود سقف جدید یا کف جدید می زند واگرایی تشکیل خواهد شد.
در صورت واگرایی صعودی، حرکت به مرور زمان به سمت بالا حرکت می کند. قبل از در نظر گرفتن واگرایی به عنوان سیگنال های خرید و فروش، باید بسیار با احتیاط عمل کرد زیرا باید توجه داشت که واگرایی ها در یک روند قوی گمراه کننده هستند و یک روند صعودی در بازار قوی می تواند واگرایی های نزولی بی شماری را قبل از وقوع سقف نشان دهد؛ RSI در یک محدوده مهم بازی میکند، این محدوده شامل 3 عدد 70-50-30 است، زمانی که قیمت به زیر محدوده 30 می آید، در واقع وارد محدوده اشباع فروش می شود، همین عنوان نیز برای محدوده 70 وجود دارد، زمانی که قیمت بالاتر از 70 می رود، وارد محدوده اشباع خرید می شود.
MACD یکی از بهترین اندیکاتورها برای نوسان گیری
مکدی نیز همچون RSI به عنوان تشخیص واگرایی استفاده می شود اما مکدی اجزای تشکیل دهنده متفاوتی نسبت به RSI دارد، این اندیکاتور یا بهتر است بگوییم این اسیلاتور از کندل ها و دو خط تشکیل شده است، کندل های مکدی را هیستوگرام مکدی می گویند و می توان از آن ها برای تشخیص تغییر روند کمک گرفت اما اصل کار مکدی آن دو خط هستند. نام های آن دو خط، خط سیگنال و خط مکدی است، که زمانی که این دو خط همدیگر را کراس می کنند سیگنال خرید و فروش ایجاد می شود.
اندیکاتور MFI یکی از بهترین اندیکاتورها برای نوسان گیری
شاخص جریان پول (MFI) یک نوسان ساز فنی است که از داده های قیمت و حجم برای شناسایی سیگنال های خرید یا فروش در یک دارایی استفاده می کند. همچنین می توان از آن برای تشخیص واگرایی هایی که در مورد تغییر روند قیمت هشدار می دهند استفاده کرد. اندیکاتور MFI در یک بازه عددی بین 0 تا 100 حرکت می کند، حتی ظاهر این اندیکاتور نیز شباهت زیادی به RSI دارد اما برخلاف نوسانگرهای معمولی مانند شاخص قدرت نسبی (RSI)، شاخص جریان پول یا اندیکاتور MFI در مقایسه با قیمت صرفاً داده های قیمت و حجم را در بر می گیرد. به همین دلیل، برخی از تحلیلگران MFI را RSI حجمی می نامند. شاخص جریان پول(MFI) نشان دهنده انطباق وزنی، حجمی از شاخص آر اس آی است که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. RSI حرکت بازار را از طریق سرعت و تغییر در حرکات قیمت دنبال می کند، برخلاف MFI که با دقت بیشتری فشار خرید و فروش را بر اساس نوسانات حجم معاملات زیر نظر دارد.
Divergence for many indicators v4 یکی از بهترین اندیکاتورها برای نوسان گیری
می توان Divergence for many indicators v4 را بهترین اندیکاتور تشخیص واگرایی دانست، در تصویر همان طور که قابل مشاهده است، می توانید به راحتی متوجه بشوید که این اندیکاتور می گوید در این سوئینگ های قیمتی نشان می دهد که چه اندیکاتورهایی در آن قسمت واگرایی را نشان می دهد! در نمودار کادرهایی که زرد رنگ است واگرایی مثبت و کادرهایی که رنگ سورمه ای دارند را واگرایی منفی نشان می دهد، حال باید هر زمان که این واگرایی ها را دیدیم، وارد معامله شویم؟
برای پاسخ این سوال باید بگوییم که این بازارها و همینطور این ابزارها برای اینکه به شما سود برساند ساخته نشده است، این به معنی این است که ابزارها مشکل دارند نیست، بلکه زمانی باید از این ابزارها استفاده کنید که با تحلیل تکنیکال شما ترکیب شده باشد، زمانی واگرایی را استفاده کنید که بر روی محدوده های حمایت و مقاومت مهمی قرار داشته باشند و این زمان می توانید با رعایت روانشناسی بازار و خودتان وارد معامله بشوید.
اندیکاتور والیوم یکی از بهترین اندیکاتورها برای نوسان گیری
حجم معاملات (volume)اندیکاتوری است که تعداد معاملات یا حجم معاملات را در یک رنج قیمتی و در یک بازه زمانی مشخص نشان می دهد. اما در اکثر مواقع معامله گران به دلیل ساده بودن این اندیکاتور استفاده ای از آن نمی کنند. در حالی که با استفاده از اندیکاتور volume سرمایه گذار می تواند سود خود را افزایش داده و همچنین ریسک معاملات خودش را به حداقل برساند.
با تجزیه و تحلیل حجم معاملات (volume) امکان اینکه قوی بودن یا ضعیف بودن روند توسط معامله گر تخمین زده بشود، وجود دارد. در نمودار قیمت حجم معاملات دو رنگ (سبز یا قرمز) دارد که رنگ سبز نشانه افزایش حجم معاملات نسبت به حجم قبلی بوده و رنگ قرمز نمادی از کاهش حجم معاملات نسبت به حجم معاملاتی قبل است. حجم دادوستدها معمولاً به صورت ستون های عمودی نشان داده می شود. البته این رنگ ها ممکن است در اندیکاتورها و نرم افزارهای دیگر معانی دیگری داشته باشند.
- زمانی که قیمت در حال افزایش است و حجم معاملات هم در حال زیاد شدن است، این موضوع نشانه ای از تایید روند صعودی در آن دارایی می باشد.
- زمانی که قیمت در حال افزایش است ولی حجم معاملات در حال کاهش یافتن است، این موضوع سیگنالی مبنی بر معکوس شدن روند دارایی بورس و رمز ارز است. (از حالت صعودی به نزولی در آمدن)
- شکسته شدن خط روند، همراه با تغییر در حجم معاملات برای شما یک سیگنال است.
اندیکاتور موینگ اوریج یکی از بهترین اندیکاتورها برای نوسان گیری
به طور کلی موینگ اوریج یعنی میانگین کندل های گذشته، این میانگین گرفتن خطی منحنی برای شما می سازد که می تواند از آن به عنوان حمایت و مقاومت استفاده کرد؛ در حالت کلی فرمول ایجاد و ساخت یک مووینگ اوریج از این فرمول است: میانگین اوپن و کلوز کندل های قبل و تقسیم بر تعداد آن ها و موینگ اوریج اندیکاتوریست که شما تعیین می کنید که چه میانگینی از کندل می خواهید، این نکته نیز حائز اهمیت است که موینگ اوریج تایم فریم بالا از اهمیت و قدرت بیشتری برخوردار است.
هنگامی که شما یک مووینگ اوریج با دوره زمانی 10 را روی تایم فریم روزانه قرار می دهید به معنای این است که یک مویینگ اورج 10 روزه روی چارت فعال کرده اید و زمانی که همین مووینگ اورج را در تایم ده دقیقه قرار دهید به این معنی است که شما یک مووینگ اوریج 10 تا ده دقیقه را روی چارت فعال کرده اید.
اندیکاتور باند بولینگر یکی از بهترین اندیکاتورها برای نوسان گیری
در دهه 1980 فردی به نام جان بولینگر نسبت به توسعه یک نوع اندیکاتور اقدام کرده و در انجام آن کار توانست به موفقیت برسد که امروزه آن اندیکاتور توسعه یافته را به نام اندیکاتور باند بولینگر میشناسیم. از آن جایی که آقای بولینگر با تجربه زیاد در نحوه محاسبه جا به جایی قیمت در گذشته بازار، موفق به ابداع آن شد و امروزه نیز این فرد را به عنوان با سابقه ترین تکنیکالیست هایی که در بازار بورس دنیا وجود دارند، میشناسند.
لازم به ذکر است که امروزه شیوه محاسبه پارامترهای مربوط به اندیکاتور باند بولینگر، ساده و روان می باشد، لذا همین امر به شما می تواند کمک کند که به سودهای خوبی در بازارهای مالی برسید. این اندیکاتور از 3 باند تشکیل شده است. این 3 باند شامل اندیکاتور مووینگ اوریج ساده و همچنین شامل 2 انحراف معیار از آن می باشد. یکی از اصل های اساسی و مهم در پیش بینی نمودن چگونگی روند جا به جایی قیمت ها در بازار بورس و ارزهای دیجیتال این است که هنگامی که شما در عملیات تحلیل تکنیکال، تنظیمات خاصی را جهت استفاده از این اندیکاتور اعمال می کنید، باید بدانید که قیمت ها در میان باندهای کناری جا به جا شده و حرکت میکنند.
اندیکاتور Support and Resistance یکی از بهترین اندیکاتورها برای نوسان گیری
این اندیکاتور کار را برای شما آسان کرده است، با استفاده از این اندیکاتور می توانید حمایت ها و مقاومت ها را پیدا کنید، پس از اضافه کردن این اندیکاتور به چارت خود، خط های افقی بر روی قیمت رسم می شود که نشان از وجود حمایت و مقاومت بودن است، همان طور که می دانید زمانی که یک حمایت و مقاومت شکسته می شود، نقش آن نیز تغییر پیدا می کند لذا این اندیکاتور بسیار می تواند برای شما مفید باشد، نام دقیق این اندیکاتور نیز در بالا سمت چپ تصویر نوشته شده است و می توانید آن را در پلتفرم تریدینگ ویو خود اضافه کنید و از آن در جهت تحلیل خود استفاده نمایید.
نظر بدهید