1. صفحه اصلی
  2. مقالات بازار مالی
  3. تحلیل تکنیکال
  4. مقایسه تحلیل تکنیکال پرایس اکشن و کلاسیک

مقایسه تحلیل تکنیکال پرایس اکشن و کلاسیک

مقایسه تحلیل تکنیکال پرایس اکشن و کلاسیک
لوگو علیرضا محرابی
مقایسه تحلیل تکنیکال پرایس اکشن و کلاسیک
تحلیل تکنیکال

بازارهای مالی به یک مسیر طلایی برای رسیدن به سودهای بزرگ تبدیل شده اند، چرا که با استفاده از این شغل می توانید بدون در نظر گرفتن مکان فعلی خودتان، به کسب درآمد دلاری بپردازید اما برای رسیدن به همچین جایگاهی نیاز به تجربه و همچنین استفاده از تحلیل های تکنیکال دارید. در این بازار، سبک های مختلفی وجود دارد که در این مقاله می خواهیم به بررسی و مقایسه تحلیل تکنیکال پرایس اکشن و کلاسیک بپردازیم، این مقایسه می تواند به شما تریدر فعال بازارهای مالی اعم از بورس و کریپتوکارنسی (cryptocurrency) کمک های شایانی بکند لذا تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

با افزایش محبوبیت بیت کوین و سایر ارزهای رمزنگاری شده، تعداد معامله گران در بازار ارز دیجیتال نیز افزایش یافت، این بازار توانست افراد زیادی را به سمت بازارهای سرمایه بیاورد، دلیل آن نیز این است که این یک تکنولوژی جدید در دنیا است، علاوه بر پادشاه ارزهای دیجیتال بیت کوین که در صنعت پرداخت است، سایر ارزهای دیجیتال هدفی دیگر داشته که می توان برای مثال به اتریوم اشاره کرد، اتریوم با آوردن قراردادهای هوشمند توانست انقلابی جدید ایجاد کند. نوسانات زیاد ارزهای رمزنگاری شده به معامله گران اجازه می دهد تا از نوسانات قیمت پول خوبی به دست آورند اما تمرکز بر شانس در معاملات ایده خوبی نیست. یک معامله گر باید به طور مداوم بازار را تحلیل کند، خوشبختانه امروزه چندین روش تجزیه و تحلیل بازار موجود است.

تحلیل تکنیکال کلاسیک چیست؟

تحلیل تکنیکال کلاسیک در علم تکنیکال به شاخه‌ای گفته می‌ شود که به بررسی الگو های قیمتی و خط روندها می‌ پردازد. به دلیل اینکه چنین تحلیل‌ هایی بسیار قدیمی هستند، لقب کلاسیک را به خود گرفته اند. این روش تحلیلی را چارلز داو بنیان‌ گذاری کرده است.

«چارلز داو» نقطه آغاز تحلیل تکنیکال

«چارلز داو» نقطه آغاز تحلیل تکنیکال

وی در سال 1851 در شهر استرلینگ به دنیا آمد. چارلز داو (Charles Henry Dow) در 6 سالگی پدر کشاورز خود را از دست داد. او در 21 سالگی به‌ عنوان یک خبرنگار در روزنامه «اسپرینگ فیلد» (Springfield Daily Republican) کار می‌ کرد. داو بعدها همکاری خود را با «ادوارد دیویس جونز» (Edward Davis Jones) آغاز کرد و پس از مدتی، خبرگزاری خود با نام «داو، جونز و شرکا» (Dow, Jones & Company) را تاسیس کردند. آن‌ ها در این خبرگزاری گزارش روزانه دوصفحه‌ ای از خلاصه وضعیت بازار و بورس ارائه می‌ دادند.

در سال ۱۸۸۹ که خبرگزاری آن‌ ها ۵۰ نفر کارمند داشت، آن‌ ها تصمیم گرفتند گام بزرگ دیگری بردارند. آن‌ ها نام روزنامه خود را به «وال‌ استریت ژورنال» (Wall Street Journal) تغییر و آن را به فراتر از دو صفحه خلاصه‌ نویسی گسترش دارند. آن‌ ها به کمک شریک جدیدشان چارلز برگ‌ استرسر (Charles Milford Bergstresser) در وال‌استریت ژورنال چندین شاخص‌ های مختلف داو-جونز را بررسی می‌ کردند. داو معتقد بود که همه عوامل سیاسی، بنیادی و چیز دیگری که برای بازار مهم است، در قیمت نمایان می‌ شود؛ مثلا زمانی که یک خبر خوب بنیادی منعکس شود و یا انتظارات مثبت در بازار به وجود می‌ آید، قیمت ‎‌ها افزایش می‌ یابند.

عناوین تحلیل کلاسیک برای مقایسه تحلیل تکنیکال پرایس اکشن و کلاسیک

عناوین تحلیل کلاسیک برای مقایسه تحلیل تکنیکال پرایس اکشن و کلاسیک

تحلیل های کلاسیک، به معنای نامعتبر بودن آن ها نیست، چرا که همچنان نیز این تحلیل ها قابلیت اجرایی دارند و می تواند به شما سودهای خوبی بدهند، در این سبک از تحلیل اندیکاتورهای مهم نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

قیمت‌ها دارای روند هستند

تکنیکالیست‌ ها یا همان تحلیلگران تکنیکال، معتقدند که قیمت‌ ها دارای یک‌ روند هستند و تا زمانی که روند شکسته نشود، تمایل دارند در جهت روند حرکت کنند. تشخیص روندها با استفاده از ابزارهای متفاوت تحلیل تکنیکال صورت می‌ گیرد و تحلیلگران با استفاده از این ابزارها روند فعلی را تشخیص داده و پیش‌ بینی خود را از آینده قیمت‌ ها انجام می‌ دهند.

قیمت‌ ها تکرار خواهند شد

اصل مهم دیگری که در تحلیل تکنیکال وجود دارد این است که تاریخ (قیمت‌ ها) تکرار می‌ شود. بزرگ‌ ترین دلیلی که این اصل مطرح‌ شده از روانشناسی بازار نشات می‌ گیرد، در واقع فعالین بازار به سطوح مختلف قیمت واکنش نشان می‌ دهند و باعث تکرارپذیر بودن قیمت شده‌اند؛ مثلا قیمت سهم یا دیگر دارایی هرگاه به 300 تومان می‌ رسد خریداران وارد بازار می‌ شوند و با خریدهای خود قیمت را بالا می‌ کشند و هرگاه به 400 تومان می‌ رسد فشار فروش در بازار باعث ریزش قیمت می‌ شود.

خط روند جادوی تکنیکال

قبل از شروع مبحث خط روند، بهتر است با مفهوم پیوت (Pivot) آشنا شویم. نقاطی در بازار وجود دارند که در آن‌ ها قیمت دچار چرخش می‌شود (Swing) در این نقاط اصطلاحا می‌ گوییم پیوت تشکیل‌ شده است، پیوت‌ ها به دو دسته ماژور و مینور تقسیم می‌ شوند که به معرفی آن‌ ها می‌پردازیم.

پیوت مینور

پیوت‌های مینور (Minor Pivot)، برگشت قیمتی محدودی دارند و در اصطلاح به آن‌ ها نوسانات کوچک می‌ گوییم. پیوت‌ های مینور مورد علاقه نوسان گیران است. این پیوت‌ ها اصلاح‌ های کوچکی را که در آن‌ ها شاهد توقف کوتاه‌ مدت روند اصلی هستیم، نشان می‌ دهند و از دید تکنیکال ارزش و اعتبار خاصی ندارند. از این‌ رو بهتر است شما از این نقاط به‌ عنوان مرجعی برای رسم خط روند یا الگوها استفاده نکنید.

پیوت ماژور

پیوت‌ های ماژور (Major Pivot) برگشت‌ هایی بزرگ را تشکیل می دهند. در این نقاط جهت روند عوض می‌ شود. روند‌های نزولی تبدیل به روندهای صعودی و یا بالعکس می‌ شوند. این نقاط مهم باید توسط تکنیکالیست شناسایی و بر اساس آن‌ ها، خط روندها، کانال‌ ها و یا الگو هایی همچون سر و شانه، الگو دو قله و... رسم شوند؛ به عبارت ساده‌ تر پیوت‌ های مینور نوسانات کوتاه‌ مدت‌ اند که در تعیین الگوهای نموداری نقش موثری ندارند و صرفا مورد توجه نوسان گیران هستند. ولی پیوت‌ های ماژور نقاط با اهمیتی هستند که شما باید این نقاط را شناسایی کنید. چرا که در این نقاط روندها تغییر جهت می‌ دهند و هدف در تحلیل تکنیکال معامله کردن در جهت روندهای تازه شکل‌ گرفته است.

تحلیل تکنیکال به روش پرایس اکشن

تحلیل تکنیکال به روش پرایس اکشن

به طور کلی پرایس اکشن یعنی خوانش قیمت بدون استفاده از اندیکاتور و اسیلاتورها. پرایس اکشن انواع مختلفی دارد که در 5 سبک مطرح میان معامله گران معروف شده است که می توان برای معرفی به پرایس اکشن ICT، پرایس اکشن RTM، پرایس اکشن وودز، پرایس اکشن لنس بگز و پرایس اکشن آل بروکس اشاره کرد جدیدترین نوع پرایس اکشن که توسط آقای ایف میانته و چندی از معامله گران بزرگ دنیا ساخته شده و معرفی شده آر تی ام است.

می توان یک تفاوت کلی پرایس اکشن و تحلیل تکنیکال کلاسیک این را دانست که حد ضررهای مورد استفاده در تحلیل تکنیکال به روش پرایس اکشن به نسبت بهینه تر از تحلیل تکنیکال کلاسیک است همچنین در پرایس اکشن احساسات معامله گران در نظر گرفته می شود و هدف نهایی آنها این است که غول های بزرگ را ردیابی کنند چرا که پول های بزرگ هستند که می توانند جهت مارکت را تغییر دهند بنابراین زمانی که شما هم جهت با بانک ها و معامله گران بزرگ معامله می کنید احتمال برد شما بیشتر از قبل است.

مزیت های پرایس اکشن در مقایسه تحلیل تکنیکال پرایس اکشن و کلاسیک

حال می توان به مزیت هایی که پرایس اکشن به معامله گران می دهد بپردازیم، این ویژگی ها در جدول زیر آورده شده است تا بتوانید با یک نگاه ویژگی های اصلی سبک پرایس اکشن را ببینید:

مزیت تحلیل تکنیکال پرایس اکشن
ساده بودن روش پرایس اکشن (در عین حال کاربردی)
رایگان بودن برنامه های محاسباتی، گرچه که نیازی به برنامه و اندیکاتوری نیست!
بالا بودن سرعت تحلیل در سبک پرایس اکشن
جامع بودن دید پرایس اکشن
بررسی و یافتن چرایی اینکه چرا قیمت به هدف خود نرسیده است
نوین بودن برخی از سبک های پرایس اکشن

ساده بودن روش پرایس اکشن (در عین حال کاربردی)

اولین مزیت پرایس اکشن برای مقایسه تحلیل تکنیکال پرایس اکشن و کلاسیک ساده بودن آن است، در روش پرایس اکشن همان طور که پیش تر نیز گفته شد، خبری از ابزارهای تخصصی چون اندیکاتور، اوسیلاتور و محاسبات پیچیده ریاضی نیست. در این روش با بررسی نمودارهای ساده تحلیل دارایی صورت می گیرد.

رایگان بودن پرایس اکشن

دومین مزیت پرایس اکشن برای مقایسه تحلیل تکنیکال پرایس اکشن و کلاسیک رایگان بودن آن است، بسیاری از متدها و برنامه هایی که در روش پرایس اکشن مورد استفاده قرار می گیرند؛ رایگان هستند. یکی از تفاوت های پرایس اکشن با تحلیل تکنیکال در این است؛ که برای بهره گیری از نمودارهای تخصصی آن برخلاف سایر ابزارهای تکنیکال نیازی به پرداخت هزینه نمی باشد، چرا که در تحلیل تکنیکال به روش کلاسیک اگر بخواهید اطلاعات جامع تری از قیمت داشته باشید، باید هزینه هایی را پرداخت کنید، این هزینه ها را در تریدینگ ویو می توانید مشاهده کنید.

بالا بودن سرعت تحلیل در سبک پرایس اکشن

سومین مزیت پرایس اکشن برای مقایسه تحلیل تکنیکال پرایس اکشن و کلاسیک بالا بودن سرعت تحلیل در آن است، یکی از تفاوت پرایس اکشن با تحلیل تکنیکال در این است که برای تحلیل داده ها با اندیکاتورها به زمان زیادتری نیاز است؛ در حالی که در پرایس اکشن همه چیز مصادف با تغییرات بازار بورس و دیگر دارایی شما بررسی می شود، برای مثال اندیکاتورهایی همچون مکدی و ... با تاخیر تغییرات قیمت را به شما اطلاع می دهد، همین باعث می شود که حد ضرر شما زده شود.

جامع بودن دید پرایس اکشن

چهارمین مزیت پرایس اکشن برای مقایسه تحلیل تکنیکال پرایس اکشن و کلاسیک جامع بودن آن است، در روش تحلیل تکنیکال کلاسیک تنها بخشی از داده های بازارهای مالی (سیگنال خرید و فروش) مورد بررسی قرار میگیرد. برخلاف آن در روش پرایس اکشن تمامی جوانب مختلف بازار به صورت همزمان و با سرعت بالا مورد بررسی قرار می گیرد.

برطرف کردن چرایی نرسیدن قیمت به هدف

پنجمین مزیت پرایس اکشن برای مقایسه تحلیل تکنیکال پرایس اکشن و کلاسیک برطرف کردن سوالات است، یکی از مهمترین مسائل در ترندر های مبتنی بر استراتژی های معاملاتی، مشخص کردن حد سود و ضرر در معاملات است. در روش تحلیل کلاسیک تکنیکال ابتدا میزان سود و ضرر توسط تریدرها مشخص می شود و بعد از مشخص شدن آن سیگنال خرید و فروش صادر می شود. این روش یک نقطه ضعف بزرگ به همراه دارد؛ آن هم اینکه ممکن است در این بازه زمانی حد سود و ضرر تغییر کند.

نوین بودن برخی از سبک های پرایس اکشن

ششمین مزیت پرایس اکشن برای مقایسه تحلیل تکنیکال پرایس اکشن و کلاسیک نوین بودن و تازه بودن آن است، چرا که مارکت میکرها و بازارگردانان بازارهای مالی، می توانند قیمت را طوری بچینند که شما در داخل یک دام بیوفتید.

نتیجه گیری:

سبک های مختلفی در دنیای بازارهای مالی وجود دارند که یکی از این سبک ها، پرایس اکشن است؛ اما مهم ترین عامل برای رسیدن به سود مستمر برای شما مدیریت سرمایه و همچنین مدیریت ریسک است.

در این باره بیشتر بخوانید

    نظر بدهید

    شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

    0 دیدگاه

    3 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
    4 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
    در صورت کند بودن سایت فیلترشکن خود را خاموش کنید
    ×بستن صفحه
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09304891085
    موبایل 09304891085
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @9304891085
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09101364784
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09304890560
    موبایل 09927779003
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(مهرافروز گودرزی)
    موبایل 09927779006
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_105
    داخلی 105
    پشتیبان فروش(پریسا متولی)
    موبایل 09192757633
    موبایل 09927779005
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_29
    داخلی 106
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09909400064
    موبایل 09909400064
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779040
    موبایل 09927779040
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
    موبایل 09304891628
    موبایل 09304891628
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_114
    داخلی 114
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09304890686
    موبایل 09304890686
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09927779030
    موبایل 09927779030
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09909400054
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09194198792
    موبایل 09194198792
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_33
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09304891297
    موبایل 09304891297
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    اطلاعات تماس(دفتر فروش)
    تلفن 021-22021030
    تلفن 021-22021040
    بدون پیش شماره 90001030
    اینستاگرام @alireza.mehrabii
    کانال تلگرام @alirezamehrabi_com