الگوی پرچم سه گوش یکی از الگوهای ادامه دهنده ای است که حرکت قیمت را در جهت فعلی بازار تایید می کند و معامله گران از آن به عنوان الگویی برای ورود به بازار و پیروی از روند جاری استفاده می کنند. این الگو زمانی شکل می گیرد که قیمت یک ارز برای اولین بار به طور قابل توجهی به سمت افزایش یا کاهش حرکت کند. این حرکت شدید قیمت را میله پرچم می نامند. سپس قبل از اینکه قیمت ارز در جهت حرکت اولیه (میله پرچم) حرکت کند، در این بین نوسانات و عدم قطعیت را پشت سر می گذارد. در این بخش، معامله گر باید به دنبال دو خط همگرا باشد، یکی نقاط اوج و دیگری با نقاط کف.
قیمت ارز در این مثلث کوچک با شروع از عرضه و رسیدن به نقطه همگرایی در نوسان است و در نهایت پس از مرحله ادغام، شکست قیمت در همان جهت روند قبلی رخ می دهد. معامله گران از این مدل کوچک استفاده می کنند که شکل گیری آن تا دو هفته طول می کشد تا حرکت های آینده بازار را پیش بینی کنند. الگوی مثلث معمولاً بسته به جهت حرکت قیمت، نزولی یا صعودی است.
الگوی پرچم سه گوش صعودی
پرچم های سه گوش صعودی یک مدل تحلیل تکنیکال بوده و نشان دهنده ادامه قریب الوقوع یک حرکت صعودی قوی هستند. این الگو زمانی شکل می گیرد که بازار یک حرکت صعودی قوی داشته باشد و سپس بین خطوط حمایت و مقاومت همگرا شود. از دیدگاه معامله گران فنی، مثلث صعودی نشانه خوبی از از سرگیری روند صعودی قیمت است که این الگو را به یکی از محبوب ترین ابزارهای پیش بینی برای معامله گران تبدیل می کند.
تشخیص الگوی پرچم سه گوش صعودی
همانطور که گفتیم، برای تعیین الگوی پرچم صعودی، باید به دنبال دو جزء باشید: اول، یک حرکت صعودی بسیار قوی و تیز که آن را نوار پرچم نامیدیم. دوم، همگرایی و ثبات قیمت که تقریباً یک مثلث متقارن را با خطوط حمایت و مقاومت تشکیل می دهد. توجه داشته باشید که این مثلث نباید با سایر الگوهای مثلثی مانند الگوهای مثلثی، گوه های نزولی یا پرچم های صعودی اشتباه گرفته شود.
دلیل ایجاد الگوی پرچم سه گوش صعودی
در ابتدا، یک احساس مثبت بسیار قوی منجر به افزایش نجومی قیمت دارایی و تشکیل میله پرچم می شود. سپس خریدارانی که بازار را به سمت بالاتر سوق داده اند تا سود خود را ببرند، ممکن است عقب نشینی کنند، در حالی که معامله گر نزولی احتمال جهش را احساس می کند. این برابری عرضه و تقاضا منجر به ثبات قیمت دارایی می شود.
الگوی پرچم سه گوش نزولی
الگوی پرچم سه گوش نزولی، یک الگوی تحلیل تکنیکال است که تداوم قریب الوقوع حرکت نزولی قیمت را نشان می دهد. مکانیسم این الگو دقیقاً برعکس الگوی مثلث صعودی است. یعنی به جای ثبات و همگرایی پس از حرکت رو به بالا، ابتدا یک افت بسیار شدید در بازار رخ می دهد که ستون پرچم الگو را تشکیل می دهد، سپس در این حرکت رو به پایین مکث ایجاد می شود و خطوط حمایت و مقاومت از آن یک مثلث تشکیل می دهند. ما آن را الگوی مثلث نزولی می نامیم.
اتفاقی که در نهایت پس از تشکیل این الگو رخ می دهد، شکسته شدن خط حمایت و ادامه حرکت نزولی است. تماشای پرچم سه گوش نزولی از دیدگاه تحلیلگران تکنیکال به معنای ادامه روند نزولی قیمت پس از شکسته شدن بازار به زیر خط حمایت است.
شناخت الگوی پرچم سه گوش نزولی
برای شناسایی این الگو، پس از هر حرکت نزولی شدید قیمت دارایی، به دنبال نوسان و همگرایی خطوط حمایت و مقاومت باشید. خطوط حمایت و مقاومت یک مثلث تقریباً متقارن را تشکیل می دهند که نشان می دهد احساسات مثبت و منفی بازار را در حال حاضر در تعادل نگه داشته است.
دلایل ایجاد الگوی پرچم سه گوش نزولی
در ابتدای شکل گیری الگوی پرچم سه گوش نزولی، یک احساس منفی شدید وجود دارد که منجر به عقب نشینی بازار و تشکیل ستون پرچم مثلث می شود. فروشندگانی که قیمت را پایین آوردهاند، برای گرفتن سود خود عقب نشینی می کنند، از سوی دیگر، معامله گران صعودی احتمال بازگشت قیمت را احساس می کنند. این توازن بین عرضه و تقاضا، قیمت ارز را برای مدتی به سمت همگرایی و یکپارچگی بین سطوح حمایت و مقاومت می کشاند اما این یکپارچگی برای همیشه دوام نمی آورد و پس از مدتی دوباره بازار را نزولی می کند؛ زیرا هنگامی که قیمت خط حمایت را بشکند، بقیه معاملهگرانی که هنوز آن را حفظ کردهاند، دارایی های خود را نیز میفروشند، بنابراین آنها را به سطح پایینتری میفرستند.
معامله با الگوی پرچم سه گوش
برای خرید و فروش بر اساس الگوی پرچم سه گوش، باید برنامه ریزی کنیم که چه زمانی یک موقعیت معاملاتی جدید باز کنیم، چه زمانی سود بگیریم و چه زمانی ضرر کنیم. در زیر هر یک از این موارد را با ارائه یک استراتژی معاملاتی بر اساس این الگو توضیح خواهیم داد. این استراتژی برای الگوهای سه گوش صعودی و نزولی اعمال می شود.
استراتژی معاملاتی بریک اوت بر اساس الگوی پرچم سه گوش
بریک اوت یکی از محبوب ترین استراتژی ها برای معامله گران تکنیکال است. سه مرحله اصلی این استراتژی عبارتند از:
- نقطه ورود معامله را تعیین کنید
- تعیین حد ضرر
- تعیین هدف سودآوری
تعیین نقطه ورود به معامله
اولین قدم برای شروع معامله، یافتن نقطه مناسب برای باز کردن موقعیت و سوار شدن بر امواجی است که یکی پس از دیگری می آیند. بنابراین، معاملهگران به زمانهایی که احتمال تشکیل میله پرچم وجود دارد، توجه میکنند زیرا این نکات از نظر آنها شکست های بزرگی را به همراه دارد. بنابراین، زمانی که یک اکشن قیمت قوی از خط مقاومت مثلث عبور می کند و به وضوح می بینید که نوعی سیگنال ادامه روند از سایر الگوهای تحلیلی دریافت می شود، باید وارد معاملات طولانی شوید. به طور مشابه، در مورد الگوی پرچم سه گوش نزولی، باید به دنبال شکستگی زیر خط حمایت الگو باشید. بنابراین، اقدام قیمت قوی که از خط حمایت عبور می کند، اولین سیگنال برای ورود به معامله خرسی (فروش) است. وقتی چنین اقدام قیمتی را مشاهده کردید، منتظر سیگنال تایید برای ادامه روند باشید و دارایی معاملاتی را در مدت زمان کوتاهی بفروشید.
تعیین هدف برای حد ضرر
هدف گذاری نقطه حد ضرر، در این استراتژی می تواند بر اساس سطح تحمل ریسک معامله گر و نحوه معامله آنها متفاوت باشد. یک گزینه خوب این است که حد ضرر را روی لبه جلویی الگو درست قبل از نقطه شکست تنظیم کنید. با این رویکرد برای معاملات صعودی، نقطه توقف ضرر چند نقطه زیر خط حمایت الگو قرار می گیرد. به طور مشابه، در معاملات نزولی، نقطه توقف ضرر چند نقطه بالاتر از خط مقاومت الگو قرار می گیرد. البته می توانیم نقطه حد ضرر را مانند یک الگو به بالا یا پایین تنظیم کنیم. در این حالت، برای معاملات صعودی، نقطه حد ضرر چند نقطه پایین تر از الگوی پنانت است و برای معاملات نزولی، نقطه حد ضرر چند نقطه بالاتر از الگوی پنانت قرار می گیرد.
مشخص کردن حد سود در معاملات بازار
در این استراتژی، قانون اساسی برای هدف قرار دادن نقطه سود این است که قیمت به اندازه شکاف ایجاد شده توسط شکست اصلی (یا نوار پرچم) قبل از مثلث یا همگرایی حرکت می کند. بنابراین، می توانید از دستورالعمل های زیر برای تعیین نقاط هدف برای سود معاملاتی خود استفاده کنید:
1. برای معامله الگوی پرچم مثلث صعودی، مسافت طی شده توسط میله پرچم را بردارید و آن را به قیمت نقطه شکست پرچم اضافه کنید.
2. برای معامله الگوی پرچم مثلث خرسی، مسافت طی شده توسط میله پرچم را بردارید و آن را از قیمت شکست کم کنید.
نکات مهم برای معامله با الگوی پرچم سه گوش
چند قانون وجود دارد که هنگام معامله یک الگوی پرچم سه گوش باید به خاطر بسپارید و با تشخیص سریع الگوهای اشتباه از آنها اجتناب کنید.
• مراقب حجم بازار باشید. اگر می بینید که بریک اوتی که انتظار داشتید با حجم بالایی رخ داده است، این نشانه خوبی است که ممکن است معامله سودآوری پیدا کرده باشید. به طور کلی، هنگام معامله با الگوهای فنی، همیشه مراقب سطح حجم بازار باشید.
• تعیین حد ضرر و سیو سود. وقتی متوجه تشکیل یک الگوی مثلث شدید، لطفا کورکورانه وارد معامله نشوید. نقطه ورود خوبی را تعیین کنید، اهداف معاملاتی خود را یادداشت کنید و پس از رسیدن به هدف سود، دارایی های خود را بفروشید. در عین حال، اگر معامله برخلاف پیش بینی شما پیش رفت، به سرعت از معامله خارج شوید.
• به برنامه خود پایبند باشید. آیا پین های سبک پرچم سه تلفنی که می بینید نامرئی هستند؟ آیا اندازه بازار به جای افزایش در حال کاهش است؟ گاهی اوقات بهتر است عقب نشینی کنید و معامله را شروع نکنید. تحت هیچ شرایطی برخلاف استراتژی خود عمل نکنید. آرام باشید و همیشه اهداف خود را به خاطر بسپارید.
مزایای معامله برمبنای الگوی پرچم سه گوش
مزایای اصلی معامله بر اساس الگوی پرچم سه گوش عبارتند از:
• برای معامله بر اساس این الگو، نیازی به شاخص های تکنیکالی نیست. البته برخی از معامله گران با کمال میل از اندیکاتورهای دیگری برای تایید این الگو استفاده می کنند اما امکان شناسایی الگو بدون این اندیکاتورها نیز وجود دارد.
• به عنوان یک الگوی ادامه دهنده، فرصت هایی را برای ورود به معاملاتی فراهم می کنند که هنوز در حال توسعه هستند و می توان از آنها بهره برداری کرد.
• الگوی پرچم سه گوش در تمام تایم فریم ها شکل می گیرد. بنابراین همه معامله گران مختلف اعم از معامله گران روزانه و حتی معامله گران بلندمدت می توانند از آن بهره مند شوند.
• نسبت ریسک به پاداش در مدل معاملاتی پرچم سه گوش حدود 1 به 3 تخمین زده می شود که مقدار کمی است. بنابراین، این گزینه می تواند برای معامله گران با هر درجه ای از ریسک ایده آل باشد. حتی کسانی که بیشتر در معرض خطر هستند می توانند عاشق این مدل شوند.
نظر بدهید