1. صفحه اصلی
  2. مقالات بازار مالی
  3. اصطلاحات بازار مالی
  4. معاملات روند در بازارهای مالی

معاملات روند در بازارهای مالی

معاملات روند در بازارهای مالی
لوگو علیرضا محرابی
معاملات روند در بازارهای مالی
اصطلاحات بازار مالی

معاملات روند (Trend Trading) یک استراتژی بازاریابی است که از چندین شاخص بازاریابی مختلف برای کمک به شناسایی حرکت دارایی در یک جهت خاص استفاده می کند. زمانی که قیمت در یک جهت خاص مانند جهت صعودی یا نزولی در حال حرکت باشد، به آن روند می گویند. معامله‌گرها از این استراتژی‌های معاملات روند استفاده می‌کنند زیرا بازار معاملات دارای یک عنصر قابل پیش‌بینی است که به معامله‌گران کمک می‌کند آن را تجزیه و تحلیل کرده و به نفع خود استفاده کنند.

درک معاملات روند

معاملات روند در بازارهای مالی

معاملات روند یک سبک معاملاتی است که تلاش می کند از طریق تجزیه و تحلیل حرکت دارایی در یک جهت خاص، سود کسب کند. همانطور که گفته شد هنگامی که قیمت در یک جهت کلی مانند بالا یا پایین حرکت می کند، به آن روند می گویند.

معامله گران روند زمانی وارد موقعیت خرید می شوند که یک اوراق بهادار (یا دارایی دیگر) روند صعودی داشته باشد. یک روند صعودی با سویینگ HSL یا higher swing lows مشخص می شود. به همین ترتیب، معامله گران روند ممکن است زمانی که دارایی روند پایین تری دارد، وارد یک موقعیت sell شوند. یک روند نزولی سویینگ LSH یا lower swing lows مشخص می شود.

اصطلاح swing high در تحلیل تکنیکال استفاده و به به اوج رسیدن یک اندیکاتور یا قیمت اوراق بهادار قبل از کاهش اشاره دارد. یک swing high زمانی شکل می گیرد که اوج رسیده از تعداد معینی از اوج های قرار گرفته در اطراف آن بیشتر باشد. مجموعه ای از نوسانات بالاتر متوالی نشان می دهد که امنیت داده شده در یک روند صعودی قرار دارد. یک نوسان بالا می تواند در یک بازار محدود یا پر روند رخ دهد.

Swing Low اصطلاحی است که در تحلیل تکنیکال به کار می رود و به پایین آمدن قیمت اوراق بهادار یا یک اندیکاتور در یک دوره زمانی معین، معمولاً کمتر از 20 دوره معاملاتی اشاره دارد. یک نوسان پایین زمانی ایجاد می‌شود که در یک دوره زمانی معین، قیمت پایین‌تر از سایر قیمت‌های اطراف باشد.

یک معامله گر می تواند معاملات را بر اساس عناصر مختلف مانند عملکرد گذشته، حرکات قیمت، روندهای تاریخی و موارد دیگر پیش بینی و تجزیه و تحلیل کند.

معامله گران روند معمولاً سعی می کنند با تجزیه و تحلیل حرکت دارایی در یک جهت خاص سود کسب کنند. وقتی قیمت یک دارایی بالا و پایین می شود، روندی شکل می گیرد. بنابراین زمانی که یک اوراق بهادار در یک حرکت صعودی است، یک معامله گر روند احتمالاً موقعیت طولانی را در پیش گرفته و مزیت بزرگ یک دارایی را به دست خواهد آورد.

استراتژی‌های معاملاتی روند، نقشی حیاتی در زندگی هر معامله‌گری ایفا می‌کنند زیرا به آنها کمک می‌کند تا معاملات اولیه را شناسایی کنند تا در صورت وجود روند معکوس، از بازار سهام خارج شوند.

استراتژی های معاملات روندی فرض می کنند که یک اوراق بهادار در همان جهتی که در حال حاضر روند دارد به حرکت خود ادامه می دهد. چنین استراتژی‌هایی اغلب شامل یک ذخیره سود یا حد ضرر می‌شوند تا در صورت تغییر روند، سود را قفل کنند یا از ضررهای بزرگ جلوگیری کنند. معاملات روند توسط معامله گران کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت استفاده می شود.

معامله گران از اقدامات قیمت و سایر ابزارهای فنی برای تعیین جهت روند و زمانی که ممکن است در حال تغییر باشد استفاده می کنند.

معامله گران به حرکت قیمت در نمودار نگاه می کنند. همانطور که گفته شد برای یک روند صعودی، آن‌ها می‌خواهند قیمت را بالاتر از اوج‌های اخیر ببینند و زمانی که قیمت کاهش می‌یابد، باید بالاتر از نوسان قبلی باقی بماند. این نشان می دهد که حتی اگر قیمت در حال نوسان بالا و پایین است، مسیر کلی صعودی است.

همین مفهوم در مورد روندهای نزولی نیز اعمال می شود، و معامله گران مراقب هستند که ببینند آیا قیمت به طور کلی به پایین ترین سطح و بالاترین پایین تر می رسد یا خیر. وقتی دیگر این اتفاق نمی افتد، روند نزولی زیر سوال می رود یا به پایان می رسد و معامله گر روند دیگر علاقه ای به نگه داشتن یک موقعیت شورت نخواهد داشت.

ویژگی های معاملات روند

ویژگی های معاملات روند

در اینجا برخی از ویژگی های رایج معاملات روند آورده شده است:

معاملات روند برای تحقق سود در زمانی که بازار صعودی است یا علائم نزولی نشان می دهد طراحی شده است.

معاملات روند عملیات خود را بر اساس higher swing highs, higher swing lows, lower swing highs قرار می دهد.

سرمایه گذاران به الگوهای بازار گذشته و شاخص های مختلف دیگر مانند خطوط روند، میانگین متحرک و غیره نگاه می کنند تا روند فعلی بازار را شناسایی کنند.

معامله گر روند بر این اصل کار می کند که معکوس شدن روند به زمان نیاز دارد و روند فعلی معمولاً برای چند ماه توسط بازار دنبال می شود.

Trend Trading چگونه کار می کند؟

سرمایه گذاران برای جلوگیری از ضررهای هنگفت یا از دست دادن صورت سودهای هنگفت، از معاملات روند با عمل بر مبنای سود یا حد ضرر استفاده می کنند. یک سرمایه گذار که معاملات روند را انجام می دهد از دو نوع سفارش برای معامله استفاده می کند:

لانگ پوزیشن: این نوع زمانی است که سرمایه گذاران فکر می کنند که بازار به بالاترین سطح جدید می رسد و دارایی ها را خریداری می کنند و صرفاً منتظر رسیدن آنها به قیمت بالاتر هستند.

شورت پوزیشن: این زمانی است که سرمایه گذاران فکر می کنند که بازار بیشتر کاهش می یابد و برای بهره مندی از قیمت های پایین تر دارایی ها در آینده، یک موقعیت فروش را انتخاب می کنند.

به عنوان مثال، فرض کنید قیمت فعلی یک سهم 500 دلار است و در عرض یک هفته از 420 دلار به قیمت فعلی رسیده است. در حین تجزیه و تحلیل سایر سهام و شاخص های فنی، سرمایه گذاران معتقدند روند بازار صعودی خواهد بود و انتظار دارند قیمت در ماه آینده به بالای 650 دلار برود. این امر مبنای معاملات روند را تشکیل می دهد، جایی که سرمایه گذاران تعداد زیادی سهام را در 500 دلار (موقعیت خرید) فعلی می خرند و منتظر می مانند تا سهام به 650 دلار برسد. هنگامی که سهام به قیمت هدف رسید، سهام را می فروشند و بر اساس تفاوت قیمت و تعداد سهام خریداری شده سود کسب کنید.

شناسایی روندها: انواع معاملات روند

انواع معاملات روند

سه نوع معاملات روند وجود دارد:

روند صعودی (Bullish)

هنگامی که اکثر دارایی ها در قیمت خود به همراه بازار در حال افزایش هستند، به آن روند صعودی می گویند. در چنین حالتی، سرمایه گذار وارد موقعیت خرید می شود. به عنوان مثال، اگر قیمت سهام یک شرکت 100 واحد افزایش یابد، سپس 30 واحد کاهش یابد، سپس 130 واحد افزایش یابد و دوباره 40 واحد کاهش یابد، سهام در یک روند صعودی نامیده می شود زیرا اوج های بالاتر و بالاتر را نشان می دهد. 

روند نزولی (Trend Trading)

زمانی که اکثریت دارایی ها به همراه ارزش بازار در حال کاهش هستند، به آن روند نزولی (Downtrend)می گویند. در چنین حالتی، سرمایه گذار وارد یک موقعیت شورت می شود. به عنوان مثال، اگر قیمت سهام یک شرکت 200 واحد کاهش یابد، سپس 100 واحد افزایش یابد، سپس 330 واحد کاهش یابد، و دوباره 70 واحد افزایش یابد، سهام در یک روند نزولی نامیده می شود، زیرا در حال نشان دادن اوج های پایین تر است. .

روند جانبی (Sideways Trend)

روند جانبی زمانی است که بازار در یک دوره خاص نه در حال کاهش و نه افزایش ارزش خود باشد. اکثر معامله گران روند از ثبت سفارش در این نوع بازار اجتناب می کنند. با این حال، تریدرها یا اسکالپرها از این روند برای بهره مندی از حرکت قیمت بسیار کوتاه مدت استفاده می کنند.

استراتژی های معاملاتی روند

استراتژی‌های معاملاتی روند متفاوتی وجود دارد که هر کدام از شاخص‌ها و روش‌های پرایس اکشن متفاوتی استفاده می‌کنند. برای همه استراتژی ها، باید از حد ضرر برای مدیریت ریسک استفاده شود. برای یک روند صعودی، حد ضرر زیر یک نوسان پایین که قبل از ورود رخ داده است، یا زیر سطح حمایت دیگر قرار می گیرد. برای یک روند نزولی و یک موقعیت short، یک حد ضرر اغلب درست بالای یک نوسان قبلی یا بالاتر از یک سطح مقاومت دیگر قرار می گیرد

اغلب اوقات، معامله‌گران هنگام جستجوی فرصت‌های معاملاتی روند، از ترکیبی از این استراتژی‌ها استفاده می‌کنند. یک معامله گر ممکن است به دنبال شکست از طریق سطح مقاومت باشد تا نشان دهد ممکن است حرکتی بالاتر شروع شود، اما تنها زمانی وارد معامله می شود که قیمت بالاتر از میانگین متحرک خاص معامله شود.

میانگین های متحرک

میانگین های متحرک

این استراتژی ها شامل ورود به یک موقعیت لانگ زمانی است که میانگین متحرک کوتاه مدت از میانگین متحرک بلندمدت عبور می کند، یا زمانی که میانگین متحرک کوتاه مدت از میانگین متحرک بلندمدت عبور می کند، وارد یک موقعیت شورت می شود. از طرف دیگر، برخی از معامله گران ممکن است زمانی که قیمت از میانگین متحرک عبور می کند تا یک موقعیت خرید را علامت دهد یا زمانی که قیمت از میانگین عبور می کند تا یک موقعیت short را نشان دهد، مراقب باشند.

به طور معمول، استراتژی‌های میانگین متحرک با شکل دیگری از تحلیل تکنیکال برای فیلتر کردن سیگنال‌ ها ترکیب می‌شوند. این ممکن است شامل بررسی اقدامات قیمت برای تعیین روند باشد زیرا میانگین های متحرک سیگنال های بسیار ضعیفی را در زمانی که هیچ روندی وجود ندارد ارائه می دهند. قیمت فقط در میانگین متحرک جلو و عقب می رود.

میانگین متحرک نیز برای تجزیه و تحلیل استفاده می شود. هنگامی که قیمت بالاتر از میانگین متحرک باشد، نشان می دهد که ممکن است یک روند صعودی وجود داشته باشد. زمانی که قیمت کمتر از میانگین متحرک است، نشان می دهد که ممکن است یک روند نزولی وجود داشته باشد.

میانگین متحرک روزانه (DMA)

DMA شناسایی فرصت های معاملاتی در جهت کلی بازار را برای معامله گر آسان می کند. هر معامله گر فنی می تواند به طور موثر از میانگین متحرک برای شناسایی روند و سطوح بحرانی برای خرید یا فروش سهام استفاده کند.

میانگین متحرک روزانه یکی از ارکان اساسی الگوهای نمودار فنی برای معاملات است. میانگین متحرک میانگین روزهای متحرک است که در آن نقاط داده همچنان پرش و محاسبه می شوند. میانگین متحرک محبوب 50-DMA، 100-DMA و 200-DMA است. میانگین‌های متحرک در شناسایی سطوح حمایت و مقاومت سهام بسیار مفید هستند که سرمایه‌گذاران را قادر می‌سازد تا تصمیمات خرید یا فروش خود را تنظیم کنند. میانگین ها می توانند ساده (SMA) یا نمایی (EMA) باشند.

شاخص قدرت نسبی

وقتی نوبت به خرید و فروش بیش از حد سهام می‌رسد، سؤال بزرگ «آیا» نیست، بلکه «چه زمانی» مهم است. زمان ورود و خروج شما نقطه کانونی است. RSI به این سوال پاسخ می دهد.

به شاخص قدرت نسبی (RSI) نوسان ساز نیز گفته می شود. یک نوسان ساز به معامله گر کمک می کند تا تشخیص دهد که آیا سهام یا قرارداد خاص بیش از حد خرید شده یا بیش از حد فروخته شده است. RSI که یک نوسانگر است، در مقیاس 0-100 رسم شده است. سطح RSI 100 نشان می دهد که سهام به شدت بیش از حد خرید شده است، در حالی که سطح 0 نشان می دهد که سهام بسیار بیش از حد خرید شده است.

واگرایی میانگین متحرک همگرایی (MACD)

MACD به عنوان پادشاه شاخص های فنی شناخته می شود زیرا میانگین های متحرک و نوسانگرها را در بر می گیرد. MACD مناطق بیش از حد خرید و فروش بیش از حد را در نمودار شناسایی می کند و سطوح ورودی و خروجی مناسب را مشخص می کند. بسیار منعطف است و می تواند در بازارهای مالی محدود و پرطرفدار استفاده شود.

Stochastics

Stochastics، همانطور که عموماً به آن گفته می شود، گسترشی از اندیکاتور RSI است. تنها تفاوت در اینجا این است که استوکاستیک نیز به دنبال یک نشانگر دوگانه است. بنابراین، برای معامله‌گری که به دنبال کاهش ریسک است، استوکاستیک به شاخص قابل اعتمادتری تبدیل می‌شود.

RSI قبل از شناسایی مناطق بیش از حد خرید و فروش بیش از حد به دنبال تاییدیه مضاعف نیست. در مقابل، Stochastics تأیید مضاعفی دریافت می‌کند که مناطق خرید و فروش بیش از حد واقعی هستند و تله نیستند. 

شاخص های مومنتوم

شاخص های مومنتوم

شاخص ها و استراتژی های مومنتومزیادی وجود دارد. در رابطه با معاملات روند، یک مثال ممکن است شامل جستجوی یک روند صعودی و سپس استفاده از شاخص قدرت نسبی (RSI) برای سیگنال ورودی و خروجی باشد.

به عنوان مثال، یک معامله گر ممکن است منتظر بماند که RSI به زیر 30 برسد و سپس از آن بالاتر رود. با فرض اینکه روند صعودی کلی دست نخورده باقی بماند، این می تواند یک موقعیت لانگ را نشان دهد. این اندیکاتور نشان می دهد که قیمت عقب نشینی کرده است اما اکنون در راستای روند صعودی کلی دوباره شروع به افزایش کرده است.

زمانی که RSI به بالای 70 یا 80 برسد و سپس به زیر سطح انتخابی بازگردد، معامله گر به طور بالقوه می تواند خارج شود.

خطوط روند و الگوهای نمودار

خط روند خطی است که در امتداد نوسان پایین در یک روند صعودی یا در امتداد اوج های نوسانی در یک روند نزولی کشیده می شود. این منطقه احتمالی را نشان می دهد که ممکن است قیمت در آینده به عقب برگردد.

برخی از معامله گران نیز در طول یک روند صعودی زمانی که قیمت به عقب می نشیند و سپس از خط روند افزایشی بالاتر می رود، خرید می کنند، استراتژی خرید نزولی. به طور مشابه، برخی از معامله گران در طول یک روند نزولی زمانی که قیمت تا خط روند نزولی افزایش می یابد و سپس از خط روند نزولی فاصله می گیرد، اقدام به فروش short می کنند.

معامله گران روند همچنین الگوهای نمودار مانند پرچم ها یا مثلث ها را که نشان دهنده ادامه بالقوه یک روند هستند، تماشا می کنند. به عنوان مثال، اگر قیمت به شدت در حال افزایش باشد و سپس یک پرچم یا مثلث را تشکیل دهد، معامله گر روند مراقب خواهد بود که قیمت از الگو خارج شود تا سیگنالی برای ادامه روند صعودی باشد.

نمونه نمودار معاملات روند

نمونه نمودار معاملات روند

نمودار بالا گروه علی بابا چندین مثال از نحوه تحلیل روندها و همچنین نمونه هایی از معاملات بالقوه با استفاده از الگوهای نمودار و روند را نشان می دهد.

قیمت در یک روند نزولی شروع می شود، قبل از اینکه از طریق خط روند نزولی و بالاتر از میانگین متحرک (moving average) افزایش یابد. هرچند این به این معنی نیست که روند رو به افزایش است. معامله‌گران روند معمولاً قبل از در نظر گرفتن روند صعودی منتظر می‌مانند تا قیمت نیز یک نوسان بالاتر و یک نوسان پایین‌تر داشته باشد.

قیمت به حرکت بالاتر ادامه می دهد و روند صعودی جدید را تایید می کند. سپس عقب می کشد و دوباره شروع به بالا رفتن می کند و اولین الگوی نمودار را تشکیل می دهد. قیمت از الگوی نمودار بالاتر می رود و نشان دهنده موقعیت خرید بالقوه است.

روند صعودی به طور تهاجمی ادامه می یابد و دو الگوی نمودار اضافی را در طول مسیر تشکیل می دهد. این هر دو فرصت هایی را برای ورود به یک موقعیت لانگ یا اضافه کردن به موقعیت موجود (به نام هرمی یا pyramiding) ارائه می دهند.

قیمت همچنان در حال افزایش است اما سپس شروع به دادن علائم هشدار می کند. قیمت برای اولین بار در مدت طولانی به زیر میانگین متحرک سقوط می کند. همچنین یک نوسان پایین تر ایجاد می کند و از یک روند صعودی کوتاه مدت عبور می کند.

قیمت پس از آن به بالاترین حد خود می رسد اما دوباره به زیر میانگین متحرک می رسد. این رفتار روند صعودی قوی نیست و معامله گران روند معمولاً در شرایطی مانند این از ادامه طولانی مدت اجتناب می کنند. آنها همچنین به دنبال خروج از هر زمان باقیمانده ای هستند که ممکن است داشته باشند.

نمودار نشان می دهد که قیمت بدون هیچ جهت روند مشخصی به نوسان در اطراف میانگین متحرک ادامه می دهد. در نهایت، قیمت به سمت یک روند نزولی می لغزد. معامله گران روند از خریدهای طولانی خارج می شوند و از موارد جدید اجتناب می کنند و احتمالاً به دنبال نقاطی برای ورود به موقعیت های short هستند.

در این باره بیشتر بخوانید

    نظر بدهید

    شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

    0 دیدگاه

    1 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
    0 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
    در صورت کند بودن سایت فیلترشکن خود را خاموش کنید
    ×بستن صفحه
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09304891085
    موبایل 09304891085
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @9304891085
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09101364784
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09304890560
    موبایل 09927779003
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(مهرافروز گودرزی)
    موبایل 09927779006
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_105
    داخلی 105
    پشتیبان فروش(پریسا متولی)
    موبایل 09192757633
    موبایل 09927779005
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_29
    داخلی 106
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09909400064
    موبایل 09909400064
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779040
    موبایل 09927779040
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
    موبایل 09304891628
    موبایل 09304891628
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_114
    داخلی 114
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09304890686
    موبایل 09304890686
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09927779030
    موبایل 09927779030
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09909400054
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09194198792
    موبایل 09194198792
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_33
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09304891297
    موبایل 09304891297
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    اطلاعات تماس(دفتر فروش)
    تلفن 021-22021030
    تلفن 021-22021040
    بدون پیش شماره 90001030
    اینستاگرام @alireza.mehrabii
    کانال تلگرام @alirezamehrabi_com