1. صفحه اصلی
  2. مقالات بازار مالی
  3. مدیریت سبد سرمایه
  4. سفارشات معاملاتی چیست؟

سفارشات معاملاتی چیست؟

سفارشات معاملاتی چیست؟
لوگو علیرضا محرابی
سفارشات معاملاتی چیست؟
مدیریت سبد سرمایه

انواع سفارش هایی که در مبادلات تجاری برای سهام، قراردادهای آتی و سایر دارایی های مالی انجام می شود، به عنوان سفارشات معاملاتی شناخته می شود و شامل انواع سفارشاتی می شود که در بازارهای مالی برای انواع دارایی ها انجام شده و معامله گران می توانند یکی یا انواع مختلفی از این سفارشات را انجام دهند. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا در خصوص مفهوم سفارشات معاملاتی و رایج ترین انواع آن بیشتر بدانیم.

سفارشات معاملاتی چیست؟

سفارشات معاملاتی چیست؟

سفارشات معاملاتی به انواع مختلفی از سفارشات در بازارهای مالی اشاره دارد که می توانند در مبادلات تجاری برای دارایی های مالی مانند سهام یا قراردادهای آتی انجام شوند. سبک سفارش محور مکانیسم های معاملاتی، خریداران و فروشندگانی را که معیارهای سفارش منطبق دارند، مطابقت می دهد. به عبارت دیگر، خریدار با قیمت خرید منطبق با قیمت فروش فروشنده، منجر به معامله انجام شده خواهد شد.

انواع مختلف سفارشات تجاری به معامله گر اجازه می دهد تا تطبیق پذیری و ویژگی معاملات خود را به حداکثر برساند.

رایج ترین انواع سفارشات معاملاتی شامل موارد زیر می شود که در ادامه به طور کامل توضیح می دهیم:

  1. سفارش بازار (Market Order)
  2. سفارش لیمیت (Limit Order)
  3. سفارش حد ضرر (Stop-loss Order)
  4. Stop-Limit Order
  5. Trailing Stop Order

انواع سفارشات معاملاتی

سفارش معاملاتی: سفارش بازار

سفارش بازار رایج ترین و ساده ترین سفارشات معاملاتی است. سفارش بازار به سادگی حجم سفارش مورد نظر معامله گر را با بهترین قیمت موجود اجرا می کند. این امر بیشترین نقدینگی اما کمترین کنترل را بر قیمت گذاری برای معامله گر فراهم می کند.

به عنوان مثال، سفارش خرید در بازار برای 5 سهم از شرکت A، 5 سهم را با کمترین قیمت فعلی در دفتر سفارش خریداری می کند.

برای سفارشات بازار پیچیده تر، معامله با بهترین قیمت های متوالی موجود انجام می شود. بیایید مثال خود را بیشتر در نظر بگیریم و بگوییم که 500 سهم از شرکت A باید به ترتیب بازار خریداری شود. دفترچه سفارش در زمان معامله به شرح زیر است:

از آنجایی که 500 سهم با بهترین قیمت پیشنهادی موجود نیست، معامله به طور مداوم انجام می شود تا زمانی که 500 سهم با بهترین قیمت موجود تامین شود. در این مثال، قیمت کل سفارش تقریباً 101,142.50 دلار خواهد بود. میانگین قیمت سفارش بازار برای این سفارش معاملاتی 202.29 دلار خواهد بود.

پس از اجرای این سفارش، دفتر سفارش سه ردیف بالا را بروزرسانی و پاک می‌کند. دفتر سفارش جدید 50 سهم باقی‌مانده را با قیمت 203.10 دلار خواهد داشت، به علاوه سایر قیمت‌های درخواستی بالاتر.

سفارشات معاملاتی: سفارشات محدود (لیمیت اوردر)

سفارشات محدود (لیمیت اوردر) از انواع سفارشات معاملاتی

سفارش محدود پیچیده تر از سفارش بازار است. این نوع، یک سفارش جدید در دفتر سفارش ایجاد می کند، اغلب در نقطه "پایین تر" از بهترین قیمت های موجود در هر دو طرف. انجام این کار قیمت ایده آلی را تعیین می کند که یک معامله گر می خواهد با آن وارد بازار شود. این امر کنترل قیمت بیشتر اما نقدینگی کمتری را برای معامله گر فراهم می کند. نقدینگی تنها زمانی ارائه می شود که طرف مقابل مایل باشد قیمت آن معامله گر را برآورده کند.

سفارش فروش محدود (sell limit order) فقط با قیمت سفارش یا بالاتر از آن اجرا می شود.

سفارش خرید محدود (buy limit order) فقط با قیمت سفارش یا کمتر از آن اجرا می شود.

در مثال بالا، شاید فروشنده ای بخواهد برای 50 سهم به قیمت 203.10 دلار یک سفارش لیمیت sell اضافه کند. این امر باعث تغییر دفتر سفارشات به 150 سهم موجود در سطح 203.10 دلار می شود. این معامله تنها زمانی اجرا می‌شود که خریداران مایل به پرداخت آن قیمت باشند یا زمانی که سفارش‌های بازار به اندازه کافی سفارش‌ها را تا آن سطح پاک کرده باشند.

"بازار" برای تمام سفارشات محدود در یک دفتر سفارش بهترین قیمت موجود است. این بدان معناست که کمترین قیمت فروش (درخواست) و بالاترین قیمت خرید (پیشنهاد) بازار است. قیمت‌هایی که از این قیمت‌ها بدتر هستند (خرید بیشتر، پیشنهاد کمتر) پشت بازار (behind the market) نامیده می‌شوند. سفارشات جدیدی که بهتر از این قیمت ها هستند در بازار نامیده می شوند. سفارشات جدید به طور قابل توجهی بهتر از این قیمت ها، قابل فروش هستند.

برای اطلاع از نحوه سرمایه گذاری در رمزارزها و آموزش ارز دیجیتال، بر روی لینک کلیک کنید.

سفارشات معاملاتی: سفارشات حد ضرر

سفارشات حد ضرر دقیقاً برعکس سفارشات محدود عمل می کنند. سفارش حد ضرر به این منظور است که وقتی بازار در جهت مخالف مورد نظر معامله گر حرکت کند، بیشترین کنترل را برای معامله گر داشته باشد. این نوع سفارش برای به حداقل رساندن زیان در نظر گرفته شده است (در مقابل حداکثر کردن سود طبق استراتژی سفارش محدود). سفارش حد ضرر معمولاً به عنوان یک دستور خروج بالقوه برای بستن یک پوزیشن معاملاتی موجود وارد می شود اما در صورت حرکت قیمت به سطح مشخصی، ممکن است برای ورود به بازار نیز استفاده شود.

سفارش حد خرید (stop buy order) زمانی اجرا می شود که بازار در قیمت سفارش یا بالاتر از آن باشد.

سفارش حد فروش (stop sell order) زمانی اجرا می شود که بازار به قیمت سفارش یا کمتر از آن باشد.

نشان دادن این موضوع با یک مثال ساده تر است.

سفارشات معاملاتی: مثال سفارش حد ضرر

آشنایی با سفارشات معاملاتی

بیایید فرض کنیم یک معامله گر می خواهد سهام X را با قیمت 200 دلار خریداری کند. بازار در حال حاضر با قیمت 202 دلار معامله می شود. او امیدوار است که تا 200 دلار کاهش یابد تا وارد بازار شود؛ بنابراین، او یک سفارش خرید محدود به 200 دلار دارد. با این حال، او همچنین یک دستور حد خرید خوب تا زمان لغو را روی 210 دلار تعیین می کند زیرا قطعاً می خواهد در صورت افزایش قیمت به 210 دلار در بازار باشد. روز بعد، بازار افزایش یافته و با قیمت 211 دلار باز می شود؛ معامله او با 211 دلار انجام می شود.

در زمانی که معامله‌گر چند ساعت پس از باز شدن، بازار را بررسی می‌کند، سهام اکنون با قیمت 215 دلار معامله می‌شود. اگر او دستور حد خرید را تعیین نکرده بود، باید با سفارش بازار 215 دلار خرید می کرد. بدون دستور حد خرید، این معامله‌گر 4 دلار از سود احتمالی (215 تا 211 دلار) را از دست می‌داد.

Stop-Limit Order

استاپ لیمیت اوردر یا سفارش ترکیبی توقف-محدود یک دستور معامله مشروط است که ویژگی های سفارش استاپ و لیمیت را ترکیب می کند. یک استاپ لیمیت اوردر مستلزم قرار دادن دو قیمت است، قیمت توقف و قیمت محدود. هنگامی که سهام به قیمت توقف رسید، سفارش به یک سفارش محدود تبدیل می شود. سفارشات استاپ لیمیت اوردر، برخلاف حد ضرر، محدودیت قیمت را تضمین می کنند. از سوی دیگر، حد ضرر اجرای دستور را تضمین می‌کند اما نه لزوماً در قیمت حد ضرر.

به عنوان مثال، یک سرمایه گذار در حال حاضر سهامی را با قیمت 30 دلار معامله می کند. سرمایه‌گذار می‌خواهد سهام را در صورتی که به کمتر از 25 دلار سقوط کند، بفروشد اما تنها در صورتی که بتوان سهام را با قیمت 24 دلار یا بیشتر فروخت. سرمایه گذار با تعیین قیمت توقف 25 دلار و قیمت محدود 24 دلار، یک استاپ لیمیت اوردر تعیین می کند. هنگامی که سهام به زیر 25 دلار سقوط کرد، سفارش به یک سفارش لیمیت 24 دلاری تبدیل می شود.

Scaled Orders یا سفارش قابل تنظیم در بازار ارز دیجیتال

Scaled Orders یا سفارش قابل تنظیم در بازار ارز دیجیتال

یکی از راه های کاهش ریسک و مقابله با اثرات نوسانات بازار، ثبت تدریجی سفارشات خرید یا فروش کوچک به جای انجام یک خرید بزرگ و پرخطر است. یک سفارش یا سفارش مقیاس قابل تنظیم (Scale Order) شامل چندین سفارش محدود است که از خرید و فروش تدریجی تشکیل شده است و چنین سفارشی به قرار گرفتن در جهت بازار و همچنین کاهش ریسک کمک می کند. سفارش مقیاس نوعی سفارش در ارزهای دیجیتال است که معمولاً برای به دست آوردن میانگین قیمت بهتر هنگام باز کردن یا بستن یک موقعیت استفاده می شود.

از سوی دیگر، چون سفارش خرید یا فروش نهنگ های بزرگ می تواند تأثیر روانی زیادی بر بازار داشته باشد، نهنگ ها با استفاده از سفارشات قابل تنظیم و قرار دادن چندین سفارش کوچکتر در سمت بالا و پایین بازار، اهداف خود را پنهان می کنند. استفاده از سفارش قابل تنظیم به شما این امکان را می دهد که به جای اینکه ارز دیجیتال را در کیف پول خود نگه دارید و منتظر یک موقعیت خاص باشید، به تدریج وارد بازار شوید و سود بیشتری کسب کنید.

سفارش‌های مقیاس‌پذیر به سود معامله‌گرانی است که می‌خواهند از افشای کل اندازه سفارش خود به بازار اجتناب کنند که اغلب برای کسانی که با مقادیر قابل توجهی از دارایی‌ها سروکار دارند، ریسک پذیر است. اعلام سفارش های بزرگ می تواند بر رفتار سایر فعالان بازار و در نتیجه قیمت دارایی تأثیر بگذارد که می تواند به موقعیت معامله گر آسیب برساند.

سفارش OCO یکی از انواع سفارشات معاملاتی

اجرای یک دستور OCO معمولاً ترکیبی از یک دستور توقف و یک سفارش محدود است. در OCO دو سفارش خرید یا فروش وجود دارد که اگر یکی اجرا شود دیگری لغو می شود. به عنوان مثال، یک سفارش OCO در محدوده قیمتی 45000 تا 50,000 دلار می تواند در صورتی که قیمت بیت کوین به 45000 دلار برسد، سفارش خرید و اگر به 50,000 دلار برسد، سفارش فروش باشد. در این سفارش اگر بیت کوین به 45000 دلار برسد، خرید شما تکمیل شده و سفارش فروش 50,000 دلاری لغو خواهد شد.

سفارش تریلینگ استاپ

سفارش تریلینگ استاپ

سفارش تریلینگ استاپ، نوعی از دستور توقف است که با قیمت بازار حرکت می کند و یکی از انواع سفارشات معاملاتی است. این نوع سفارش به شما این امکان را می دهد در حالی که بازار به نفع شما حرکت می کند سود خود را قفل کرده و در صورت معکوس شدن بازار از سرمایه خود محافظت کنید. تریلینگ استاپ ها معمولاً همزمان با معامله اولیه قرار می گیرند اما توانایی آن را دارند که بعد از معامله نیز قرار گیرند.

سفارش FOK

دستورات FOK دستوراتی هستند که در صورت عدم اجرای فوری دستور لغو خواهند شد. این نوع سفارش، امکان معامله با قیمت واحد را فراهم می کند. به این ترتیب، اگر دستوری در زمان ثبت به طور کامل اجرا نشود؛ لغو خواهد شد. این نوع سفارش معمولاً توسط سرمایه گذارانی استفاده می شود که می خواهند تعداد زیادی سهام یا قرارداد را بدون تأثیر بر قیمت بازار خریداری کرده یا بفروشند. این نوع سفارش به ویژه در بازارهای غیر نقدشونده یا در حال حرکت سریع که پر کردن جزئی می تواند منجر به نوسانات منفی قیمت شود مفید است.

سفارش GTC 

سفارش GTC یا Good Til Canceled سفارشی است که تا زمانی که به صورت دستی لغو یا تکمیل نشود در بازار فعال باقی می ماند. سفارش GTC جایگزینی برای سفارش روزانه است و حداکثر مدت اعتبار یک سفارش تا زمان لغو آن 365 روز است. این سفارش می‌تواند توسط سرمایه‌گذاری انجام شود که می‌خواهد اوراق بهادار را با قیمت مشخصی بخرد یا بفروشد و می تواند با انواع مختلف سفارش مانند سفارشات GTC، سفارشات محدود و دستورات توقف استفاده شود.

سفارش IOC

سفارش IOC یکی از سفارشات معاملاتی

سفارش فوری یا لغو (IOC) سفارشی برای خرید یا فروش یک اوراق بهادار است که در تلاش است تمام یا بخشی از یک اوراق بهادار را بلافاصله اجرا کند و سپس بخش تکمیل نشده سفارش را لغو کند. سفارش IOC یکی از چندین نوع سفارش است که معامله گران می توانند برای تعیین مدت زمان فعال بودن سفارش در بازار یا لغو آن، استفاده کنند. اکثر پلتفرم‌های معاملات آنلاین اجازه می‌دهند سفارشات IOC به صورت دستی یا برنامه‌ریزی شده در استراتژی‌های معاملاتی خودکار صورت گیرد.

سفارش AON

سفارش همه یا هیچ (AON) نوع معمولی از سفارش شرطی و یکی از انواع سفارشات معاملاتی است که مشخص می کند کل اندازه سفارش باید پر شود. بنابراین، سفارش‌های AON حاوی دستورالعملی است که در سفارش خرید یا فروش استفاده می‌شود که به کارگزار دستور می دهد سفارش را به‌طور کامل پر کند یا آن را انجام ندهد. اگر سهام کافی برای تکمیل سفارش وجود نداشته باشد، سفارش لغو می شود.

سفارش تیک پرافیت لیمیت

سفارش Take Profit نوعی سفارش در ارز دیجیتال است که به صرافی می‌گوید پس از رسیدن بازار به سطح سود معین، موقعیت را ببندد. این نوع سفارش به معامله گران اجازه می دهد تا بدون نیاز به نظارت مداوم، سود خود را به طور خودکار قفل کنند. دستورهای Take Profit اغلب همراه با دستورات توقف ضرر برای مدیریت ریسک و محافظت از سود استفاده کنند.

سفارش حد سود تیک پرافیت لیمیت

دستور برداشت سود زمانی که به قیمت سود برداشت رسید، یک سفارش محدود (خرید یا فروش) را آغاز می کند. سفارشات سود دریافتی اغلب برای تعیین اهداف و محافظت از سود شما در موقعیت های معاملاتی استفاده می شود.

سفارش ترکیبی 

سفارش ترکیبی یکی از سفارشات معاملاتی

یکی از جالب ترین انواع سفارشات معاملاتی در ارز دیجیتال، دستور براکت یا ترکیبی است که سه سفارش را در یک سفارش واحد ترکیب می کند؛ یعنی در کنار فرمان اول دو دستور از طرف دیگر نیز داده می شود که اینها می توانند سفارشات خرید و فروش باشند. اگر اولین سفارش، سفارش خرید باشد، هر دو سفارش هدف و توقف، سفارشات فروش خواهند بود. به همین ترتیب، وقتی اولین سفارش یک سفارش فروش باشد، دو سفارش بعدی یک سفارش خرید خواهند بود. سفارش براکت به معامله گران کمک می کند تا با یک سفارش هدف، موقعیت سودآوری را رزرو کنند یا با دستور توقف ضرر تا حدی ضرر را کاهش دهند.

سفارش Post Only

سفارش post only یک سفارش حد مشروط است که هدف آن افزودن نقدینگی به دفتر سفارش است. در یک محیط فقط پست، سفارش شما به عنوان سفارش محدود در دفترچه سفارش ثبت می شود. هیچ سفارشی در این مدت مطابقت یا تکمیل نخواهد شد. کلیه سفارشات خریدار رد خواهد شد. سفارشات ذخیره شده را می توان در حالت فقط پست لغو کرد.

سفارش تریگر

سفارش تریگر زمانی تراکنش را اجرا می کند که به قیمت هدف برسد. در حالی که این نوع سفارش شبیه به دستور توقف است، حتی اگر سهام کافی برای تکمیل تراکنش نداشته باشید، تا حد امکان پر می شود.

در این باره بیشتر بخوانید

    نظر بدهید

    شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

    0 دیدگاه

    2 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
    1 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
    در صورت کند بودن سایت فیلترشکن خود را خاموش کنید
    ×بستن صفحه
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09304891085
    موبایل 09304891085
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @9304891085
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09304890560
    موبایل 09927779003
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 009101364784
    موبایل 009101364784
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @@armteam_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(فاطمه باجلان)
    موبایل 09192353887
    موبایل 09192353887
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin2_105
    داخلی 105
    پشتیبان فروش(فاطمه باجلان)
    موبایل 09927779030
    موبایل 09927779030
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin1_105
    داخلی 105
    پشتیبان فروش(پریسا متولی)
    موبایل 09192757633
    موبایل 09927779005
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_29
    داخلی 106
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09909400064
    موبایل 09909400064
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779040
    موبایل 09927779040
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
    موبایل 09304891628
    موبایل 09304891628
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_114
    داخلی 114
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09304890686
    موبایل 09304890686
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09909400054
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09194198792
    موبایل 09194198792
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_33
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09304891297
    موبایل 09304891297
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    اطلاعات تماس(دفتر فروش)
    تلفن 021-22021030
    تلفن 021-22021040
    بدون پیش شماره 90001030
    اینستاگرام @alireza.mehrabii
    کانال تلگرام @alirezamehrabi_com