1. صفحه اصلی
  2. مقالات بازار مالی
  3. اصطلاحات بازار مالی
  4. استراتژی پوزیشن تریدینگ (Position Trading)

استراتژی پوزیشن تریدینگ (Position Trading)

استراتژی پوزیشن تریدینگ (Position Trading)
لوگو علیرضا محرابی
استراتژی پوزیشن تریدینگ (Position Trading)
اصطلاحات بازار مالی

امروزه در بازارهای مالی استراتژی ها نقش بسیار پر رنگی را ایفا می کنند، استراتژی پوزیشن تریدینگ نیز یکی از این استراتژی های بسیار کارآمد است که افراد زیادی از آن استفاده می کنند؛ به بیان دیگر این استراتژی یکی از محبوب ترین و خاص ترین روش های سرمایه گذاری و یا معامله دارایی های گوناگون محسوب می شود. از استراتژی پوزیشن تریدینگ می توان به عنوان یک استراتژی بلندمدت یاد کرد؛ اگر بخواهیم این استراتژی را با معاملات کوتاه مدت مقایسه کنیم، این گونه می توان گفت که در استراتژی پوزیشن تریدینگ به مراتب بیشتر از تحلیل فاندامنتال استفاده شده است و نوسانات قیمتی روزانه در آن نادیده گرفته می شود.

آشنایی با پوزیشن تریدینگ (Position Trading)

آشنایی با استراتژی پوزیشن تریدینگ

استراتژی پوزیشن تریدینگ را می توان به عنوان یکی از چشم اندازهای طولانی مدت سرمایه گذاری در بازارهای مالی معرفی کرد. در واقع سود بالقوه این دسته از معاملات، به‌ مراتب بیشتر از استفاده از استراتژی‌ هایی همچون اندیکاتور میانگین متحرک است و همین امر موجب شده که این نوع استراتژی ها از محبوبیت بالایی در میان معامله گران برخوردار باشند. نباید این موضوع را فراموش کرد که این نوع استراتژی ها، به علت بازه زمانی بالا و ماندن تریدر در پوزیشن مد نظر، از ریسک بالاتری نیز به نسبت برخوردار است و معامله گر در این نوع استراتژی ها با ریسک زیادی مواجه می شود. با تمام این موارد به دلیل این که تریدرهای پوزیشن تریدینگ به دنبال این هستند تا پوزیشن خود را در تمامی بازه زمانی سرمایه‌ گذاری‌ خود حفظ کنند، به ‌مراتب سود بیشتری را نیز کسب خواهند کرد؛ همین امر باعث شده است که این استراتژی از جایگاه ویژه ای برخوردار باشد.

مثال‌ هایی از پوزیشن تریدینگ؛ شرکت زوم و همه‌ گیری ویروس کرونا

در دوران کرونا که اقتصاد جهانی با یک دگرگونی بسیار بزرگی مواجه شد، نمونه ای از برجسته ترین معاملات به سبک استراتژی پوزیشن تریدینگ رخ داد. تریدرهایی که در زمان همه گیری ویروس کرونا در بازارهای مالی حضور داشتند به این باور رسیدند که شیوه فعالیت مردم جهان به واسطه همه گیری ویروس خطرناک کرونا کم کم در شرف تغییر است. این افراد با استفاده از همین موضوع که بیان کردیم توانستند از فرصت‌ های معاملاتی بازار سود زیادی از بازار به‌ دست بیاورند. یکی از این نمونه ها شرکت نرم افزاری زوم بود که از مهم ترین فعالیت های تخصصی این شرکت می توان به فعالیت در زمینه ویدئو کنفرانس اشاره کرد.

در زمان شیوع ویروس کرونا که دولت ها بسیاری از مشاغل را تعطیل کردند بسیاری از کسب و کارها به سمت دورکاری سوق پیدا کردند زیرا این کار باعث می شد که شیوع ویروس، روند کندی را تجربه کند. استفاده از این نرم ‌افزار با انفجاری عظیم روبرو شد و تعداد کاربران این نرم‌ افزار به یکباره شدیداً افزایش پیدا کرد زیرا افرادی که دور از محیط کاری خود به سر می بردند تصمیم گرفتند از این نرم افزار بهره ببرند. در حقیقت، با گسترش این ایده که اکثر دفاتر در سراسر جهان قرار است تا به شیوه دورکاری به کار خود ادامه دهند، قیمت سهام شرکت زوم در عرض ۹ ماه از چیزی حدود ۷۰ دلار، به رقم تقریبی ۶۰۰ دلار افزایش پیدا کرد که این رقم یک رقم بی سابقه در آن دوران بود. از آن زمان به بعد، نمودار به‌ وضوح نشان می ‌دهد که یک “رفت‌ و برگشت” در قیمت سهام این شرکت رخ داده است؛ به طوری که قیمت سهام این شرکت امروزه تقریباً به‌ جایی که ابتدای سال ۲۰۲۰ در آن قرار داشت، سقوط کرده است.

پوزیشن تریدر کیست؟

استراتژی پوزیشن تریدینگ چیست

در رابطه با معرفی پوزیشن تریدر باید بگوییم که پوزیشن تریدر کسی است که با هدف کسب سود بیشتر، تمام تلاش خود را به کار می گیرد که یک پوزیشن را برای مدت طولانی حفظ کند و در کوتاه مدت آن را نبندد. این نوع تریدرها معمولا با یک دید بلندمدت بازارها را ارزیابی می کنند و با دید طولانی مدت وارد بازارهای مالی می شوند و به دلایلی که در بالا به آن اشاره کردیم ممکن است هفته ها، ماه ها و یا طولانی تر در پوزیشن انتخابی خود باقی بمانند و از آن خارج نشوند.

در واقع این تریدرها تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا تغییرات قابل ‌توجهی در چشم ‌انداز اقتصادی سهام، شاخص، کالا، ارزهای دیجیتال یا ارزهای فیات مد نظر خود پیدا کرده تا از این طریق، به بیشترین سود قابل کسب از یک دارایی بخصوص دست پیدا کنند.

مزایای استراتژی پوزیشن تریدینگ

اگر بخواهیم مزایای استراتژی پوزیشن تریدینگ را مورد بررسی قرار دهیم باید بگویم که این استراتژی به طور کلی دارای مزایای بسیار مفیدی است که باعث شده بیشتر فعالان بازار مالی و مدیران حرفه ای پول، از این استراتژی بهره ببرند. در قسمت زیر به معرفی بارزترین ویژگی های استراتژی پوزیشن تریدینگ می پردازیم:

 استراتژی بلندمدت/سود قابل‌توجه

همانطور که در قسمت بالا گفتیم این استراتژی به عنوان یک استراتژی بلندمدت عمل می کند که استفاده صحیح از آن موجب می شود معامله گر سود قابل توجهی را به دست آورد که در مقایسه با ترید روزانه رقم قابل توجهی است.

اضطراب کمتر

یک معامله گر در استفاده از استراتژی پوزیشن تریدینگ با اضطراب کمتری مواجه می شود و علت این موضوع این است که پوزیشن‌ های تریدرهای این روش معاملاتی، به علت بازه‌ های زمانی بلندمدت، نیازی به نظارت مکرر بر روندهای بازار نداشته و این موضوع به خودی خود استرس و تنش وارده به تریدرها را شدیداً کاهش می دهد؛ زیرا اگر یک معامله گر همواره نظاره گر بازار باشد ممکن است با هر اتفاق کوچک حجم بسیار زیادی از استرس را متحمل شود.

دسترسی به زمان بیشتر برای جستجوی دیگر فرصت های معاملاتی

این ویژگی یکی از مهم ترین مزایای استراتژی پوزیشن تریدینگ است که موجب شده این استراتژی بسیار محبوب شود. به طور کلی پوزیشن تریدینگ این اجازه را به تریدرها می ‌دهد تا زمان بیشتری را برای یافتن دیگر فرصت‌ های معاملاتی در اختیار داشته باشند. در حقیقت تریدرهای این روش معاملاتی به ‌جای نظارت مداوم بر روندهای قیمتی یک دارایی به خصوص و کنترل مکرر پوزیشن های اخذ شده خود، می توانند به دنبال سایر فرصت ‌های معاملاتی موجود در بازار باشند و فرصت های معاملاتی مفیدی برای خود پیدا کنند.

معایب استراتژی پوزیشن تریدینگ

معایب استراتژی پوزیشن تریدینگ

همانطور که در قسمت بالا گفتیم استراتژی پوزیشن تریدینگ دارای مزایای بسیار برجسته ای است که موجب شده است این پوزیشن جایگاه بسیار ویژه ای در میان معامله گران کسب کند. باید توجه کنید که هیچ یک از روش های معاملاتی رایج در بازارهای مالی که کاربران بسیار زیادی از آن استفاده می کنند کامل نبوده و علاوه بر مزایای برجسته، معایبی نیز دارند. این استراتژی در کنار مزایا، معایبی نیز دارد که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت:

نیاز به سرمایه بیشتر در پوزیشن تریدینگ

به‌طور کلی جهت کسب سود قابل‌ توجه از طریق باز نگه داشتن یک پوزیشن برای طولانی‌ مدت (پوزیشن تریدینگ)، احتمالاً به میزان سرمایه بیشتری نیاز خواهد بود؛ چرا که بر اساس ماهیت این روش، حداقل به چندین ماه زمان نیاز خواهد بود تا یک پوزیشن تریدر، سرمایه خود را در یک پوزیشن قفل کرده تا به سود دهی قابل توجه برسد. پس نیاز است که یک تریدر با میزان مناسبی از سرمایه، اقدام به استفاده از استراتژی پوزیشن تریدینگ کند.

علاوه بر این، اگر یک پوزیشن تریدر پس از اخذ یک پوزیشن بخصوص، سرمایه دیگری در حساب خود نداشته باشد، سایر فرصت‌ های معاملاتی را از دست خواهد داد و نمی تواند از این فرصت های معاملاتی بهره ببرد.

کارمزد معاملات

دومین معایب استراتژی کارمز معاملات است. اساساً این احتمال وجود دارد که کارمزدهای دریافتی توسط بروکرها و صرافی ها با گذشت زمان دستخوش تغییر و علی الخصوص افزایش شوند و این تغییر غیر قابل اجتناب است؛ بنابراین یک پوزیشن تریدر بایستی به‌ طور قطع این موضوع را در تحلیل ‌های خود مد نظر قرار دهد که آیا سود ناشی از پوزیشن اخذ شده، این افزایش کارمزد را نیز پوشش خواهد داد یا خیر.

ریسک کمتر، سود کمتر

معمولا در معاملات بلندمدت، معامله گر به هر اندازه که پوزیشن اخذ می کند، بالقوه با ریسک کمتری مواجه می شود. این موضوع اساساً به این دلیل است که مدت‌ زمان بیشتری طول می‌کشد تا تریدرهای این روش، از پوزیشن خود خارج شوند که این امر به خودی خود، نیازمند تمرین و ممارست در زمینه مدیریت سرمایه و مدیریت مالی است.

با این تفاسیر، زمان زیادی لازم است تا یک پوزیشن تریدر به پختگی کافی رسیده تا قادر به بررسی و تحلیل پوزیشن های مناسب و سود ده برسد؛ در غیر این صورت، اگر یک پوزیشن تریدر ناسنجیده وارد یک پوزیشن شود، این احتمال وجود دارد که تمامی سرمایه خود را از دست بدهد پس رسیدن به سود نیازمند آموزش های لازم است.

رویکردهای رایج در بین پوزیشن تریدرها

رویکرد های رایج در بین پوزیشن تریدر ها

از مهم ترین ابزارهای اساسی و بسیار مهم برای پوزیشن تریدرها می توان به تحلیل بنیادی یا فاندامنتال اشاره کرد و دلیل این موضوع این است که این تریدرها معمولا بر اساس تحلیل بنیادی که از بازار به دست می آورند دارایی های خود را برای مدت طولانی حفظ می کنند. در واقع در تحلیل بنیادی، عوامل مختلفی نظیر میزان عرضه و تقاضا، قدرت یا ضعف اقتصادی، سود، سود سهام و همچنین معاملات فرامرزی، توسط تریدرها در نظر گرفته می ‌شوند و تریدر با توجه به تحلیلی که از این شرایط به دست آورده است حرکت می کند. برای فهم صحیح این موضوع به مثال زیر توجه کنید:

مثال بارزی از استفاده از تحلیل بنیادی، مربوط به دلار استرالیا و بازارهای کالا است. تصور کنید که میزان تقاضای کالایی همچون “مس”، از سوی کشور چین شدیداً کاهش پیدا کند؛ در این صورت، این امر می ‌تواند باعث وارد شدن یک فشار نزولی شدید بر دلار استرالیا شود؛ چراکه استرالیا بزرگترین صادر کننده مس به چین به شمار می‌ رود و این امر به‌ نوبه خود باعث می‌ شود تا این کشور از مس جهت صادرات به سایر کشورها و ساخت ‌و ساز در داخل کشور خود نیز استفاده کند.

در سوی دیگر معمولا تریدرها از تحلیل تکنیکال برای شناسایی روند قیمت دارایی ها استفاده می کنند و همین امر موجب می شود که آنها در آستانه کسب سود از روند قیمتی قرار گیرند. همچنین این شکل از تحلیل می ‌تواند به‌ عنوان یک مکانیزم زمان ‌بندی نیز مورد استفاده قرار گرفته و به یک تریدر بگوید که به یک پوزیشن وارد شده یا از آن خارج شود.

همچنین از تحلیل تکنیکال جهت تعیین اینکه آیا یک دارایی بخصوص، وارد یک روند قیمتی قدرتمند شده یا خیر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این ‌رو، به‌ عنوان یک قاعده کلی، تریدرها باید تلاش کنند تا در ابتدا یک سیگنال بنیادی برای سرمایه‌ گذاری بر روی یک دارایی پیدا کرده و سپس با استفاده از تحلیل تکنیکال، به یک تأیید نهایی برای تحلیل بنیادی اولیه خود دست پیدا کنند.

از این ‌رو، این دو شکل تحلیل مکمل یکدیگر بوده و یک تحلیلگر موفق، مستلزم استفاده از هر دوی این تحلیل ‌ها در کنار یکدیگر است و نمی توان از هر کدام به تنهایی عملکرد قابل قبولی انتظار داشت.

رایج ترین ابزارهای مورد استفاده توسط پوزیشن تریدرها

پوزیشن تریدینگ به طور کلی با تمام ابزارهای رایج که در بازارهای مالی کارایی دارند و مورد استفاده قرار می گیرند، انجام می شود. در سوی دیگر پوزیشن تریدرها معمولا بازارهایی را انتخاب می کنند که بیشترین میزان نقدینگی را داشته باشد و علت این موضوع این است که گاهی اخبارهایی که منتشر می شوند نوسانات بسیار زیادی را در بازارهای مالی و دارایی هایی که با نقدینگی کمتر معامله می شوند، به وجود می آورند. در این شرایط نقش یک روند معکوس را برای تریدر ایفا می کند، حال اینکه در بازارهایی با نقدینگی بالا، فرصت ‌های بیشتری برای ایجاد ثبات در بازار در مواجهه با اخبار وجود خواهند داشت.

CFD های سهام ها

CFDهای سهام ها

معمولا سهام شرکت ها را می توان از طریق قراردادهای مابه التفاوت معامله کرد. به طور کلی بدین صورت می توان گفت که این سهام ها در مقایسه با بازارهای ناپایدار مانند ارزهای دیجیتال و بازار مالی فارکس از روند پایدارتری برخوردار است در حالی که بازارهای ارز دیجیتال و فارکس سرشار از نوسانات هستند که موجب می شود محیط ناپایداری داشته باشند. همین امر موجب می شود که بیشتر تریدرها ترجیح دهند پوزیشن خود را در بلندمدت حفظ کنند و از این طریق به کسب سود بپردازند.

البته موضوع قابل توجه در این بازارها این است که در چنین بازارهایی، ریسک معاملات نیز متمرکز است و علت این موضوع این است که اخبارهای منفی منتشر شده در مورد یک شرکت موجب می شود که سهام آن شرکت با نوسان قابل توجهی روبرو شود؛ اگر شما نیز تصمیم دارید به سرمایه گذاری بلندمدت بپردازید این گزینه می تواند برای شما بسیار مناسب باشد.

CFD های کالا یا کامودیتی‌ ها

بازارهای CFD بازارهای کامودیتی، راهی عالی جهت کسب سود از طریق معامله کالاهایی همچون نفت خام، طلا و دیگر موارد این‌ چنینی است. در حقیقت با مشارکت در چنین بازارهایی، این امکان در اختیار تریدرها قرار می‌گیرد تا از هر دو روند صعودی و نزولی بازار بهره برده و نیاز به خرید قراردادهای آتی یا فیوچرز از بین می ‌رود.

به‌ بیان ‌دیگر، معامله گران در این بازارها این امکان را دارند که می توانند اندازه پوزیشن خود را متناسب با اندازه حساب و میزان تحمل ریسک قیاس کرده و بر این اساس اقدام به انجام معامله کنند.

 CDF های شاخص ها

این نوع معاملات به معامله گران این امکان را می دهند که در بازارهای مختلف سهام در سراسر جهان اقدام به انجام معامله کنند. برای مثال اگر شما پیش بینی کنید که بازار سهام در کشور استرالیا سقوط خواهد کرد؛ می توانید روی شاخص AUS200، موقعیت شورت (فروش) بگیرید.

از طرف دیگر، اگر پیش ‌بینی شما این است که بازار فرانسه در شرف اوج گرفتن است، می‌ توانید روی شاخص FRANCE، پوزیشن لانگ (خرید) بگیرید. در حقیقت این شاخص‌ ها این امکان را در اختیار تریدرها قرار می ‌دهند تا بدون ورود به بازار و انتخاب سهام یک شرکت بخصوص، در بازارهای ملی سفته‌ بازی کنند.

CFDهای بازار مالی فارکس

همانطور که می دانید بازار فارکس یکی از بزرگترین بازارهای مالی جهان است که افراد بسیار زیادی از سراسر جهان در آن حضور دارند و در آن به معامله می پردازند. بازار فارکس نیز یکی از دیگر راه های هیجان انگیز برای مشارکت در اقتصادهای ملی در سرتاسر جهان شناخته می شود. شما می توانید با استفاده از CFD های فارکس این امکان را به دست آورید تا ارزهایی مثل یورو، دلار، ین و... را معامله کنید. همانطور که می دانید جفت ارزهای موجود در بازار فارکس به علت نوسانات شدید که دارند کمتر مورد توجه معامله گران قرار می گیرند؛ پس می توان نتیجه گرفت که اخبار و رویدادهای اقتصادی و سیاسی می توانند به طور مستقیم بر ایجاد روندهای طولانی مدت در این بازار تاثیرگذار باشند.

در این باره بیشتر بخوانید

    نظر بدهید

    شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

    0 دیدگاه

    1 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
    1 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
    ×بستن صفحه
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09101364784
    موبایل 09101364784
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @@armteam_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09194198792
    موبایل 09194198792
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_33
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09927779050
    موبایل 09304890686
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_Admin_101
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09304891085
    موبایل 09304891085
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_Admin_101
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779040
    موبایل 09927779040
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
    موبایل 09304891628
    موبایل 09304891628
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_114
    داخلی 114
    پشتیبان فروش(میلاد موسوی)
    موبایل 09907779006
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09192757633
    موبایل 09927779005
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_29
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09909400064
    موبایل 09909400064
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09304890560
    موبایل 09927779003
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09304891297
    موبایل 09304891297
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(میلاد موسوی)
    موبایل 09909400054
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09192353887
    موبایل 09192353887
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_11_107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779030
    موبایل 09927779030
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_111_107
    داخلی 107
    اطلاعات تماس(دفتر فروش)
    تلفن 021-22021030
    تلفن 021-22021040
    بدون پیش شماره 90001030
    اینستاگرام @alireza.mehrabii
    کانال تلگرام @alirezamehrabi_com