1. صفحه اصلی
  2. مقالات بازار مالی
  3. اصطلاحات بازار مالی
  4. انواع ETF در بازار مالی

انواع ETF در بازار مالی

انواع ETF در بازار مالی
لوگو علیرضا محرابی
انواع ETF در بازار مالی
اصطلاحات بازار مالی

صندوق قابل معامله یا ETF نوعی سرمایه گذاری است که مجموعه ای از چندین نوع دارایی مختلف مانند سهام، اوراق قرضه یا ترکیبی از آنها را بدون مالکیت واقعی و مستقیم ارائه می دهد. این صندوق ها به یک شاخص، کالا یا سایر دارایی های خاص مرتبط هستند و امکان معامله آنها در بورس وجود دارد. با انواع ETF، می توانید به روشی متفاوت به بازارهای مالی دسترسی داشته باشید و سبد سرمایه گذاری خود را بدون نیاز به مدیریت چندین دارایی مختلف، متنوع کنید. در این مقاله با ما همراه باشید تا ویژگی های رایج این نوع صندوق ها و مزایا و خطرات آنها را بررسی کنیم.

معرفی انواع ETF در بازار مالی 

معرفی انواع ETF در بازار مالی

در حال حاضر هزاران ETF در چندین دسته مختلف وجود دارد. هر یک از انواع ETF دارای ویژگی های خاصی است و بسته به نوع دارایی تحت پوشش آنها، حوزه مورد علاقه، میزان ریسک و غیره می تواند متفاوت باشد. علاوه بر این، برخی از این گروه‌ها شامل گروه‌های کوچکتر در موارد جزئی‌ تر مانند ارزش بازار و حوزه مرتبط می‌شوند.

ETF های سهام

معمولاً عناصر این گروه از صندوق‌های سرمایه‌گذاری یکی از شاخص‌های اصلی سهام مانند S&P 500، Nasdaq (NASDAQ) یا شاخص سهام دیگری را دنبال می‌کنند. در این نوع، هدف تنوع بخشیدن به سرمایه گذاری در بخشی است که دارای سهام با عملکرد برتر و پتانسیل بالا است. MVDAPP سهام دارایی دیجیتال جهانی MVIS یکی از بزرگترین در این دسته است. با توجه به ماهیت این نوع صندوق، تحولات نامطلوب در سهام مربوطه ممکن است منجر به ریسک از دست دادن سرمایه شود. به طور کلی، انوع ETF ها بر اساس ارزش بازار، سبک سرمایه گذاری، استراتژی سرمایه گذاری، منطقه مربوطه و همچنین بخش، طبقه بندی می شوند.

ارزش بازار

این پارامتر از ضرب قیمت یک سهم در تعداد واحدهای نگهداری شده توسط سهامداران به دست می آید. به طور کلی، شرکت‌های این حوزه به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند: شرکت‌های کلان با ارزش بازار حداقل 10 میلیارد دلار یا بیشتر، شرکت‌ های متوسط با ارزش بازار 2 تا 10 میلیارد دلار و سرمایه‌های کوچک.) ارزش بازار 300 میلیون تا 2 میلیارد دلار است.

سبک سرمایه گذاری

یک صندوق قابل معامله در بورس را می توان با رویکرد رشد یا ارزش طراحی کرد. سهام در صندوق های رشد محور عموماً نسبت قیمت به سود بالاتری دارند و رشد بالاتر و سریع تری را نسبت به بقیه بازار تجربه می کنند. از سوی دیگر، ارزش سهام صندوق ها نسبت به درآمد شرکت و بازار گسترده تر، کمتر از ارزش گذاری شده است. ETF های فناوری نمونه کاملی از سبک رشد هستند.

استراتژی سرمایه گذاری

معمولا، ETF ها یک استراتژی غیرفعال برای ردیابی یک شاخص معیار در بازار سهام اتخاذ می کنند. از سوی دیگر برخی از این صندوق ها به صورت فعال و مستقیم مدیریت می شوند.

زمینه مرتبط

یک صندوق قابل معامله در بورس ممکن است بر یک کشور یا منطقه خاص مانند منطقه اقیانوس آرام تمرکز کند یا ممکن است در سطح جهانی طراحی شود. صندوق‌های بین‌المللی عموماً آنهایی هستند که بر کشورهای خارج از ایالات متحده تمرکز دارند.

زمینه فعالیت

زمینه فعالیت در ETF های بازار مالی

11 حوزه برای این صندوق ها در نظر گرفته شده است که در این میان فناوری، بهداشت، مالی و انرژی مهم ترین هستند. علاوه بر این، مناطق فرعی با پوشش بخش های دقیق تر تعیین شدند. از جمله هوش مصنوعی که زیرمجموعه فناوری محسوب می شود.

ETFهای اوراق قرضه

این نوع از صندوق های قابل معامله که ETF با درآمد ثابت نیز نامیده می شود، اغلب یک شاخص اوراق قرضه، از جمله اوراق قرضه مجموع Lehman Brothers ایالات متحده را دنبال می کند. شما می توانید از این وجوه برای کسب درآمد منظم در ازای سرمایه گذاری استفاده کنید. البته میزان این درآمد بستگی به عملکرد اوراق مربوطه دارد و حتی ممکن است این درآمد صفر شود. دسته های اصلی این گروه از ETF ها بر اساس میانگین مدت یا زمان سررسید دارایی های صندوق تعیین می شوند. علاوه بر این، وجوه اوراق قرضه بر اساس نوع ناشر، رتبه اعتباری، بازده یا منطقه مرتبط طبقه بندی می شوند.

میانگین مدت یا تاریخ سررسید

از این داده ها برای طبقه بندی اوراق قرضه به سه گروه اصلی استفاده می شود:

  • کوتاه مدت (تا 3 سال سررسید)
  • میان مدت (سررسید 3 تا 10 سال)
  • بلندمدت (بیش از 10 سال و حداکثر 30 سال سررسید)

نوع فرستنده

این پارامتر واحد منتشر کننده اوراق قرضه نگهداری شده در یک صندوق را توصیف می کند. بانک ها، دولت ها، مشاغل، مقامات محلی و غیره؛ به طور کلی مسئول هستند.

بررسی اعتبار

اعتبار ETF اوراق قرضه ریسک ناشر آن را اندازه گیری می کند و این اندازه گیری عملکرد صندوق را تعیین می کند. به عنوان مثال، یک صندوق قابل معامله در بورس با بازدهی بالا، شاخصی از اوراق قرضه صادر شده توسط شرکت هایی با ریسک عدم موفقیت بالا را دنبال می کند. سرمایه گذاری در چنین صندوق هایی ممکن است یک سرمایه گذاری پرخطر در نظر گرفته شود.

ETF کالاها 

انواع ETF کالاها

همانطور که از نام آن پیداست، یکی از چندین نوع ETF است که حرکت قیمت کالاها یا شاخص های آنها را دنبال می کند و به آن مرتبط است. این کالاها می توانند نفت خام، طلا، محصولات کشاورزی و بسیاری موارد دیگر باشند. علاوه بر این، برخی از آنها شاخص یک سبد حاوی چندین کالا را دنبال می کنند. این صندوق ها چندین مزیت را ارائه می دهند. آنها در سبد سرمایه گذاری تنوع ایجاد می کنند و به عنوان مثال وقتی بازار سهام سقوط می کند، می توانند از ارزش سرمایه محافظت کنند. علاوه بر این، خرید جعبه های کالا هزینه کمتری نسبت به داشتن فیزیکی آنها دارد زیرا با این روش هزینه های نگهداری و بیمه، معنایی ندارد. ETFهای کالا شامل چندین دسته اصلی از وجوه با پشتوانه دارایی های فیزیکی، قراردادهای آتی، سهام و ETN است.

حمایت فیزیکی

این وجوه به طور مستقیم شامل کالاهایی است که در یک مکان فیزیکی نگهداری می شوند، مانند طلا، نقره و غیره.

پشتیبانی آتی

اکثر ETF ها از این نوع هستند. این صندوق ها قراردادهای آتی، قراردادهای سوآپ (انتقال درآمد حاصل از دارایی های پایه بین دو طرف قرارداد) و ... را بر روی کالای مرجع خریداری می کنند.

پشتیبانی سهام

در واقع این صندوق ها دارای سهام شرکت هایی هستند که فعالیت آنها استخراج، تولید یا حمل و نقل کالا است.

ETN های کالا

در واقع، این مورد یک ETF یا صندوق قابل معامله در نظر گرفته نمی شود. ما بیشتر در مورد اسکناس های معامله شده در بورس صحبت می کنیم. این اوراق از قراردادهای وام صادر شده توسط یک مؤسسه مالی استفاده می کند که با پرداخت سود برای یک محصول خاص موافقت کرده است.

ETF های ارزی

ETFهای ارزی

این یکی از انواع ETF ها است که ابزارهای سرمایه گذاری ترکیبی هستند که عملکرد جفت ارزها از جمله ارزهای داخلی و خارجی را دنبال می کنند. صندوق های ارزی با هدف های متعددی طراحی می شوند. شما می توانید از آنها برای نوسانات قیمت ارز بر اساس رویدادهای سیاسی و اقتصادی در یک کشور استفاده کنید. علاوه بر این، از آنها برای تنوع بخشیدن به سبد سرمایه گذاری و محافظت در برابر نوسانات ایجاد شده در بازارهای ارز استفاده می شود. هنگام سرمایه گذاری در انواع ETF ارز، باید تغییرات نرخ بهره، رویدادهای سیاسی، اقتصادی و غیره و خطر تأثیر آنها بر وضعیت صندوق دانست.

جالب اینجاست که ETF های بیت کوین و اتریوم نیز برای معاملات نقدی و آتی در این دسته از صندوق های قابل معامله در دسترس هستند. صندوق‌های رمزنگاری معمولاً برای محافظت در برابر تورم استفاده می‌شوند و در صرافی‌ های سنتی به جای صرافی‌ های ارزهای دیجیتال معامله می‌شوند. کاربران می توانند به جای خرید ارز دیجیتال و تحمل ریسک از این انواع ETF ها بهره مند شوند.

ETF ها بر یک بخش خاص متمرکز شدند

به نظر می رسد که وجوه این دسته بر یک حوزه یا صنعت خاص تمرکز دارند. به عنوان مثال، ETF مراقبت های بهداشتی، شرکت های فعال در این زمینه را پوشش می دهد. ایده پشت این صندوق ها این است که از طریق پیوند دادن سرمایه به عملکرد شرکت های فعال در آن بخش، از نقاط قوت یک بخش استفاده شود. همچنین در این نوع ETF به دلیل عدم مالکیت مستقیم، اثرات منفی ناشی از عملکرد نامطلوب سهام یک شرکت خنثی می شود.

ETF معکوس

این صندوق‌ها تلاش می‌کنند از طریق معاملات کوتاه‌ فروش از سقوط سهام سود ببرند. صندوق های سرمایه گذاری معکوس در بورس از بازارهای مشتقه برای انجام معاملات کوتاه مدت استفاده می کنند. به عبارت ساده تر، این معاملات نوعی شرط بندی برای کاهش و سقوط بازار است. هنگامی که بازار نزولی می شود، شاخص ETF معکوس مربوطه به طور متناسب افزایش می یابد. بهتر است بدانید که این صندوق ها در واقع نوعی ETN هستند. البته این نوع ETF ها کارمزد مدیریت و هزینه تراکنش نسبتا بالایی دارند. همچنین زمان بندی نقش مهمی در آن دارد و در صورت زمان بندی بد، خطر ضرر افزایش می یابد.

ETF های اهرمی

ETF های اهرمی

وجوه اهرمی سود حاصل از سرمایه گذاری در پرتفوی را در اعداد مختلفی مانند 2 یا 3 ضرب کرده و به سرمایه گذار باز می گرداند. به عنوان مثال، اگر نزدک 2 درصد افزایش یابد، ETF سه برابری نزدک اهرمی 6 درصد بازده خواهد داشت. نکته مهم این است که اگر شاخص سقوط کند عکس این اتفاق می افتد. به عبارت دیگر در صورت افت 2 درصدی سرمایه گذار 6 درصد زیان خواهد دید. در این حالت، همه انواع ETF از مشتقاتی مانند اختیار معامله یا قراردادهای آتی برای ایجاد اهرم استفاده می کنند. علاوه بر این، ETF های دارای اهرم معکوس نیز در دسترس هستند که دقیقا برعکس وجوه اهرمی عمل می کنند.

ETF های پایدار

این ETF ها معمولاً عملکرد شاخصی از اوراق قرضه یا سهام منتشر شده توسط شرکت هایی با ویژگی های محیطی، اجتماعی و حاکمیتی خاص را دنبال می کنند. در حال حاضر، iShares ESG Aware MSCI USA بزرگترین ETF استیبل کوین در بازار است.

ETF بر اساس چندین دارایی 

این گروه شامل انواع ETF هایی است که در بیش از یک نوع دارایی سرمایه گذاری می کنند. به عنوان مثال، آنها دارای ترکیبی از سهام و اوراق قرضه هستند. در بیشتر موارد، آنها با هدف ایجاد یک پرتفوی متنوع در یک صندوق استفاده می شوند. بسیاری از صندوق های چند دارایی از چندین ETF دیگر برای تکمیل یک سبد تشکیل شده اند.

ETF های جایگزین

این دسته از انواع ETF ها شامل وجوهی است که در طبقه بندی های سنتی و رایج قرار نمی گیرند و دارای استراتژی های متفاوتی مانند خرید سهام خصوصی یا پوشش ریسک هستند. از طریق این صندوق های منحصر به فرد، سرمایه گذاران می توانند به بخش هایی از بازار که به طور معمول در دسترس نیستند دسترسی داشته باشند.

در این باره بیشتر بخوانید

    نظر بدهید

    شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

    0 دیدگاه

    0 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
    0 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
    ×بستن صفحه
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09101364784
    موبایل 09101364784
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @@armteam_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(میلاد موسوی)
    موبایل 09909400054
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09304891297
    موبایل 09304891297
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09304890560
    موبایل 09927779003
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09927779050
    موبایل 09304890686
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_Admin_101
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09194198792
    موبایل 09194198792
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_33
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09909400064
    موبایل 09909400064
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(میلاد موسوی)
    موبایل 09927779006
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09192353887
    موبایل 09192353887
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_11_107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09192757633
    موبایل 09927779005
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_29
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09304891085
    موبایل 09304891085
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_Admin_101
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
    موبایل 09304891628
    موبایل 09304891628
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_114
    داخلی 114
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779040
    موبایل 09927779040
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779030
    موبایل 09927779030
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_111_107
    داخلی 107
    اطلاعات تماس(دفتر فروش)
    تلفن 021-22021030
    تلفن 021-22021040
    بدون پیش شماره 90001030
    اینستاگرام @alireza.mehrabii
    کانال تلگرام @alirezamehrabi_com