1. صفحه اصلی
  2. مقالات بازار مالی
  3. معامله گر موفق
  4. استراتژی ترند تریدینگ (Trend Trading) چیست؟

استراتژی ترند تریدینگ (Trend Trading) چیست؟

استراتژی ترند تریدینگ (Trend Trading) چیست؟
لوگو علیرضا محرابی
استراتژی ترند تریدینگ (Trend Trading) چیست؟
معامله گر موفق

استراتژی ترند تریدینگ نوعی استراتژی است که معامله‌گران را درگیر تجزیه و تحلیل جهت روندها برای ابزارهای مالی می‌کند. وقتی یک دارایی روند صعودی را مشاهده می‌کند، معامله‌گران اغلب به دنبال ورود به موقعیت خرید و فروش هستند. در سناریوی مخالف، زمانی که جهت روند نزولی باشد، معامله‌گران کوتاهی کرده و دارایی را می‌فروشند. تجارت روند یا همان استراتژی ترند تریدینگ یک استراتژی محبوب به حساب می‌آید زیرا معامله‌گران را قادر می‌سازد تا شتاب بازار را شناسایی کرده و از آن بهره ببرند. معاملات روند یک استراتژی است که شامل استفاده از شاخص‌های فنی برای شناسایی جهت حرکت بازار است؛ بر اساس این ایده که بازارها دارای عنصر قابل پیش بینی هستند. بنابراین با تجزیه و تحلیل روندهای تاریخی و حرکات قیمت، یک معامله‌گر می‌تواند پیش‌بینی کند که در آینده چه اتفاقی می‌افتد.

استراتژی ترند تریدینگ چیست؟

استراتژی ترند تریدینگ چیست؟

استراتژی ترند تریدینگ به طور معمول به عنوان یک استراتژی معاملاتی میان مدت تا بلندمدت در نظر گرفته می‌شود اما در تئوری می‌تواند هر بازه زمانی را پوشش دهد؛ بسته به این که روند چقدر طول بکشد. استراتژی ترند تریدینگ به طور معمول توسط معامله‌گرانی که سبک معاملاتی موقعیت یا نوسانی را ترجیح می‌دهند، اتخاذ می‌شود. معامله‌گران پوزیشن کسانی هستند که یک معامله را برای کل روند غالب برگزار می‌کنند و نوسانات روزانه را نادیده می‌گیرند. در حالی که معامله‌گران نوسانی کسانی هستند که یک روند را شناسایی کرده و از ابتدا تا انتها بر آن سوار می‌شوند. معاملات روند یک سبک معاملاتی است که تلاش می‌کند از طریق تجزیه و تحلیل حرکت دارایی در یک جهت خاص، سود کسب کند. هنگامی که قیمت در یک جهت کلی مانند بالا یا پایین حرکت می‌کند، به آن روند می‌گویند.

معامله‌گران روند زمانی وارد موقعیت خرید می‌شوند که یک اوراق بهادار روند صعودی داشته باشد. یک روند صعودی با نوسان بالاتر مشخص می‌شود. به همین ترتیب، معامله‌گران روند ممکن است زمانی که دارایی روند پایین‌تری دارد، وارد یک موقعیت فروش کوتاه شوند. یک روند نزولی با نوسان پایین‌تر مشخص می‌شود.

درک استراتژی ترند تریدینگ

درک استراتژی ترند تریدینگ

استراتژی ترند تریدینگ فرض می‌کند که یک اوراق بهادار در همان جهتی که در حال حاضر روند دارد، به حرکت خود ادامه می‌دهد. چنین استراتژی‌هایی اغلب شامل یک ذخیره سود یا توقف ضرر می‌شوند تا در صورت تغییر روند، سود را قفل کرده یا از ضررهای بزرگ جلوگیری کنند. استراتژی ترند تریدینگ توسط معامله‌گران کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت استفاده می‌شود. معامله‌گران از اقدامات قیمت و سایر ابزارهای فنی برای تعیین جهت روند و زمانی که ممکن است در حال تغییر باشد، استفاده می‌کنند.

معامله‌گران در استراتژی ترند تریدینگ به حرکت قیمت در نمودار نگاه می‌کنند. برای یک روند صعودی، آن‌ها می‌خواهند قیمت را بالاتر از اوج‌های اخیر ببینند و زمانی که قیمت کاهش می‌یابد، باید بالاتر از نوسان قبلی باقی بماند. این نشان می‌دهد که حتی اگر قیمت در حال نوسان بالا و پایین باشد، مسیر کلی صعودی است. همین مفهوم در مورد روندهای نزولی هم اعمال می‌شود و معامله‌گران مراقب هستند که ببینند آیا قیمت به طور کلی به پایین‌ترین سطح و بالاترین سطح می‌رسد یا خیر. هنگامی که دیگر این اتفاق نمیافتد، روند نزولی زیر سوال می‌رود یا به پایان می‌رسد و معامله‌گر روند، دیگر علاقه‌ای به نگه داشتن یک موقعیت کوتاه نخواهد داشت.

انواع استراتژی ترند تریدینگ

انواع استراتژی ترند تریدینگ

چند استراتژی ترند تریدینگ متفاوت وجود دارد که هر کدام از شاخص‌ها و روش‌های عمل قیمت متفاوتی استفاده می‌کنند. باید بدانید که برای همه استراتژی‌ها باید از توقف ضرر برای مدیریت ریسک استفاده شود. برای یک روند صعودی، توقف ضرر زیر یک نوسان پایین که قبل از ورود رخ داده است یا زیر سطح حمایت دیگر قرار می‌گیرد. برای یک روند نزولی و یک موقعیت کوتاه، یک توقف ضرر اغلب درست بالای یک نوسان قبلی یا بالاتر از یک سطح مقاومت دیگر قرار می‌گیرد. اغلب اوقات، معامله‌گران هنگام جستجوی فرصت‌های معاملاتی روند، از ترکیبی از این استراتژی‌ها استفاده می‌کنند. یک معامله‌گر ممکن است به دنبال شکست از طریق یک سطح مقاومت باشد تا نشان دهد ممکن است حرکتی بالاتر شروع شود اما فقط زمانی وارد معامله می‌شود که قیمت بالاتر از میانگین متحرک خاص معامله شود.

میانگین‌های متحرک

این استراتژی که زیر مجموعه‎‌ی استراتژی ترند تریدینگ به حساب می‌آید، شامل ورود به یک موقعیت طولانی زمانی است که میانگین متحرک کوتاه مدت از میانگین متحرک بلندمدت عبور می‌کند؛ یا زمانی که میانگین متحرک کوتاه مدت از میانگین متحرک بلندمدت عبور می‌کند، وارد یک موقعیت کوتاه می‌شود. از طرف دیگر، برخی از معامله‌گران ممکن است مراقب زمانی باشند که قیمت از میانگین متحرک برای نشان دادن یک موقعیت خرید یا زمانی که قیمت از میانگین متحرک عبور می‌کند تا یک موقعیت کوتاه را نشان دهد.

به طور معمول، استراتژی‌های میانگین متحرک با شکل دیگری از تحلیل تکنیکال برای فیلتر کردن سیگنال‌ ها ترکیب می‌شوند. این ممکن است شامل بررسی اقدامات قیمت برای تعیین ترند باشد زیرا میانگین‌های متحرک سیگنال‌های بسیار ضعیفی را در زمانی که هیچ روندی وجود ندارد، ارائه می‌دهند. در واقع، قیمت فقط در میانگین متحرک جلو و عقب می‌رود. میانگین متحرک همچنین برای تجزیه و تحلیل استفاده می‌شود. هنگامی که قیمت بالاتر از میانگین متحرک باشد، نشان می‌دهد که ممکن است یک روند صعودی وجود داشته باشد. زمانی که قیمت کمتر از میانگین متحرک است، نشان می‌دهد که ممکن است یک روند نزولی وجود داشته باشد.

شاخص‌های حرکت

شاخص‌های حرکت

شاخص‌ها و استراتژی‌های حرکتی زیادی وجود دارد. در مورد استراتژی ترند تریدینگ یک مثال ممکن است شامل جستجوی یک روند صعودی و سپس استفاده از شاخص قدرت نسبی (RSI) برای سیگنال ورودی و خروجی باشد. به عنوان مثال، یک معامله‌گر ممکن است منتظر بماند که RSI به زیر ۳۰ برسد و سپس از آن بالاتر رود. با فرض این که روند صعودی کلی دست نخورده باقی بماند، نمودار می‌تواند یک موقعیت طولانی را نشان دهد. این اندیکاتور نشان می‌دهد که قیمت عقب نشینی کرده اما اکنون در راستای روند صعودی کلی، دوباره شروع به افزایش کرده است. زمانی که RSI به بالای ۷۰ یا ۸۰ برسد و سپس به زیر سطح انتخابی بازگردد، معامله‌گر به طور بالقوه می‌تواند خارج شود.

برای کسب اطلاعات در زمینه آموزش ارز دیجیتال، بر روی لینک کلیک کنید.

خطوط روند و الگوهای نمودار

خط روند خطی است که در امتداد نوسان پایین در یک روند صعودی یا در امتداد اوج‌های نوسانی در یک روند نزولی کشیده می‌شود. این‌ منطقه احتمالی را نشان می‌دهد که ممکن است قیمت در آینده به عقب برگردد. برخی از معامله‌گران هم در طول یک روند صعودی، زمانی که قیمت به عقب می‌نشیند و سپس از خط روند افزایشی بالاتر می‌رود، خرید می‌کنند؛ استراتژی خرید نزولی. به طور مشابه، برخی از معامله‌گران در طول یک روند نزولی زمانی که قیمت تا خط روند نزولی افزایش می‌یابد و سپس از خط روند نزولی فاصله می‌گیرد، اقدام به فروش کوتاه مدت می‌کنند.

معامله‌گران روند همچنین الگوهای نمودار مانند پرچم‌ ها یا مثلث‌ ها را که نشان دهنده ادامه بالقوه یک روند هستند، تماشا می‌کنند. به عنوان مثال، اگر قیمت به شدت در حال افزایش باشد و سپس یک پرچم یا مثلث را تشکیل دهد، یک معامله‌‍گر روند مراقب خواهد بود که قیمت از الگو خارج شود تا سیگنالی برای ادامه روند صعودی باشد.

نمونه‌های استراتژی ترند تریدینگ

در زیر مثالی از یک روند صعودی در استراتژی ترند تریدینگ وجود دارد و مربوط به زمانی است که قیمت در ارزش افزایش می‌یابد. معامله‌گرانی که از الگوی روند پیروی می‌کنند، با افزایش سطح قیمت، تلاش می‌کنند با ورود به موقعیت خرید، از این حرکت سود ببرند. هنگامی که روند در حال ایجاد اوج‌های بالاتر و پایین‌تر است، آنگاه روند صعودی را نشان می‌دهد.

نمونه‌های استراتژی ترند تریدینگ

نمودار زیر یک روند نزولی را نشان می‌دهد؛ یعنی زمانی که قیمت در حال کاهش ارزش است. معامله گران پس از آن می توانند کوتاه بیایند و در موقعیت فروش قرار گیرند؛ زیرا در روند، افت‌های پایین‌تر و اوج‌های پایین‌تر ایجاد می‌شود.

استراتژی Trend Trading

یک روند جانبی زمانی است که عمل قیمت به نقاط پایین تر یا بالاتر نمی رسد. به طور کلی، معامله گران به دنبال هیچ سودی با این نوع روند نیستند، مگر اینکه در حال تجزیه و تحلیل حرکت های قیمت بسیار کوتاه مدت باشند. برای مثال در یک استراتژی اسکالپینگ این اتفاق میافتد.

ویژگی‌های استراتژی ترند تریدینگ

  • استراتژی ترند تریدینگ شامل استفاده از شاخص‌های فنی برای شناسایی جهت حرکت بازار است.
  • به طور معمول به عنوان یک استراتژی معاملاتی میان مدت تا بلندمدت در نظر گرفته می‌شود اما از نظر تئوری می‌تواند هر بازه زمانی را پوشش دهد. (بسته به مدت زمان ادامه روند)
  • استراتژی ترند تریدینگ برای کمک به شما در شناسایی روندها در اسرع وقت و خروج از بازار قبل از تغییر آن‌ها طراحی شده‌اند.
  • به طور کلی سه نوع روند اولیه وجود دارد: روندهای صعودی، نزولی و جانبی.
  • رایج ترین استراتژی ترند تریدینگ از شاخص‌های فنی، از جمله میانگین متحرک، شاخص قدرت نسبی (RSI) و میانگین شاخص جهت دار (ADX) استفاده می‌کند.
  • بدون آمادگی مناسب و مدیریت ریسک، حتی بهترین استراتژی معاملاتی نیز در دراز مدت برای شما درآمدزایی نخواهد کرد. داشتن یک برنامه برای انتخاب بازارها و نحوه مدیریت ریسک بسیار مهم است.
  • بهترین راه برای یادگیری در مورد استراتژی ترند تریدینگ و استفاده از اندیکاتورهای روند، این است که آن‌ها را برای خودتان امتحان کنید و ببینید کدام استراتژی برای شما بهتر عمل می‌کند. می‌توانید با یک حساب آزمایشی در محیطی بدون ریسک معامله کنید و اطلاعات خود را گسترش دهید.

استراتژی ترند تریدینگ کوتاه مدت

معرفی استراتژی ترند تریدینگ

معامله‌گران کوتاه‌ مدت مانند معامله‌گران روزانه دوست دارند به روندهایی که در طول روز در دوره‌های کوتاه‌ مدت ایجاد می‌شوند توجه داشته باشند تا بتوانند از نوسانات کوتاه‌ مدت قیمت سود ببرند. استراتژی‌های محبوب مختلفی وجود دارد که معامله‌گران روزانه دوست دارند از آن‌ها استفاده کنند؛ مانند اسکالپینگ.

استراتژی ترند تریدینگ روزانه

معامله‌گران روند روزانه به صورت معمول تا پایان هر روز موقعیت خود را حفظ می‌کنند. بنابراین، معامله‌گران روزانه می‌توانند روندهایی را که فقط برای مدت کوتاهی در روز فعال هستند، حتی برای چند دقیقه یا چند ساعت، تجزیه و تحلیل کنند. ترند روزانه شامل تجزیه و تحلیل نوسانات و حرکات کوتاه مدت قیمت است. به عنوان مثال، اگر در طول روز یک روند صعودی وجود داشته باشد که متشکل از یک سری حرکات است که اوج و پایین نسبی بالاتری ایجاد می‌کند، معامله گران می توانند یک توقف انتهایی را قبل از پایین و سپس در پایین ترین سطح بالاتر بعدی در روند قرار دهند؛ در صورتی که روند به طور ناگهانی معکوس شود. هنگام دنبال کردن یک روند نزولی، دنبال کردن روند روزانه می‌تواند سودمند باشد زیرا این شامل یک استراتژی فروش کوتاه است که اغلب توسط معامله گران کوتاه مدت استفاده می‌شود.

برای کسب اطلاعات در زمینه دوره دکس تریدینگ، بر روی لینک کلیک کنید.

استراتژی ترند تریدینگ بلندمدت

ترند تریدینگ بلندمدت

استراتژی ترند تریدینگ بلندمدت شامل نگه داشتن یک موقعیت برای دوره‌های زمانی طولانی‌تر است که اغلب در یک روند صعودی است که می‌تواند چند هفته، ماه یا حتی سال باشد. معامله‌گران بلندمدت بر اساس تحلیل بنیادی عمیق تصمیم گیری می‌کنند که به طور عمده بر نحوه نگاه بازار در آینده تمرکز دارد. وقتی صحبت از تجزیه و تحلیل روند می‌شود، معامله‌گران بلندمدت کمتر نگران نوسانات روند روزانه هستند و بیشتر روی روند بلندمدت و عوامل تاثیرگذار آن تمرکز می‌کنند.

ترند تریدینگ موقعیت

یکی از محبوب‌ترین استراتژی‌های معاملاتی در میان معامله گران بلندمدت، معاملات موقعیتی است. این روش معاملاتی، معامله گران روند را قادر می‌سازد تا یک موقعیت را برای مدت زمان طولانی خریداری کرده و حفظ کنند. بدون توجه به حرکت های روند کوتاه مدت، تمرکز بر روی هدف بلندمدت است. با این حال، اگر نوسانات کوتاه مدت به طور بالقوه بر دورنمای بلندمدت موقعیت آن‌ها تاثیر بگذارد، در آن صورت دنبال کردن روند مهم است و نقش مهمی در تلاش برای دستیابی به سود بلندمدت ایفا می‌کند. به منظور ارزیابی روندهای بالقوه قیمت در بازار، معمولا معامله گران موقعیت بیشتر بر روی تحلیل بنیادی تمرکز می کنند.

تعدادی از استراتژی‌های ترند تریدینگ محبوب

استراتژی ترند تریدینگ محبوب

هنگام توسعه استراتژی ترند تریدینگ معامله‌گران می‌توانند از طیف گسترده‌ای از شاخص‌های فنی بهره‌مند شوند. در زیر چند نمونه از اندیکاتورهایی وجود دارد که در میان معامله‌گران روند محبوب هستند و می‌توانند در نمودارهای معاملاتی اعمال شوند. در ادامه این اندیکاتورها را معرفی می‌کنیم و در مورد آن‌ها توضیح مختصری می‌دهیم.

واگرایی میانگین متحرک همگرایی (MACD): این امر از معامله‌گران برای شناسایی حرکت بازار پشتیبانی می‌کند. به عبارتی دیگر، این یک شاخص نوسانی است که برای شناسایی روندهای جدید و رمزگشایی از صعودی یا نزولی بودن آن‌ها موثر است.

شاخص قدرت نسبی (RSI): شاخصی است که توسط معامله‌گران برای سنجش جهت آینده بازار و بررسی شتاب یا کاهش سرعت حرکت استفاده می‌شود. معامله‌گران همچنین از این شاخص برای شناسایی فرصت‌ها و تعیین این که آیا یک سهم بیش از حد خرید شده است یا بیش از حد فروخته شده است (که می‌تواند بر جهت کلی روند قیمت آن‌ها تاثیر بگذارد) استفاده می‌کند.

Parabolic SAR: همچنین به عنوان سیستم توقف و معکوس شناخته می‌شود. این اندیکاتور به معامله‌گران کمک می‌کند تا جهت روند فعلی را تشخیص دهند. همچنین به درک جهت قیمت یک دارایی و برجسته کردن معکوس‌های احتمالی کمک می‌کند.

معکوس شدن استراتژی ترند تریدینگ

معکوس شدن استراتژی ترند تریدینگ

در سناریویی که یک روند قیمت از جهت صعودی به نزولی یا بالعکس تغییر می‌کند، به آن روند معکوس می‌گویند. معامله‌گران می‌توانند با تلاش برای خارج شدن از موقعیت‌ها قبل از آشکار شدن شیفت یا اگر حرکت از قبل شروع شده است، به دنبال کسب سود باشند. این شرایط معکوس روند معاملاتی نامیده می‌شود که به عنوان "معاملات ضد روند" هم شناخته می‌شود.

استراتژی ضد ترند تریدینگ

معاملات ضد ترند یا روند، تکنیکی به حساب می‌آید که معامله‌گران برای پیش‌بینی تغییر روند و متعاقبا معامله برخلاف روند فعلی از آن استفاده می‌کنند. به طور کلی در یک استراتژی میان مدت، معاملات خلاف روند، روشی برای معاملات نوسانی به شمار می‌آید؛ زیرا شامل پیش بینی یک معکوس بالقوه یا یک نوسان در روند است. این روش معاملاتی مستلزم تجزیه و تحلیل الگوهای روند و خرید یا فروش دارایی است که با تغییر صعودی یا نزولی مواجه شده است. به این امید انجام می‌شود که معامله‌گر بتواند آن را با قیمتی سودمند، به دلیل تغییر روند بالاتر یا پایین‌تر، بخرد یا بفروشد. معامله‌گرانی که از استراتژی ضد روند استفاده می‌کنند، تمایل دارند مزایای سودهای کوچکتر را تشخیص دهند و درک کنند که اگر انتظارات روندشان محقق نشد، چگونه از ضرر جلوگیری کنند.

در این باره بیشتر بخوانید

    نظر بدهید

    شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

    0 دیدگاه

    2 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
    0 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
    در صورت کند بودن سایت فیلترشکن خود را خاموش کنید
    ×بستن صفحه
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09304891085
    موبایل 09304891085
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @9304891085
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09101364784
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09304890560
    موبایل 09927779003
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(مهرافروز گودرزی)
    موبایل 09927779006
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_105
    داخلی 105
    پشتیبان فروش(پریسا متولی)
    موبایل 09192757633
    موبایل 09927779005
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_29
    داخلی 106
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09909400064
    موبایل 09909400064
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779040
    موبایل 09927779040
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
    موبایل 09304891628
    موبایل 09304891628
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_114
    داخلی 114
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09304890686
    موبایل 09304890686
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09927779030
    موبایل 09927779030
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09909400054
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09194198792
    موبایل 09194198792
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_33
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09304891297
    موبایل 09304891297
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    اطلاعات تماس(دفتر فروش)
    تلفن 021-22021030
    تلفن 021-22021040
    بدون پیش شماره 90001030
    اینستاگرام @alireza.mehrabii
    کانال تلگرام @alirezamehrabi_com