1. صفحه اصلی
  2. مقالات بازار مالی
  3. اصطلاحات بازار مالی
  4. اور تریدینگ (Overtrading)

اور تریدینگ (Overtrading)

اور تریدینگ (Overtrading)
لوگو علیرضا محرابی
اور تریدینگ (Overtrading)
اصطلاحات بازار مالی

بازارهای مالی به دلیل این که در تولید ثروت و ایجاد اشتغال بین مردم نقش بسیار مهمی دارند همواره به عنوان یکی از مهمترین بخش های اقتصادی جهان معرفی می شوند. بنابر تحقیقات ارائه شده، افرادی که در این بازارها فعالیت می کنند همواره به دنبال کسب سود کلان هستند. در بازارهای مالی کاربران می توانند سرمایه خود را در معاملاتی همچون بورس های متفاوت به کار گیرند اما این بازارها همواره با پدیده افراط در معامله نیز همراه هستند؛ به بیان دیگر در بازارهای مالی، معامله گرانی وجود دارند که به طور افراطی و بیش از حد معمول معامله می کنند، در این حالت کلمه اور تریدینگ مطرح شده و با این نام شناخته می شود.

منظور از اور تریدینگ چیست؟

منظور از اور تریدینگ چیست؟

شاید شما نیز در بازارهای مالی با مفهوم اور تریدینگ مواجه شده اید و برای شما هم این سوال مطرح شده است که Overtrading چیست؟ در جواب این سوال باید بگوییم که در واقع به حالتی گفته می شود که یک معامله گر به خرید و فروش افراطی و بیش از حد معمول می پردازد. Overtrading به این معنا است که یک سرمایه گذار به صورت غیر عاقلانه و بدون سنجیدن عواقب با هدف کسب سود کلان در معاملات شرکت می کند ولی در عین حال به جای این که سود به دست آورد دچار زیان می شود و سرمایه خود را به طور کامل از دست می دهد.

اگر علل رخ دادن پدیده اور تریدینگ برای شما نیز سوال شده است باید بدانید که Overtrading در واقع می تواند به دلیل عواملی همچون احساس شور و هیجان بدون مرز در معامله گر، انگیزه برای کسب سود سریع و به طور نجومی، تصمیم گیری های غیر متعادل و یا انجام ندادن تحلیل های دقیق رخ دهد. این عوامل می تواند یک معامله گر را به اور تریدینگ بکشاند، همچنین دلایلی همچون ناامیدی و بی اعتمادی معامله گر به بازار سرمایه و یا تقاضای بالا سود نیز در ایجاد پدیده Overtrading نیز بی تاثیر نیستند.

بهتر است بدانید که پدیده اور تریدینگ می تواند ریسک را افزایش دهد و بازدهی معامله گر را نیز به طور چشمگیری کاهش دهد. برای درک بهتر این موضوع به مثال زیر توجه فرمایید:

هنگامی که یک سرمایه گذار در یک معامله زیاد تلاش می کند و بیش از حد ممکن به خرید و فروش می پردازد، ممکن است به دلیل اینکه معاملات را به طور ناقص و غیرمتعادل انجام می ‌دهد، به سود نرسد و در نتیجه زیان دیده و سرمایه خود را از دست بدهد و در نتیجه ناامیدی محض او را فراگیرد. اگر به دنبال راه حلی هستید که از پدیده Overtrading جلوگیری کنید باید در سرمایه گذاری های خود به دقت معاملات را بررسی کنید؛ همچنین باید تحلیل دقیقی نیز از بازار داشته باشید. دومین گام در جلوگیری از اور تریدینگ این است که از بهترین راهکارهای بازار برای مدیریت ریسک استفاده کنید و با دقت فراوان اخبار مرتبط با بازار را دنبال کنید. همچنین، باید به دقت مدت زمان سرمایه ‌گذاری خود را تعیین کرده و به این مدت زمان، بازده سرمایه‌ گذاری خود را پیش ‌بینی کنید.

در نهایت، بهترین راه برای جلوگیری از اور ترید، پیش ‌بینی ریسک‌ های سرمایه ‌گذاری خود و استفاده از راهکارهای مناسب برای مدیریت و کاهش این ریسک ‌ها است.

تفاوت آندر تریدر با اور تریدینگ در چیست؟

تفاوت آندر تریدر با اور تریدینگ در چیست؟

در این بخش به بررسی تفاوت آندر تریدر با اور تریدینگ می پردازیم، مهم ترین مسئله در این بخش این است که دقت کنید که اور تریدینگ را با آندر تریدر آشتباه نگیرید. شما نیز مطمئنا افرادی را در بازارهای مالی مشاهده کرده اید که موقعیت بسیار خوبی برای معامله پیدا می کنند اما به دلایلی وارد آن معامله نمی شوند، در این حالت اصطلاحا گفته می‌ شود که این افراد درگیر آندر تریدینگ شده اند.

در واقع وقتی تریدرها از سرمایه خود در یک مدت زمان مشخصی در معاملات استفاده نمی ‌کنند و یا معاملات با حجم بسیار کوچکی را انجام می‌ دهند و یا قوانین ورود بسیار سختگیرانه ای را در معاملات خود وضع کرده اند، احتمالا درگیر اندر تریدینگ شده و از آن طرف بوم افتاده اند.

بزرگترین دلیل آندر تریدینگ، ترس از دست دادن پول است، ولی باید بدانید که اگر ترید نکنید، فرصت‌های مناسب را از دست خواهید داد.

معامله ‌گرانی که پلن معاملاتی و قوانین شفاف برای معامله ‌گری ندارند و فقط بازارها را مشاهده و تحلیل می‌ کنند هم در خطر آندر‌ تریدینگ (UnderTrading) هستند.

دلایل اور تریدینگ

دلایل اور تریدینگ

بهتر است بدانید که به طور کلی Overtrading به دلیل عوامل روان شناختی و عوامل توانایی در مدیریت ریسک انجام می شود. برای مثال بسیاری از معامله گران بازارهای مالی برای اینکه سود کلانی کسب کنند به معاملات افراطی می پردازند و همین امر موجب می شود که خطرات مرتبط با معاملات افزایش پیدا کند. از دیگر عواملی که موجب می شوند پدیده اور تریدینگ صورت گیرد می توان به تحلیل های نامتعادل، عدم توجه به اطلاعات مرتبط با بازار و خود اعتمادی اشاره کرد.

1. جبران ضرر

اولین موردی که موجب می شود اور تریدینگ رخ دهد جبران ضرر است. معمولا معامله گرانی که در بازارهای مالی فعالیت می کنند و در نتیجه این معاملات دچار ضرر می شوند، برای جبران ضرر خود دوباره دست به این کار می زنند و سعی می کنند که به نوعی سرمایه از دست رفته خود را در سریع ترین حالت ممکن برگردانند. در روانشناسی بازارها به این کار نوعی انتقام می گویند و این انتقام موجب می شود که معامله بیش از حد یا همان اور ترید رخ دهد.

2. انجام معامله موفق و غرور کاذب

بسیاری از افرادی که در بازارهای مالی هنگامی که یک معامله موفق انجام می دهند دچار غرور کاذب می شوند، اعتماد به نفس این افراد افزایش پیدا می کند و مانند یک فاتح موفق رفتار می کنند. این افراد بعد از موفقیتشان سعی می کنند موفقیت دیگری نیز به دست آورند اما بهتر است بدانید که معامله بیش از حد فرد پیروز موجب می شود که پدیده اور تریدینگ ایجاد شود.

3. تفکر یک شبکه پولدار شدن

معامله گرانی که تلاش می کنند به یکباره سرمایه کلانی به دست آورند و راه صد ساله را در یک af بپیمایند، از این فرهنگ پیروی می کنند.

4. آموزش غلط آماتورها

تریدرهای آماتور به دلیل آموزش کم و یا عدم آموزش صحیح معمولا معامله بیش از حد را در دستور کاری خود قرار می ‌دهند؛ دلیل آن بازدهی بیشتر نسبت به افراد حرفه ‌ای است که البته این موضوع یک تصور اشتباه از سوی تریدرهای آماتور است.

۵. بی اعتمادی به بروکر و نیز کمبود سرمایه

معمولا افرادی که به بروکرها بی اعتماد هستند سرمایه گذاری کمی انجام می دهند. در سوی دیگر تریدرهای آماتور سرمایه زیادی را سعی می‌ کنند درگیر معامله خود در این بازار نکنند، معمولا آنچه برای معامله ‌گران مبتدی اهمیت دارد، مقدار سود هفتگی است؛ آنها به پیپ ‌های بدست آمده در معامله توجه زیادی نمی ‌کنند.

6. انجام معاملات در تایم های پایین

معامله گران مبتدی هنگامی که به بازارهای مالی وارد می شوند آگاهی بسیار کمی را دارا هستند و همین امر موجب می شود که چندین جفت ارز را معمولا در تایم فریم های پایین معامله کنند، تمرکز روی یک یا دو جفت ارز می تواند معامله گر را از این خطر دور کند.

معرفی انواع اور تریدینگ در میان سرمایه گذاران

معرفی انواع اور تریدینگ در میان سرمایه گذاران

در این بخش از مقاله قصد داریم به معرفی انواع Overtrading بپردازیم که ممکن است هر تریدری به آن دچار شود یا حتی شما نیز شاید این کار را به طور ناخودآگاه انجام می دهید و از آن بی اطلاع هستید. درک این نکات موجب می شود که خودآگاهی عمیقی در شما ایجاد شود.

اورتریدینگ اختیاری

در حالت اور تریدینگ اختیاری، پوزیشن و لوریج از سوی معامله گر مورد استفاده قرار می گیرند و همچنین معامله گر قوانینی برای تغییر اندازه به کار نمی برد. این نکته که انعطاف پذیری مزایای خود را دارد صحیح است اما نباید فراموش کنید که در این روش تریدر در نهایت سقوط می کند.

اورتریدینگ تکنیکال

تریدرهای تازه کار معمولا از اندیکاتورها به عنوان توجیهی برای ورود به معاملات از پیش تعیین‌ شده استفاده می ‌کنند. آنها از قبل تصمیمات خودشان را برای ورود به بازار می‌ گیرند و سپس سعی می کنند از این شاخص ‌ها برای گرفتن تائیدیه استفاده نمایند تا احساس راحتی بیشتری داشته باشند. این مورد بیشتر با سوگیری تائیدی (یک خطای شناختی است) شناخته می ‌شود و در طولانی ‌مدت باعث ضررهای سیستمیک به فرد می شود.

اور تریدینگ ماشه ای

در این حالت سرمایه گذار بدون هیچ منطقی به دنبال سود است؛ او تلاش می کند که بر روی هر موردی که احساس می کند ممکن است سودآور باشد سرمایه گذاری کند. از نشانه های این حالت می ‌توان به باز بودن چندین موقعیت کوچک به طور هم ‌زمان بدون دلیل و برنامه خاصی اشاره کرد.

اور ترید چه اثراتی دارد؟

اور ترید چه اثراتی دارد؟

هنگامی که یک معامله گر دچار اور تریدینگ می شود معمولا با تاثیرات بسیار منفی مواجه می شود ما در ادامه به معرفی این تاثیرات می پردازیم تا شما نیز به طور کامل به تاثیرات مخرب Overtrading آشنا شوید.

پیامدهای روانی: وقتی یک سرمایه گذار در بازارهای مالی به پدیده اور تریدینگ دچار می شود؛ معمولا حس هایی همچون استرس، اضطراب، ترس و افسردگی را تجربه می کند. موارد گفته شده موجب می شود که تفکر و روحیه فرد تخریب شود و در طول روز احساس آرامش نداشته باشد و در طولانی مدت اثرات غیر قابل جبرانی برای فرد بر جای بگذارد.

کاهش کسب سود از بازارهای مالی: همانطور که می دانید تمام سرمایه گذاران بازارهای مالی برای کسب سود بیشتر وارد این بازار می شوند و طبیعی است برای کسب سود بیشتر بدون در نظر گرفتن شرایط معاملات به معامله می پردازند و در نتیجه دچار ضرر می شوند و سود خوبی کسب نمی کنند.

پیامدهای مالی: پیامدهای مالی یکی از مهم ترین اثرات پدیده Overtrading است. ریسک کردن زیاد می تواند سرمایه فرد یا شرکت را با خطر نابودی مواجه کند، چرا که باعث می شود سرمایه گذار خطر شکست در کسب و کار را احساس کند؛ پس این گونه می توان نتیجه گیری کرد که ریسک بیش از حد نه تنها موجب کسب سود نمی شود بلکه می تواند دارایی شما را نیز به خطر نابودی دچار کند.

دلایل اعتیاد آور بودن اور تریدینگ

دلایل اعتیاد آور بودن اور تریدینگ

شاید تاکنون متوجه شده اید که ترید کردن روزانه اعتیاد آور است، همانطور که قمار موجب می شود افراد به آن معتاد شوند و این پدیده به مغز افراد بستگی دارد. وقتی که یک معامله گر به صورت روزانه سود قابل قبولی را به دست می آورد و در این فرآیند ممکن است معامله گر هیجان زده شود، در این صورت مغ،ز مواد شیمیایی عصبی احساس خوب مانند دوپامین و سروتونین را آزاد می کند.

در نتیجه معامله گر با انجام معامله به صورت روزانه از این بازار با گذشت زمان، مغز برای القای لذت به این تحریکات وابسته می شود و نمی تواند آن را ترک کند. مغز شرطی می شود که بخواهد ابزارهای مالی را با هیجان، سرخوشی و رفاه معامله کند، رفع آسیب وارد شده به مغز می ‌تواند هفته ‌ها، ماه‌ ها یا سال ‌ها طول بکشد تا اصلاح شود.

عواملی همچون عوامل روانشناختی و ژنتیکی موجب می شوند که اعتیاد انجام معاملات بیش از حد در فرد رخ دهد. برای مثال، مشکلات زمینه‌ ای سلامت روان یا سابقه معامله بیش از حد ممکن است آنها را بیشتر در معرض خطر ابتلا به اعتیاد قرار دهد.

تریدرهای مبتدی هنگامی که وارد بازارهای مالی می شوند معمولا دچار هیجانات کاذب می شوند و می خواهند با معاملات بیش از حد در این بازار سود بسیار زیادی کسب کنند. این کار بسیار خطرناک است زیرا در انتها به دلیل این که تعداد معاملات بسیار زیادی انجام داده اند و همچنین کارمز زیادی نیز باید پرداخت کنند دچار ضرر می شوند. این افراد معمولا استراتژی مناسب خود را پیدا نمی کنند.

بسیاری از معامله ‌گران آماتور با ورود ناگهانی و بدون آموزش به این بازار فکر می‌ کنند شانس بیشتری برای بازدهی بزرگ وجود دارد اما این یک تله رایج است که بسیاری از معامله‌ گران آماتور را در دام می‌ اندازد. شما به هر حال نباید دچار عادت شوید و باید با اصول اولیه این بازار آشنا باشید و آموزش اصولی آن را یاد بگیرید تا بتوانید بهترین عملکرد را از خود نشان دهید.

راهکارهای جلوگیری از اور تریدینگ

راهکاری های جلوگیری از اور تریدینگ

1. استفاده از استراتژی های خرید و نگهداری

از مهم ترین راهکارهایی که می توان برای جلوگیری از اور تریدینگ پیشنهاد داد، استراتژی خرید و نگهداری (هولد) است. در این روش سرمایه گذاران بازارهای مالی می توانند به صورت مداوم و با تمرکز بر روی معاملاتی باکیفیت، معامله کنند و از دست راندمان سرمایه‌ گذاری خود برای طولانی مدت جلوگیری کنند.

2. استفاده از روش های هوشمند همچون الگوریتم های معاملاتی

استفاده از این روش می تواند برای معامله گران و سرمایه گذاران بسیار مفید واقع شود. این روش ها به سرمایه گذاران کمک می کند تا از نوسانات بازار بهره ببرند و به صورت خودکار معامله کنند و از این طریق به کسب سود بپردازند. بهترین روشی که هر معامله گر باید در تمام معاملات خود در بازارهای مالی رعایت کند، داشتن یک نقشه معاملاتی است. داشتن یک طرح معاملاتی می‌ تواند به شما در داشتن یک روند معاملاتی نظم و حساب شده کمک کند. این روش معاملاتی، معامله ‌گران را نسبت به تصمیمات خود آگاه‌ می ‌سازد و یک مسیری که تریدر باید در طول روز طی کند را به او نشان می ‌دهد در نتیجه تریدر در یک مسیر درست به راه خود ادامه می دهد. در واقع معامله ‌گر با یک طرح معاملاتی که با قوانین خود ساخته ‌ای تنظیم شده باشد، مقدار تقریبی سود، نهایت میزان ضرری که توان تحمل آن را دارد و همچنین زمان معامله را مشخص می ‌کند. در این شرایط درگیر انجام معاملات آشفته نمی‌شود و از اورتریدینگ در امان می‌ماند.

3. استفاده از روش های کاهش ریسک همانند تنوع سرمایه گذاری

استفاده از روش کاهش ریسک مانند تنوع سرمایه گذاری، می تواند به سرمایه گذاران کند تا از ریسک های موجود در مسیر سرمایه گذاری دور شود و از پدیده Overtrading جلوگیری کند.

4. مشارکت در بورس های جهانی

همانطور که در قسمت قبل بیان کردیم دقت در معامله می تواند از پدیده اور تریدینگ جلوگیری کند؛ همچنین مشارکت گسترده در بورس های جهانی و دسترسی به اطلاعات بیشتر به سرمایه ‌گذاران کمک کند تا با دقت بیشتری به بازار نگاه کنند و از اور ترید جلوگیری کنند.

5. آموزش و اطلاع‌ رسانی

آموزش و اطلاع‌ رسانی به سرمایه ‌گذاران، می ‌تواند به آنها کمک کند تا با شناخت دقیقی از بازار، از اور ترید جلوگیری کنند.

6. استفاده از تحلیل فنی و اساسی

استفاده از تحلیل فنی و اساسی، می ‌تواند به سرمایه ‌گذاران کمک کند تا بهترین تصمیمات را در مورد سرمایه ‌گذاری خود بگیرند و کمتر دچار اشتباه شوند. تحلیل فنی به بررسی قیمت‌ های اوراق بهادار و شاخص‌ های فنی می ‌پردازد و تحلیل اساسی به بررسی عوامل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی که بر بازار تأثیر می ‌گذارند، می ‌پردازد.

7. بهره گیری از حداقل های ریسک

سرمایه گذاران بازارهای مالی می توانند با بهره گیری از حداقل های ریسک از خسارت های بزرگ احتمالی جلوگیری کنند. به بیان دیگر هنگامی که سرمایه گذاران برای ریسک های خود مرزی تعیین می کنند و آن حد و مرز را رعایت می کنند، کمتر دچار ریسک می شوند.

8. استفاده از ابزارهای مدیریت ریسک

استفاده از ابزارهای مدیریت ریسک مانند محاسبه وضعیت مالی، ارزیابی ریسک و مدیریت پورتفولیو، می ‌تواند به سرمایه ‌گذاران کمک کند ریسک ‌های سرمایه‌ گذاری خود را در بازار پیش‌ بینی کرده و مدیریت کنند و بتوانند از این طریق سود خوبی به دست آورند.

9. توجه و دقت به مدت زمان سرمایه گذاری

توجه و دقت به مدت زمان سرمایه گذاری

وقتی که سرمایه گذاران در بازارهای مالی به مدت زمان سرمایه گذاری خود توجه می کنند و انتظارات خود را در مورد بازده سرمایه گذاری مورد بررسی قرار می دهند به میزان قابل توجهی از پدیده اور تریدینگ جلوگیری می کنند. در بازارهای مالی سرمایه گذاران باید همواره برای سرمایه گذاری خود مدت زمان معینی مشخص کنند. برخلاف تصور اغلب معامله‌ گران، ترید یک شغل تمام وقت نیست که تمام روز تریدر را به خود اختصاص دهد؛ بلکه یک تریدر باید در یک فرصت مناسب اقدام به معامله کند. در صورتی که یک تریدر در تمام طول روز به فکر معامله کردن باشد، حتما دچار اورتریدینگ می ‌شود و قدرت سنجش موقعیت و تصمیم ‌گیری او به شدت کاهش پیدا می‌ کند؛ بنابراین، به جای معامله در تمام طول روز، بهتر است یک بازه زمانی کوچک را انتخاب کرده و هر زمان که احساس کردید، موقعیت خوبی وجود دارد، معامله را انجام دهید. تریدر برای اینکار می‌ تواند از اندیکاتورهای متعددی که در این زمینه وجود دارند استفاده کند.

همچنین، برای جلوگیری از اور ترید، باید به دقت اخبار مرتبط با بازار را دنبال کرد و با توجه به آن‌ها، تصمیمات سرمایه‌ گذاری خود را گرفت، همچنین، سرمایه مناسبی را به معاملات خود اختصاص دهید و از تمامی ابزارهای موجود برای مدیریت ریسک استفاده کنید.

پیروی از قانون ۲۰/۸۰

قانون ۲۰/۸۰ در سرمایه ‌گذاری کاربرد زیادی دارد و می ‌تواند به عنوان یکی از روش ‌های کارآمد جلوگیری از اورتریدینگ نیز از آن یاد کرد. در واقع هنگام ترید ۲۰% از معاملات شما ۸۰% از کل سود شما را تشکیل می ‌دهد و حداقل ۲۰ درصد برای ریسک تنظیم شود.

تحلیل تکنیکال و اسکرینینگ چه کمکی به کاهش اور تریدینگ می کند؟

 تاثیر تحلیل تکنیکال و اسکرینینگ در کاهش اور تریدینگ

در کاهش پدیده اور تریدینگ شاید این سوال برای شما مطرح شود که آیا تحلیل تکنیکال و اسکرینینگ می توانند موثر باشند؟ در جواب این سوال باید بگویم که بله می توان با تحلیل تکنیکال و اسکرینینگ Overtrading را کاهش داد. بهتر است بدانید که تحلیل فنی در واقع به مطالعه و تحلیل قیمت و حجم معاملات بازارهای مالی در گذشته و پیش بینی رفتار قیمت در آینده می پردازد و آن را مورد بررسی قرار می دهد. همچنین سرمایه گذاران بازارهای مالی می توانند با تحلیل نمودارهای قیمتی و شاخص‌ های تحلیلی، روند رفتار بازار را بررسی کرده و بهترین تصمیمات سرمایه ‌گذاری را بگیرند و کمتر دچار خطا شوند. با انجام تحلیل فنی، سرمایه‌ گذاران می ‌توانند بهترین زمان برای ورود به بازار و خروج از آن را تعیین کنند و از این رو، از انجام معاملات بیش از حد و اور تریدینگ جلوگیری کنند.

اسکرینینگ در حقیقت به معنای انتخاب مجموعه ای از سهام بر اساس معیارهای متمایز است. از مهمترین کارایی اسکرینینگ می توان به این موضوع اشاره کرد که سرمایه گذاران بازارهای مالی می توانند با استفاده از آن سهام با راندمان بالا، با حجم معاملات بالا و با معیارهای دیگر را پیدا کرده و از انجام معاملات افراطی و پدیده Overtrading جلوگیری کنند. با اسکرینینگ، سرمایه ‌گذاران می ‌توانند بهترین سهام برای سرمایه ‌گذاری را انتخاب کنند و از سرمایه‌ گذاری در سهام با مخاطرات بالا و بدون تحلیل کافی جلوگیری کنند.

در نتیجه، تحلیل فنی و اسکرینینگ می ‌تواند به کاهش اور ترید و جلوگیری از انجام معاملات بیش از حد در بازارهای مالی کمک کند.

آیا می توان از تحلیل تکنیکال و اسکرینینگ در تمام بازارهای مالی استفاده کرد؟

آشنایی با Overtrading

در جواب این سوال باید بگوییم که بله تحلیل تکنیکال و اسکرینینگ در تمام بازارهای مالی قابل استفاده هستند و می توان از این دو روش بهره برد اما مهمترین نکته ای که ضروری است به آن توجه کنید این است که بازارهای مالی معمولا خصوصیات منحصر به فرد خود را دارا هستند و برای این که یک معامله گر بتواند از این روش ها به صورت صحیح و موثر بهره ببرد ابتدا باید با ویژگی های بازارهای مختلف آشنا شود و برای هر بازار الگوی تحلیل و معیارهای خاص انتخاب کند تا بدین صورت بهترین نتیجه را به دست آورد.

برای مثال، تحلیل فنی معمولا برای بازار سهام استفاده می ‌شود اما این روش برای بازارهای دیگر مانند بازار ارز، بازار سرمایه، بازار کالا و … نیز قابل استفاده است. در هر بازار مالی، الگوهای تحلیلی و معیارهای خاصی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد تا بهترین تحلیل و پیش ‌بینی را برای آن بازار داشته باشیم.

در این باره بیشتر بخوانید

    نظر بدهید

    شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

    0 دیدگاه

    2 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
    0 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
    در صورت کند بودن سایت فیلترشکن خود را خاموش کنید
    ×بستن صفحه
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09304891085
    موبایل 09304891085
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @9304891085
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09101364784
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09304890560
    موبایل 09927779003
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(مهرافروز گودرزی)
    موبایل 09927779006
    موبایل 09927779006
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_105
    داخلی 105
    پشتیبان فروش(پریسا متولی)
    موبایل 09192757633
    موبایل 09927779005
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_29
    داخلی 106
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09909400064
    موبایل 09909400064
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779040
    موبایل 09927779040
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
    موبایل 09304891628
    موبایل 09304891628
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_114
    داخلی 114
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09304890686
    موبایل 09304890686
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(سارا کیانی)
    موبایل 09927779030
    موبایل 09927779030
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09909400054
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09194198792
    موبایل 09194198792
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_33
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09304891297
    موبایل 09304891297
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    اطلاعات تماس(دفتر فروش)
    تلفن 021-22021030
    تلفن 021-22021040
    بدون پیش شماره 90001030
    اینستاگرام @alireza.mehrabii
    کانال تلگرام @alirezamehrabi_com